Web Analytics Made Easy - Statcounter

آخرین ماه تابستان در حالی به پایان رسید که شاخص کل نسبت به اولین روز این ماه ۳۲۹۰ واحد رشد نشان داد؛ این میزان از رشد از ابتدای سال ۹۶ تاکنون بی سابقه بوده است. گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو-عارفه نورائی: آخرین ماه تابستان در حالی به پایان رسید که شاخص کل نسبت به اولین روز این ماه ۳۲۹۰ واحد رشد نشان داد، که این میزان از رشد شاخص کل از ابتدای سال ۹۶ تاکنون بی سابقه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزون بر این، شاخص کل در شهریور ماه ۳ کانال متفاوت را تجربه کرد.بر همین اساس، معاملات شهریور ماه در حالی شروع شد که شاخص کل با رشد ۱۶۹ واحدی همراه شد و شاخص کل را به ۸۲ هزار و ۵۴۲ واحد رساند.افزون بر این، آخرین روز معاملاتی این ماه نیز در حالی به پایان رسید که شاخص کل رشد ۴۸۸ واحدی را به ثبت رساند و در نهایت این متغیر به ۸۵ هزار و ۸۳۲ واحد رسید.

نکته حائز اهمیت این است که در ۲۰ روز معاملاتی این ماه تنها ۴ روز منفی به ثبت رسید.
لازم به ذکر است که بیشترین افت شاخص در ماه گذشته در نوزدهمین روز این ماه به ثبت رسید. این در حالی است که این متغیر در این روز با افت ۴۲۰ واحدی همراه شد و به ۸۳ هزار و ۲۵۶ واحد رسید.
از سویی دیگر بیشترین رشد شاخص نیز در بیست و هشتمین روز شهریور ماه در حالی به ثبت رسید که رکورد بیشترین میزان رشد شاخص را پس از ۱۸ ماه به خود اختصاص داد. بر همین اساس، در این روز شاخص کل با رشد ۹۲۹ واحدی، شاخص کل را به ۸۵ هزار و ۳۴۳ واحد رساند.


لازم به ذکر است، ارزش بازار در اولین روز شهریور ماه با ۳۲۵ هزار میلیارد و ۵۳۲ میلیون تومان شروع شد و در آخرین روز معاملاتی این ماه با ۳۳۸ هزار میلیارد و ۸۱۹ میلیون تومان به پایان رسید.بر همین اساس ارزش بازار نیز از ابتدای شهریور تا انتهای این ماه حدود ۱۳ هزار میلیارد و ۲۸۷ میلیون تومان رشد را به ثبت رسانده است.

پیش‌بینی رونق بازار سرمایه در نیمه دوم سال
بر همین اساس حامد ستاک کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو و در خصوص علت رشد اخیر بازار سرمایه گفت: اصلی‌ترین دلیل صعودی بودن جو بازار سرمایه در چند وقت اخیر بخاطر رشد قیمت‌های جهانی کالاهای اساسی بود که رشد این محصولات جهانی باعث شد تا شرکت‌های کالامحور پذیرش شده در بورس تهران همگام با رشد قیمت‌های جهانی رشد کنند.
وی در خصوص پیش بینی وضعیت بازار سرمایه در نیمه دوم سال افزود: فاکتورهای زیاد و مهمی برای این موضوع وجود دارد؛ ولی به شرط ثبات وضعیت کلی کشور و سیاست‌های اتخاذی که به نظر میرسد انبساطی باشد و یا حداقل انقباضی نباشد، خیلی از فعالان اقتصادی پیش بینی می‌کنند که رشد قیمت کالاهای اساسی همچنان با یک شیب نسبتا منطقی صعودی باشد و یا حداقل نزولی نباشد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: همین پیش‌بینی و دیگر پیش‌بینی‌های فعالان داخلی از صعودی بودن نرخ تورم و رشد احتمالی نرخ ارز می‌تواند نوید رونق بازار سرمایه را برای نیمه دوم سال به همراه داشته باشد.
ستاک گفت: از طرفی به صورت سنتی، بازار بورس به سبب تسویه اعتبارات و بحث روانی اثر شهریور در هفته‌های پایانی تابستان معمولا نزولی بوده است، ولی بازار در اواخر تابستان سال جاری بر خلاف همیشه حرکت کرد و بر همین اساس، می‌توان تصور کرد که بازار احتمال رونق بیشتری را در نیمه دوم سال داشته باشد.
وی اظهار داشت: بازار مقابل تسویه اعتبارات مقاومت نشان داد و خیلی از فروشنده‌های بالقوه هم به نوعی مشکلات خود را از طرق دیگر حل کردند؛ تا از طرف عرضه، آن حجم عرضه‌ای که انتظار بود وارد بازار نشد و بازار، آن روند نزولی همیشگی شهریور را نگرفت.
حجم نقدینگی بازار سرمایه در نیمه دوم سال
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به اینکه نظر شما درخصوص حجم نقدینگی در بازار سرمایه در نیمه دوم سال چیست؟ گفت: به طور کلی سرمایه‌گذاران بدنبال محلی هستند که از سرمایه‌گذاری خود کسب سود کنند و هرجا که تصور کنند بازدهی بیشتری را بدست می‌آورند، به آن سمت مایل می‌شوند.
ستاک عنوان کرد: با توجه به اینکه عزم بانک مرکزی در این دفعه برای کاهش سود سپرده‌ها جدی‌تر است، و اگر تعهدات برای کاهش این نرخ اتفاق بیفتد قطعا سپرده در بانک‌ها جذابیت خود را از دست خواهند داد.
وی گفت: از طرفی، چون بازار پول یا همان بانک به نوعی رقیب همه بازارهای مالی من جمله بورس حساب می‌شود و اگر کاهش نرخ سود بانکی به طور قطع و به صورت واقعی و نه روی کاغذ اتفاق بیفتد و همچین دولت، اوراق‌ها را با نرخ بیشتری منتشر نکند، یعنی فضای نرخ بدون ریسک کشور به صورت واقعی و عملیاتی کاهش پیدا کند وضعیت مطلوبی در انتظار بورس خواهد بود.
کارشناس بازار سرمایه افزود: از آن جایی که نسبت P/E بازار با نرخ سود بدون ریسک رابطه معکوس دارد، یعنی هرچه نرخ سود بدون ریسک کاهش یابد، قیمت‌ها در بازار سرمایه رشد می‌یابد و به همان تناسب نسبت P/E رشد پیدا میکند و اگر نرخ سود سپرده‌ها به صورت عملیاتی کاهش پیدا کند، قطعا بخشی از نقدینگی به سمت سایر بازار‌ها علی الخصوص بورس روان خواهد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۶۷۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت ۳ هزار و ۹۰۲ واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت با کاهش ۳ هزار و ۹۰۲ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۶۴ هزار و ۹۲۴ واحد ایستاد.

شاخص هم‌وزن در جریان معاملات روز جاری با ۴۳ واحد افزایش، به ۷۵۰ هزار و ۸۴۴ واحد و شاخص قیمت با ۲۴ واحد رشد به ۴۲۰ هزار و ۲۷۰ واحد رسید.

ارزش صندوق‌های سرمایه‌گذاری از مرز ۹۰۰همت گذشت | ۵ میلیون نفر سهامدار صندوق ها

معامله گران در بورس تهران بیش از ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون سهم و اوراق مالی را با انجام ۲۹۴ هزار معامله دادوستد کردند که ارزش آن به بیش از ۳۵ هزار میلیارد ریال رسید.

نمادهای فملی، فولاد، کچاد، فارس، کگل، شستا و رمپنا بیشترین اثر را بر شاخص بورس داشتند و همگی باعث افت شاخص شدند.

شاخص کل فرابورس ایران هم امروز با ۹۴ واحد افزایش، در ارتفاع ۲۵ هزار و ۱۹۴ واحد ایستاد.

معامله گران در فرابورس حدود ۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون سهم و اوراق مالی با انجام ۱۵۸ هزار معامله دادوستد کردند.

نمادهای آریا، حسینا، ودی، هرمز، کرمان و شبصیر بیشترین اثر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند.

کد خبر 848707 برچسب‌ها شاخص کل بورس خبر مهم بورس - فرا بورس بورس تهران

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • افت ۳ هزار و ۹۰۲ واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • شاملا رکورد فروش را جابجا کرد
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