Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل امور عشایری استان لرستان جمعیت عشایری لرستان را ۱۴ هزار خانوار برشمرد و گفت:کوچ پاییزه عشایر لرستان از ۲۰ مهرماه شروع می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، مراد بیرانوند ظهر امروز در جمع خبرنگاران این شهرستان با بیان اینکه کوچ پاییزه عشایر لرستان از 20 مهرماه شروع می‌شود، اظهار داشت: در لرستان یک میلیون و 500 واحد دامی وجود دارد که در حال حاضر 25 درصد پروتئین استان را عشایر تولید می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه 14 هزار خانوار جمعیت عشایری استان را تشکیل می‌دهند افزود:عشایر لرستان در فصل سرما در جنوب لرستان، شمال خوزستان و شرق ایلام زمستان گذرانی می‌کنند.

مدیرکل امور عشایری لرستان در رابطه موضوع اسکان ثابت عشایر عنوان کرد: اسکان ثابت عشایر مورد تاکید امور عشایر کشور و استان نیست و این یک کار اشتباه است.

وی با تاکید بر اینکه اسکان عشایر داوطلبانه و خودجوش است و ما اجباری نداریم، گفت:اگر عشایری داوطلب باشند و تعداد آنها به 15 خانوار برسد می‌توانیم شرایط اسکان آنها را فراهم کنیم.

بیرانوند تصریح کرد: عشایر برای اسکان باید شرایط آن را نیز دارا باشند و خانوارها باید در منطقه‌ای که می‌خواهند اسکان یابند زمین کشاورزی داشته باشند.

مدیر کل امور عشایری لرستان سیاست عشایر را در ارائه خدمات کوچ دانست و خاطر نشان کرد:کوچ عشایر یک نوع فرهنگ، تمدن و آداب رسوم است که باید حفظ شود.

وی اظهارداشت: سابقه کوچ عشایر چهار هزار ساله است که اگر اسکان ثابت پیدا کنند به روستا تبدیل خواهند شد و فرهنگ خود را از دست می دهند.

بیرانوند افزود:در حال حاضر در شهرستان‌های خرم‌آباد و الیگودرز اسکان ثابت داریم که از امکانات اولیه لازم برخوردارند.

وی با اعلام اینکه عشایر لرستان دارای 14 ایل و 15 طایفه است عنوان کرد: زندگی عشایر تعریف شده از اینکه باید ریشه ایلی و قبیله ای داشته باشد و در آمد آنها از دامپروری و زندگی آنان مبتنی بر کوچ باشد.

مدیر کل امور عشایر لرستان با اعلام اینکه در سال 1260 حدود 25 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دادند و الان کمتر از 3درصد است بیان کرد:سختی و مرارت کار سبب شده است عشایر رو به شهرنشینی بیاورند در حال حاضر 7درصد جمعیت استان را عشایر تشکیل می دهند.

وی گفت:مقدار تولید عشایر استان مجموعه آن بالغ بر 130 هزارتن محصولات دامی، باغی و زراعی بوده است.

بیرانوند با بیان اینکه 850 کیلومتر راه دسترسی برای عشایر ساخته شده است، تصریح کرد: تنها 65 درصد جمعیت عشایر از خدمات بهداشتی برخوردارند که این مقدار کم است.

انتهای پیام/

R41450/P1377/S6,72/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۸۴۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده عظمت و شان جامعه عشایری است

ایسنا/اردبیل مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل گفت: جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده و معرفی کننده عظمت و شان جامعه عشایری استان و کشور است.

حسن محمدی ادیب ۷ اردیبهشت در دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون مغان گفت: جشنواره کوچ عشایر که یازدهمین دوره آن برای دومین سال متوالی به صورت بین‌المللی برگزار شد نشان‌دهنده و معرفی کننده عظمت و شان جامعه عشایری استان و کشور است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل افزود: علاوه بر عشایر غیور استان اردبیل که به صورت گسترده در این جشنواره حضور دارند، اقوام عشایری استان‌های مختلف کشور و میهمانان خارجی نیز در این جشنواره حاضر هستند و ما با مشارکت تمامی دستگاه‌های اجرایی مرتبط در سطح استان به منظور ایجاد شور و نشاط اجتماعی و معرفی ارزش‌های زندگی عشایری این جشنواره را برگزار کردیم.

وی بیان کرد: گردشگری عشایری، صنایع‌دستی این جامعه و حمایت از آن‌ها اولویت اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل است که در همین راستا اقدامات متفاوتی انجام داده‌ایم.

محمدی ادیب ادامه داد: آلاچیق عشایر استان اردبیل و مهارت ساخت آن را در فهرست آثار ملی به ثبت رسانده‌ایم و پیشنهاد ثبت جهانی این نماد عشایر استان را نیز به وزارت میراث‌فرهنگی ارائه کرده‌ایم تا بتوانیم از میراث گران‌بهای عشایر استان پاسداری کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی استان اردبیل خاطرنشان کرد: همچنین لباس سنتی زنان عشایر استان اردبیل تحت عنوان «تومان کوینک» و مهارت دوخت آن نیز از دیگر آثار مربوط به جامعه عشایری استان است که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اصلاح و بهسازی محور‌های عشایری آبدانان
  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • خطر فراموشی در کمین زندگی عشایری
  • ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان پرداخت شد
  • پرداخت ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان
  • بازدید مدیر امور عشایر تفتان از مناطق عشایری
  • جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده عظمت و شان جامعه عشایری است
  • ظرفیت‌های ملی برای ارائه خدمت به عشایر تنگستان استفاده شود
  • حضور ۷۵ آلاچیق و غرفه در جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون مغان
  • دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون آغاز شد