Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@02:41:31 GMT

پایان آواربرداری زمستان یورت پس از ۱۴۶ روز

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۷۱۱۹۸

۱۴۶ روز از چهارشنبه سیاه معدن زمستان یورت می‌گذرد درحالی‌ که هنوز گزارش رسمی علت حادثه مشخص نشده و مسئولان از پایان آواربرداری و اعلام آمادگی برای حضور تیم حقیقت یاب خبر می دهند.

خبرگزاری مهر:۱۴۶ روز از چهارشنبه سیاه معدن زمستان یورت می‌گذرد درحالی‌ که هنوز گزارش رسمی علت حادثه مشخص نشده و مسئولان از پایان آواربرداری و اعلام آمادگی برای حضور تیم حقیقت یاب خبر می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
۱۳ اردیبهشت ماه امسال بود که با انتشار گاز و انفجاری که هنوز دلایل آن کاملا مشخص نیست چهارشنبه سیاه معدن زمستان یورت رقم خورد.

چهارشنبه سیاهی که ۴۳ قربانی بر جای گذاشت و بیش از ۷۰ نیروی امدادی و معدنچی را راهی مراکز بهداشتی و درمانی کرد.

از اواسط خردادماه کار آواربرداری در معدن آغاز شد و حدود ۱۰۰ معدنچی برای کمک به ایمن سازی کارگاه و آواربرداری تونل مشغول به کار شده اند.

گرچه در ۱۴۶ روز گذشته حقوق و مطالبات کارگران و جانباختگان حادثه پرداخت شده، اما هنوز علت حادثه مشخص نشده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان گلستان در خصوص آخرین وضعیت معدن زمستان یورت به خبرنگار مهر گفت: اواخر هفته گذشته نمایندگان نظام مهندسی معدن، نماینده اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت گلستان از معدن بازدید داشته اند.

حسینقلی قوانلو به نتایج این بازدید اشاره کرد و افزود: به غیر از محل حادثه امکان شروع به کار در چند جبهه دیگر معدن زمستان یورت وجود دارد و می‌توانند کارگران مشغول کار شوند.

وی ادامه داد: در محل حادثه لوکوموتیو دوم را هم پیدا کرده اند و با دادستانی و ... صورتجلسه انجام شده و فقط مقدار کمی از خاکبرداری در مسیر انتهای تونل باقی مانده است.

تیم حقیقت یاب می‌تواند هفته آینده به گلستان بیاید

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان گلستان با بیان اینکه لوکوموتیو دوم که در زیر آوار مانده بود خارج شده و کار آواربرداری هم تا پایان هفته به اتمام می‌رسد، اضافه کرد: این موضوع صورتجلسه شده و به وزارتخانه هم اعلام کرده ایم هفته آینده (بعد ازعاشورا و تاسوعا) تیم حقیقت یاب می‌تواند به گلستان بیاید و دلایل حادثه را اعلام کنند.

وی با یادآوری اینکه هم اکنون ۱۰۰ نفر برای تعمیرات در معدن زمستان یورت مشغول به کار هستند، تصریح کرد: در تونل‌های پایین‌تر مشکلی برای کار وجود ندارد، تهویه بررسی شده و میزان گاز سنجیده شده است؛ با توجه به اینکه بیمه بیکاری کارگران هم در حال اتمام است و کارگران از ماه آینده دریافتی نخواهند داشت معدن زمستان یورت شرقی را هم آماده کرده ایم.

زمان حادثه تاکنون معدن زمستان یورت درآمدی ندارد و همه هزینه‌های تعمیرات، آواربرداری و همچنین حقوق کارگران، معوقات و کسورات دیه جانباختگان را پرداخت کرده است
قوانلو با تاکید بر اینکه ۳۰۰ کارگر معدن باید دوباره به کار بازگردند، خاطرنشان کرد: تمام بحث‌های ایمنی معدن در این مدت (۱۴۶ روز) بررسی شده و به تایید کارشناسان نظام مهندسی معدن رسیده است.

وی با یادآوری اینکه کارفرما حقوق اردیبهشت و خرداد تمام کارگران معدن را در حالی که مشغول به کار نبوده اند، پرداخت کرده است، بیان کرد: کارفرما برای اصلاح و بهبود تهویه و ... تقاضای پرداخت تسهیلات داده که در این مدت هنوز محقق نشده است.

قوانلو تاکید دارد چاره‌ای جز بازگشت به کار مجدد کارگران بیکار شده معدن زمستان یورت وجود ندارد چرا که بیمه بیکاری آن‌ها به پایان می‌رسد، اما رسول علیخانی که بعد از حادثه معدن به نمایندگی از معدنچیان و خانواده جان باختگان این حادثه در مقابل رئیس جمهور صحبت کرده بود؛ معتقد است وضعیت کارگران بعد از حادثه خیلی تغییر نکرده است.

بلاتکلیفی در پرداخت کمک هزینه مسکن جانباختگان

وی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: هرچند در حال حاضر کارگران و خانواده جانباختگان مشکلات بیمه‌ای ندارند، اما در پرداخت حقوق تغییراتی ایجاد نشده است.

علیخانی با بیان اینکه ایمنی معدن رو به افزایش است و نسبت به گذشته بهتر شده، گفت:، اما ایمنی واقعی که یک معدن به آن نیاز دارد و دستگاه‌های مجهز در تونل وجود ندارد و ظاهرا کارفرما برای تهیه آن درخواست وام داده که هنوز محقق نشده است.

وی با بیان اینکه دیه ۲۱۰ میلیون تومانی و حقوق معوق جان باختگان پرداخت شده است، افزود: طبق قانون دیه و سایر حق و حقوق جانباختگان حادثه به همه ورثه تعلق می‌گیرد و هم اکنون تعدادی از خانواده‌های جانباختگان معدن با مشکلات حقوقی مواجه شده اند.

علیخانی ادامه داد: هنوز تکلیف کمک هزینه مسکن جانباختگان هم مشخص نیست و با مشکلاتی حقوقی موجود برای تعدادی از خانواده‌های جانباختگان بهتر است این مبلغ به حساب سرپرستان خانوار پرداخت شود.

وی با بیان اینکه در این مدت ۱۰ نفر از کارگران معدن زمستان یورت هم بازنشسته شده اند، اضافه کرد: با پرداخت نشدن تسهیلات به کارفرما وضعیت بازنشستگی و استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان آور هم بلاتکلیف مانده است.

هرچند قوانلو از اعلام آمادگی برای حضور تیم حقیقت یاب در هفته آینده خبر می‌دهد و معتقد است تمام مباحث فنی و ایمنی تونل مورد بررسی قرار گرفته، اما علیخانی که خودش سال‌ها کارگر معدن بوده و به تازگی (در ماه گذشته) به عنوان معدنچی در معدن زمستان یورت بازنشسته شده است، معتقد است هنوز تا ایمنی واقعی تونل فاصله زیادی وجود دارد.

خروج لوکوموتیو دوم تا پایان مهرماه

آخرین وضعیت معدن زمستان یورت را از مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان جویا شدیم و سعید مازندرانی به خبرنگار مهر گفت: لوکوموتیو اول از معدن خارج شده و لوکوموتیو دوم هنوز خارج نشده و احتمالا تا پایان مهرماه انجام می‌شود و آن زمان تیم حقیقت یاب می‌تواند حضور یافته و علل حادثه را اعلام کند.

وی با بیان اینکه ایمن سازی و آواربرداری کار وقت گیری است و نمی‌توان با سرعت آن را انجام داد، تصریح کرد: از زمان حادثه تاکنون معدن زمستان یورت درآمدی ندارد و همه هزینه‌های تعمیرات، آواربرداری و هزینه‌های حین عملیات امداد و نجات و همچنین حقوق کارگران، معوقات و کسورات دیه جانباختگان را پرداخت کرده است.

مازندرانی خاطرنشان کرد: کارفرما حقوق تیرماه ۱۰۰ کارگر مشغول به کار را در شهریورماه پرداخت کرده است و با این حجم مشکلات تاخیر در پرداخت حقوق با فاصله یکی و دو ماه کمی طبیعی است.
کارگران باید از چندین کارفرما شکایت کنند تا بتوانند به نتیجه برسند و همین امر باعث تاخیر در انجام این موضوع شده است وگرنه با کارفرمای معدن زمستان یورت مشکلی وجود ندارد

وی به مشکلات بازنشستگان معدن زمستان یورت هم اشاره و بیان کرد: کارگران می‌خواهند از کار سخت و زیان آور استفاده کنند در حالی که به غیر از معدن زمستان یورت در معادن دیگری هم کار کرده اند و سایر کارفرما‌ها باید حق و حقوق کارگران را بپردازند.

وی متذکر شد: در حقیقت کارگران باید از چندین کارفرما شکایت کنند تا بتوانند به نتیجه برسند و همین امر باعث تاخیر در انجام این موضوع شده است وگرنه با کارفرمای معدن زمستان یورت مشکلی وجود ندارد.

کارشناسان در چند قدمی کشف علت انفجار معدن

هرچند حضور تیم حقیقت یاب و بررسی علل حادثه به روشن شدن علت حادثه کمک می‌کند، اما اعلام نظر نهایی در این خصوص باید از سوی دادگستری انجام شود و چندی پیش رئیس کل دادگستری گلستان از باز بودن پرونده حادثه معدن خبر داده و وعده داده بود با مقصران حادثه برخورد می‌شود.

از رئیس کل دادگستری گلستان آخرین وضعیت را جویا شدیم و هادی هاشمیان گفت: با تلاش شبانه روزی کارگران معدن، یکی از لوکوموتیو‌هایی که گمان می‌رفت تلاش برای روشن کردن دوباره آن سبب انفجار معدن آزادشهر شده است، از تونل خارج شد.

وی افزود: با خروج این لوکوموتیو، گروهی متشکل از بازرس وزارت کار، بازپرس پرونده و نیروی انتظامی این لوکوموتیو را بررسی کردند.

رئیس کل دادگستری گلستان ادامه داد: بازرس وزارت کار، نتیجه‌ی بررسی‌های اولیه را اعلام کرده و گفته نظر نهایی پس از خروج لوکوموتیو دیگری که در فاصله‌ی دورتری از لوکوموتیو خارج شده قرار دارد، اعلام خواهد شد.

این مقام ارشد قضایی استان اضافه کرد: هم اکنون کارگران در سه شیفت، ایمن سازی تونل محل انفجار را انجام می‌دهند تا مابقی لوکوموتیو‌های احتمالی از تونل خارج و راه برای حضور و بررسی تیم کارشناسی هموار شود.

هاشمیان تاکید کرد: نظریه تیم کارشناسی، نظریه مشورتی است و پس از ارائه این گزارش به تیم کارشناسان رسمی قوه قضاییه و تایید آن، در دادگاه قابل استناد است.

هاشمیان به مردم استان و خانواده‌های کارگران آسیب دیده در این حادثه اطمینان داد: دستگاه قضایی تا استیفای حقوق مصدومان و خانواده‌های جان باختگان کوتاه نخواهد آمد و با مقصران حادثه در هر جایگاه و مقامی که باشند بدون اغماض برخورد می‌کند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۷۱۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملل: آواربرداری در غزه احتمالاً ۱۴ سال طول می‌کشد

یک مسئول ارشد سازمان ملل متحد با ابراز "هنوز تعداد زیادی مهمات منفجرنشده ارتش اسرائیل در خیابان‌ها و ساختمان‌های ویران‌شده غزه وجود دارد که جان غیرنظامیان را تهدید می‌کند." گزارش داد: آواربرداری در غزه ممکن است ۱۴ سال طول بکشد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «پیر لودامار» مسئول ارشد واحد مین‌روبی سازمان ملل متحد با اشاره به حجم ویرانی گسترده‌ای که رژیم صهیونیستی در نوار غزه به وجود آورده است اعلام کرد: عملیات آواربرداری در غزه در پی جنگ ویرانگر اسرائیل علیه این منطقه احتمالاً حدود 14 سال طول بکشد.

این مسئول سازمان ملل در یک کنفرانس مطبوعاتی در ژنو گزارش داد: حدود 37 میلیون تن آوار در غزه که یک منطقه بسیار پرجمعیت است به‌جای مانده است و با وجود اینکه نمی‌توان تعداد دقیق مهمات منفجرنشده در این منطقه را ارزیابی کرد اما انتظار می‌رود در شرایط مشخص آواربرداری در غزه حدود 14 سال به طول بینجامد.

وی گفت که گزارش‌ها نشان می‌دهد حداقل 10 درصد از مهمات شلیک شده به نوار غزه منفجر نشده‌اند و بنابراین تهدیدی دائمی برای مردم و تیم‌های امدادگری که قربانیان را از زیر آوارها بیرون می‌کشند وجود دارد و ما درباره 14 سال آواربرداری با استفاده از 100 کامیون صحبت می‌کنیم.

همچنین تیم سازمان ملل متحد بعد از یک ماموریت ارزیابی که در نوار غزه انجام داد اعلام کرد که ویرانی گسترده‌ای در شهر خانیونس در جنوب نوار غزه رخ داده و اعضای تیم سازمان ملل هر ساختمانی را که مورد بازدید قرار داده‌اند متوجه شدند با خاک یکسان شده است.

این تیم سازمان ملل به نقل از «استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل متحد گزارش داد که خیابان‌ها و مکانهای عمومی در خان یونس مملو از مهماتی است که هنوز منفجر نشده‌اند و همین امر خطرات شدیدی برای غیرنظامیان به ویژه کودکان به همراه دارد. بمب‌های سنگین منفجر نشده با تعداد زیاد هنوز در تقاطع‌های اصلی و داخل مدارس غزه وجود دارد.

این تیم سازمان ملل در ادامه به وضعیت بحرانی مردم غزه و آوارگان اشاره و اعلام کرد که مردم غزه با کمبود شدید آب و غذا و دارو مواجه‌اند و در پی تخریب بیمارستان ‌ها و نابودی سیستم بهداشت غزه شرایط آوارگان به شدت وخیم است.

سازمان ملل: 70 درصد مردم شمال نوار غزه با گرسنگی مواجه هستندگزارش سازمان ملل از زنده به گورشدن 20 نفر در بیمارستان ناصر

از طرف دیگر آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) نیز اعلام کرد که بعد از گذشت بیش از 200 روز از جنگ اسرائیل علیه غزه خسارت‌های گسترده‌ای به زیرساخت‌های حیاتی در این منطقه وارد شده و حجم ویرانی‌ها بی‌سابقه است. خسارت‌های وارد شده به زیرساخت‌های حیاتی غزه نیز بسیار زیاد می‌باشد و بیش از یک میلیون نفر خانه‌های خود را به طور کامل از دست داده‌اند و 75 درصد مردم نیز آواره شده‌اند.

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز در همین زمینه اعلام کرد که میزان ویرانی‌ها در نوار غزه تکان دهنده بوده و آتش بس تنها امید باقی مانده برای نجات ساکنان نوار غزه که هنوز توانسته‌اند زنده بمانند، است.

ماه گذشته بانک جهانی و سازمان ملل در گزارشی با بررسی میزان ویرانی‌هایی که رژیم اشغالگر در تجاوزگری وحشیانه خود در نوار غزه به وجود آورده است، اعلام کردند که هزینه خسارت به ساختمان‌ها و زیرساخت‌های حیاتی در نوار غزه تنها در 4 ماه تقریباً 18.5 میلیارد دلار است که معادل 97 درصد ناخالص تولید داخلی کرانه باختری و نوار غزه باهم، در سال 2022 می‌باشد.

بر اساس این گزارش، 72 درصد خسارت‌ها مربوط به ساختمان‌های مسکونی، 19 درصد به زیرساخت‌های خدمات عمومی مانند آب، بهداشت و آموزش و 9 درصد مربوط به ساختمان‌های تجاری و صنعتی است. برآوردها نشان می‌دهد تقریبا همه بخش‌های غزه تحت تاثیر این جنگ قرار گرفته‌اند و شاید بخش بسیار کمی باشد که هنوز آسیب ندیده است. بمباران‌ها حجم بسیار عظیمی از ویرانی را بر جای گذاشته‌اند که تخمین زده می‌شود حجم آنها ده‌ها میلیون تن باشد. این بدان معناست که عملیات آواربرداری در غزه سال‌ها طول خواهد کشید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تمامی مصدومان حادثه واژگونی مینی‌بوس کارگران کاشمر از بیمارستان مرخص شدند
  • دلجویی معاون استاندار کردستان از کارگران آسیب‌دیده سنندج
  • کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و شکوفایی اقتصادی قرار دارند
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • ۱۱ کشته و ۷۵ مجروح در سقوط باورنکردنی آسانسور
  • مرگ تلخ ۲ کارگر در حادثه عملیات لوله‌گذاری در شیراز
  • مرگ ۲ کارگر شهرداری شیراز حین عملیات لوله گذاری
  • آواربرداری نوار غزه احتمالا ۱۴ سال طول می‌کشد
  • سازمان ملل: آواربرداری در غزه احتمالاً ۱۴ سال طول می‌کشد
  • وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال