Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- با نگاهي واقع بينانه بايد معترف بود بارزاني در اساس اهداف ديگري را بجز استقلال کردستان از برگذاري اين همه پرسي در سر مي‌پروراند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، دکتر ماني محرابي در تحليلي در خبرگزاري اسپوتنيک روسيه نوشت:
فارغ از نتيجه رفراندوم استقلال اقليم کردستان عراق، سوالاتي پيرامون آينده اين اقليم بعد از اعلام استقلال از خاک عراق وجود دارد، سوالاتي حياتي که بررسي آنها اساس رفراندوم کردستان عراق را زير سوال خواهند برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در وهله نخست بايد از مسئولين اقليم خودمختار کردستان عراق پرسيد نوع و مدل حکومتي آينده آنها در صورت اعلام استقلال چيست؟ آيا آنها تصور تشکيل يک دولت فدرال را در ذهن خود دارند؟ در اين صورت آينده پيش روي اقليت‌هاي قومي اين اقليم چه خواهد بود؟ به طور مثال آيا اعراب کرکوک مي‌توانند داراي يک ايالت خودمختار از لحاظ سياسي باشند؟ اگر پاسخ مثبت است چه تضميني وجود دارد که آينده رابطه ايالت خودمختار کرکوک در برابر کشور احتمالي کردستان، سرنوشت اقليم خودمختار کردستان در برابر حکومت مرکزي عراق را پي نگيرد؟ و اگر پاسخ سوال فوق منفي ست آيا حکومت مرکزي کشور احتمالي کردستان، اعراب و ديگر اقليت‌هاي قومي واقع در اقليم کردستان عراق را داراي حق تايين سرنوشت مي‌دانند و به آنها اجازه برگذاري رفراندوم جهت استقلال را مي‌دهد؟
از سوي ديگر بارزاني بايد پاسخ گو باشد که اساسا چه تضميني وجود دارد تا وي يک ديکتاتوري تمام عيار را در کشور احتمالي کردستان داير نکند؟ رياست کنوني بارزاني بر اقليم کردستان امري کاملا خلاف قانون است زيرا بر اساس قانون رياست منطقه کردستان، دوره رياست منطقه يک دوره چهار ساله است که مي‌تواند به مدت دو دوره نيز تمديد شود که با احتساب رياست هشت ساله بارزاني از سال‌هاي 2005 تا 2013، و البته تمديد مجدد آن به مدت دو سال اين دوره زماني حداکثر در سال 2015 ميلادي به پايان رسيده است، پس شاهديم که هم اکنون و قبل از استقلال کردستان، بارزاني حداقل به مدت 2 سال است که به طور کاملا غيرقانوني عنوان رياست منطقه کردستان را يدک مي‌کشد. البته پارلمان کردستان که به اين امر معترض بوده نيز از سال 2015 تعطيل شده و رئيس آن يوسف محمد نيز به طور غيررسمي از سوي مسئولان اربيل ممنوع الورود است. حال بايد پرسيد آيا تضميني وجود دارد که بعد از استقلال کامل کردستان عراق و تشکيل يک کشور مستقل نيز اين عمل خلاف قانون، تبديل به يک ديکتاتوري تمام عيار نشود؟
و در آخر، بارزاني همواره سخن از گفتگو با بغداد بعد از استقلال، جهت تقسيم عادلانه ثروت و مبارزه عليه تروريسم به زبان مي‌آورد اما هيچ گاه نگفته است چرا هم اکنون که او رئيس يک اقليم خودمختار تحت حاکميت بغداد است اين گفتگوها صورت نمي‌گيرد؟ چطور ممکن است در شرايطي که صلح ميان کردستان و عراق به گتفگو ختم نمي‌شود، جنگ ميان آن دو گفتگو را رقم زند؟
واکاوي اين سه پرسش عمده نشان دهنده آن است که اساسا بحث استقلال کردستان عراق و تشکيل کشوري جديد در هارتلند جهاني بحران، بسيار دور از منطق بوده و با نگاهي واقع بينانه بايد معترف بود بارزاني در اساس اهداف ديگري را بجز استقلال کردستان از برگذاري اين همه پرسي در سر مي‌پروراند که به عنوان نمونه مي‌توان به امتيازگيري از بغداد و کشورهاي همسايه در جهت سرکوب اپوزيسيون کردستان و ادامه ديکتاتوري کوچک خود در اقليم کردستان عراق اشاره کرد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۸۵۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» برگزار شد/ نگاه فلسفی به زیبایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی موزه هنرهای معاصر تهران، در ابتدای نشست تخصصی «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» که ۸ اردیبهشت در سالن سینمای موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد، امیر دستمردی دبیر جلسه ضمن خوشامدگویی به استادان، هنرمندان و سخنرانان، توضیحاتی درباره موضوع جلسه، رابطه اقلیم، طبیعت و بیان هنری ارایه داد و بر اهمیت این موضوع در خلق آثار هنری تاکید کرد.

در ادامه این نشست، شهریار زرشناس عضو هیات‌علمی دانشگاه سوره به‌عنوان اولین سخنران به موضوع تطور مفهوم فلسفی طبیعت و نسبت آن با تغییر مفهوم زیبایی در عوالم تاریخی غرب پرداخت.

همچنین زرشناس به مقایسه و بررسی معنا و مفهوم طبیعت و زیبایی در عوالم باستان، قرون وسطی و دوران مدرن پرداخت و تلاش کرد مقایسه‌ای فلسفی بین عوالم مختلف در نسبت با مفهوم طبیعت داشته باشد.

مسیحا ربیعی عضو هیات‌علمی دانشگاه تهران، دومین سخنران این نشست، صحبت‌های خود را با موضوع نقد جغرافیایی هنر آغاز و به اهمیت جغرافیا و فضا در قرن حاضر تاکید کرد و با مرور نقاشی‌هایی از بروگل، مانه، ترنر، سهراب سپهری و ابوالقاسم سعیدی به بسط نظریات خود در این حوزه پرداخت.

کیوریتور نمایشگاه «بر فراز دشت» در مورد موقعیت جغرافیایی به‌عنوان یک حالت ذهنی نه صرفا یک مکان فیزیکی در این آثار صحبت کرد و بر اهمیت نقشه جغرافیایی ذهن هنرمند مقدم بر نقشه اصلی و واقعی تاکید کرد.

سومین سخنران این نشست سمیه رمضان‌ماهی عضو هیات‌علمی دانشگاه سوره درباره انطباق‌پذیری فرهنگی با طبیعت‌گرایی شاعرانه و خیال‌انگیز در هنر مدرن ایران صحبت‌های خود را آغاز کرد و در ادامه مروری بر آثار به‌نمایش‌درآمده در نمایشگاه «بر فراز دشت» داشت و به‌صورت موردی چند اثر را شرح دادند.

در پایان نشست، جلسه پرسش و پاسخ با حضور هنرمندان و استادان برگزار شد.

کد خبر 6091231

دیگر خبرها

  • سال گذشته گرم‌ترین سال در جهان ثبت شد
  • نشست «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» برگزار شد/ نگاه فلسفی به زیبایی
  • حمله مرگبار در اکوادور چند روز پس از رفراندوم سرکوب تبهکاران
  • انتشار تصاویر حمله پهپادی به میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • تصاویر حمله پهپادی به یک میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • قبض برق این مشترکان بالای ۲میلیون تومان می‌شود!
  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • لحظۀ حملۀ پهپاد ناشناس به میدان گازی کورمورِ کردستان عراق
  • حمله پهپادی به میدان گازی کورمور در شمال عراق
  • بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف مطالبه جدی ایران از عراق است