Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ همایش تجاری ایران و اسپانیا با حضور هیات ایرانی در مادرید برگزار شد و فعال شدن راه‌اندازی ابزارهای مالی میان دو کشور مورد تاکید قرار گرفت.

هیات تجاری 30 نفره ایران که به سرپرستی غلامحسین شافعی به اسپانیا سفر کرده است در همایش مشترک دو کشور شرکت کرد و پس از آن با فعالان اقتصادی این کشور اروپایی به مذاکرات رودررو پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«خوزه لوئیس کایسر»، مدیرکل امور بین‌الملل وزارت اقتصاد اسپانیا، در ابتدای این نشست گفت: ما برای روابط اقتصادی با ایران اهمیت بسیاری قائل هستیم و رابطه خوبی با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران داریم.

کایسر با اشاره به حضور هیات اسپانیایی در سال گذشته در اتاق ایران گفت: امیدواریم در این جلسه بتوانیم به روابط خود استحکام و توسعه بخشیم. در این راه از حمایت وزارت اقتصاد خود برخورداریم.

به گفته مدیرکل امور بین‌الملل وزارت اقتصاد اسپانیا، از گذشته دور رابطه بسیار خوبی میان فعالان اقتصادی دو کشور وجود دارد. اولین هیات اسپانیایی در سال ۱۴۰۳ میلادی، مناسباتی اقتصادی خود را با ایران شروع کرد؛ ما با هیچ کشوری چنین سابقه همکاری تاریخی نداریم.

او تصریح کرد: پیش از محدودیت‌های تحریم حجم روابط اقتصادی مناسبی با ایران داشتیم. به‌رغم وجود تحریم‌ها علیه ایران، کشور اسپانیا از جمله کشورهایی بود که روابط خود را با ایران حفظ کرد. همیشه یک اولویت برای توسعه روابط بین ایران و اسپانیا وجود داشته است. در این مدت هیات هایی از بخش خصوصی و از بخش دولتی مذاکرات خوبی انجام داده‌اند و فضای بسیار خوبی برای توسعه روابط ایجاد شده است.

کایسر گفت: سه وزیر اسپانیا، در دوسال قبل به ایران سفر کرده‌اند. در آن زمان تفاهم تشکیل کمیته کاری میان دو کشور مورد توجه قرار گرفته و ما از شما می‌خواهیم که این موضوع را مورد پیگیری و تسریع قرار دهید تا کمیته مشترک شکل گیرد.

مدیرکل امور بین‌الملل وزارت اقتصاد اسپانیا، با اشاره به ظرفیت‌های همکاری میان دو کشور گفت: برنامه جامعی برای نوسازی صنایع ایران داریم و استفاده از تکنولوژی‌های نو در این زمینه، مورد توجه است. موضوع برداشت از میادین مشترک نفتی و پروژ‌های مربوط به انرژی تجدیدپذیر در ایران مورد توجه است. به گفته کایسر، اسپانیا می‌تواند دستیابی ایران به بازار منطقه‌ای را میسر سازد.

رئیس اتاق اسپانیا: ابزارهای مالی را فراهم می‌کنیم

«خوزه لوئیس بونت»، رئیس اتاق اسپانیا در این همایش گفت: ما از روند نوسازی صنایع در ایران بسیار خوشحال هستیم. اتحادیه اروپا و بویژه اسپانیا از این روند حمایت می‌کنند. شرکت‌های اسپانیایی نیز همواره از برقراری روابط حتی در دوران تحریم استقبال کرده‌اند.» اوبه محورهای همکاری اشاره کرد: علاوه بر صنایع خودروسازی، پتروشیمی و فولاد بخش‌های دیگری از جمله انرژی‌های تجدید پذیر از ظرفیت‌های لازم جهت توسعه روابط برخوردارند. موضوع نوسازی صنایع می‌تواند مورد توجه اسپانیا قرار گیرد و اسپانیا به توسعه آن کمک کند. همچنین در حال حاضر خطوط اعتباری برای تسهیل روابط از طرف بخش‌های دولتی میسر شده و ما در وزارت اقتصاد، ابزارهای مالی را برای ورود شرکت‌های ایرانی ایجاد کرده‌ایم. از طرفی صندوق بین المللی شرکت‌های اسپانیایی می‌تواند منابع لازم برای سرمایه گذاری و صادرات به ایران را فراهم کند.

او با اشاره به تفاهم نامه میان ایران و اسپانیا در سال 2016 گفت: امیدواریم در کمیته بعدی نقشه راه بین دو کشور تنظیم شود. کایسر ابراز امیدواری کرد: امیدواریم تمام پروژه‌هایی که در دست داریم نهایی شوند و به سطح روابط اقتصادی قبلی برسیم.

جاده ابریشم فرصت خوبی برای همکاری است

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران سومین سخنران این مراسم بود. او در این نشست با حضور فعالان اقتصادی ایران و اسپانیا گفت: در دوران تحریم با رشد منفی مناسبات تجاری دو کشور مواجه شدیم ولی هم اکنون در حال رسیدن به رشد دو رقمی هستیم.

شافعی با اشاره به احیای جاده ابریشم و توسعه حمل و نقل ریلی، راه آهن چین به ایران و راه آهن ایران و افغانستان گفت: برای پاسخگویی به حجم ترانزیت آینده، بندر چابهار ایران می‌بایست مجهز شود و در بخش ریلی همکاری با شرکت‌های اسپانیایی مورد توجه ایران است.

او تاکید کرد: در آینده سهم بخش خصوصی در اقتصاد ایران افزایش خواهد یافت. بازیگر اصلی اقتصاد آینده ایران، بخش خصوصی خواهد بود. هیچ تصمیم اقتصادی در دولت بدون نظر اتاق ایران گرفته نمی‌شود.

کایسر: در حوزه ریلی همکاری کنیم

بعد از پایان سخنرانی شافعی، کایسر مدیرکل امور بین‌الملل وزارت اقتصاد اسپانیا گفت: ما تمام تلاش خود را برای گسترش روابط اقتصادی دو کشور به کار می‌گیریم. شرکت‌های اسپانیایی در بخش ریلی در دنیا پیشتاز هستند و همچنین در بخش انرژی‌های نو فعالیت می‌کنند. در این دو زمینه حتماً همکاری لازم را خواهیم داشت.

او با اشاره به مشکلات بانکی-اعتباری گفت: برخی بانک‌های خصوصی در اسپانیا به دلیل ملاحظات خود از اقدامات تنبیهی آمریکا چنین رویه‌ای در پیش دارند و بیم آن را دارند که منافعشان در آنجا به خطر بیفتد. اما خوشبختانه شاهدیم این نگرانی‌ها در حال کاهش است. می‌دانیم که چین و کره جنوبی همکاری‌های بانکی خود را با شما برقرار کرده‌اند. همچنین در میان کشورهای اروپایی این اتفاق افتاده و حتماً در اسپانیا نیز این روند اتفاق خواهد افتاد. دولت اسپانیا از شرکت‌های ایرانی حمایت می‌کند. اتاق اسپانیا نیز مشخصاً در پل ارتباطی میان شرکت‌های دو کشور مؤثر خواهد بود.

او تصریح کرد: نیاز است فضای خوبی برای جذب سرمایه گذاری خارجی در کشور ایران ایجاد شود. باید زیرساخت‌های لازم در بخش‌های زمینی و هوایی داشته باشیم. صادرات نفت و پتروشیمی و مدرن سازی صنایع این کشور به توسعه کمک خواهد کرد. توسعه بخش‌های مختلف در بین اولویت‌های دولت است و ایران نیازمند همکاری شرکت‌های بین المللی است. شرکت‌های اسپانیایی به دلیل موقعیت کیفی و کمی در اقصی نقاط جهان حاضر هستند و ما می‌خواهیم در ایران هم این بیفتد.

کایسر تصریح کرد: در دوره اخیر تعداد شرکت‌های اسپانیایی در بازار ایران افزایش یافته است. در عرصه سرمایه گذاری هنوز با آنچه می‌خواهیم فاصله داریم. در سال ۲۰۱۶ یک میلیون یورو سرمایه گذاری ایرانی در اسپانیا داشتیم.

فدایی‌فرد: تجارت خارجی ایران در دوران تحریم متوقف نشد

محمدحسن فدایی‌فرد، سفیر ایران در اسپانیا هم گفت: تجارت خارجی ما در زمان تحریم‌ها متوقف نشد بلکه این فعالیت از اروپا به سمت آسیا و کشورهای دیگر هدایت شد. از زمانی که شرایط بین المللی تغییر کرده حجم روابط تجاری ما با اروپا توسعه یافته و انتظار داریم بیش از این توسعه یابد.

او با اشاره به تلاش اتاق‌های بازرگانی دو کشور به گسترش روابط گفت: پروژه‌های مشترکی در حوزه نفت، گاز ، گردشگری و زیرساخت در ایران تعریف شده و اسپانیا می‌تواند از ظرفیت‌های مختلف با تعریف برد- برد با شرکت‌های ایرانی همکاری کند.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۸۷۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات وارد مرحله جدید شد

        به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده در دیدارهای جداگانه خود از اعضای هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و افغانستان و سرکنسول افغانستان در مشهد گفت: نشست کمیته مشترک اقتصادی استان خراسان رضوی با ولایت هرات افغانستان در آینده نزدیک به ریاست معاونان اقتصادی استانداری های مزبور با ساختاری متفاوت برگزار خواهد شد.   حسن نوری زاده افزود: این توافق حسب مذاکرات صورت گرفته و درخواست بخش خصوصی ۲ کشور در جریان ملاقات با اعضای هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و افغانستان و سرکنسول افغانستان در مشهد مطرح شد و مورد توافق طرفین قرار گرفت.   سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: در این دیدارها بر ضرورت رفع موانع و مشکلات موجود بر سر راه همکاریهای دو کشور ایران و افغانستان بویژه ضرورت توجه به تکمیل و بهسازی زیرساختهای مرزی و گمرکی تاکید شد.   نوری زاده  ادامه داد: در این دیدارها آمادگی این استان برای حضور در عرصه های کشت فرا سرزمینی، انتقال انرژی، برگزاری دوره های آموزشی برای تربیت نیروهای ماهر و همکاریهای متقابل علمی در افغانستان بویژه هرات اعلام شد.   او گفت: در همین راستا مقرر شد در آینده نزدیک کمیته مشترک اقتصادی استان خراسان رضوی با ولایت هرات با ساختار عملیاتی تر و برنامه جامع کاربردی برای شروع اقدامات مهم و اساسی در حوزه های انتقال انرژی و آموزشهای فنی و حرفه ای، رفع موانع مرزی و همکاریهای مشترک برای ایجاد پارک علم و فناوری در هرات برگزار و موضوعات را پیگیری کند.   ضرورت افزایش روابط تجاری بین ایران و ترکمنستان   سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در دیدار با اعضای هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و ترکمنستان نیز مشکلات روابط تجاری بین این دو منطقه را بررسی و بر افزایش روابط تجاری و رفع موانع موجود بین دو کشور تاکید کرد.   در این دیدار آخرین وضعیت روابط تجاری این دو کشور بررسی و بر استفاده از همه ظرفیت‌ها برای افزایش مراودات فی مابین تاکید شد، همچنین مقرر گردید همکاری اتاق مشترک ایران و ترکمنستان با حوزه اقتصادی استانداری خراسان رضوی تقویت شود و برنامه‌ریزی ها به صورت مشترک انجام گیرد.

دیگر خبرها

  • اسلام اهمیت زیادی به امر شورا و مشورت قائل شده است
  • اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی
  • اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است
  • همکاری اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات وارد مرحله جدید شد
  • عزم ایران و پاکستان برای تبدیل «مرز صلح» به «مرز شکوفایی»
  • حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره | مزیت ویژه‌ای که سریلانکا برای ایران دارد
  • رئیسی: روابط ایران و سریلانکا افزایش یابد
  • دیپلماسی فعال انرژی بسترساز بهبود شرایط اقتصادی است/ صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشور‌ها اهمیت دارد