Web Analytics Made Easy - Statcounter

بلومبرگ در گزارشی نوشت: آژانس درخواست ترامپ برای ارائه اطلاعات ضدبرجامی آمریکا از ایران را رد کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، پايگاه اينترنتي بلومبرگ در گزارشي به قلم نيك وادهامز و كامبيز فروهر نوشت:­ دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريكا از زمان حصول توافق هسته اي ايران در سال 2015، از اين توافقنامه انتقاد كرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ترامپ زماني كه نامزد انتخابات رياست جمهوري آمريكا بود، اعلام كرد برهم زدن اين توافق، يكي از اولويت هاي اصلي وي به عنوان رئيس جمهور اين كشور خواهد بود. او به عنوان رئيس جمهور آمريكا، اين موافقتنامه را به عنوان يكي از بدترين توافقات توصيف كرده است. نشست مجمع عمومي سازمان ملل در ماه سپتامبر، فرصتي براي وي بود تا استدلال خود را به جهان ارائه و متحدان آمريكا را قانع كند تا از تلاش براي بازنويسي اين توافقنامه و اعمال كنترل هاي سختگيرانه تر بر ايران حمايت كنند. با اين حال، پس از يك هفته سخنراني ها، مذاكرات پشت درهاي بسته و نشست هاي ديپلماتيك سطح بالا، به نظر مي آيد آمريكا منزوي تر شده باشد و متحدان اين كشور بر سر اهميت اين توافق، متحدتر شده باشند. اختلافات داخل دولت ترامپ بر سر ايران فاش شد
بيستم ماه سپتامبر در سازمان ملل، ركس تيلرسون وزير امور خارجه آمريكا همه انتقادهاي ترامپ را از توافق هسته اي براي مقامات ايران و اروپا تشريح كرد كه مسئله عمده اين بود كه محدوديت هاي اصلي اين توافق، هيچ كاري براي پرداختن به مسائلي همچون ساخت موشك هاي بالستيك توسط ايران، حمايت اين كشور از بشار اسد رئيس جمهور سوريه و حمايتش از تروريسم در منطقه، انجام نمي دهد. پس از اين نشست، مشخص شد كه دو طرف با يكديگر اختلاف دارند. فرانسه و آلمان تاكيد دارند اين توافق، با وجود اینکه كامل نيست، ولي آن كاري را كه قصد داشته است انجام دهد، انجام مي دهد.­ برنامه هسته اي ايران مهار شده است، بنابراين چرا بايد آن را نابود كرد؟ آمريكا مي گويد متحدان اين كشور با تمركز بر جزئيات، كليت قضيه را نمي بينند. تيلرسون، با اينكه با اكراه اذعان كرد كه ايران در حال عمل به نص تكاليف خود است، در عين حال به اين استدلال متوسل شده است كه اين كشور آشكارا در خصوص مقدمه توافق كه خواهان پيشرفت در جهت دستيابي به ثبات و صلح در منطقه است، قصور كرده است. ترامپ، همان طور كه ملزم است هر 90 روز اين كار را انجام دهد، تا پانزدهم ماه اكتبر مهلت دارد به كنگره اعلام كند آيا ايران به توافق پايبند است و آيا اين موافقتنامه همچنان جزء منافع ملي آمريكا است يا خير. وي در سازمان ملل اعلام كرد تصميم خود را گرفته است و با اینکه نمي گويد تصميمش چيست ولي به طور كلي گمان مي رود كه آمريكا پايبندي ايران را تائيد نخواهد كرد و اين مسئله را به كنگره واگذار خواهد كرد كه بايد سپس تصميم بگيرد آيا تحريم ها را مجددا اعمال كند يا خير. به گفته مقاماتي كه از طرز فكر ترامپ مطلع شده اند، وي مي خواهد از اين تهديد به عنوان اهرمي براي اجراي تحريم هايي كه اقتصاد ايران را همچون وضع هفت-هشت سال پيش به انزوا خواهد كشاند، استفاده كند. براي رسيدن به اين هدف، آمريكا به مشاركت متحدان اروپايي خود نياز خواهد داشت. با توجه به اين كه اين كشورها درباره حفاظت از شركت هاي خود در صورت اعمال مجدد تحريم هاي آمريكا صحبت مي كنند، اين يك قمار بزرگ به حساب مي آيد. آمریکا، بازنده اول و آخر طرح ترامپ
ديويد او ساليوان، سفير اتحاديه اروپا در آمريكا، بيست و پنجم ماه سپتامبر اعلام كرد: «من شكي ندارم كه اگر اين سناريو محقق شود، كه مشخص نيست آيا اين اتفاق خواهد افتاد يا خير، اتحاديه اروپا براي حفاظت از منافع مشروع شركت هاي ما با همه ابزاري كه در اختيارمان داريم، اقدام خواهد كرد». اين مسئله مي تواند در نهايت آمريكا را منزوي كند نه ايران، كه وعده داده است در صورتي كه واشنگتن از توافق خارج شود، به آن پايبند خواهد ماند. كلسي ديونپورت، مدير امور منع اشاعه در «انجمن كنترل تسليحات»، مي گويد: «دولت ترامپ توضيح نداده است كه اين سياست چگونه بهتر عمل خواهد كرد، اين راهبرد در واقع چه دستاوردي خواهد داشت، و واشنگتن چگونه مي خواهد آن را اجرا كند». يكي از ناخرسندي هاي حاميان توافق، ميزان زماني است كه صرف آموزش مقامات آمريكايي در اين خصوص كرده اند كه اين توافق چه كاري انجام مي دهد و چه كاري انجام نمي دهد. به گفته سه ديپلمات ارشد كه ارتباط نزديكي با آژانس بين المللي انرژي اتمي دارند، مقامات اين نهاد مستقر در وين، كه مسئول راستي آزمايي پيروي ايران است، مي بايست اصول اوليه را به همتايان آمريكايي خود آموزش مي دادند. يوكيا آمانو، مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي، مي بايست توضيح مي داد كه نظارت اين سازمان، حمايت ايران از حزب الله و مداخله در منطقه را پوشش نمي دهد. ديپلمات هايي كه خواستند نامشان فاش نشود، اعلام كردند آژانس بين المللي انرژي اتمي همچنين درخواست هاي دولت آمريكا را براي افشاي اطلاعات محرمانه جمع آوري شده در ايران را رد كرده است. كار بغرنج تيلرسون به علت اختلافات داخلي بيست و ششم ماه سپتامبر، ژنرال جوزف دانفورد جونيور، رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا، خروج از توافق را به علت اين كه ممكن است اعتبار اين كشور را در هر گونه گفتگو بر سر كره شمالي تضعيف كند، زير سوال برد. همچنين بين تيلرسون و نيكي هيلي، سفير آمريكا در سازمان ملل، نيز تنش وجود دارد. پنجم ماه سپتامبر، هيلي در «موسسه امريكن اينترپرايز» در خصوص توافق ايران سخنراني كرد كه در آن، وي چند اشتباه كرد از جمله مدعي شد هدف از اين توافق، پايان دادن به كل برنامه هسته اي تهران است. هيلي با اين باور كه جايگاهش در سطح كابينه بدين معناست كه لازم نيست به تيلرسون گزارش دهد، با وزير امور خارجه آمريكا يا كاركنان وي مشورت نكرد.­ تنش ها در نشست ديپلماتيك بيستم ماه سپتامبر در سازمان ملل براي بحث درباره توافق ايران، تشديد شد. در ابتدا، از هيلي دعوت نشده بود ولي در لحظه آخر، وي جاي يكي از مشاوران ارشد تيلرسون را بدون درخواست از وزارت امور خارجه آمريكا، گرفت.­ به گفته دو منبع مطلع، هيلي سپس قصد داشت پشت ميز اصلي در مكاني كه به يك مقام ديگر آمريكايي اختصاص يافته بود، بنشيند ولي به وي گفته شد در عقب بنشيند. دفتر هيلي اين روايت از رويدادها را كذب خواند و اعلام كرد وي با حمايت كاخ سفيد، در اين جلسه شركت كرد. تيلرسون براي برآمدن از پس اوضاع، به مهارت هايي كه در جريان 40 سال مسئوليتش در «شركت اكسون موبيل» ياد گرفته است، تكيه مي كند. وي در جلسه اي در بيستم ماه سپتامبر اعلام كرد: «من به عنوان يك مذاكره كننده قديمي، ياد گرفتم كه هيچگاه نگويم هرگز­ و دوم اين كه پيش از آن كه احتمالا به پيشرفت دست يابيد، اوضاع هميشه وخيم مي شود». دستاورد ترامپ در دشمنی با ایران
دولت ترامپ كار چنداني در سازمان ملل براي قانع كردن متحدان آمريكا براي بازنويسي توافق هسته اي ايران انجام نداد و اختلاف داخلي خود را در خصوص اين مسئله فاش كرد.

منبع: شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۹۶۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، جواد کریمی‌ثابت پیش از ظهر امروز (یکشنبه، شانزدهم اردیبهشت) در نشست خبری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ گفت: این کنفرانس،‌ نشان‌دهنده بلوغ فناوری هسته‌ای در کشور است؛‌ سال گذشته در جریان دیدار کارکنان صنعت هسته‌ای با مقام معظم رهبری؛ ایشان بر گسترش همکاری‌های بین‌المللی با کشورهای همسو تاکید کردند که این موضوع در سازمان انرژی اتمی ایران هدف‌گذاری شد.

وی افزود: با توجه به برنامه‌ریزی‌‌های انجام شده، انجمن هسته‌ای ایران  پس از ۲۹ دوره کنفرانس هسته‌ای در سطح ملی؛ شرایط را برای برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای مهیا دانست که در این زمینه شاهد استقبال بسیار خوب داخلی و خارجی برای حضور در کنفرانس هستیم.

رییس انجمن هسته‌ای ایران تاکید کرد: حدود 580 مقاله به دبیرخانه کنفرانس ارسال شد که با داوری‌های دقیق توسط اساتید بیش از 50 دانشگاه کشور، ‌این آثار بررسی شدند. حدود 420 مقاله پذیرفته شده که به‌صورت شفاهی و پوستر ارایه می‌شوند.

وی ادامه داد: 50 دانشمند از  پنج قاره جهان میهمان نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای هستند. بیش از 80 سخنران از دانشگاه‌ها، صنعت ‌هسته‌ای ایران و نیز خارج از کشور در 16 میزگرد علمی و پنل‌های تخصصی به ارایه سخنرانی می‌پردازند؛ سطح استقبال از سایر کشورها بسیار خوب بوده به‌طوری‌که بیش از 50 نفر از سخنرانان را افراد خارجی تشکیل می‌دهند.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای،‌ مقالات به دو شکل شفاهی و پوستر ارایه می‌شود؛ توضیح داد: این کنفرانس در 13 محور برگزار می‌شود و نیز محتواها در 4 چارچوب ارایه خواهد شد به‌طوری‌که چارچوب‌های در نظر گرفته برای این کنفرانس شامل سخنرانی‌های علمی، ارایه مقالات به‌صورت سخنرانی، ارایه مقالات به‌شکل پوستر است و در حاشیه این کنفرانس نمایشگاه آخرین دستاوردهای فناوری هسته‌ای برپا می‌شود و به ارایه آخرین دستاوردها و اطلاعات می‌پردازیم.

کریمی‌ثابت خاطرنشان کرد: مواردی نظیر چرخه سوخت، کاربرد پرتوها، تغییرات اقلیمی به عنوان موضوعی جدید و حکمرانی هسته‌ای به محورهای این کنفرانس افزوده شده است.

وی تاکید کرد: این کنفرانس بستر مناسبی را برای حضور صنعت هسته‌ای و نیز دانشجویان حوزه هسته‌ای فراهم کرده و تلاش شده است تا دانشجویان دانشگاه‌ها، اساتید صنعت هسته‌ای و نیز علاقه‌مندان با آخرین پژوهش‌های هسته‌ای ایران آشنا شوند.

استقبال و حمایت آژانس از برگزاری رویدادهای علمی بین‌المللی
رییس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران عنوان کرد: 2 سال پیش و در حاشیه کنفرانس ملی هسته‌ای، موضوع برگزاری این کنفرانس در حضور مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و با همکاری این آژانس مطرح شد که آیین گشایش نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای با حضور مسوولان داخلی و نیز مدیرکل این آژانس برگزار می‌شود.

کریمی‌ثابت با اشاره به وظایف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توضیح داد: وظایف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حمایت از رخدادهای بین‌المللی برای توسعه علوم هسته‌ای است، بنابراین آژانس از برگزاری این رویداد استقبال گسترده‌ای داشت و حضور رافائل گروسی در مراسم افتتاحیه مهر تاییدی بر حمایت آژانس از رخدادهای علمی بین‌المللی است.

وی اضافه کرد: مشکلات کنونی جهانی نیازمند راه حل‌های جهانی است برگزاری رخدادهای بین‌المللی یکی راه حل‌ها محسوب می‌شود.

رییس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران درباره چگونگی حمایت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از برگزاری رویدادهای علمی توضیح داد: موضوع برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای دو سال قبل و در حاشیه برگزاری بیست‌ و نهمین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیشنهاد شد که مورد استقبال قرار گرفت و وعده و قول همکاری از سوی آژانس داده شد.

وی افزود: خوشبختانه تا کنون که در آستانه برگزاری این کنفرانس در اصفهان هستیم، آژانس در این زمینه همکاری‌های بسیار خوبی با انجمن هسته‌ای ایران داشته و از حضور همکاران وسخنرانان علمی حمایت کرده و ان‌شاء‌الله این همکاری‌ها ادامه خواهد داشت و امیدوارم هر 2 سال یک‌بار شاهد برگزاری کنفرانس‌های بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در ایران باشیم.

وی درباره ضرورت و اهمیت برگزاری این کنفرانس در سطح بین‌المللی عنوان کرد: کشور ما با 50 سال سابقه در حوزه هسته‌ای و نیز طی کردن فراز و نشیب‌های فراوان، اکنون از نظر علم و فناوری به جایگاهی رسیده که کاملا قادر است با بسیاری از کشورهای دنیا مراوده علمی در زمینه هسته‌ای داشته باشد.

کریمی‌ثابت ادامه داد: نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد؛ کشورهای همسو و عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستند که از نظر فناوری هسته‌ای یا از کشور ما عقب‌تر بوده و یا اصلا به این عرصه ورود نکرده‌اند. با توجه به نگاهی که جمهوری اسلامی همیشه نسبت به تعهدات بین‌المللی خود داشته و نیز همکاری با کشورهای همسو،‌ مقرر شد تا کنفرانس بین‌المللی محلی برای آشنایی و آگاهی از آخرین دستاوردهایی که در کشور ما به دست آمده، باشد تا شبکه علمی که مورد نیاز است، ‌شکل بگیرد و به کار بپردازد.

نمایشگاه آخرین دستاورد‌های صنعت هسته‌ای، نشانه‌ بلوغ فناوری هسته‌ای در ایران
وی با اشاره به برپایی نمایشگاه آخرین دستاورد‌های صنعت هسته‌ای در حاشیه کنفرانس گفت: در حاشیه این کنفرانس سه روزه، نمایشگاه آخرین دستاورد‌های صنعت هسته‌ای نیز برپا می‌شود و باید گفت برگزاری این کنفرانس و نمایشگاه دستاوردهای این صنعت را می‌توان نشان از بلوغ فناوری هسته‌ای ایران دانست.

رییس انجمن هسته‌ای ایران با اشاره به حمایت‌های فراوان سازمان انرژی اتمی ایران به‌منظور برگزاری این کنفرانس بین‌المللی خاطرنشان کرد: دلیل برگزاری این کنفرانس در اصفهان این است که این شهر دارای ظرفیت بالایی برای موضوعات هسته‌ای است؛ همچنین اصفهان یک شهر تاریخی و جذاب است که تمدنی بسیار تاریخی و قدیمی دارد بنابراین با توجه به این دو مولفه، اصفهان شهری مناسب برای برگزاری این کنفرانس در نظر گرفته شد.

گفتنی است این کنفرانس از 17 تا 19 اردیبهشت‌ماه و با محوریت کاربرد پرتوها، راکتورهای هسته‌ای، فیزیک هسته‌ای و شتاب‌دهنده‌های ذرات، اندازه‌گیری تشعشعات، انرژی همجوشی و پلاسما، چرخه سوخت هسته‌ای ایزوتوپ‌های پایدار و رادیو اکتیو، ایمنی و امنیت هسته‌ای، کشاورزی هسته‌ای، فناوری کوانتمی، آموزش هسته‌ای، حکمرانی هسته‌ای و تغییر اقلیم و نقش انرژی هسته‌ای در اصفهان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کنفرانس خبری رییس سازمان انرژی اتمی و مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی
  • سند جدیدی در کار نیست/ معیار کار آژانس و ایران بیانیه مشترک است
  • توافق مشترک مارس مبنای تعامل ایران و آژانس است/ آغاز تهیه پیش‌نویس برای تعاملات آینده
  • بازتاب حضور گروسی در ایران در رسانه‌های بین‌المللی
  • بازتاب حضور گروسی در اصفهان در رسانه‌های بین المللی
  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد
  • جزئیات دیدار و گفتگوی گروسی با امیرعبداللهیان
  • در دیدار گروسی و باقری چه گذشت؟
  • همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد
  • برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان