Web Analytics Made Easy - Statcounter


محمد بنیادی، مدرس قرآن و قاری پیشکسوت کشورمان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره تعطیلی بعضی جلسات آموزش قرآن کریم در ماه محرم گفت: بنده جلسات آموزشی قرآن کریم در مسجد نور را که در دو نوبت برگزار می‌شود، تعطیل نکرده‌ام و امامت جماعت محترم مسجد نیز که با ایشان صحبت کردیم، پذیرفتند کمی از زمان سخنرانی کم کنند تا ما بتوانیم جلسه را داشته باشیم، ضمن اینکه ما همیشه سعی می‌کنیم پایان جلسه را چه مناسبت داشته باشد و چه نداشته باشد، به مدح اهل بیت توسط مداحی که دعوت کرده‌ایم، اختصاص دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: اما هیچ چیز از قرآن، هیچوقت نباید تعطیل شود؛ چرا که خلاف سنت نبوی(ص) و علوی(ع) است و در تاریخ نداریم که جلسه قرآن را به بهانه‌های مختلف تعطیل کنند، بلکه قرآن باید محور تمام برنامه‌های ما از جمله عزاداری ماه محرم باشد. باید توجه کنیم که فرهنگ‌سازی باید از قرآن نشات بگیرد و هیچ چیز را نباید از قرآن منفک کنیم. اینکه بعضی از مساجد جلسات آموزش قرآن کریم را به بهانه عزاداری تعطیل می‌کنند، یک آفت است؛ چرا که اگر مبنای سخنرانی‌ها و مداحی‌های ما غیر قرآن باشد، محل اشکال است.
بنیادی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از بی‌توجهی بعضی هیئات مذهبی به قرآن کریم، گفت: باید همه هیئات کشور یاد بگیرند که کرسی تلاوت قرآن کریم حداقل برای ده دقیقه یا یک ربع فراهم سازند و سپس سخنرانی انجام شود آن هم با رویکردی که سخنران عشق به قرآن، عشق به تلاوت و تفسیر قرآن را در سخنان خود نشان دهد و مداح هم آن را تثبیت کند، لذا اگر این سه با یکدیگر همراه شود، هدف حدیث کتاب الله و عترتی محقق می‌شود.
پیشکسوت قرآنی کشورمان افزود: نه هیات امنای مساجد، نه امامان جماعت، نه قاریان و نه مداحان نباید به این راضی شوند که قرآن در آن مجلس خوانده نشود، بلکه باید مطالبه مداحان و روحانیت این باشد که تا قرآن قرائت نشود، برنامه را اجرا نمی‌کنیم، لذا به یک برنامه هوشمند نیاز داریم که هرکس هر کاری که خواست، نکند.
بنیادی در ادامه گفت: یکی دیگر از مشکلات ما اینست که مساجد را رها کرده‌ایم و آمده‌ایم در خیابان‌ها و حسینیه‌ها و کنار بازار عزاداری می‌کنیم، مگر اینکه مدیریت کنیم و جلوه‌های کربلا در ساحت زمین است فلذا باید آن جلوه‌ها در امتداد مسجد باشد نه اینکه مسجد در امتداد کوچه و خیابان به این معنا که مسجد، محوریت عزاداری و برنامه‌های محرم باشد و انباشتگی کوچه و خیابان در امتداد آن باشد.
قاری و مدرس پیشکسوت کشورمان افزود: مشکل دیگر این است که ما در ماه محرم، برنامه‌های آموزشی غیر مستقیم نداریم، کسی مقتل‌خوانی را ترویج نمی‌کند، ما در دست روحانیون کمتر می‌بینیم که مقتل باشد، بعضی از اشعاری که خوانده می‌شود مبتنی بر قرآن نیست، حتی آیاتی را هم که بعضی از قاریان برای تلاوت در عزاداری محرم انتخاب می‌کنند، متناسب با محتوای محرم نیست بنابر این همه این مسایل را باید با هم ترکیب و مدیریت کنیم آن هم نه به این معنا که دولتی بشود، بلکه باید مراکز جریان‌ساز قرآنی از جمله ایکنا که بسیار جایگاه مهمی دارد، ترویج مدیریت این مساله را به دست گیرد به نحوی که قاریان و مادحان را پیش از محرم دعوت کند و با برگزاری نشست‌هایی لزوم هماهنگی قاریان و مداحان را علنی کند. هم قرائت و هم مداحی در برنامه‌های عزاداری ما باید جایگاه شایسته خود را داشته باشد، نشود آن جور که دو دقیقه قرآن باشد، ده دقیقه سخنرانی و یک ساعت مداحی. این‌ها باید تعریف شود، فرهنگ‌سازی بشود نه اینکه دستوری باشد.
وی در پاسخ به اینکه راهکار اجرایی این موارد چیست؟ گفت: چهار رکن، یعنی قاریان و سخنرانان و مداحان و مردم مخاطب، باید به فهم مشترک و مشارکت در این فرهنگ‌سازی برسند اما در کل تقبل مسئولیت از سوی هیات امنای مساجد و خصوصا روحانیون مساجد، این مشکلات را تا حد زیادی حل می‌کند، تا زمانی که بخواهیم از نهادی دستور بدهیم، کسی عمل نمی‌کند ولی اگر با روحیه مطالبه‌گرایانه بنشینیم و با هیات امنا رایزنی کنیم که برنامه‌ها را بر مبنای قرآن بچینند. تجربه من می‌گوید امامان جماعت و هیئت امنا، نقطه اتصال این چهار رکنی هستند که عرض کردم و تا این‌ها نخواهند، انسجام مورد نظر شکل نمی‌گیرد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۶۷۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت الله علم الهدی: آزادراه حرم تا حرم تامین مالی شود

