Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ موضوع بنزین و کیفیت آن چند سالی است که مورد تاکید قرار گرفته، به طوری که این موضوع نقش چشمگیری در وضعیت سلامت هوای کشور دارد. برخی معتقدند پایین بودن کیفیت بنزین عامل اصلی آلودگی هوای کشور است؛ تا جاییکه شرکت کنترل و کیفیت هوا مهر تایید براین موضوع زده است و گزارشی را در همین راستا ارائه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش آمده است که پروژه پایش کیفیت سوخت شهر تهران در تابستان 96 نشان می‌دهد، در سوخت بنزین عرضه شده در جایگاه ها، عدد اکتان پایین، محتوای گوگرد و بنزن بالا و در سوخت دیزل، عدد اکتان پایین و محتوای گوگرد استاندارد است.

ناصر رئیسی فرد رئیس کانون جایگاه‌داران سوخت کشور در خصوص کیفیت بنزین ارائه شده اظهار داشت: معمولا جایگاه‌داران براساس معیارهای شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، اقدام به عرضه بنزین در جایگاه‌های کشور می‌کنند.

او تصریح کرد: عرضه بنزین سالم و ناسالم ربطی به جایگاه‌داران ندارد و تا به امروز هم گزارشی مبنی برپایین بودن کیفیت بنزین به ما ارائه نشده است.

بنزین توزیعی در تهران مشکلی ندارد

در همین رابطه محمدرستگاری معاون نظارت و پایش محیط زیست استان تهران گفت: کیفیت سوخت مصرفی در شهر تهران به صورت مستمر و مرتب از طریق سازمان استاندارد بررسی و کنترل می شود و براساس نتایج همین بررسی های علمی، سوخت مصرفی شهر تهران هیچ مشکلی ندارد. همچنین براساس اعلام شرکت پخش فرآورده های نفتی، شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران و اداره کل استاندارد، سوخت توزیعی از جمله بنزین در شهر تهران در حد استاندارد است و هیچگونه مشکلی به لحاظ آلایندگی های زیست محیطی ندارد.

او با بیان اینکه میزان استاندارد گوگرد موجود در بنزین 50ppm و بنزن یک درصد است، افزود: براساس نمونه برداری های مستمر کارشناسان استاندارد استان تهران از جایگاههای توزیع سوخت، بنزین و گازوئیل مصرفی در پایتخت در حد استاندارد بوده و هیچ مشکلی ندارد.

رستگاری افزود: میزان گوگرد موجود در گازوئیل توزیعی شهر تهران در چند سال گذشته حدود 8000ppm بود که این میزان امروز با ارتقای سطح کیفی گازوئیل مصرفی به 50ppm (حد استاندارد) کاهش یافته است.

مهرتایید شرکت کنترل کیفیت بر افزایش میزان گوگرد در بنزین

وحید حسینی مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در گفتوگو با خبرنگار ایسکانیوز، گفت: آنالیز شیمایی کیفیت بنزین در آزمایشگاه‌ صورت می‌گیرد و آنالیز را خودمان انجام نمی‌دهیم.

او تاکید کرد: شرکت کننرل کیفیت هوای تهران نتایج بنزین تابستان را منتشر کردیم و نشان داد که مقداری گوگرد افزایش یافته است و ما این افزایش را فقط می‌خواستیم گوشزد کنیم.

بنزین تولید تاکنون به مرز یورو 4 نرسیده است

حسینی افزود: گوگرد بنزین در سالهای 90 حدود 180 تا 200 بود و با تدابیر دولت کاهش یافت و به مرز 30تا40 رسید اما هیچوقت به مرز20 که سطح یورو 4 است نرسیده است و در تابستان امسال دوباره میزان گوگرد افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران تصریح کرد: این مقدار گوگرد در بنزین تا حدی نگران کننده نیست ما فقط هشدار دادیم که میزان گوگرد افزایش یافته و بیشتر از این نباید بالاتر رود و این آنالیز ما را شرکت ملی نفت لغو نکرد.

شاهرخ خسروانی معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: با توجه به اینکه از زمان توزیع بنزین در کلانشهرهای تهران و دیگر کلانشهرها و کیفیت آن که در ابهام قرار گرفته بود، ما از زمستان سال 92 توزیع بنزین یورو 4 را در کلانشهر های اراک؛ تهران و کرج شروع کردیم بخاطر اینکه بتوانیم کیفیت بنزین را کنترل کنیم.

استاندارد بنزین یورو 4 تنها در پالایشگاه اراک رعایت شده است

او تصریح کرد: بنزین مصرفی تهران از پالایشگاه امام خمینی شازند اراک است که دارای استاندارد بنزین یور 4 است که این بنزین دارای چهار مولفه زیست محیطی مشخص دارد که از جمله آن بنزن حداکثر یک درصد، آرماتیک 35درصد، مواد غیر اشباع و اولفینی حداقل 18درصدو میزان گوگرد 50ppm است. بحث آروام سوزی اکتان هم در داخل کشور حدود 91درصد است که این موارد در 4 سال گذشته دقیقا در پالایشگاه شازند رعایت شده و براساس آن در کلانشهر تهران توزیع می شود.

او تاکید کرد: برای یک محدوده کوتاه در تابستان امسال کمتر از یک ماه با توجه به فرایند تصفیه بنزین از نظر گوگرد صرفا بخاطر کاتالیست یکسری مشکلاتی داشت که این مشکل با توجه به شرایط عملیاتی بجای اینکه این بنزین بجای اینکه با 50ppm تولید و ارسال می شد، حداکثر در 70 جز در میلیون بود و با برنامه‌ریزی هایی که در این بازه زمانی کوتاه انجام شد، الان بنزین پالایشگاه شازند اراک از منظر میزان گوگرد کامل در حدر کنترل شده زیر50پی پی ام است و از این منظر هیچ گونه نگرانی وجود ندارد. در رابطه با بنزن به هیچ وجه بالا نبوده بنزین تولیدی پالایشگاه کمتر از یک و در محدود 7تا8دهم درصد بوده است.

چرا سازمان استاندارد همچنان سکوت اختیار کرده است؟

جلیل سالاری مدیرعامل سابق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران نیز در خصوص کیفیت بنزین گفت: سازمان استاندارد کل کشور قرار بود که استاندارد بودن بنزین را مشخص کند ولی متاسفانه با گذشت دوسال از این موضوع هنوز گزارشی مبنی براستاندارد بودن آن ارائه نکرده است و این سازمان باید در این زمینه پاسخگو باشد.

تنها 16 میلیون لیتر بنزین تولیدی کشور یورو 4 است

او در پاسخ به این سوال که بنزین تولیدی آیا دارای استاندارد یورو 4 است، اظهار کرد: از 61 میلیون لیتر بنزین تولیدی در کشور حدود 16 میلیون لیتر آن که در پالایشگاه شازند اراک تولید می‌شود، یورو 4 است و مابقی که در پالایشگاه های کشور تولید می‌شود نمی تواند استانداردها را کامل پوشش دهد. باید طرح‌های توسعه‌ای اجرا شود که باید در این زمینه گفت پالایشگاه های کرمانشاه و آبادان عملا به صورت کامل استانداردها را پوشش نمی دهند. بنزین وارداتی هم با بنزین تولیدی مخلوط می شود و استاندارد لازم را ندارد، می توان گفت از 88 میلیون لیتر بنزین مصرفی کل کشور فقط 18 میلیون لیتر دارای استانداردهای جهانی است.

گزارشگر: حبیبه رحیمیان

402

بنزین تولید استاندارد مصرف پالایشگاه شازنداراک حبیبه رحیمیان کیفیت کیفیت هوا

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۶۷۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمزه کازرونی مدیرعامل شرکت دانش بنیان فعال درزمینه تولید مواد نانو ساختار و  مستقر در پارک فناوری پردیس در خصوص فعالیت‌های این شرکت توضیح داد: حوزه فعالیت این شرکت در تولید کاتالیست‌ها و مواد نانوساختار است که از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را آغاز کرده است. مأموریت شرکت، ورود در فناوری‌های سطح بالا در نانوفناوری است.

وی افزود: عمده محصولات تولیدی و فناوری‌های توسعه یافته در این شرکت دانش‌بنیان در اختیار چند شرکت محدود در جهان بوده که توسط متخصصان این شرکت بومی سازی شده است.

کازرونی نمونه‌هایی آورد و گفت: به عنوان نمونه در حوزه کاتالیست ها، این شرکت بر روی کاتالیست‌های ریفرمینگ نفتا فعالیت داشته است که در تولید بنزین کاربرد دارد.

کازرونی ادامه داد: از دیگر محصولات جدید این شرکت می‌توان به نانوافزودنی سوخت دیزل اشاره کرد که جزو آخرین فناوری‌های افزودنی سوخت می‌باشد و در اختیار یک شرکت آمریکایی بوده است که در داخل بومی سازی شده است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، در پایان از تولید لیسانس بر اساس فناوری ODH خبر داد و گفت: این لیسانس برای اولین بار در دنیا توسط این شرکت ایجاد شده و برنامه ریزی جهت توسعه فناوری آن در مقیاس صنعتی در حال اجرا است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان ملی استاندارد: امضای ایرانی جهانی شد
  • بهترین تلویزیون های ساخت داخل و با گارانتی
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • بازدید دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵ هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • اقدامی مهم در استاندارد که زمینه تحقق شعار سال را فراهم کرده است
  • بازدید سرلشکر رحیم صفوی از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج فارس