Web Analytics Made Easy - Statcounter

تکان دادن پرچم اسرائیل بارزانی را نجات نمی دهد

بعد از همه پرسی اقلیم اردوغان به کردها گفت تکان دادن پرچم اسرائیل شما را نجات نمی دهد و روسای سه ارتش نیز برای برخورد قاطع وارد می شوند

گروه بین الملل: همه پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق در حالی در طی روزهای گذشته برگزار شد که این همه پرسی هم با قانون اساسی عراق مغایرت دارد و هم ایران، عراق، ترکیه و دیگر کشورهای منطقه و به خصوص سازمان ملل و شورای امنیت و اتحادیه عرب با آن مخالفت کرده اند و تنها جایی که آن را تایید می کند رژیم صهیونیستی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش بولتن نیوز، با توجه به نگرانیها از تحرکات اقلیم کردستان و بارزانی در خصوص تجزیه عراق به دوکشور کردی و عربی رجب طیب‌اردوغان و خلوصی آکار، رئیس‌جمهور و رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ترکیه در آینده نزدیک برای بررسی مسئله همه‌پرسی استقلال اقلیم به تهران سفر می‌کنند. و محمد حسین باقری، رئیس ستاد کل ارتش ایران و سرلشکر عثمان الغانمی، رئیس ستاد کل ارتش عراق نیز در تهران دیدار و گفت‌وگو کردند.
جزییات بیشتری در خصوص این دیدار ها و گفتگو ها منتشر نشده است. اما پیش از این اعلام شد که هدف از سفر رئیس ستاد ارتش عراق به ایران و سفر رجب طیب اردوغان و رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ترکیه، هماهنگی تلاش ها و همکاری های نظامی میان دو کشور است. گفتنی است رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح عراق را در سفر به ایران، یک هیئت نظامی بلندپایه همراهی می کند.
در این رابطه «بن‌علی ایلدیریم»، نخست‌وزیر ترکیه، ضمن انتقاد شدید از برگزاری همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان اعلام کرده که رئیس‌جمهور و رئیس ستاد مشترک این کشور برای بررسی این مسئله در آینده نزدیک به ایران می‌روند. و وزارت خارجه ترکیه تأکید کرد که همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق از نظر آنکارا باطل است.
در پی برگزاری همه پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه به اسرائیل هشدار داد اگر به حمایت از استقلال کردستان عراق ادامه دهد، کشورش روند عادی سازی مناسبات با اسرائیل را متوقف خواهد کرد. آقای اردوغان همچنین از «تکان دادن» پرچم اسرائیل در تجمع ها در اقلیم کردستان عراق انتقاد کرده است.
به گزارش خبرگزاری های بین المللی و روزنامه اسرائیلی هاآرتص، رجب طیب اردوغان سه شنبه چهارم مهر، یک روز بعد از برگزاری همه پرسی در اقلیم کرد، در سخنانی در آنکارا به اسرائیل و همزمان به کردهای عراق شدیدا هشدار داد.
رییس جمهوری ترکیه در سخنانی به مناسبت آغاز سال تحصیلی در دانشگاههای این کشور گفت دولت او عادی سازی مناسبات با اسرائیل را نظر به موضع اسرائیل در حمایت از استقلال کردستان عراق ادامه نخواهد داد.
آقای اردوغان با تکرار پی در پی انتقاد از اسرائیل در این سخنرانی، این را نیز گفت که «تکان دادن» پرچم اسرائیل در تظاهرات حمایت از همه پرسی کردهای شمال عراق «نجات دهنده» کردها نخواهد بود.
رجب طیب اردوغان گفت، تنها پ ک ک (حزب کارگران کرد جدایی طلب ترکیه) و اسرائیل دو عاملی در همه جهان هستند که از یک همه پرسی «غیر مشروع» حمایت کرده اند.
رییس جمهوری ترکیه خطاب به مسعود بارزانی رهبر اقلیم کرد عراق گفت «همین که اسرائیل استقلال شما را به رسمیت بشناسد، همه دنیا نیست؛ حمایت اسرائیل از کردستان کافی نیست»
آقای اردوغان به کردهای عراق هشدار داد که مورد تحریم های جدی کشور قرار خواهند گرفت و گفت اگر گرسنه بمانید، «ببینیم اسرائیل می تواند کاری برای شما بکند؟!».


اشاره رییس جمهوری ترکیه به این بود که اسرائیل هیچ راه زمینی و هوایی به اقلیم کرد عراق، در صورت بسته شدن حریم هوایی و راه زمینی ترکیه با اقلیم کرد ندارد؛ زیرا اسرائیل با ایران و دولت مرکزی عراق، دو همسایه دیگر اقلیم کرد، ارتباطی ندارد.
آقای اردوغان در حالی به اسرائیل نسبت به «توقف روند عادی سازی مناسبات دو کشور» هشدار داده که اسرائیل و ترکیه بعد از بیش از شش سال تیرگی روابط، تنها در ماههای گذشته مناسبات خود را بهبود داده و به مبادله دوباره سفیر اقدام کردند.
اسرائیل با پوزشخواهی از ترکیه بخاطر حمله نیروی دریایی اش به کشتی ماوی مرمره در بهار سال ۲۰۱۰ که به کشته شدن ده شهروند ترک منجر شد، و با پرداخت بیش از ۲۰ میلیون دلار غرامت به خانواده های قربانیان، توانست روابط با ترکیه را عادی کند.
دولت اسرائیل هنوز نسبت به هشدار آقای اردوغان واکنشی نشان نداده است.
در میان مخالفت شدید ترکیه، ایران و دولت مرکزی عراق با برگزاری همه پرسی در اقلیم کرد عراق، اسرائیل، تنها کشور منطقه و جهان است که از مدتی پیش، نه تنها از اصل برگزاری همه پرسی، بلکه از استقلال دولت کرد در شمال عراق نیز حمایت کرده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و دیگر سیاستمداران این کشور بارها در ماههای اخیر به صراحت بیشتری گفتند که کردها را شایسته داشتن کشوری مستقل می دانند.
یک عضو مجلس اسرائیل ماه گذشته به جروزالم پست گفته بود هیئتی از کردستان عراق در هفته های گذشته با سفر به اسرائیل، از این کشور خواست با اعمال نفوذ بر آمریکا، واشینگتن را نیز متقاعد کند که از مخالفت با همه پرسی اقلیم کرد دست بردارد.
اسرائیل استقلال کردستان عراق را در صورت عملی شدن آن در روندی در ماهها و حتی سال های آینده، پیشاپیش به منزله یارگیری یک کشور جدید دوست برای خود در منطقه تلقی می کند.
به گزارش بولتن نیوز، حمایت رژیم صهیونیستی از طرح استقلال کردی، مشابه حمایت های این رژیم از گروه هایی مانند جبهه النصره است که کارکرد ابزاری برای تامین منافع منطقه ای آنها دارد. اقداماتی از این دست مسئله فلسطین را از اولویت جهان اسلام و کشورهای عربی خارج و مسئله ای جدید را جایگزین آن می سازد.
از سوی دیگر برگزاری همه پرسی و اقدام برای تجزیه عراق و تشکیل کشور مستقل کردی به وسیله بارزانی با قانون اساسی عراق مغایرت داشته و تبعات امنیتی و بویژه اقتصادی آن برای کردها و مردم اقلیم کردستان عراق از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. به گونه ای که هم ایران و ترکیه و عراق به عنوان همسایگان اقلیم کردستان اجازه پرواز به هواپیماهای اقلیم کردستان را نمی دهند و هم مرزهای زمینی اقلیم کردستان به گونه ای است که امکان تجارت و ارتباط با دنیای خارج را بدون تعامل با سه کشور همسایه را از آن می گیرد.
نکته دیگر در این رابطه بازی دو گانه آمریکا در خصوص همه پرسی و تجزیه اقلیم کردستان عراق است. رفتار آمریکایی ها کاملامشکوک است . از طرفی با همه پرسی مخالفت می کنند و از سوی دیگر زلمای خلیل زاد و ریچارد هالبروک به عنوان مشاور در کنار مسعود بارزانی مشغول هدایت این روند هستند.
موضوع هم دیگر تاثیر ناامنی منطقه بر کشورهای اروپایی است. اروپا باید از تجربه داعش درس بگیرد و متوجه شود که هرگونه ناامنی و بی ثباتی در منطقه به صورت ویروسی به اروپا منتقل می شود. کما این که در موضوع داعش این اتفاق افتاد. بنابراین باید برای جلوگیری از شکل گیری ناامنی جدید در منطقه همه ظرفیت هایش را بسیج کند.
علاوه بر این نباید فراموش کرد که مشروعیت همه پرسی به هر نحو زیر سوال است. باتوجه به اینکه برگزار کننده، شمارش کننده آراء و اعلام کننده نتایج همگی توسط یک گروه انجام می شود سلامت آن به شدت مخدوش است و نتایج از پیش کاملا مشخص شده است.

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۹۵۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه

سیاست های ابهام برانگیز و دوپهلوی آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از پایگاه خبری الجزیره، «صالحه علام»، نویسنده و پژوهشگر مسائل ترکیه در یادداشتی از سنگ اندازی آمریکا در توافق راهبردی عراق و ترکیه پرده برداشت.

روز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه، محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق پس از بازگشت از آمریکا، میزبان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بود. در این سفر، 26 توافقنامه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و توریستی به امضا رسید. پنج توافقنامه از 26 توافقنامه امضا شده، روابط راهبردی، همکاری بر سر مسائل نظامی، امنیتی، مبارزه با تروریسم و ساخت ابزارآلات جنگی را در بر می‌گیرد.

مذاکرات ترکیه و آمریکا

آمریکا در مذاکرات اخیر با مقامات امنیتی و دیپلماتیک ترکیه پیشنهاد مقابله مستقیم و غیرمستقیم با گروه‌های تروریستی مشترک (داعش و پ ک ک) را مطرح کرد. این پیشنهاد با مخالفت قاطع ترکیه روبرو شد.

آنکارا اعلام کرده همکاری با یک سازمان تروریستی برای مبارزه با یک سازمان تروریستی دیگر و یا همکاری موردی کشورهای هم‌پیمان با سازمان‌های تروریستی را نمی‌پذیرد. تضاد شدید میان آنکارا و پ.ک.ک که سال‌هاست جنگ شدیدی علیه ترکیه را از درون اردوگاه‌هایش در سوریه و عراق اداره می‌کند، باعث شده آنکارا استدلال‌های آمریکا را نپذیرد.

توافقات امنیتی و نظامی عراق و ترکیه نگرانی گروه‌های مختلف کردی از جمله گروه تروریستی پ.ک.ک و یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) را برانگیخته و باعث شده آمریکا نیز برای جلوگیری از مقابله جدی با این گروه ها به میدان بیاید. با این وجود آمریکا نگران پیامدهای احتمالی همکاری نظامی و امنیتی میان بغداد و آنکارا است که می‌تواند به حضور ی.پ.گ و پ.ک.ک در مرزهای عراق، سوریه و ترکیه پایان دهد.

در بهمن ماه سال گذشته «یاشار گولر»، وزیر دفاع و «متین گوراک»، رئیس ستاد کل ارتش ترکیه در سفر به بغداد، موفق به کسب رضایت مسئولان عراقی در رابطه با اعلام منع فعالیت پ.ک.ک در مرزهای عراق شدند. به همین دلیل روابط عراق و ترکیه از منظر امنیتی و نظامی بهبود یافت.

بنا بر ادعای رسانه های ترکیه، مطابق توافق دو کشور، به زودی عملیات نظامی به رهبری نیروهای نظامی ترکیه در عمق 30 الی 40 کیلومتری خاک عراق علیه نیروهای تروریستی مخالف دولت ترکیه آغاز خواهد شد؛ این موضوع مخالفت شدید آمریکایی ها را به همراه داشته است.

نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق

دلایلی که بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند

 

در همین راستا آنکارا اخیراً ابتکار جدیدی را آغاز کرده که عبارت از حل و فصل کردن پرونده تروریسم بدون مداخله واشنگتن است. سیاست دو پهلو و ابهام برانگیز آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. به نظر می‌رسد این تحولات سرآغاز تغییراتی مهم در سیاست های کشورهای عراق، سوریه و ترکیه در قبال گروه‌های کُردی فعال در این سه کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • چاپ سوم «سیطره» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • یک گردشگر ترکیه ای با چاقو یک نظامی اسرائیلی را در قدس زخمی کرد
  • امیرسرتیپ بختیاری: مرتضی رضایی و ابوشریف اعتقاد داشتند وظیفه سپاه جنگیدن با دشمن خارجی نیست
  •  آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن/ حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی/ برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین/  اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا
  • محسن رضایی و ابوشریف اعتقاد داشتند وظیفه سپاه جنگیدن با دشمن خارجی نیست /گروه‌های چپ به ارتشی‌ها تهمت‌های ناموسی زدند
  • امیر سرتیپ بختیاری: محسن رضایی و ابوشریف اعتقاد داشتند وظیفه سپاه جنگیدن با دشمن خارجی نیست /گروه‌های چپ به ارتشی‌ها تهمت‌های ناموسی زدند
  • تولید میدان گازی بزرگ عراق پس از حمله پهپادی متوقف شد
  • ترکیه: ۱۵ تروریست در شمال عراق از پای درآمدند
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه