Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@08:04:59 GMT

سوخت زيستي از پسماندهاي روغن زيتون

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۹۵۹۳۹

سوخت زيستي از پسماندهاي روغن زيتون

خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا - محققان فرانسوي با استفاده از بقاياي بلااستفاده توليدشده در فرآيند توليد روغن زيتون، موفق به توليد سوخت زيستي،‌ آب تميز و کود شدند.

به گزارش روز جمعه گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس ديلي، براي توليد روغن زيتون به صورت تجاري، زيتون‌ها خرد شده و با آب در آسياب مخلوط مي‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روغن حاصل جمع‌آوري شده و در محفظه‌اي نگهداري مي‌شود. آب و تفاله زيتون باقيمانده بلااستفاده است.
در حال حاضر هيچ روش مناسبي براي دفع فاضلاب توليد شده از تهيه زيتون و ديگر محصولات وجود ندارد؛ زيرا ورود آن به اعماق زمين منجر به آلودگي آب‌هاي ديگر مي‌شود و حضور آن روي زمين خاک و محصولات کشاورزي را از بين مي‌برد و همين امر سبب شده محققان همواره به دنبال روش‌هايي براي دفع يا استفاده از فاضلاب باشند. معضل توليد زباله نيز يکي از مهمترين مشکلات متخصصان محيط زيست است. محققان موسسه علم مواد Mulhouse در فرانسه موفق به توليد سوخت زيستي، کود و آب تميز از اين بقاياي بلااستفاده توليد شده در کارخانه‌ها روغن زيتون شده‌اند.
محققان براي انجام اين فرآيند فاضلاب توليد شده از روغن زيتون را با خاک اره که يکي ديگر از مواد زائد موجود در کشورهاي حاشيه مديترانه است مخلوط کرده اند؛ لازم به ذکر است که 98 درصد روغن زيتون جهان در کشورهاي حاشيه مديترانه توليد مي‌شود. اين مخلوط به سرعت خشک مي شود و آب تبخير شده از آن به عنوان آب تميز و مناسب براي آبياري جمع‌آوري مي‌شود. محصول خشک باقيمانده در معرض دماي بالا و در غياب اکسيژن قرار مي‌گيرد و به گاز قابل احتراق و زغال تبديل مي‌شود.
گاز توليدشده جمع‌آوري مي‌شود و پس از متراکم‌شدن، به روغن زيستي تبديل مي‌شود که مي‌تواند به عنوان منبع گرمايي باشد. زغال باقيمانده حاوي پتاسيم، فسفر و نيتروژن است و مي‌تواند به عنوان کود مورد استفاده قرار گيرد.
نتايج اين مطالعه در نشريه ACS Sustainable Chemistry & Engineering منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده کاشاني** انتشار: گلشن
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۹۵۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت چگونه به برقی‌سازی حمل و نقل عمومی کمک کند؟

کارشناس حوزه حمل و نقل و ترافیک دو مورد از کمک‌هایی که لازم است دولت در برقی‌سازی حمل و نقل عمومی انجام دهد را تبیین کرد. - اخبار اجتماعی -

محمود صفارزاده در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره ورود تاکسی‌ و اتوبوس‌های برقی به ناوگان حمل و نقل عمومی شهر تهران اظهار کرد: تغییر رویه دادن در مصرف سوخت‌های فسیلی و برقی‌سازی وسایل حمل و نقل هیچ شکی نیست و در همین راستا برخی شهرهای دنیا ممنوعیت‌هایی در تولید خودروهای احتراقی طی دو سال آینده وضع کرده‌اند. 

وی ادامه داد: به طور کلی جامعه جهانی در حال حرکت به سمت برقی‌سازی خودروهاست و ما نیز چاره‌ای جز حرکت در این مسیر نداریم البته نیروگاه‌های تولید برق هم باید از سوخت پاک استفاده کنند زیرا در صورت استفاده از مازوت یا گازوئیل باز هم با آلودگی هوا مواجه خواهیم شد.

این کارشناس حوزه حمل و نقل و ترافیک تصریح کرد: روند بهره‌مندی از تاکسی‌ها و اتوبوس‌های برقی باید یک برنامه ادامه‌دار باشد و آن را به صورت مقطعی رها نکرد در این زمینه لازم است دولت در کنار کمک به تأمین بخشی از منابع مالی مورد نیاز، در تأمین برق نیز کمک کند و با تعیین امتیازات ویژه‌،‌زمینه توسعه خودروهای برقی را فراهم کند چراکه این امر در نهایت منجر به حفظ سلامت مردم، کاهش آلودگی هوا و کاهش مصرف سوخت می‌شود. 

وی افزود: دولت می‌تواند برای تولید برق نیروگاه‌های خورشیدی و بادی ایجاد کند تا نیاز به نیروگاه‌های سوخت فسیلی نیز کمتر شود. 

صفارزاده با اشاره به ضرورت حمایت دولت در کمک به تأمین منابع مالی مورد نیاز برای واردات اتوبوس‌ و تاکسی‌های برقی تصریح کرد: در عین حال، تا زمانی که بتوانیم خودروهای برقی مورد نیاز را به میزان لازم، با سرعت و کیفیت بالا و قیمت مناسب را در کشور تولید کنیم، باید واردات اتوبوس‌ها و تاکسی‌های برقی را اجرا کنیم تا مسیر تغییر و توسعه در این زمینه سریع‌تر فراهم شود. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد
  • زباله سوزهای مدرن چطور کار می کنند؟ | تجربیات کشورهای مدرن در زمینه مقابله با پسماندهای به درد نخور
  • افت شاخص عملکرد محیط‌زیست نسبت به سال‌های گذشته/ دفن تنها ۶/۶۹ درصد پسماند‌ها در سطح دنیا
  • سرانه ۶۰۰ گرمی تولید زباله شهروندان یزدی
  • هشدار جدی/ اگر این 7 غذا را دوباره گرم کنید و مصرف کنید مرگ آور خواهد بود
  • بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی | طبع زیتون گرم است یا سرد ؟ ؛ هر آنچه درباره زیتون باید بدانید
  • زباله‌های پلاستیکی نفس ایلام را بند آورده اند
  • عوامل محیط زیستی، دلیل ۲۵ درصد مرگ و میر‌ها
  • دولت چگونه به برقی‌سازی حمل و نقل عمومی کمک کند؟