Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، با آغاز ماه محرم در هر کوی و برزن نام و یاد مظلومیت ابی‌ عبدالله الحسین (ع) و فداکاری ایشان برای حفظ دین خداوند متعال شنیده می‌شود و به‌رسم سنت دیرینه اهل‌بیت(ع)، شیعیان تکایا و جمع‌های عزاداری را در هر منطقه به پا می‌کنند.
علی رغم این قدمت تاریخی و شور همراه با شعور حسینی عزاداری بسیاری از پیروان و عزاداران حضرت سیدالشهدا (ع)، هرازگاهی برخی از بدعت‌ها و سنت‌های ناشایست در برخی از هیأت دیده‌شده است که با تذکر علما و فقها همراه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برای بررسی این مسائل در تبریز و نگاهی به فعالیت هیات تبریز، به پای گفت‌وگو با فرخ جلالی، رئیس شورای هماهنگی هیات مذهبی شهر تبریز نشستیم. جلالی منتقد صریح برخی از اقدامات و برنامه‌های برگزارشده ناروا در برخی هیئات است وبه‌صراحت از نبود ساختار منسجم و هماهنگ برای برچیدن این دستبرنامه‌ها انتقاد می‌کند.

برخی برنامه های هیئات مذهبی بدعت گذاری محسوب می‌شود
به نام خدا و با تشکر از شما که دعوت تبریزبیدار برای گفتگو را پذیرفتید، به عنوان پرسش ابتدایی، از برخی از فعالیت های ناروا و ناشایست با شئونات مذهبی در تبریز برایمان بگوئید...
بسم الله الرحمن الرحیم. بنده نیز خدمت شما و مخاطبین فهیم تبریزبیدار عرض سلام داشته و ایام حزن و اندوه اهل بیت(علیهم السلام) را تسلیت عرض می کنم. در خصوص برنامه های دهه محرم امسال و سال های پیشین، متاسفانه برخی اقدامات و برنامه ها در هیئات مذهبی بدعت گذاری محسوب می‌شود و که یکی از دلایل آن، شاید این است که ما در تبریز برخی اقدامات و برخوردها را ماسوای دیگر شهرها انجام می‌دهیم.
زمانی که در تبریز برخی از این برنامه ها را اجرا نمی کنیم، انتظار داریم در دیگر شهرها همان برنامه در تلویزیون رسمی نمایش داده نشود اما اینگونه اتفاق نمی افتد، مثلا در جریان برگزاری آئین تشت گذاری، در تبریز و استان آن را دارای اشکال می دانیم ولی تلویزیون شبکه اردبیل این مراسم را پوشش ویژه می دهد. شما بگوئید ما چگونه جلوی این مسئله را بگیریم، چه تفاوتی میان تبریز و اردبیل وجود دارد؟

صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی در این مسئله با ما همکاری می کند، اما متاسفانه صداوسیمای سایر استان ها از این تصمیم تبعیت نمی کنند و احساس بنده این است که آنها برنامه ای برای این مسئله ندارند.

عزاداری ها ساعت سی دقیقه بامداد پایان یابد
تاکنون شکایتی از سوی مردم درباره برخی اعمال احتمالی هیئات واصل شده است؟
بله در محرم امسال تاکنون ۵۰ مورد شکایت از محلات مختلف شهر تبریز به شورای هماهنگی هیات مذهبی شهر درباره عزاداری تا ساعت ۱:۳۰ دقیقه یا ساعت دو بامداد واصل شده است. بنده نمی دانم عزاداری تا این ساعت که باعث عدم اقامه نماز صبح و نارضایتی شهروندان شود، چه مفهومی دارد؟

شما چه ساعتی را اعلام کرده اید؟
ما اعلام کرده ایم حداکثر تا ساعت سی دقیقه بامداد مراسم به پایان برسد، اما برخی از هیئات را دیده ام که ساعت یک بامداد مراسم را آغاز می کنند.

ابتلای ۱۶ نفر در آذربایجان شرقی به هپاتیت در قمه زنی گروهی در استان
مشاهده شده است که برخی از مراسماتی در هیئات معدودی برگزار می شود که سبب وهن مذهب و عزاداری ابی عبدالله الحسین(ع) می شود، نظرتان در این باره به صورت مصداقی چیست؟
ما با آئین ها و برنامه های در چارچوب تعالیم اهل بیت(ع) مشکلی نداریم، بلکه مشکل و محل ایراد ما مسئله بدعت گذاری است، مراسم عروسی ششم محرم برای حضرت قاسم(ع) در محرم یعنی چه؟ چه مفهومی دارد؟ آیا حضرت لیلا(ع) در کربلا حضور داشت و اصلا مراسم عروسی برگزار شده است؛ علما بهتر می دانند! عروسی در ماه عزای سیدالشهدا(ع) چه مفهومی دارد؟ کتاب شهید مطهری را بخوانند ببینند در این باره چه نوشته است، این اشعار چیست که در این قبیل مراسمات می خوانند؟

از سوی دیگر سال گذشته بر اثر استعمال نامناسب، مخفیانه و غیربهداشتی از قمه در جریان قمه زنی جمعی در آذربایجان شرقی، ۱۷ نفر به بیماری هپاتیت مبتلا شدند، گذشته از حکم شرعی و نحوه استفاده از قمه، آیا این عزیزان نمی دانید که مسائلی همچون قمه زنی و استفاده از آلات موسیقی در شبکه بیگانه پخش شده و بر علیه مکتب اهل بیت(ع) استفاده می کنند؟! چرخاندن گهواره و علم به بهانه های مختلف برای جمع کردن پول چه مفهوم و معنایی در تعالیم شیعی دارد؟

عدم هماهنگی مسئولین را به وضوح مشاهده می کنم
چرا برخوردی با این قبیل کارها انجام نمی شود؟
خوشبختانه کلاس های برای آموزش در این حوزه برگزار شده اما هماهنگی جدی بین نهادها و واحدهای مربوطه در حوزه مقابله با این دست بدعت ها دیده نمی شود. ما تاکنون برای ۱۵۰ مورد از هیات «شاه حسین گویان» مجوز فعالیت داده ایم، آیا فرد و ارگانی به موضوع مجوزدار بودن یا نبودن دیگر هیئات رسیدگی می کند و آن ها را تمییز می کند؟

تا سال گذشته شمایل جمع آوری شده بود اما امسال دوباره برپا شده است و یک تشکیلات منسجم باید براساس دستورالعمل ابلاغی، با هماهنگی همه سازمان ها مانع انجام این دست مسائل شوند که متاسفانه متولی سیستم مشخصی برای این کار وجود ندارد.
در کنار مساجد، حسینیه ایجاد نشود
توصیه شما برای هیات و دسته جات حسینی چیست؟
درخواست بنده از هیات «شاه حسین گویان» هماهنگی و همکاری با مامورین راهنمایی و رانندگی، جمع آوری شمایل نصب شده، عدم قمه زنی و استفاده از طوق ها(که بدون شک این خلاف قانون بوده و جمع آوری خواهد شد)، رعایت ساعت عزاداری است و خواهش دیگر من این است که لزومی ندارد در کنار مساجد، یک حسینیه ایجاد نشود، مسجد برای ما یک سنگر است و ارتباط با مساجد باید به صورت تنگاتنگ باشد.

