Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، علی‌اکبر کریمی صبح امروز در نشست با اعضای اتاق اصناف اراک اظهار کرد: در شرایط کنونی رکود اقتصادی جامعه را فرا گرفته است؛ و نبود بازار مهم‌ترین مشکل اقتصادی کشور است.

وی تصریح کرد: در صورت وجود مواد اولیه، پول و سرمایه در گردش تولیدکنندگان به‌راحتی می‌توانند به امر تولید بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در شرایط فعلی شبکه توزیع کالا و ارائه آن به دست مصرف‌کننده از اهمیت بسیاری برخوردار است.

کریمی افزود: توزیع و عرضه کالا در همه جای دنیا حلقه بسیار مهمی از زنجیره کامل تولید و عرضه است.

وی با اشاره به نقش ضعیف دولت در اجرای طرح کارت‌های اعتباری گفت: بحث کارت‌های اعتباری به‌عنوان یکی از طرح‌های رونق خرید کالا از سوی مردم آن‌چنان‌که باید، گسترده نبود تا بتواند بازار را تکان دهد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: امروز با انبارهای پر از کالا مواجهیم که به همین دلیل تحول در عرضه توزیع کالا و عرضه آن به مردم با پشتیبانی مالی در قالب تقسیط می‌تواند راهگشا باشد.

کریمی با تأکید بر وجود معضل بیکاری ادامه داد: تجربه ثابت کرده است که علاوه بر تلاش در عرصه صیانت از اشتغال موجود باید تمهیدات لازم برای بیکار نشدن افراد مشغول به کار اندیشیده شود.

وی اظهار کرد: در عرضه ایجاد شغل باید به ظرفیت عظیم کارگاه‌های کوچک که بیشتر در حوزه اصناف ساماندهی شده‌اند، توجه کنیم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به اینکه کشور با کمبود منابع روبرو است باید به سمت ایجاد شغل در صنایع کاربر کوچک پیش برویم تا حداکثر شغل ایجاد شود.

کریمی با اشاره به جایگاه اقتصادی اتاق اصناف گفت: یکی از مشکلات موجود در کشور این است که بسیاری از حقوق تخصیصی آلوده به آفت دیگری از جمله سیاست می‌شود.

وی بیان کرد: هر مجموعه تخصصی و صنفی باید در راستای تأمین اهداف و منافع صنفش دنبال شود.

عضو گروه اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اصناف باید از سیاسی شدن این تشکل دو ری کرده و تنها در حوزه کاری خود فعالیت کنند.

کریمی با اشاره به کارگاه‌های کوچک زیر 5 نفر اظهار کرد: معتقدم در شرایط فعلی باید این کارگاه‌ها از قانون کار خارج شده و کارفرمایان آنها باید مشمول تسهیلات بیمه شوند.

وی افزود: بسیاری از افراد به دلیل نداشتن مهارت خواستار فعالیت با حداقل حقوق هستند که این مهم می‌تواند موجب توسعه اشتغال شده و فرصت خوبی برای توسعه مهارت افزایی باشد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: جوانان درس‌خوانده در دانشگاه‌ها حتی در رشته‌های فنی و مهندسی فاقد مهارت هستند و این افراد باید آموزش‌ها همراه با مهارت را یاد گیرند تا تمام فارغ‌التحصیلان حداقل یک مهارت داشته باشند.

کریمی بیان کرد: امروز در جامعه افراد بدون مهارت نمی‌توانند کار بیابند.

وی با بیان اینکه دستمزد تابع عرضه و تقاضای نیروی کار است، ادامه داد: در شرایط بیکاری هر چیزی از جمله دستمزد تابع عرضه و تقاضا است که متأسفانه با شرایط بیکاری عرضه نیروی کار زیاد است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به فرصت‌های محدود فروش باید دستور الزام خرید کالا در استان اجرایی شود که بخشنامه آن پیش‌ازاین به تمام ادارات ارسال‌شده است.

کریمی تصریح کرد: در صورت اجرا نشدن این دستور بزرگ‌ترین اجحاف در حق تولیدکننده استان شده که این اقدام بخشیدنی نیست.

وی گفت: امیدواریم نمایندگان بخش خصوصی در تصویب قوانین حضور داشته و در بررسی قوانین مشارکت کنند.

انتهای پیام/ن

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۸۶۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟

امارات یکی از کشور‌های مهم در منطقه به شمار می‌رود؛ چرا که بیشترین واردات کالا از طریق امارات صورت می‌گیرد. کالا‌هایی همچون، موبایل و لپ‌تاپ، قطعات خودرو‎، پارچه و پوشاک، دوربین‌های دیجیتالی و قطعات الکتریکی تنها بخشی از کالا‌هایی هستند که از کشور امارات وارد می‌شوند. با توجه به این موضوع، ارتباط کشور با امارات از اهمیت زیادی برخوردار است.

به گزارش تجارت نیوز، بارندگی شدید و جاری شدن سیل بی‌سابقه در این کشور، باعث مشکلات زیادی از جمله، خسارت‌های مالی و جانی، آبگرفتگی خیابان‌ها و بزرگراه‌ها و همینطور اختلال در کار فرودگا‌ه‌ها شده است. از آنجایی که امارات یکی از کشور‌های مهم برای منطقه به شمار می‌رود، احتمال این که این سیل بر واردات کالا و تامین ارز کشور تأثیرگذار باشد، زیاد است.

سیل امارات تامین ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه، در گفتگو با تجارت‌نیوز در رابطه با تأمین ارز کشور در دوران بحران امارات به دلیل سیل، گفت: درحال حاضر، بانک مرکزی مدت‌هاست واحد پول درهم را ارائه نمی‌دهد و در کشور‌های مبدأ دیگری همچون، ترکیه و روسیه که بانک مرکزی واحد پول آن‌ها را داراست، تجار ارز تحویل می‌گیرند و به واسطه کارگزاران در امارات، درهم دریافت می‌کنند. بنابراین، این سیل برای تامین ارز از امارات مشکلی ایجاد نمی‌کند.

در ادامه این گفتگو به تأثیرات بخشنامه تخصیص ارز بانک مرکزی اشاره شد. این فعال بخش خصوصی درباره این بخشنامه افزود: طبق این بخشنامه، تجار باید ۷۰ درصد کالا‌های خود را فروخته باشند و در سامانه جامع تجارت ثبت کنند. خریدار هم در سامانه تأیید کرده باشد تا ارز خود را تحویل بگیرد. ممکن است یک توقف ۴ الی ۵ ماهه در واردات کالا به وجود آید و به این ترتیب، چیزی به اسم کالای دپو شده در انبار وجود نخواهد داشت.

نوسان ارز بر قیمت کالا‌ها تأثیر ندارد

وی درباره افزایش قیمت کالا‌های وارداتی از جمله موبایل و لپ‌تاپ اظهار کرد: در شرایط فعلی، بازار در رکود قرار دارد و اگر بازار دچار رکود نبود، امکان افزایش قیمت کالا‌های وارداتی وجود داشت. اما رکود بازار باعث شده فروشندگان به دلیل سیل، قیمت کالا‌ها را بالا نبرند.

وی در ادامه افزود: به چنین کالا‌هایی ارز نیمایی تعلق می‌گیرد و نوسان ارز، بر قیمت کالا‌ها تأثیر ندارد. اگر فروشنده‌ای کالایی را با افزایش قیمت در اختیار مردم قرار می‌دهد، مردم از چنین فروشندگانی خرید نکنند.

این فعال بخش خصوصی درباره تأخیر ورود کالا به کشور از امارات تصریح کرد: بعضی از انبار‌ها به دلیل سیل آسیب دیده‌اند و افرادی که کالا سفارش داده‌اند، ممکن است با تأخیر یک تا دو ماهه، کالا‌های خود را دریافت کنند و این موضوع، به حدی نیست که بازار را دچار مشکل کند.

واردات کالا‌ها دچار مشکل می‌شود؟

فرجی تهرانی در ادامه اشاره کرد: بعد از تعطیلات نوروز، تا زمانی که بازار به حالت عادی برنگردد، تجار به سمت وارد کردن حجم زیادی از کالا نمی ‎روند. آن‌ها معمولا قبل از ایام نوروز کالا وارد کرده‌اند، اما بعد از ایام نوروز ممکن است به دلیل بخشنامه تخصیص ارز، واردات دچار مشکل شود.

وی درباره برگشتن شرایط امارات به حالت عادی و شروع مجدد واردات کالا گفت: در حال حاضر، شرایط در امارات تقریبا به حالت عادی برگشته و اگر مشکل آسیبی که به کالا‌ها رسیده برطرف شود، واردات هم انجام می‌شود.

با توجه به شرایط ذکر شده، سیل امارات مشکلی برای تأمین ارز کشور و همین‌طور مشکل جدی برای واردات کالا از امارات به‌وجود نمی‌آورد.

دیگر خبرها

  • کایسری و مشکل قدیمی مصدومیت‌های کریمی
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • ۶۰ هزار میلیارد تومان برای قانون رتبه‌بندی معلمان هزینه شد
  • مجلس دوازدهم باید به بهبود معیشت مردم بپردازد
  • جزئیات جریمه قطعی بدحجابی از زبان عضو کمیسیون ویژه لایحه عفاف و حجاب
  • جوکار: طبق قانون شفافیت قوای سه گانه آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد
  • کمبود ۹۰۰۰ ماما در کشور
  • نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم/ «نظارت» در مجلس آینده تقویت شود
  • جوکار: طبق قانون " شفافیت قوای سه گانه " آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد + فیلم
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