Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-بدن ما روزانه با انواع ترکیبات سمی و مضر سروکار دارد که ممکن است باقی‌مانده مواد تولیدشده در بدن باشند یا از طریق ترکیبات شیمیایی خوراکی‌ها، آلاینده‌های هوا، داروها، مواد آرایشی و بهداشتی وارد بدن شوند.

خوشبختانه دست طبیعت نیز در این‌باره سخاوتمند است، به طوری که با مصرف خوراکی‌هایی که در این هفته به آنها خواهیم پرداخت، می‌توان به روند پاکسازی بدن و پیشگیری از بیماری‌ها کمک کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



1. مارچوبه

مارچوبه درصدر خوراکی‌های با خاصیت پاک‌کنندگی بالا و دفع مواد سمی بدن قرار دارد. البته علاوه بر این، یک سلاح ضدپیری قوی است، از بدن در برابر ابتلا به انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند، در حفظ سلامت قلب نقش دارد و خوراکی ضدالتهاب نیز محسوب می‌شود. براساس مطالعات، اسیدهای آمینه و مواد معدنی موجود در مارچوبه می‌تواند از سلول‌های کبدی در برابر سموم محافظت کند و تاثیر دیورتیک آن در پاکسازی کلیه‌ها و کبد اثبات شده است.

2. آووکادو

به طور کلی، آووکادو برای سلامت مفید است و از جمله خواص آن می‌توان به کاهش کلسترول و فشارخون بالا اشاره کرد. تحقیقات نشان می‌دهد آووکادو حاوی ترکیباتی است که می‌تواند آسیب‌های کبدی را کاهش دهد. مصرف منظم آووکادو به حفظ سلامت کبد کمک می‌کند زیرا سرشار از ریزمغذی‌هاست و در تولید ماده‌ای به نام گلوتاتیون نقش دارد. این ماده برای دفع مواد سمی و عوامل سرطان‌زا از کبد ضروری است. همچنین اسیدهای چرب غیراشباع آن کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد و به افزایش سطح کلسترول خوب کمک می‌کند. به علاوه، آووکادو سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌هایی است که عملکرد مطلوب کبد و تسهیل متابولیسم چربی‌ها را نیز تضمین می‌کند.

3. کلم بروکلی

رنگ سبز کلم بروکلی به‌دلیل مقدار فراوان کلروفیل آن است. کلم بروکلی به‌عنوان منبع بسیار غنی فیبرها و آنتی‌اکسیدان‌ها با پاکسازی کبد از مواد سمی که می‌توانند زمینه‌ساز سرطان شوند، از عملکرد این اندام محافظت می‌کند. این عضو سبزیجات چلیپایی به دلیل مقدار بالای گلوکوزینولات‌ها شهرت دارد که در دفع مواد سمی بسیار موثر است. در واقع، تحقیقات بسیاری ثابت کرده مصرف منظم این سبزیجات به پیشگیری از بعضی سرطان‌ها از جمله ریه، تخمدان، پروستات، پستان و کولون کمک می‌کند. کلم بروکلی همچنین سرشار از ویتامین E است که تاثیر قابل‌توجهی در پیشگیری از سرطان کبد دارد.

4. چغندر

چغندر جزو سبزیجات بسیار مفید برای پاکسازی و تصفیه خون است و عملکرد کبد را نیز بهبود می‌بخشد. چغندر سرشار از ترکیباتی به نام متیونین و بتانین است که حذف مواد سمی موجود در بدن و دفع اسیدهای چرب بیماری‌زای کبد را آسان می‌کند. بعضی از متخصصان تغذیه بر این باورند که رژیم پاک‌کننده حاوی چغندر موجب بهبود و تسهیل عملکرد گوارش و شادابی جسمی می‌شود. چغندر با وجود مقدار بالای فیبرها، آهن و پکتین جزو سبزیجات بسیار مفید برای تصفیه خون و پاکسازی کبد است.

5. لیمو

لیمو نقش موثری در پاکسازی دارد و به‌خصوص برای سم‌زدایی کبد موثر است زیرا تولید صفرا را تحریک می‌کند. این منبع غنی ویتامین C، زمانی که در حال ناشتا به مصرف برسد، باعث تسهیل گوارش و عملکرد مطلوب روده‌ها می‌شود. همچنین به بدن کمک می‌کند از ترکیبات سمی و سرطان‌زا رها شود. لیمو مقدار بسیار زیادی الکترولیت نیز دارد که در خنثی کردن رادیکال‌های آزاد و دفع مواد زائد بدن، بسیار مفید خواهد بود.

6. سیب

حتما شما هم این جمله را‌ بارها شنیده‌اید: «با خوردن یک سیب در روز نیازی به مراجعه پزشک نخواهد بود.» در واقع، سیب منبع بسیار غنی آب (80درصد) و فیبرها (پکتین) است که جذب چربی‌ها و قندها را طی فرایند هضم آسان می‌کند تا حذف مواد زائد نیز به خوبی انجام شود. سیب با دفع ترکیبات سمی باعث پاکسازی کبد می‌شود و سطح کلسترول خون را نیز تنظیم می‌کند. این میوه سرشار از اسید مالیک نیز است که در از بین بردن مواد سمی موجود در بدن، تاثیر فراوانی دارد. البته بهتر است سیب‌های ارگانیک مصرف کنید زیرا آفت‌کش و سموم شیمیایی ندارند.

7. سیر

سیر خوراکی عالی سلامتی منبع غنی سلنیوم و آلیسین است و چاشنی بسیار مفیدی برای پاکسازی بدن و درمان انواع عفونت‌ها محسوب می‌شود. به علاوه، ترکیبات سولفوریک دارد که تولید آنزیم‌های کبدی را آسان می‌کند تا عملکرد اندام‌ها بهبود یابد. سیر یک آنتی‌باکتری قوی است که از ابتلا به عفونت‌ها نیز پیشگیری و به بازسازی سلول‌های آسیب‌دیده کبد کمک می‌کند. همچنین مقدار کلسترول و تری‌گلیسرید خون را کاهش می‌دهد که این ترکیبات فعالیت بیشتری به کبد تحمیل و عملکرد مطلوب آن را مختل می‌کنند.

8. پیاز

پیاز علاوه بر ترکیبات مفید سیر مانند آلیسین حاوی مقدار بیشتری پتاسیم، فیبر، فلاونوئیدها و ترکیبات گیاهی است که اسیداوریک را دفع و فعالیت کبد و لوزالمعده را تحریک می‌کند. از طرفی، پیاز فواید بسیاری برای حفظ سلامت عمومی بدن دارد. البته پیاز خام نسبت به پخته برتری دارد زیرا ریزمغذی‌های موثر در پاکسازی کبد و بهبود عملکرد آن حفظ می‌شود.

9. گریپ‌فروت

گریپ‌فروت منبع گلوتاتیون؛ آنتی‌اکسیدانی قوی برای خنثی کردن رادیکال‌های آزاد و پاکسازی کبد است. این ماده همچنین در دفع فلزات سنگین ناشی از آلاینده‌ها که ترکیبات سمی بسیار مضری برای بدن هستند نقش دارد. این میوه سرشار از ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌هاست، تولید آنزیم‌های پاک‌کننده کبد را آسان می‌کند و روند تصفیه طبیعی این اندام را افزایش می‌دهد. به علاوه، گریپ‌فروت حاوی فلاونوئیدی به نام نارینژینین است که در حذف چربی‌ها نقش دارد.

10. زردچوبه

زردچوبه یکی از شناخته‌شده‌ترین و موثرترین خوراکی‌ها برای پاکسازی کبد است. این ادویه بومی آسیا به بدن کمک می‌کند تا هضم و تغییر شکل چربی‌ها بهتر انجام شود. کورکومین، رنگدانه طبیعی موجود در زردچوبه است که تولید گلوتاتیون S ترانسفراز را تحریک می‌کند. این آنزیم به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ترکیبات پاک‌کننده کبد در بازسازی سلول‌های آسیب‌دیده کبدی نیز موثر است.

11. چای سبز

نوشیدن روزانه چای سبز به بدن کمک می‌کند مواد سمی و باقی‌مانده چربی‌ها را دفع کند و از طرفی میزان آب بدن را افزایش می‌دهد. مطالعات نشان می‌دهد مقدار بالای کاتچین موجود در چای سبز با تسریع کاتابولیسم لیپیدها باعث تحریک کبد می‌شود. درنتیجه این نوشیدنی مانع از ذخیره شدن چربی‌ها در کبد می‌شود. چای سبز در طولانی‌مدت درمان پیشگیرانه و موثری در برابر بیماری‌های کبدی دارد و دیده شده خطر ابتلا به سرطان کبد در افرادی که چای سبز می‌نوشند، کمتر است.

12. سبزیجات برگ‌سبز

سبزیجاتی مانند کلم، اسفناج و کلم‌پیچ منابع غنی آنتی‌اکسیدان هستند و مقدار بالای کلروفیل آنها، ترکیبات سمی محیطی را جذب می‌کند، تولید صفرا افزایش می‌یابد، فلزات سنگین، ترکیبات شیمیایی و آفت‌کش‌ها خنثی می‌شود و در نتیجه کبد مجبور به فعالیت زیاد نخواهد بود. این خوراکی‌ها همچنین سرشار از ویتامین‌ها، فیبرها و مواد معدنی ضروری هستند. البته کنار آنها باید به جعفری نیز اشاره کرد که عملکرد دیورتیک آن به کلیه‌ها کمک می‌کند تا عملکرد بهتری داشته باشند و مواد سمی بیشتری را از طریق ادرار دفع کنند. ریحان نیز در حذف مواد سمی جمع‌شده در کبد و کلیه‌ها موثر است و تاثیر مثبتی در بهبود عفونت‌ها و هضم دارد و مانند دیورتیک عمل می‌کند. گشنیز نیز سبزی دیگری است که به خون کمک می‌کند تا دفع جیوه و سایر فلزات سنگین به راحتی انجام شود.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۷۴۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم

تقویت چشم و بینایی با تغذیه را که می شنویم یاد هویج می افتیم. درست است که هویج موجب تقویت چشم می شود اما مواد غذایی دیگری هم هستند که اثراتی فوق العاده در تقویت چشم دارند.

به گزارش نمناک، تقویت چشم و بینایی با تغذیه شامل خوردنی ها و نخوردنی هایی می شود که با شناخت آنها می توانید در مراقبت از چشمانتان از راه خوراکی بهتر عمل کنید. چشم عضو مهمی است که به مراقبت های زیادی نیاز دارد و یکی از این راهها رعایت اصول تغذیه برای داشتن چشمانی سالم است.

مواد غذایی مفید برای تقویت چشم و تاثیر تغذیه بر بینایی

به طور کلی شما باید مقادیر زیادی سبزیجات سبز و پر برگ و هفته ای دو بار ماهی مصرف کنید تا چشمی سالم داشته باشید اما در کنار این نکته با برخی از مواد غذایی مفید برای چشم آشنا شوید.

هویج با داشتن ویتامین A تبدیل می شود. این ویتامین سلامت کلی چشم را بهبود می بخشد. مصرف غذاهای بتا - و لیکوپن را افزایش دهید و یا از مکمل های غنی ویتامین A استفاده کنید. اسفناج و کلم بروکلی نه تنها غنی از ویتامین های C،B،A و E و مواد معدنی و روی هستند بلکه غنی از لوتئین و زیزانتین نیز هستند. مصرف روزانه اسفناج، می تواند مانع بروز اختلال هایی مانند آب مروارید و تباهی لکه زرد شود. اسفناج، برای سلامت قرنیه چشم نیز مفید است و بروکلی با داشتن ویتامین B، لوتئین و زیزانتین نه تنها باعث تقویت بینایی می شود بلکه از چشم ها حفاظت می کند و از تاری دید پیشگیری می کند. تقویت چشم با گیاهان دارویی

از لحاظ طب سنتی مواد غذایی مفید و مضر برای چشم و بینایی شامل:

زردچوبه - هویج - آویشن - شلغم - رازیانه - بادام شیرین با نبات - مغزها بطور کلی مانند بادام، گردو، پسته، فندق - مربای هلیله - دارچین، زعفران و کندر

نسخه های طب سنتی برای تقویت چشم و بینایی

هر روز یک گرم آمله کوبیده در عسل حل کرده میل نمایند قوت چشمها زیاد می گردد.

مخلوط بادام و رازیانه:
بادام و دانه رازیانه را پودر کنید. این پودر و یک لیوان شیر را قبل از رفتن به تخت خواب مصرف کنید. از مصرف آب به مدت دو ساعت بعد از مصرف شیر پرهیز کنید. برای چهل روز از این برنامه پیروی کنید. نبایدهایی برای تقویت بینایی و چشم

در بخش تغذیه مناسب تقویت چشم و بینایی سری بایدها و مفیدها را گفتیم و حالا نوبت به نبایدهاست که شما باید در برنامه غذایی خود رعایت کنید.

از مصرف گوشت های خشک و فرآوری شده تا حد امکان پرهیز کنید. برای جلوگیری از ضع بینایی و دید مصرف غذاهای غلیظ مانند حلیم و کله پاچه را به حداقل برسانید. مواد غذایی نفاخ و تحریک کننده معده و روده عدس، پیاز، سیر، تره، شاهی، بادنجان، باقلا، لوبیا، کلم، شوید، زیتون خام خوراکهای ترش مانند سرکه، سیب ترش برای بینایی خوشایند نیستند. مصرف زیاد خوراکهای شور مانند کنسروها، خیارشور، چیپس و پفک دلیلی است بر ضعف بینایی شما در حالت سیری هرگز به غذاخوردن ادامه ندهید. سیر و با شکم پر خوابیدن از علل دیگر ایجاد ضعف چشم است.   نکاتی برای تقویت و حفظ سلامت بینایی خوب بهداشت خوب چشم ها را با شستن صحیح آن ها با آب سرد و یا گلاب در هر روز حفظ کنید.گلاب در کاهش فشار چشم و خارش به ویژه در تابستان موثر است. از لمس کردن چشم ها بدون شستن دست ها پرهیز کنید. وضعیت لنزهای طبی خود را بررسی کنید. از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب بسیار دوری کنید و زمانی که در معرض نور خورشید قرار می گیرید، عینک آفتابی محافظ و یا کلاه خود را بپوشید.

چیزهای دیگری هم هست که باید رعایت کنید و در ادامه ی این بخش از نمناک عنوان شده است.

توصیه های دیگر: به صفحه تلویزیون یا صفحه کامپیوتر خود خیره نشوید، چون به چشم فشار وارد میکند. هنگام کار با یک کامپیوتر، مانیتور را در فاصله ای مناسب، حدود 18 تا 24 اینچ دورتر قرار دهید. ارتفاع صفحه مانیتور باید درست در پایین سطح چشم باشد. هر 20 دقیقه یک بار وقفه های بصری مکرر داشته باشید و چشمان خود را آرام کنید. از مطالعه در نور کم خودداری کنید چون باعث فشار روی ماهیچه های چشم می شود. عینک هایی را که مناسب نیستند استفاده نکنید، این برای کودکان اهمیت ویژه ای دارد. معاینه عمومی منظمی داشته باشید. همیشه از لوازم آرایش چشم با کیفیت خوب استفاده بکنید و لوازم آرایش چشم قدیمی را دور بیندازید. خوابیدن ناکافی و نامناسب منجر به ناراحتی چشم و دید تار می شود. چشم های خود را به طور غیر ضروری مالش ندهید. از رژیم غذایی غنی ویتامین C استفاده کنید. از غذاهای غنی از روغن، چرب یا تند پرهیز کنید. سیگار نکشید. از استرس داشتن جلوگیری کنید. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید
  • یخساز صنعتی و یخساز قالبی: افزایش بهره وری در صنایع مختلف
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • خاستگاه بسیاری از غذا‌های ملی ممکن است شما را شگفت زده کند!
  • قیمت‌های جهانی مواد غذایی به کدام سو می‌رود؟
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • کدام محصول غذایی در بازار ایران سمی است؟
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو