Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-بودجه شهرداری تهران 23 هزار میلیارد است اما مدیریت شهری سابق می گفت 17 هزار و نهصد میلیارد است! این نشان از عدم شفافیت درآمد شهرداری در دوره گذشته داشت. اما اگر به راستی 17 هزار و نهصد میلیارد درآمد شهری باشد، بنابراین 10 هزار و چهارصد میلیارد تومان از محل تراکم و کاربری هاست، سه هزار میلیارد از طریق فروش دارایی ها حاصل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارتی شهرداری 13 هزار میلیارد از محل فروش ذخایر شهر و دارایی ها در آمد دارد تا در مقابل 17 هزار میلیارد ونهصد تومان کار کند! بنابراین مساله فوق نشان از عدم تطابق منابع و درآمد شهردار سابق با عملکرد دارد به همین دلیل ضرورت منابع شهرداری تهران باید به طور دقیق شناسایی شود.

روندهای نابسمان مدیریت شهری و عدم شفافیت پیرامون دخل و خرج های شهری در دوران مدیریت قبلی چیزی نیست که کتمان شدنی باشد، مسیری که بالطبع تخلف افزاست، تخلفاتی که فارغ از اینکه عبور و تخطی از قانون به شمار می رود، آسیب های جدی ای را متوجه شهر تهران و شهروندان ساخته است به همین دلیل اعضای شورای شهر تهران طی روزهای گذشته دو فوریت تقدیم هیئت رئیسه شورا کردند تا بر اساس این دو فوریت گزارشی شفاف و کامل ظرف 100 روز از وضعیت شهر تهران و آنچه که تحویل گرفتند به شهروندان ارائه دهند. به نظر می رسد با انتصاب و استقرار مدیران شهری در مناطق 22 گانه تهران این ضرب الاجل از سوی شورا و شهرداری به زودی آغاز خواهد شد. در این راستا «خرداد نیوز » با محمود میرلوحی عضو شورای شهر پنجم به گفتگو پرداخته است که در ادامه آن را می خوانید.
شورای شهر و شهرداری در زمینه رسیدگی به تخلفات مدیریت شهری در دوران قالیباف از آغاز کار تا کنون چه اقداماتی انجام داده است؟
با مصوبه اعضای شورای شهر، شهرداری متعهد شده که ظرف 100 روز گزارشی در زمینه عملکردهای مدیریت شهری در دوران قبلی به هیئت رئیسه شورا تقدیم کند. البته اعضای شورا بنا بود که بلافاصله پس از پیروزی در انتخابات و حتی قبل از استقرار شورا در پارلمان محلی به تهیه یک گزارش شفاف و کامل اقدام کنند که موفق به انجام آن نشدند. زیرا به اطلاعات جامعی در این زمینه دست پیدا نکرده و گزارش های ارائه شده مستند نبود. به همین دلیل ناگزیر شورای شهر منتظر ماندند تا شهردار جدید مستقر شود. اعضای شورای شهر طی هفته های گذشته از نجفی شهردار تهران خواستند تا با شورا همکاری کند و گزارشی شفاف از وضعیت شهر تهران و تخلفات قالیباف ارائه دهد. اگر گزارش عملکرد مدیریت شهری سابق حتی قبل از موعود 100 روزه آماده شود آن را به مردم ارائه خواهیم کرد. از سویی تفریغ بودجه 95 نیز به عهده شورای پنجم است. زیرا شورای چهارم نتوانست تفریغ بودجه را در دستور کار خود قرار دهد. علاوه بر آن، گزارش های مختلفی از بازرسی کل کشور از جمله مواردی مربوط به منطقه 22 به شورا رسیده است به همین دلیل مسائل مذکور، شهردار جدید و شورا را ملزم می کند تا گزارشی کامل از تخلفات شهردار سابق از جمله املاک نجومی ارائه کند. اما به طور کل شورا، اکنون مرجع اظهار نظر تخلفات گذشته نیست.
شورا برای جلوگیری از بروز تخلفات شهری و مواردی نظیر املاک نجومی چه برنامه ای دارد؟
شورا در جایگاه پارلمان محلی بر اساس سیاست های جدید و رویکرد مردم در انتخابات اخیر به دنبال شفاف سازی مسائل است. به همین دلیل درصدد است با نظارت بر عملکرد شهرداری از بروز تخلفات جدید در شهر و سازمان شهرداری جلوگیری کند. به همین دلیل درآمدها، تخفیف ها، معاملات در شهرداری، واگذاری ملک ها، پروژه ها، مزایده ها، خریدها و مناقصه ها و... باید دقیق و مستند باشد. به طور کل شورای پنجم برای شفاف سازی عملکرد شهرداری برنامه های مختلفی دارد. شورا بیشتر تلاش خواهد کرد که با اصلاح ساز و کارها و ساختارها زمینه را برای هر گونه تخلف از جمله بودجه و تخلفات و تخلف از مقررات مالی را محدود و نظام مند کند.
علاوه بر املاک نجومی شهرداری سابق تخلفات دیگری مانند فروش تراکم هلوگرام داشته است این مساله چه خواهد شد؟
بله فروش تراکم هلوگرام یکی دیگر از تخلفات مدیریت شهری سابق بوده است که مفهوم فنی هلوگرام فروشی این است که شهرداری قبل از اینکه منابع و درآمدی را شناسایی کند پروژه ای را تعریف می کرد اما پیمانکار بدون اینکه در قبال پروژه پول پرداخت کند شهردار برای او هلوگرام صادر می کرد. این هلوگرام نوعی ارواق بهادار است که از سوی بانک مرکزی صادر می شود. در واقع فرد با در دست داشتن آن می تواند در هر نقطه از تهران، با استفاده از آن، جهت تراکم سازی اقدام کند و مجوز ساخت به فرد می دهد. از سویی دیگر این هولوگرام نیز قابل واگذاری است به همین دلیل در کنار سایر مشکلات مدیریت شهری دوره قبل باید مورد بررسی قرار بگیرد. شهرداری باید بر اساس درآمد برنامه ریزی می کرد و مطابق با برنامه به پیمانکار تخفیف می داد. بدیهی است که وقتی مدیران شهری به پیمانکاران می گویند پروژه ها را به ثمر برسانید اما زمان پرداخت پول معلوم نیست در این صورت پروژه ها گران تمام می شود. به همین دلیل به نظر می رسد که باید مسائل اجرایی، درآمدی و عمرانی به صورت جدی مورد پیگیری قرار گیرد. از سویی بودجه شهرداری تهران 23 هزار میلیارد است اما مدیریت شهری سابق می گفت 17 هزار و نهصد میلیارد است! این نشان از عدم شفافیت درآمد شهرداری در دوره گذشته داشت. اما اگر به راستی 17 هزار و نهصد میلیارد درآمد شهری باشد، بنابراین 10 هزار و چهارصد میلیارد تومان از محل تراکم و کاربری هاست، سه هزار میلیارد از طریق فروش دارایی ها حاصل می شود. به عبارتی شهرداری 13 هزار میلیارد از محل فروش ذخایر شهر و دارایی ها در آمد دارد تا در مقابل 17 هزار میلیارد ونهصد تومان کار کند! بنابراین مساله فوق نشان از عدم تطابق منابع و درامد شهردار سابق با عملکرد دارد به همین دلیل ضرورت منابع شهرداری تهران باید به طور دقیق شناسایی شود. بر این اساس نگاه شورای پنجم و شهرداری به مسائل شهری نگاه علمی و فنی است به همین دلیل اجازه نی مدهد که این ساختار معیوب در شهر بیش از این ادامه پیدا کند. مطابق با عرف باید از نو به ساختار مالی شهرداری و سازو کار درآمد، برنامه، اولویت بندی و تخفیف ها، واگذاری پروژه به بنگاه های دیگر و بخش خصوصی و پیمانکاران و..پرداخت و آنها را مورد بازنگری قرار داد.
منبع: خرداد

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۷۱۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبستراکسیون ناموفق در شورای شهر تهران در اعتراض به شهردار!

برخی از اعضای شورای شهر تهران امروز همزمان با صحبت‌های علیرضا زاکانی، شهردار تهران، دست به آبستراکسیون زدند تا جلسه را از حد نصاب بیاندازند!

به گزارش «تابناک»، دویست و سی و یکمین جلسه شورای شهر تهران صبح امروز به ریاست مهدی چمران آغاز شد و در این جلسه پس از تذکرات اعضا، محسن هرمزی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در پشت تریبون قرار گرفت و گزارشی را از اقدامات شهرداری در حوزه حمل و نقل و به‌ویژه سفر شهردار تهران به چین ارائه کرد.

سفری که البته مدت زیادی از انجام آن می‌گذرد و طی آن توافقاتی میان شهرداری تهران و برخی شرکت‌های چینی صورت گرفته که بعضا انتقاداتی به دنبال داشته است، از جمله توافق صورت گرفته برای خرید اتوبوس برقی که ظاهرا به عقد قرارداد هم منجر شده و از این نظر، عجیب به نظر می‌رسد چراکه وفق قانون، عقد چنین قراردادهایی نیازمند طرح در شورا و دریافت مصوبه از این نهاد است.

این در حالی است که اخیرا یکی از فعالان رسانه‌ای با انتشار قرارداد مربوط به خرید اتوبوس برقی، انتقاداتی به آن وارد دانسته و در مقابل، افرادی از جمله مشاور شهردار تهران به انتشار این قرارداد ایراد وارد دانسته و تاکید نموده‌اند که نظر به تحریم‌های اعمال شده علیه کشورمان، نمی‌بایست قرارداد منتشر شود و باید محرمانه بماند.

مسایلی که با طرحشان، نگاه‌های زیادی به نشست امروز شورا معطوف شده بود و انتظار می‌رفت که نکات متفاوتی در این باره مطرح شود. انتظاری که تا حدودی جامه عمل پوشید اما در نهایت به رقم خوردن اتفاقی عجیب منجر شد؛ به این صورت که با ارائه گزارش شهرداری، برخی از اعضای شورای شهر اعتراض ها و انتقاداتی در این باره مطرح کردند، سپس شهردار برای پاسخگویی به انتقادات پشت تریبون قرار گرفت ولی پیش از آنکه شروع به صحبت کند، آبستراکسیون رقم خورد!

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

هنوز علیرضا زاکانی توضیحات خود را آغاز نکرده بود که برخی از اعضای شورای شهر تهران اقدام به ترک صحن شورا کردند؛ سوده نجفی، جعفر شربیانی، ناصر امانی، مهدی اقراریان، سید جعفر تشکری هاشمی، مهدی عباسی، علی‌اصغر قائمی از اعضایی بودند که صحن شورا را ترک کردند. اقدامی که به منظور خارج کردن جلسات پارلمان از حدنصاب صورت می‌گیرد اما نشست امروز شورای شهر را از حدنصاب قانونی نیانداخت و تنها نشانه‌ای اعتراض جدی برخی نمایندگان شورا از عملکرد شهرداری تهران شد.

وضعیتی که بایستی دید آیا تغییر خواهد کرد و با اتخاذ و اجرای تصمیماتی، به همسویی بیشتر شورا و شهرداری منجر خواهد شد یا فرجام دیگری خواهد یافت و ممکن است به افزایش اختلافات منجر شده و حتی به تغییر شهردار بیانجامد!

 

دیگر خبرها

  • اقراریان، عضو شورای شهر تهران: خروج 7 عضو شورا از صحن به معنای قهر کردن نبود/ تعدادی از اعضای شورا معتقد بودند که مذاکرات درباره مسائل مربوط به قرارداد چین که باید همه ابهامات مربوط به آن شفاف شود، بهتر است در جلسه جداگانه‌ای ادامه پیدا کند
  • در یکصد و پنجاه و یکمین جلسه علنی شورای شیراز چه گذشت؟
  • بازداشت ۳۷ عضو شورا‌های تهران در سال ۱۴۰۲
  • تشکیل شورای راهبردی مدیریت شهری شیراز با چند حوزه خدمات‌رسان
  • بازداشت ۳۷ عضو شوراهای استان تهران در سال گذشته
  • تصویب قانون مدیریت واحد شهری بزرگ‌ترین خدمت به مردم و شورا/ قطار شهری، پروژه ملی است
  • آبستراکسیون ناموفق در شورای شهر تهران در اعتراض به شهردار!
  • تحول در پایتخت با مدیریت شهری
  • شورا انتظار بعضی تغییرات در شهرداری را داشت/ بدهکاری دلیل بی‌مهری نیست
  • تصویب ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران