Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - وبسايت روزياتو - حسين علي پناهي: سودان جنوبي جوان ترين کشور جهان به شمار مي آيد و از زمان استقلال در سال 2011 تاکنون شاهد تغييرات بسيار زياد و باورنکردني بوده است. اما با اعلام استقلال سودان جنوبي و وقوع جنگ داخلي اميدها براي صلح کمتر از قبل شده و درگيري هاي سياسي باعث ايجاد شکاف بيشتر در ميان قبايل ساکن اين منطقه گرديده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش سازمان ملل در اين مناطق بيش از 2 ميليون نفر آواره شده و ده ها هزار نفر نيز کشته شده اند.

در بحبوحه ي آشوب و درگيري اما مردمان قبيله ي مونداري به کارهاي روزمره سابق خود ادامه داده و ترجيح مي دهند به وظيفه ي اصلي شان که همانا مراقبت از گاوهايشان است بپردازند. بعيد است بتوان قومي را مانند اين قوم گاوچران که در سواحل رود نيل در شمال جوبا، پايتخت سودان جنوبي زندگي مي کنند وفادار به شغل و ممر امرار معاش خود يافت.

تمام زندگي افراد اين قبيله در نگهداري از گاوهاي خود که «آنکوله-واتوسي» نام داشته و نوعي از گاوهاي شاخ دار است خلاصه مي شود که به «گاوهاي پادشاهان» نيز مشهور هستند. اين گونه ي گاو تا 2٫5 متر نيز بلند شده و هر يک از آن ها حدود 500 دلار ارزش دارد. به همين دليل جاي تعجب ندارد که مردمان قبيله ي مانداري اين گاوها را باارزش ترين دارايي خود دانسته و با سلاح هاي خودکار خود از آن ها مراقبت مي کنند. طارق زيدي عکاسي است که اوايل سال ميلادي کنوني دو هفته را در ميان اين قوم گذرانده و به تحقيق در مورد شيوه ي زندگي و تعهد آن ها به گاوهايشان پرداخته است. وي تاکنون در مورد 30 قبيله ي متفاوت در آفريقا تحقيق کرده اما هيچگاه چنين رابطه ي عميقي را بين اين افراد و حيواناتشان نديده است.

زيدي در اين باره مي گويد:” گزافه گويي در مورد اهميت گاو براي مردم مانداري کار بسيار سختي است. اين حيوانات همه چيز آن ها هستند. تقريباً هر مردي که من با او ملاقات کردم از من مي خواست که عکسي از او همراه با گاو مورد علاقه اش بگيرم”. در واقع مردان اين قبيله به اندازه هاي گاوهايشان به زنان و فرزندان خود اهميت نمي دهند. شايد اين موضوع به کارکرد و سمبل بودن گاوهاي آنکوله-واتوسي مربوط باشد. گاو چنان اهميتي دارد که به ندرت پيش مي آيد براي گوشتش کشته شود. در واقع اين گاو براي مردمان قبيله يک منبع تغذيه، يک داروخانه، يک جهيزيه سيار و حتي يک دوست خوب است. در واقع گاوها نه تنها منبع تغذيه و وسيله اي براي امرار معاش قبيله هستند بلکه سبک زندگي آن ها نيز به همين گاوهايشان وابسته است.

به گفته ي زيدي مردان مونداري بلند قد و عضلاني هستند و ظاهري شبيه «ورزشکاران پرورش اندام» دارند اما در واقع رژيم غذايي آن ها صرفاً از شير و ماست گاوهايشان تشکيل شده است. تقريبا از تمامي ترشحات بدن گاوها به نحوي استفاده مي شود. براي مثال مردان مونداري در هنگام ادرار کردن گاوها خود را زير آن قرار مي دهند تا هم بدنشان ضدعفوني شده و هم به دليل اين که آمونياک موجود در ادرار گاو موهاي مردمان مونداري را نارنجي خواهد کرد. از مدفوع حيوان نيز براي ساختن آتش و پخت و پز استفاده مي شود و در ادامه از خاکستر هلويي رنگ آن بار ديگر براي ضدعفوني کردن بدن و ماده اي ضد آفتاب استفاده مي کنند که پوست آن ها را از آسيب ديدن در برابر نور خورشيد و گرماي بالاي 50 درجه سانتيگران محافظت مي کند.

همچنين گاوهاي آنکوله-واتوسي در ميان نازپرورده ترين موجودات روي زمين به شمار مي آيند و در برخي از مواقع اين گاوها روزي دو بار توسط چوپانان ماساژ داده مي شوند. خاکستر به جاي مانده از سوزاندن مدفوع گاو نيز روي پوست بدن گاوها ماليده شده و از نشستن مگس ها و پشه هاي مزاحم روي بدن باارزش ترين حيوانات اين منطقه از دنيا جلوگيري مي کند. علاوه بر اين از اين خاکستر به عنوان لايه ي زيريني براي هنگام خواب چوپانان و استراحت گاوها استفاده مي شود.

مردمان مونداري در ميان گاوهاي خود و به گفته ي زيدي در فاصله اي کمتر از يک متر نسبت به گاو مورد علاقه ي خود مي خوابند. همچنين براي مراقبت از گاوهاي خود از سلاح هاي خودکار استفاده مي کنند که با توجه به ارزش بالاي گاوها رفتار عجيبي بنظر نمي رسد. به گفته ي زيدي، دزدي احشام مشکلي است که اين مردمان با آن مواجهه شده اند. وي در اين باره مي گويد:” اين گاوها در واقع نوعي پول و سمبل جايگاه افراد هستند، و بخش کليدي درآمد خانواده و جهيزيه را به خود اختصاص داده اند. از زمان پايان جنگ داخلي، هزاران مرد به سودان جنوبي بازگشته و دنبال همسر هستند، که اين موضوع «قيمت عروس» را به شدت بالا برده که به نوبه ي خود بر ميزان ارزش اين حيوانات و افزايش حمله هاي مرگبار براي دزديدن اين گاوها افزوده است”.

چنين حملاتي براي مردمان مانداري مرگبار بوده اما تاثيرات جنگ فراوان بوده است. وجود مين ها باعث شده که تلاش براي پيدا کردن مراتع تازه به امري خطرناک بدل شود. به گفته ي زيدي در زمان حضور او در ميان مردمان اين قبيله، مانداري ها در يک جزيره ي کوچک در ميان رود نيل به عنوان يک پناهگاه مطمئن و امن زندگي مي کردند. در واقع اين درگيري ها تاثيرات متناقضي بر شيوه ي زندگي آن ها داشته است. وي در اين باره مي گويد:” ادامه ي جنگ داخلي در سودان جنوبي قبيله ي مانداري را از بقيه ي دنيا جدا کرده است. آن ها جرأت رفتن به شهر را ندارند و در ميان بوته ها مي مانند و اين همان چيزي است که سبک زندگي منحصر به فردشان مي طلبد”.

همچنين وي ادعا مي کند که مردمان اين قبيله علاقه اي به جنگ ندارند و نمي خواهند کسي را بکشند اما تنها براي محافظت از گله هايشان از سلاح استفاده مي کنند. تنها کاري که مردان اين قبيله مي خواهند بکنند محافظت از گله هاي گاوشان است و اين کار را به هر قيمتي انجام خواهند داد، حتي به قيمت جانشان.















منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۷۰۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جمعه رشت : بسیاری از مردمان دنیا امروز دلداده سپاه هستند

نماینده ولی‌ فقیه در استان گیلان با تبریک سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیان کرد: بسیاری از مردمان دنیا امروز دلداده سپاه هستند و به قدرتمندی سپاهی که از دل مردم و با مردم است، باور دارند.
 
به گزارش ایسنا؛ آیت‌الله رسول فلاحتی امروز، دوم اردیبهشت‌ماه در دیدار با جمعی از اعضای شورای تأمین و کارکنان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهرستان صومعه‌سرا به‌مناسبت سالروز تأسیس سپاه، وحدت میان نیروهای مسلح و قوای سه‌گانه کشور و همچنین حمایت امام امت را سبب رقم خوردن شاهکار عظیم عملیات وعده صادق دانست و اظهار کرد: اوایل انقلاب، شاهد اتفاقات و درگیری‌های داخلی بسیار از سوی منافقان بودیم که به امنیت کشور صدمه زده بود.
 
وی افزود: منافقانی که دست‌پرورده آمریکا و حتی از داعش بدتر بودند و جنایات بسیاری را علیه این مردم مرتکب شدند و در کوچه‌ پس کوچه‌ها علیه بزرگانی همچون شهید بهشتی شعار می‌دادند و به او توهین می‌کردند اما خداوند روزگارشان را در عملیات‌ مرصاد سیاه کرد و امروز روزگارشان سیاه‌تر از قبل شده است.
 
نماینده ولی‌ فقیه در استان گیلان با بیان اینکه هم‌آوایی میان مسئولان و پیشرفت‌های‌ امروز کشور با اوایل انقلاب قابل مقایسه نیست، افزود: در بحران جنگ تحمیلی با دست خالی مقابل دشمن ایستادیم اما خداوند ما را به جایگاهی رساند تا امروز در برابر قدرت‌های نظامی دنیا بایستیم و نه‌تنها در عرصه نظامی بلکه در تمام زوایای مربوط به امور کشور رشد کرده‌ایم و امکانات و خدمات حتی به روستاهایمان رفته است.
 
آیت‌الله فلاحتی با بیان اینکه بعضی افراد با هر بهانه‌ای فقط درصدد حمله غیرمنصفانه به ارکان نظام هستند و در زمین دشمن بازی‌ می‌کنند، تصریح کرد: کار دشمن هجمه وارد کردن و بزرگ‌نمایی لکه‌های سیاه است.
 
امام جمعه رشت با اشاره به نیروهای توانمند و سالمی که در سراسر کشور در حال نقش‌آفرینی هستند، گفت: باید قدر داشته‌هایمان را بدانیم، امروز بیش از ۹۰ هزار دانشجو داریم که در حال تحصیل هستند و دانشجوهای علوم پزشکی و نظامی قوی هم داریم که مایه افتخارند.
 
وی به حضور حماسه‌ساز مردم در راهپیمایی روز قدس و صفوف نماز عید فطر در شهرستان‌ها اشاره و بیان کرد: این مردم بصیر با درک شرایط می‌دانند کجا باید در راه رضای خدا قیام کنند؛ رهبر معظم انقلاب هم با تأکید بر مسئله جهاد تبیین خواستار گفتن موفقیت‌ها و یادآوری ایام‌الله برای مردم شده بودند.
 
نماینده ولی‌ فقیه در استان گیلان خطاب به‌ مسئولان گفت: مطالبات مردم، زیاد و به‌حق است که با توجه به امکانات قطعا نمی‌توان پاسخگوی همه مطالبات مردم بود اما باید تمام تلاش خود را به‌کار گیرید و در هرحال با چهره گشاده و نیکو با مردم روبه‌رو شوید.
 
آیت‌الله فلاحتی با بیان اینکه همه مشکلات با هماهنگی و هم‌آوایی میان مسئولان در شهرستان‌ها قابل برطرف شدن هستند، گفت: حضور میدانی مسئولان بین مردم باعث خوشحالی و رضایت مردم خواهد شد و باید جدی گرفته شود.
 
امام جمعه رشت با اشاره به روایتی درباره برطرف کردن غم‌های دیگران افزود: در روایات آمده است هرکس غمی را از چهره‌ای بزداید، خداوند غم‌های دنیا و آخرت او را برطرف خواهد کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • روز ملی کارآفرینی روز مردمان خالق ارزش است
  • امام جمعه رشت: بسیاری از مردمان دنیا امروز دلداده سپاه هستند
  • بسیاری از مردمان دنیا امروز دلداده سپاه هستند
  • امام جمعه رشت : بسیاری از مردمان دنیا امروز دلداده سپاه هستند