گرامیداشت عید غدیرخم امسال، چندین برابر سال های قبل بود
کمی به برگزاری مراسم عیدغدیر خم امسال برگردیم، شاهد تفاوتی ملموس در جریان برگزاری مراسمات آن بودیم، در این باره چه اقداماتی انجام دادید؟
نسبت به سال های گذشته در خصوص عید غدیر خم قدم های مثبتی از سوی سازمان تبلیغات اسلامی، شورای هماهنگی هیئات مذهبی و تشکل های مردم نهاد فعال در تبریز برداشته شده است که نتیجه برگزاری جلسات مشترک با این تشکل هاست که اگر مراسم عید سعید عید غدیر امسال را با سال گذشته مقایسه کنید، در می یابید که گرامیداشت این عید بزرگ چندین برابر سال های قبل برگزار شد.
در ۲۸ نقطه تبریز توسط همکاران شهرداری تبریز مراسم نورافشانی برگزار شد و حداقل در ۳۰-۴۰ نقطه مرکزی شهر، شربت و شیرینی بین شهروندان پخش گردی دو به نوبه خود از تلاش های عزیزان دست اندرکار کمال تشکر را دارم و انشالله گرامیداشت عید غدیرخم در سال های آتی باشکوه تر و پررونق تر از سال های قبل خواهد بود.

بسیار متشکریم بابت وقتی که در اختیار ما قرار دادید.
خواهش می کنم. امیدوارم شما نیز در سایه الطاف خداوند متعال پیروز و موفق باشید.

902/900

عروسی محرم تبریز عدم هماهنگی مسوولین ماه محرم ابی‌عبدالله الحسین (ع) عید غدیرخم عزاداری حضرت قاسم (ع)

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۷۰۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای تلخ عروسی‌هایی که تبدیل به عزا می‌شوند

عامل تیراندازی در مراسم عروسی که باعث مرگ خاله عروس و خواهر داماد شده بود دستگیر شد. اما این اولین باری نبود که در مراسم عروسی تیراندازی حادثه آفریده بود.

به گزارش مشرق، جمعه گذشته در روستای الله‌ آباد شهرستان عنبرآباد در استان کرمان مراسم جشن عروسی برپا بود و بسیاری از مردم روستا در این مراسم شرکت کرده بودند.

داماد جوانی اهل کرمان و عروس اهل بندرعباس بود و از آنجا که پدر داماد در روستای الله آباد زندگی می‌کرد، مراسم عروسی نیز در همان روستا برگزار شده بود. علاوه بر اقوام داماد و اهالی روستا، بستگان عروس نیز از بندرعباس راهی الله آباد شده بودند تا شروع زندگی زوج جوان را جشن بگیرند.

از صبح جمعه هر دو خانواده در تکاپوی برگزاری مراسم بودند. بعد از اینکه خطبه عقد عروس و داماد خوانده شد، نوبت به جشن و پایکوبی رسید. همه چیز خوب پیش می‌رفت و همه خوشحال در انتظار ورود عروس و داماد به داخل سالن بودند که ناگهان حادثه هولناکی رخ داد.

تیراندازی مرگبار

وقتی عروس و داماد به مجلس رسیدند، همه شروع کردند به رقصیدن و شادی کردن، در بین میهمانان ۳ نفر از دوستان دوران سربازی داماد نیز بحضور داشتند که از بندرعباس خود را به مراسم رسانده بودند.

منصور بهمنی دهیار روستای الله آباد عنبرآباد در گفت‌وگو با همشهری می‌گوید: یکی از دوستان داماد با خود کلت کمری آورده بود تا مطابق رسم غلطی که در بعضی از عروسی‌ها وجود دارد، با آن تیراندازی کند. او شروع به رقصیدن کرد اما چون مشروبات الکی مصرف کرده بود، حالت عادی نداشت و در همان حال ناگهان سلاحش را به دست گرفت و شروع به تیراندازی کرد.

او ادامه می‌دهد: چون حال پسر جوان خوب نبود، نمی‌دانست که سر اسلحه را به کدام سو گرفته است. او چند گلوله شلیک کرد و ناگهان خواهر داماد در اثر اصابت گلوله به سرش نقش زمین شد.

وقتی این اتفاق افتاد، ضارب که همچنان در حال رقص بود، از سر و صدای موزیک متوجه کارش نشد و باز هم شلیک کرد که این بار خاله عروس مورد اصابت گلوله قرار گرفت و گلوله به شکمش خورد و بر زمین افتاد.

بهمنی می‌افزاید: با جیغ و فریاد میهمانان همه متوجه این حادثه و گلوله خوردن این دختر جوان شدند. پس از آن بود که همهمه به پا شد و عروسی با شیون مهمانان و خانواده عروس و داماد به عزا تبدیل شد.

شب زیبایی که عروس و داماد انتظارش را داشتند یکباره به شب عزای دو دختر جوان تبدیل شد. خانواده‌ها همه تلاش خود را کردند تا دو دختر را به بیمارستان برسانند اما کار از کار گذشته بود و هر دو جان خود را از دست داده بودند. از سوی دیگر ضارب وقتی متوجه شد چه حادثه‌ای رخ داده است، به همراه یکی از دوستانش فرار کرد و به بندرعباس گریخت. دهیار الله آباد ادامه می‌دهد: دوست سوم که راننده بود، توسط پلیس دستگیر شد. ماموران پلیس با حضور در محل حادثه تحقیقات خود را آغاز کردند.

پلیس وقتی متوجه شد که ضارب فرار کرده است، در تحقیقاتی که انجام داد، رد ضارب را در بندرعباس شناسایی کرد.

بهمنی اضافه می‌کند: یکشنبه که به اداره آگاهی رفته بودم، متوجه شدم که پلیس بندرعباس رد ضارب را گرفته و برای دستگیری‌اش راهی محل اختفای او شده اما وی مقاومت کرده و درگیری به وجود آمده است. در این درگیری ضارب تیر خورده و دستگیر و راهی بیمارستان شده است تا بعد از معالجه به مراجعه قضایی تحویل داده شود.

رسمی که کشته‌های زیادی داده است

پس از جمعه غم‌انگیز روستای الله‌آباد، خواهر داماد صبح یکشنبه به خاک سپرده شد و پیکر خاله عروس نیز برای دفن به بندرعباس انتقال یافت.

به گفته دهیار روستای الله‌آباد، رسم غلط تیراندازی در مراسم عروسی تا کنون باعث مرگ افراد زیادی شده است. این رسم در مناطق جنوبی کرمان وجود دارد و هر سال باعث مرگ افراد زیادی می‌شود.

وی می‌گوید: باید با کسانی که در مراسم ختم و عروسی اقدام به تیراندازی می‌کنند، برخورد شدید شود تا دیگر شاهد چنین حوادث تلخی نباشیم.

تیراندازی های مرگبار در یک سال گذشته

رسم غلط تیراندازی در مراسم عزا و عروسی در سال‌های اخیر قربانیان زیادی به جا گذاشته است. این در حالی است که در همه این سال‌ها پلیس، دستگاه قضایی و رسانه‌ها درباره این رسم غلط و تبعات آن بارها هشدار داده‌اند. مهمترین حوادث اینچنینی را با هم مرور می‌کنیم.

مرگ جوان ۲۷ ساله

در یکی از روستاهای بروجرد رسم غلط تیراندازی در عروسی حادثه مرگباری آفرید. این حادثه ۳ خرداد سال گذشته رخ داد. وقتی مهمانان در حال جشن و پایکوبی بودند، دو نفر که وظیفه تیراندازی در عروسی را برای احترام به مهمانان بر عهده داشتند، با شلیک گلوله باعث مرگ یک جوان ۲۷ ساله شدند و خاطره‌ای هولناک برای عروس و داماد باقی گذاشتند.
کشته شدن داماد
یکی از دردناکترین حوادث رسم تیراندازی در یکی از روستاهای کهگیلوهه و بویر احمد اتفاق افتاد. ۳۱ تیر سال گذشته، وقتی عروس و داماد دست در دست هم پیشاپیش خانواده و مهمانان وارد حیاط خانه پدر داماد شدند، یکی از مهمانان تفنگ به دست برای خوشامدگویی به مهمانان شروع به تیراندازی کرد که ناگهان یکی از گلوله‌ها بر قلب داماد اثابت کرد و باعث جان باختن او شد و خانواده‌اش را داغدار کرد.

برادرعروس کشته شد
پنجشنبه شب ۲۱دی ۱۴۰۲، در روستای سرآسیاب شهرستان لنده در کهگیلویه و بویراحمد شلیک گلوله توسط یکی از مهمانان که در حین رقص و پایکوبی تیراندازی می‌کرد، باعث مرگ برادر عروس شد. این مرد ۴۲ ساله بر اثر شلیک گلوله جان خود را از دست و عروس در شب عروسی‌اش برای همیشه عزادار برادرش شد.

۱۳ مجروح در عروسی

شامگاه ۲۸ اسفند سال گذشته در شهر ایذه، وقتی عروس و داماد وارد تالار عروسی شدند، یکی از مهمانان با اسلحه شکاری خود، شروع به تیراندازی کرد و با این کار ۱۳ نفر از مهمانان به شدت زخمی و روانه بیمارستان شدند، این اقدام باعث برهم خوردن عروسی شد و شبی که قرار بود برای حاضران و عروس و داماد به شادی ختم شود، با شیون و زاری پایان یافت.

کودک ۹ ساله جان باخت

۸ اسفند سال گذشته نیز سنت تیراندازی جان یک کودک را گرفت. کودک ۹ ساله اهل روستای چاه‌دروا شهرستان مُهر در استان فارس، در اثر تیراندازی در عروسی به شدت مجروح شد. او را به بیمارستانی در لامرد برای معالجعه منتقل کردند اما چون شدت جراحات زیاد بود، کادر پزشکی درخواست کردند که با اورژانس هوایی به شیراز منتقل شود، اما قبل از رسیدن اورژانس، کودک جان خود را از دست داد.

مرگ در تالار عروسی

۷ فروردین امسال، یکی از تالارهای شهرستان گتوند در خوزستان میزبان عروسی و مراسم جشن و پایکوبی بود. با ورود عروس و داماد به داخل محوطه بیرونی تالار، یکی از بستگان برای خوش‌آمد گویی به عروس و داماد در میان حضار، خانواده و بستگان شروع به تیراندازی کرد. صدای تیراندازی شور و شادی مهمانان را چندبرابر کرد اما غافل از اینکه یک جوان ۳۲ ساله در این بین بر اثر شلیک گلوله بر زمین افتاده است. تیراندازی در شلوغی و همهمه مهمانان ادامه داشت تا اینکه جیغ و فریاد باعث شد تا مهمانان متوجه تیرخوردن مرد جوان شوند.
بدین ترتیب شیون و زاری جای خود را به پایکوبی و شادی داد. آن جوان در همان لحظه جان خود را از دست داد و عروسی شروع نشده پایان یافت و تبدیل به عزا شد.

مرگ یک شاعر بر اثر شلیک گلوله

۱۸ شهریور سال گذشته، وقتی شاعران معروف خوزستانی در یک مراسم ختم در بندر امام خمینی گرد هم آمدند، یکی از حاضران در این مراسم بر اثر رسم غلط تیراندازی، شروع به شلیک تیرکرد که ناگهان چند تیر به سوی حضار شلیک شد و حیدر حیدری شاعر عرب خوزستانی اهل رامشیر بر اثر اصابت گلوله جان خود را از دست داد و همچنین علی مجدم، شاعر عرب اهل آبادان بر اثر اصابت تیر مجروح و به بیمارستان منتقل شد.

منبع:همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • دستگیری قاتل مست دو زن در عروسی
  • تشخیص بدعت و انحرافات، ویژگی ممتاز یک معلم
  • ماجرای تلخ عروسی‌هایی که تبدیل به عزا می‌شوند
  • دستگیری اراذل و اوباش سابقه‌دار در تبریز
  • عزاداری شیعیان هندوستان در مسجد کوفه
  • آخرین اقدامات برای جلوگیری از ورود تروریست ها به ایران از پاکستان
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • تلف شدن ۲۰ راس گوسفند
  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می‌شوند
  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می شوند