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، نماینده ولی‌ فقیه در خراسان رضوی گفت: تأمین منابع مالی آزادراه حرم تا حرم ضروری است هر چه سریع‌ تر انجام شود این جاده که پیرامون آن تلاش‌ های بسیاری در حال انجام است همچنان به مرحله اجرا نرسیده است و باعث شده رسیدن زائر امام رضا(ع) به مشهد با سختی همراه باشد.   آیت الله سیداحمد علم الهدی امروز در دیدار با اعضای قرارگاه سازندگی خاتم‌ الانبیاء در مشهد با تأکید بر اینکه دولت مهم‌ ترین جریانی است که می‌ تواند از پیک‌ های زیارتی مشهد گره‌ گشایی کند، افزود: در ایام نوروز و ایام سوگواری دهه آخر صفر از تمام کشور زائر به مشهد می‌ آید که با توجه به تشرف میلیونی این حجم از زائران نیاز به داشتن نگاه ملی و حمایت دولتی نسبت به زیرساخت‌ های این شهر بیشتر احساس می‌ شود.   وی با بیان اینکه ضروری است تا نواقصی که در مسیر حمل‌ و نقل جاده‌ ای زائران وجود دارد برطرف شود، ادامه داد: مسئله حمل‌ و نقل از جمله عرصه‌ های حیاتی و حساس زندگی مردم است. چه حمل‌ و نقل هوایی و چه ریلی و جاده‌ ای، عمده خانواده‌ ها برنامه‌ ریزی برای چگونگی رسیدن به مقصد خود در یک سفر را از جمله محورهای تصمیم‌ گیری خود در نظر می‌ گیرند و در این میان، تردد جاده‌ ای از اولویت نخست برخوردار است.   نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با اشاره به‌ضرورت ایمن‌ سازی جاده‌ های استان خراسان رضوی ابراز کرد: یکی از نقاط حادثه‌ خیز استان جاده سبزوار به شاهرود است که بیشترین تصادفات جاده‌ ای نیز در آن رخ می‌ دهد، در این خصوص نیز باید راهکاری از سوی وزارت و راه شهرسازی اتخاذ شود تا دیگر شاهد از دست دادن عزیزانمان نباشیم.   آیت‌ الله علم‌ الهدی با انتقاد از نا به سامانی وضعیت حمل‌ و نقل هوایی و ریلی در ایام پیک مسافری خاطرنشان کرد: متأسفانه در این ایام که مسافران زیادی قصد تشرف به مشهدالرضا (ع) را دارند، برخی از شرکت‌ های هواپیمایی نرخ بلیت‌ های مسافربری را افزایش می‌ دهند و یا در حمل‌ و نقل ریلی که وسیله تشرف قشر متوسط جامعه است زائران برای تهیه بلیت با مشکلات بسیاری مواجه می‌ شوند که گاهی درخواست‌ ها برای اضافه کردن یک رام قطار فوق‌ العاده نیز در این خصوص بی‌ نتیجه مانده است.   وی گفت: برای صیانت از هویت مشهد که منتسب به امام مهربانی‌ ها است، شایسته است که تمامی برنامه‌ ها به‌ ویژه برنامه‌ هایی که با حضور زائران و کیفیت سفر آنان ارتباط دارد متناسب با هویت امام هشتم (ع) باشد.

دیگر خبرها

  • افتخار ۲۷ سال خادمی قرآن
  • اجرای ۳۵۰ برنامه توسط آستان قدس رضوی در ایام دهه کرامت
  • مساجد به عنوان محور همه برنامه‌ها قرار داده شود
  • انتقاد از برگزاری جلسات هیات مدیره باشگاه‌های خوزستانی در تهران
  • آیت الله علم الهدی: آزادراه حرم تا حرم تامین مالی شود
  • ضرورت تسهیل مسیرهای حمل‌ونقل جاده‌ای برای سفر زائران
  • رضایتمندی مردم از اجرای طرح نور در سطح استان سمنان
  • انتقاد آیت‌الله علم‌الهدی از وضعیت حمل‌ونقل هوایی و ریلی
  • تمرکز امسال فعالیت‌های فرهنگی بر توسعه و تقویت جلسات خانگی
  • درخشش چهره محبوب فوتبال یکسال‌ بعد از خانه‌نشینی | تیم ناکام، پرتشنج و هرج و مرج زده در کوتاه‌ترین زمان احیا شد