Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسکو - ایرنا - نماینده ایران در نشست خزر پیشنهاد تشکیل کمیته رسانه ای در هر یک از پنج کشور ساحلی را مطرح کرد تا زمینه های همکاری مردمی و اطلاع رسانی در باره این دریا در عرصه های مختلف بیشتر شود.

به گزارش ایرنا، علیرضا شیروی معاون امور خبرنگاران خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست هیات های نمایندگی رسانه ای ایران، قزاقستان، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان و روسیه در آستراخان این کشور که امروز (جمعه) پایان یافت، گفت: برای همکاری عمیق تر در چارچوب همایش رسانه ای خزر، مناسب است در هر کشور کمیته ای برای مدیریت بهتر مناسبات مرتبط تشکیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار کرد: خزر دریای صلح و دوستی است و همکاری های خوب رسانه ای کشورهای ساحلی می تواند آسیب پذیری ناشی از رسانه های غیرهمسو را کاهش دهد و فرصت های جدیدی بیافریند.
شیروی همچنین اظهار کرد: شناخت دیپلماسی رسانه ای جایگاه بسزایی دارد و از این رو شایسته است، ایجاد همگرایی و اتحاد رسانه ای از مهم ترین دغدغه های جامعه اطلاعاتی کشورهای خزری باشد.
معاون امور خبرنگاران خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در بخش دیگری از سخنرانی خود در همایش رسانه ای آستراخان اظهار کرد: خواسته همه کشورهای خزری دربرگیرنده تعیین رژیم حقوقی، مبارزه با مواد مخدر و بزهکاری در این منطقه دریایی و همچنین توسعه همکاری های رسانه ای، اقتصادی، فرهنگی و علمی حول محورهای صلح و دوستی است.
شیروی در دیدار با الکساندر ژیلکین استاندار آستراخان روسیه در حاشیه سومین همایش رسانه ای خزر نیز گفت: اگر در گذشته همکاری های بازرگانی موجبات نزدیکی ملت ها را فراهم می کرد، اکنون دیپلماسی رسانه ای این نقش را برعهده گرفته و در دولت کنونی ایران همواره بر این رویکرد و توسعه همکاری های رسانه ها تاکید شده است.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز دیروز در پیام خود به همایش رسانه ای آستراخان بر اهمیت دریای خزر و تعیین هر چه زودتر رژیم حقوقی آن توسط پنج کشور ساحلی، جایگاه فعالیت های رسانه ای و تاثیرات مثبت آن بر رشد همگرایی منطقه ای تاکید کرد.
وی اعلام کرد که روسیه، ایران، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان به عنوان پنج کشور ساحلی خزر، کسب توافق فراگیر برای این دریا را در دستور کار و اولویت دارند.
در پیام لاوروف آمده است: در بیانیه نشست سه سال پیش سران کشورهای ساحلی، هدف نهایی امضای کنوانسیون حقوقی خزر در اجلاس پیش رو اعلام شده است.
وی در پیام خود افزوده است: چنین قرارداد بین المللی زیر بنای محکمی برای همکاری کشورهای کناره خزر در عرصه های مختلف خواهد شد و همچنین به تامین امنیت منطقه ای و گسترش همکاری ها کمک خواهد کرد و رسیدن به آن در اولویت قرار دارد.
وزیر خارجه روسیه در پایان پیام خود تاکید کرده است: یکی از ابزارهای مهم تحکیم فضای حسن همجواری و اعتماد به همکاری در خزر، گفت وگو در عرصه اطلاع رسانی است که امیدواریم این رویکرد در فضای سازنده و عملگرایانه انجام گیرد و به پیدایش دیدگاههای نو کمک کند.
ایگور برادچیکف نماینده ویژه رییس جمهوری روسیه در امور خزر و همچنین استاندار آستراخان میزبان سومین همایش رسانه ای خزر نیز گسترش گردشگری بین کشورهای ساحلی و توسعه امکانات در این بخش را ضروری خواند.
برنامه راه اندازی احتمالی کشتی مسافری ویژه خزر که هم اکنون در کارخانه لوتوس آستراخان در حال ساخت است، گشایش مرکز تجاری ایرانیان برای سال جاری و همچنین پیشرفت احداث مرکز بازرگانی جمهوری آذربایجان در این شهر نیز در همایش رسانه ای این دریا اعلام شد.
هیاتی از خبرنگاران استان گیلان و گلستان نیز در این نشست دو روزه در آستراخان واقعه در کناره شمال غربی دریای خزر شرکت داشتند.
همچنین در نشست تخصصی رسانه ای خزر که صبح دیروز برگزار شد، راهکارهای همگرایی رسانه ها برای بازتاب همکاری ها و مذاکرات پنج کشور ساحلی برای تعیین رژیم حقوقی خزر بررسی شد.
نمایندگان رسانه ای از ایران، روسیه، قزاقستان، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان در این نشست دیدگاههای خود را برای خزر به عنوان میراث مشترک زیست بوم پنج کشور اعلام کردند.
بازتاب برنامه ها و مذاکرات انجام شده برای رسیدن کشورهای ساحلی به هدف تعیین رژیم حقوقی دریای خزر، حفظ محیط زیست و همکاری رسانه ها برای گسترش روابط دو و چند جانبه بر پایه این دریا از محورهای مورد توجه نشست اعلام شد.
دریای خزر که افزون بر موقعیت حساس راهبردی و ارتباطی بین کشورهای ساحلی و همچنین زیست محیطی به عنوان بزرگترین دریاچه کره زمین بیش از 1200 کیلومتر طول و 320 کیلومتر پهنه میانگین دارد، بر پایه پژوهش های انجام شده از حدود 50‌ میلیارد بشکه نفت و 257 تریلیون فوت ‌مکعب گاز طبیعی برخوردار است.
اروپام 1516 ** انتشار دهنده: هادی مولوی نیا

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۹۴۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی کانون سردفتران ایران برای همکاری با روسیه

به گزارش خبرگزاری مهر، علی خندانی، در دیدار با «کنستانتین کورسیک» رئیس کانون سردفتران روسیه ضمن خیرمقدم به وی و هیأت همراه اظهار کرد: خیلی خوشحالم که در تهران خدمت آقای کورسیک و هیأت همراهشان هستیم، آرزو می‌کنیم اقامت خوبی در تهران، اصفهان و شیراز داشته باشید.

وی همچنین از کانون روسیه برای دعوت کانون تهران به جشن استقلال کانون این کشور که سال گذشته برگزار شد، تشکر کرد و گفت: اقامت و جلسه بسیار خوبی برای ما در روسیه بود.

خندانی در ادامه گزارش مختصری از وضعیت کانون سردفتران و دفتریاران ایران ارائه کرد و گفت: در ایران نزدیک ۹ هزار سردفتر و دفتر اسناد رسمی فعالیت می‌کند. در هر استان یک کانون سردفتران به صورت مستقل با انتخاب سردفتران تشکیل شده و مشغول فعالیت است.

شباهت کانون سردفتران ایران و روسیه

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران افزود: کانون تهران هم شبیه کانون روسیه، نسبت به کانون‌های سراسر کشور مرکزیت دارد، ضمن آنکه یک شورای عالی با مدیریت و انتخاب رؤسای کانون استان‌ها در کشور فعالیت می‌کند. کانون سردفتران ایران به طور کاملاً مستقل از حیث بازنشستگی، درمان و مسائلی از این دست، مشغول فعالیت است.

وی با بیان اینکه اعضای هیأت مدیره کانون‌های استانی و کانون مرکز از طریق انتخابات آزاد همکاران انتخاب می‌شوند، بیان کرد: ابلاغ هر کدام از منتخبین با امضای رئیس قوه قضائیه یا مشابه آن وزیر دادگستری در روسیه صادر می‌شود.کانون سردفتران ایران و کانون‌های استانی از حیث مسائل اداری وابسته به قوه قضائیه هستند که این قوه هم از قوه‌های مجریه و مقننه مستقل است.

افزایش صلاحیت سردفتران در ایران

خندانی افزود: صلاحیت دفاتر اسناد رسمی در کشور ما بسیار گسترده است، حق تنظیم تمام اسناد رسمی مربوط به معاملات، مراودات و قراردادها و تعهدات بین افراد را در کل کشور برعهده دارند.

وی با اشاره به قدمت ۸۰ ساله دفاتر اسناد رسمی در کشور گفت: به تعداد همین سال‌ها هم ایران دارای کانون سردفتران و دفتریاران مستقل است. در تمام حوزه‌ها، دفاتر اسناد رسمی صلاحیت تنظیم سند اعم از منقول و غیرمنقول را برعهده دارند.

رئیس شورای عالی کانون‌ها و جوامع سردفتری همچنین به الکترونیکی شدن صدور اسناد اشاره و بیان کرد: تا ۱۲ سال گذشته، اسناد در دفاتر اسناد رسمی به شکل سنتی تنظیم می‌شد، و ظرف ۱۰ سال گذشته تحول بسیار بزرگی در حوزه تنظیم و ثبت سند در کشور همراه با پیشرفت‌های جهانی در حوزه الکترونیک اتفاق افتاد، دفاتر اسناد رسمی با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و قوه قضائیه به سمت تنظیم سند به شکل الکترونیک و دیجیتال پیش رفت. این پیشرفت هر روز در حال گسترش است.

هوشمندسازی خدمات دفاتر اسناد رسمی در ایران | اعلام آمادگی برای انتقال تجربیات ایران به روسیه

وی با اشاره به اینکه دفاتر اسناد رسمی در ایران به سمت هوشمندسازی رفته اند، افزود: طی ۱۰ سال گذشته پیشرفت‌های قابل توجهی در این راستا داشتیم به صورتی که در حال حاضر تنظیم سند به شکل سنتی از بین رفته و تمام مراحل تنظیم سند در دفاتر اسناد رسمی به شکل دیجیتال و الکترونیک است. ما خوشحال هستیم که در حال عبور از این مرحله و رفتن به سمت هوشمندسازی دفاتر هستیم و در نهایت می‌خواهیم دفاتر اسناد رسمی کاملاً هوشمند و غیرحضوری به مراجعان خدمت کند.

خندانی با ابراز خرسندی از همکاری با کانون سردفتران روسیه در راستای هوشمندسازی دفاتر اسناد رسمی اظهار کرد: ما حاضریم در راستای هوشمندسازی دفاتر که روسیه هم در این مسیر فعالیت‌های خوبی داشته با این کشور همکاری کنیم به ویژه در حوزه تنظیم اسناد غیرمنقول که روسیه به تازگی در حال انجام دادن اقدامات قانونی در رابطه با این موضوع است.

تنظیم اسناد غیرمنقول قدیمی‌ترین صلاحیت دفاتر اسناد رسمی ایران

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران تنظیم اسناد غیرمنقول را از قدیمی‌ترین صلاحیت‌های دفاتر اسناد رسمی در ۸۰ سال گذشته عنوان کرد و گفت: با این سابقه طولانی کانون سردفتران و دفتریاران در ایران دارای تجربه‌های بسیار خوبی در این زمینه است. با توجه به تجربه ما در جشن سی سالگی استقلال کانون روسیه اطلاع یافتیم که مجلس دومای روسیه هم به دنبال تنظیم و تنسیق اموال غیرمنقول است، ریاست دوماً در آن جلسه از کانون سردفتران روسیه درخواست کمک کرد در این راستا ما حاضریم تجربه‌های خودمان را در اختیار کانون روسیه قرار دهیم.

انعقاد دو قرارداد همکاری کانون سردفتران ایران و روسیه

خندانی در ادامه از ادامه همکاری‌ها و تمدید قرارداد دو جانبه کانون روسیه و ایران خبر داد و اظهار کرد: البته ما پیش از این قرارداد همکاری دو جانبه با کانون روسیه داشتیم با توجه به شرایط اپیدمی کرونا در آن زمان به شکل وبینار و غیرحضوری قرارداد به امضا رسید. مفاد قرارداد کاملاً شفاف و مشخص است و ما همچنان برای انجام قرارداد پایبند هستیم و امروز در حضور هیأت‌های دو کانون، این قرارداد را به شکل فیزیکی به امضا خواهیم رساند. و این مبنایی برای ادامه همکاری‌های دو کانون ایران و روسیه قرار خواهد گرفت.

وی همچنین از عقد و امضای قرارداد خواهرخواندگی کانون سردفتران مسکو و کانون تهران خبر داد و از اقدامات و پیگیری‌های رئیس کانون روسیه در راستای تنظیم و امضای هر دو قرارداد، تشکر و قدردانی کرد.

کد خبر 6094208

دیگر خبرها

  • دستاورد سفر بذرپاش به امارات چه بود؟
  • بررسی بخشنامه های بانک مرکزی در نشست کمیته رعایت قوانین و مقررات
  • امضای ۲ سند همکاری اقتصادی میان ایران و امارات 
  • تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • آمادگی کانون سردفتران ایران برای همکاری با روسیه
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض
  • پیشنهاد ۸۵ میلیون یورویی شیاطین سرخ به ستاره بارسلونا
  • ایران به دنبال رابطه برد-برد با آفریقا است/ نگاه برابر داریم
  • آمریکا مانع حضور نماینده روسیه در نشست کمیته اطلاعات سازمان ملل شد
  • آمادگی ایران برای همکاری صنعتی با آفریقا/ رابطه برد_برد می‌خواهیم