Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن در شهر تهران نشان می‌دهد آمار معاملات مسکن تهران در شهریورماه نسبت به ماه مشابه سال قبل 9.2 درصد رشد داشته است و همزمان قیمت مسکن رشد 9.7 درصدی نشان می‌دهد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بانک مرکزی اعلام کرد: گزارش «تحولات بازار مسکن شهر تهران در شهریور ماه سال 1396» که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توسط اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی تهیه و منتشر شده است. در این گزارش آمده است:

در شهریور ماه سال 1396، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به 15.5 هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل 9.2 درصد افزایش نشان می‌دهد.

در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران 47.6 میلیون ریال بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل 9.7 درصد افزایش نشان می‌دهد.

خاطرنشان می‌نماید، گزارش ذیل صرفاً معطوف به بررسی «تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران» می‌باشد.

1. حجم معاملات مسکن

در شهریور ماه سال 1396، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به 15 هزارو 545 واحد مسکونی رسید که در مقایسه با ماه مشابه سال قبل 9.2 درصد افزایش نشان می‌دهد. بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده به تفکیک عمر بنا در شهریور ماه سال 1396 حاکی از آن است که واحدهای تا 5 سال ساخت با سهم 47.5 درصد بیشترین سهم از واحدهای مسکونی معامله شده را به خود اختصاص داده‌اند. سهم مذکور در مقایسه با شهریور ماه سال قبل 3.9 واحد درصد کاهش یافته و در مقابل به سهم واحدهای با قدمت 6 تا 10 سال و بیش از 15 سال افزوده شده است.

توزیع تعداد معاملات انجام شده برحسب مناطق مختلف شهر تهران در شهریور ماه سال 1396 حاکی از آن است که از میان مناطق 22‌گانه شهر تهران، منطقه 5 با سهم 16.9 درصدی از کل معاملات، بیشترین تعداد قراردادهای مبایعه‌نامه را به خود اختصاص داده است. همچنین مناطق 4 و 2 به ترتیب با سهم‌های 10.9 و 9.9 درصدی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. در مجموع 73.6 درصد از کل تعداد معاملات انجام شده در شهر تهران مربوط به 10 منطقه شهر (به ترتیب بیشترین فراوانی شامل مناطق 5، 4، 2، 8، 10، 1، 3 و 15) بوده و 12 منطقه باقی‌مانده 26.4 درصد از تعداد معاملات را به خود اختصاص داده‌اند.

2. تحولات قیمت مسکن

در شهریور ماه سال 1396، متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران 47.6 میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 1.9 و 9.7 درصد افزایش نشان می‌دهد. بیشترین رشد متوسط قیمت در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل به منطقه 5 (معادل 12.5 درصد) و کمترین میزان رشد به منطقه 22 (معادل 0.4 درصد) تعلق دارد.

در میان مناطق 22‌گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای مسکونی معامله شده معادل 100.4 میلیون ریال به منطقه یک و کمترین آن با 22.8 میلیون ریال به منطقه 18 تعلق داشته است. ارقام مزبور نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب 10.3 و 7.8 درصد افزایش نشان می‌دهد.

3. تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران در 6 ماهه نخست سال 1396

در 6 ماهه نخست سال 1396، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به 85.2 هزار واحد مسکونی بالغ گردید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایش 2.8 درصدی را نشان می‌دهد. در این مدت متوسط قیمت یک مترمربع واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی در شهر تهران 45.8 میلیون ریال بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 6.2 درصد افزایش نشان می‌دهد.

4. سایر شاخص‌های آماری بازار معاملات مسکن

4-1- توزیع فراوانی تعداد معاملات برحسب قیمت یک مترمربع بنای واحد مسکونی

توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده برحسب قیمت یک مترمربع بنا در شهریور ماه سال 1396 حاکی از آن است که واحدهای مسکونی در دامنه قیمتی 30 تا 35 میلیون ریال به ازای هر مترمربع بنا با سهم 10.9 درصد، بیشترین سهم از تعداد معاملات شهر تهران را به خود اختصاص داده و دامنه‌های قیمتی 25 تا 30 و 35 تا 40 میلیون ریال هر کدام با سهم یکسان 10.2 درصدی در رتبه بعدی قرار گرفته‌اند. در این ماه، توزیع حجم معاملات به گونه‌ای بوده است که 57.5 درصد واحدهای مسکونی با قیمتی کمتر از متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی شهر تهران (47.6 میلیون ریال) معامله شده‌اند.

4-2- توزیع فراوانی تعداد معاملات برحسب سطح زیربنای هر واحد مسکونی

توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده برحسب سطح زیربنای هر واحد مسکونی در شهریور ماه سال 1396 نشان می‌دهد، بیشترین سهم از معاملات انجام شده به واحدهای مسکونی با زیربنای 60 تا 70 مترمربع معادل 14.8 درصد اختصاص داشته است. واحدهای دارای زیربنای 70 تا 80 و 50 تا 60 مترمربع به ترتیب با سهم‌های 13.4 تا 12.7 درصدی در رتبه‌های بعدی قرار دارند. در مجموع در این ماه، واحدهای مسکونی با سطح زیربنای کمتر از 80 مترمربع، 50.4 درصد از معاملات انجام شده را به خود اختصاص دادند.

4-3- توزیع فراوانی تعداد معاملات برحسب ارزش هر واحد مسکونی

در شهریور ماه سال 1396، توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده برحسب ارزش هر واحد حاکی از آن است که در میان دامنه‌های قیمتی مورد بررسی، واحدهای مسکونی با ارزش 1500 تا 2000 میلیون ریال با اختصاص سهم 11.4 درصد، بیشترین سهم از معاملات انجام شده را به خود اختصاص داده‌اند. واحدهای دارای ارزش 2000 تا 2500 و 1000 تا 1500 میلیون ریال نیز هر کدام با اختصاص 10.9 و 9.8 درصد در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. در مجموع در این ماه، حدود 43.7 درصد از معاملات به واحدهای مسکونی با ارزش کمتر از 3000 میلیون ریال اختصاص داشته است.

5- تحولات اجاره بهای مسکن

در شهریور سال 1396 شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب 8.6 و 7.6 درصد رشد نشان می‌دهد. ماهیت قراردادهای اجاره مسکن که غالباً یک ساله تنظیم می‌گردند و نیز اثرپذیری شاخص اجاره بهای مسکن از سیاست‌های کنترل و مهار تورم، سبب تغییر متناسب اجاره‌بها با تحولات نرخ تورم در کشور شده است. خاطرنشان می‌نماید سهم هزینه مسکن (اجاره‌بهای مسکن اعم از شخصی و غیرشخصی) در محاسبات شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی (بر اساس سال پایه 100=1395) معادل 33.1 درصد می‌باشد.

6- جمع‌بندی

در شهریور ماه سال 1396 حجم معاملات واحدهای مسکونی و متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع واحد مسکونی در شهر تهران به ترتیب به 15.5 هزار فقره و 47.6 میلیون ریال رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب 9.2 و 9.7 درصد افزایش نشان می‌دهد. بررسی تحولات بازار اجاره‌بهای مسکن در شهریور ماه سال 1396 نیز مؤید تغییر متناسب اجاره‌بها با نرخ تورم در این دوره می‌باشد، به طوری که شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب 8.6 و 7.6 درصد رشد نشان می‌دهد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۹۴۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند قیمت مسکن در سال ۱۴۰۳ چگونه خواهد بود؟

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، بنابر آخرین آمارها میانگین قیمت مسکن تهران در سال 1402 به متری 76 میلیون تومان رسیده است. بیش از ۶۰ درصد هزینه‌های خانواده در ایران صرف مسکن می‌شود. نرخ تورم در آبان‌ماه به 1/4 درصد رسید و نمودار قیمت مسکن در کمتر دوره‌ای، کاهشی بوده است. با بالارفتن قیمت مواد اولیه مانند قیمت آهن امروز به‌روشنی می‌توان سخت‌ترشدن ساخت‌وساز، بالارفتن قیمت و کاهش تقاضا در بازار مسکن را مشاهده کرد.

در این مقاله عوامل مؤثر بر قیمت مسکن را توضیح داده‌ایم و پیش‌بینی کارشناسان از وضعیت بازار مسکن در سال جاری را ارائه کرده‌ایم.

عوامل تأثیرگذار در قیمت مسکن

از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر قیمت مسکن، تعادل بین عرضه و تقاضا است. درآمد، نرخ تورم، رشد جمعیت و... از عوامل تأثیرگذار دیگر بر قیمت مسکن هستند. به نظر می‌رسد در سال‌های گذشته تعادل عرضه و تقاضا در بازار مسکن از بین رفته است. براساس آمار اتاق بازرگانی در آذرماه ساخت‌وساز مسکن در تابستان وضعیت بهتری داشته است، اما قیمت مسکن در آبان و آذر 1402 دچار رکود شد. این رکود می‌تواند تبعات بسیاری در بازار مسکن در سال 1403 داشته باشد. در ادامه به بررسی عوامل تأثیرگذار بر بازار مسکن خواهیم داشت.

تورم

افزایش عمومی و مداوم قیمت‌ها که در اقتصاد به‌عنوان تورم شناخته می‌شود باعث افزایش قیمت زمین، هزینه‌های ساخت‌وساز و... می‌شود.

کاهش تقاضا برای خرید مسکن

شرایط سخت اقتصادی باعث شده است که تقاضا برای خرید مسکن کاهش پیدا کند. پایین بودن توان مالی مردم و کاهش سرمایه و تقاضا بازار مسکن را دچار رکود کرده است.

بی‌ثباتی هزینه‌های ساخت‌وساز

یکی از دلایل استقبال فعالان مسکن از ساختمان‌سازی، ثبات در قیمت زمین و مصالح ساختمانی است. با توجه به افزایش هزینه‌های انرژی و انواع مصالح ساختمانی از برندهای مختلف مانند قیمت میلگرد میانه قیمت تمام‌شده خانه بالا می‌رود. در سال 1403 این بی‌ثباتی و رکود ادامه می‌یابد.

همچنین سرمایه‌گذاران با افزایش هزینه‌های ساخت ‌وساز به‌دلیل مشکلات مالی جوابگوی تعهدات خود نخواهند شد که این موضوع در نهایت بر قیمت مسکن تأثیر می‌گذارد.

قیمت مصالح یک دهه گذشته به حدی افزایش یافته که باعث شده بسیاری از پروژه‌های ساختمانی تعطیل شوند و هزینه خدمات ساختمانی و درنتیجه قیمت ملک افزایش پیدا کند.

سیاست‌های پولی و مالی

در ایران عمده‌ترین عامل اثرگذار در تعیین سیاست‌های مالی نوسان‌های درآمدهای نفتی است که با مشاهده تأثیر آن بر درآمد حقیقی قابل بررسی است. سیاست پولی و اعتباری به دو شکل باعث تغییر قیمت مسکن می‌شود:

سیاست‌های انبساطی پولی معمولاً با افزایش قدرت وام‌دهی بانک‌ها و کاهش محدودیت‌های اعتباری همراه است. بخشی از این کاهش محدودیت‌ها بر بازار مسکن و افزایش قیمت اثر می‌گذارد. اگر سیاست پولی انبساطی با کاهش نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات بانکی همراه باشد هزینه مالکیت در جهت افزایش قیمت، کاهش پیدا می‌کند.

پیش‌بینی روند قیمت مسکن در سال 1403

درمجموع با توجه به آمارهای رسمی، ساخت‌وساز نسبت به سال قبل رشد داشته است و انتظار می‌رود در بهار 1403 هم روبه‌رشد باشد اما این به معنی رونق بازار مسکن در سال 1403 نخواهد بود.

امروزه اصلی‌ترین مشکل حوزه مسکن، رکود است. تخصیص مشوق‌های ساخت به‌صورت غیرمستقیم از راهکارهای خروج از رکود است. همچنین شرایط اقتصاد کلان کشور و سیاست‌های حوزه مسکن از عوامل مؤثر در برون‌رفت از این وضعیت هستند.

ایرج رهبر، رییس کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن، گفت: بازار مسکن در حال حاضر در حالت رکود است و خرید و فروش و معامله زیادی انجام نمی‌شود. البته ممکن است که امسال خرید و فروش تا حدی از رکود خارج شود که در این حالت، این احتمال وجود دارد که مقداری افزایش قیمت داشته باشیم.

وی با اشاره به ورود چینی‌ها به بازار مسکن و اثر آن روی قیمت مسکن معتقد است تغییری در بازار مسکن حاصل نمی‌شود. وی ادامه داد: به اعتقاد من این اتفاق در کاهش قیمت مسکن اثری ندارد، چون ما کمبود مسکن داریم و فاصله عرضه و تقاضا زیاد است.

ایرج رهبر می‌گوید که سیاست‌های دولت در سال جاری، کاهش چند درصدی قیمت مسکن را در پی دارد، اما بعید است که در ماه‌های ابتدایی سال 1403 تغییر چشمگیری در بازار مسکن رخ دهد؛ بنابراین احتمالاً همین روند کنونی ادامه خواهد داشت.

وی افزود: متاسفانه دستمزد مصرف‌کنندگان مسکن به اندازه تورم این بخش بالا رفته و در نتیجه، بخش تقاضا، قدرت خرید خود را از دست داده‌اند و همین مسئله به وضعیت رکود منجر شده است.

رئیس انجمن انبوه سازان تهران می‌‎گوید که در حال حاضر، تنها نقطه امید باقی مانده در بازار مسکن، طرح نهضت ملی مسکن است. در کنار بخش خصوصی، دولت در تلاش است که با پیگیری طرح‌هایی مثل مسکن مهر و نهضت ملی مسکن، خانه‌هایی ارزان‌قیمت برای اقشار مختلف جامعه بسازد.

کیانوش گودرزی، رییس اتحادیه مشاوران املاک، با اشاره به شرایط اجاره مسکن تا سال ۱۴۰۲ گفت: در سال ۱۴۰۳ شرایط اینکه چه اتفاقاتی رقم می‌خورد به سیاست‌های دولت مربوط است و به اینکه قیمت‌های ثابتی داشته باشیم و بتوانیم آرامشی را در حوزه مسکن مشاهده کنیم.

وی اضافه کرد: همه این‌ها دست به دست هم می‌دهند و وضعیت قیمت‌ها در سال آینده را رقم می‌زنند. حالا اگر ثبات قیمتی داشته باشیم، می‌توانیم سال ۱۴۰۳ را به شرط آن‌که آمار و اطلاعاتمان از جامعه و قشر آسیب‌پذیر کافی باشد، پشت سر بگذاریم. فروشنده حاضر بود با توجه به رکود بازار، قیمت را پایین‌تر از حد عرف منطقه بفروشد، اما افزایش ناگهانی دلار ۵۰ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان باعث شد همان فروشنده‌ها دست نگه دارند و منتظر تغییرات در سال جدید شوند.

کارشناسان معتقدند نمودار قیمت مسکن در ایران همیشه رو به بالا بوده است؛ بنابراین با وجود آنکه قیمت ملک در ایران طی چند ماه گذشته کاهشی نسبی را تجربه کرده، اما باز هم بر مدار خود باقی خواهد ماند.

جمع‌بندی

افزایش چشمگیر قیمت مسکن در سال‌های اخیر مشکلات متعددی را در پی داشته است؛ ازجمله مهاجرت معکوس مرکزنشینان به شهرهای خود یا سکونت در اطراف شهرهای بزرگ و... شده است. هر کدام از این تصمیم‌ها از طرف مردم برای حل مشکل مسکن خود بروز مشکلات دیگری را در پی دارد. اگر نرخ تورم در سال 1403 هم به میزان بالاتر از 40 درصد دوام داشته باشد قیمت مسکن بسیار افزایش خواهد داشت.

دولت در دو سال گذشته نتوانست به وعده تحویل سالانه‌اش عمل کند و تولید مسکن از سالی ۳۰۰ هزار واحد به سالی ۲۰۰ هزار واحد کاهش یافت. به نظر می‌رسد در سال 1403 با مشکلات بیشتری در زمینه افزایش قیمت مسکن روبه‌رو خواهیم شد.

اگر درگیر پروژه‌های ساختمانی هستید یا قصد شروع ساخت‌وساز در سال 1403 را دارید برای کاهش هزینه‌ها به خرید انواع مصالح با قیمت و شرایط مناسب احتیاج خواهید داشت.

شرکت پیشرو صنعت نفت آسیا با برند تجاری آیرومارت، با بیش از سه دهه تجربه در بازار آهن‌آلات و صنعت فولاد می‌تواند در این زمینه یکی از بهترین پیشنهادها را برای شما داشته باشد. همچنین آیرومارت در کنار فروش آنلاین و تأمیـن انواع مقاطع فولادی و محصولات فلزی، مشـاوره فنـی به صنایع و مصرف‌کنندگان، بـازرگانـی و بازاریابی محصولات مرتبط و آموزش نیروی انسانی متخصص، خدماتی ازجمله باربری، انبارداری مدرن و خمکاری و برش‌کاری ورق را ارائه می‌دهد.

با مراجعه به سایت آیرومارت به آدرس iromart.comمی‌توانید به‌روزترین قیمت آهن‌آلات از برندهای مختلف مانند قیمت امروز میلگرد اصفهان را استعلام کنید و برای خرید آهن‌آلات با شرایط و تسهیلات ویژه اقدام کنید. کارشناسان باتجربه آیرومارت در تمام مراحل خرید در کنار شما خواهند بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چشم انداز تاریک تقاضا مانع افزایش قیمت نفت شد
  • افزایش ٤ برابری معاملات بورس و قراردادهای دو جانبه
  • پیش‌بینی قیمت مسکن تا پایان سال ۱۴۰۳ | برای خرید مسکن در ارزان‌ترین نقظه تهران باید این مقدار هزینه کنید
  • روند قیمت مسکن در سال ۱۴۰۳ چگونه خواهد بود؟
  • افزایش ۴ برابری معاملات برق در بورس انرژی
  • فرمول تعیین نرخ ارز مشخص شد/ توصیه فوری بانک مرکزی به خریداران طلا و ارز
  • نرخ خرید بازار مسکن تهران؛ خانه در هاشم آباد متری ۵۰ میلیون تومان
  • بازگشت ثبات به بازار نفت/ نفت برنت کانال ۹۰ دلاری را از دست داد
  • بازگشت ثبات به بازار نفت / نفت برنت کانال ۹۰ دلاری را از دست داد
  • فوبیای وام مسکن