Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - قم - ايرنا- استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علميه قم گفت: خطبا و مداحان بايد اهداف کلان شريعت را در گفته هاي خود لحاظ کنند و به گونه اي حرف بزنند که با اهداف عالي شريعت منافات نداشته باشد.

حجت الاسلام والمسلمين سيد صادق علم الهدي روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: امام حسين (ع) را نبايد به گونه اي معرفي کنيم که رفتار و کنش آن با اهداف عاليه شريعت منافات داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي خاطرنشان کرد: در علم فقه هم اينگونه گفته مي شود که اهداف و اغراض شريعت بايد در صدور فتاوا لحاظ شود واگر يک فتوا با روح شريعت منافات داشته شود ولو دليل و روايتي هم در مورد آن باشد، نبايد اقدام به صدور آن کرد.
وي ادامه داد: کساني که متولي مجالس عزاداري اهل بيت عصمت و طهارت(ع) هستند نيز بايد به گونه اي برنامه ريزي کنند که اين محافل در مرحله نخست زمينه تحقق خلاف شرع نباشد، اختلاط زن و مرد، استفاده از آلات موسيقي و ايذاء مومنان از طريق صداي بلندگوهاي گوش خراش و... بايد اجتناب شود.
وي گفت: امر عزاداري مستحب اکيد است ولي نمي توان به خاطر آن مرتکب حرام شد و جلسات عزاداري بايد به شکلي برگزار شود که وضعيت خلاف نظر شارع مقدس در آن زمينه تحقق نداشته باشد و سبب نشويم در مجلس امام حسين (ع) محرماتي صورت بگيرد که امام راضي نباشد.
علم الهدي درمورد وظيفه مردم در عزاداري ها نيز گفت: مردم در مجالس امام حسين (ع) به قصد قربت و نيت خالص شرکت کنند، اعمال بدون قصد قربت، بي فايده است و بايد از اين فرصت مجالس عزاداري براي پالايش روح و ساختن آخرت استفاده کنيم و اين جز با قصد قربت حاصل نمي شود.
وي افزود: اگر خداي ناکرده، ريا يا عجب، درکار ما دخالت دارد اعمال ما را باطل و از ارزش و قيمت مي اندازد، بايد اين مجالس انسان ساز و آخرت ساز باشد و همگان اعم از زن و مرد شان عزاداري را از نظر پوشش و آرايش حفظ کنند.
وي ادامه داد: يکي از آسيب ها در مجالس عزا، حرف زدن و پچ پچ کردن با همديگر است در حالي که به حرمت امام حسين (ع) بايد سکوت را بر مجلس عزاداري حاکم کرد تا امکان بهره برداري حداکثري براي همه وجود داشته باشد.
علم الهدي در بخش ديگري از سخنان خود از متوليان مجالس عزاداري، خطبا و مداحان خواست تلاش کنند مجالس عزاداري امام حسين (ع) با حضور حداکثري مردم برگزار و گرايش هاي شخصي، سليقه اي و سياسي را حتي المقدور در اين امر مهم دخالت ندهند.
وي افزود: بايد در مجلس عزا، هر کس با هر گرايشي به عشق امام حسين (ع) بتواند حضور پيدا کند و مخاطبان خود را فيلترينگ نکنيم.
وي ادامه داد: مداحان و سخنرانان نيز بايد سعي کنند حضور در محافل اهل بيت(ع) به هيچ گروه، سليقه و قشر خاصي منحصر نباشد بلکه همه مخاطبان را جذب اين محافل کنند.
عضو مجمع عمومي جامعه مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به توصيه هايي به خطبا و مداحان، دست اندرکاران مجالس و شرکت کنندگان گفت: خطبا و مداحان بايد در بيان مباحث، روضه و مرثيه سرايي خود، از منابع معتبر استفاده کنند، هر کتاب و سخني از هر خطيب يا مداحي قابل اعتنا نيست، بنابراين بايد براي گفته هاي خود، به منابع معتبر و قابل اعتنا مراجعه کنند.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علميه قم همچنين پرهيز از نقل خواب و مکاشفات را مورد تاکيد قرار داد و گفت: طرح اين گونه موضوعات سست در منابر هر ممکن است در کوتاه مدت تاثيرات مثبتي بر مخاطبان داشته باشد ولي در عمل نوعي حجيت بخشيدن به خواب و ادعاي مکاشفه است.
وي بيان داشت: اين اقدامات باعث مي شود که اگر فردا فرد ديگري به دروغ اداي کشف و کرامت و يا خواب کند چون ما زمينه پذيرش آن را فراهم کرده ايم، براي مردم باور پذير شود، بنابراين بايد مخاطبان خود را به منابع استوار و محکم معرفتي عادت دهيم.
وي گفت: استفاده از عناصر سستي که هر کسي مي تواند مدعي آن باشد شايسته معارف ديني نيست، امروز فرق ضاله و مکاتبي که در زمينه ادله دست خالي دارند بيشتر استنادات آنها مبتني بر خواب، کشف، کرامت و ... است و اگر بخواهيم مردم را در برابر اين حلقه هاي انحرافي بيمه کنيم بايد اذهان آنان را به منابع محکم واستوار شريعت و عقل عادت دهيم.
علم الهدي اظهار داشت: عادت دادن ذهن مردم به خرافات، خيالات و ادله هاي سستي که هر کس مي تواند آن را ادعا کند و راهي براي سنجش صحت و سقم آن نيست، در مجالس ديني ما نبايد وجود داشته باشد.
استاد برجسته حوزه علميه قم با اشاره به اينکه مداح ها بايد از لحن و سبک هاي فاخر در شان اهل بيت(ع) استفاده کنند، گفت: متاسفانه در برخي شبکه هاي مجازي، فيلم ها وکليپ هايي پخش مي شود که برخي خطبا با لحن هاي سبک و بدون شان روحانيت و اهل بيت(ع) مطالبي را بيان مي کنند، ما نبايد به هر قيمتي افراد را مجذوب خطابه خود قرار دهيم تا خداي ناکرده، باعث وهن ساخت مقدس شريعت با اين رفتارها شويم.
استاد حوزه علميه قم گفت: خطبا موضوعاتي را در سخنراني ها مطرح کنند که براي جامعه جنبه هاي علمي و کاربردي داشته باشد وبايد بررسي کنند که گفته هاي آنان چه بازتابي را در مخاطب ايجاد مي کند، گفتن هر مطلبي براي هر شنونده اي درست نيست، بنابراين بايد مخاطب سنجي کرد و متناسب با نيازهاي آنان صحبت کرد.
علم الهدي با اشاره به اينکه امروز جامعه ما فقر شديد اخلاق دارد، گفت: طرح موضوعات اخلاقي که از اهداف شريعت است بسيار مهم و کارگشا مي باشد، از سوي ديگر، امروز شبهات اعتقادي بسيار زياد شده و در اين زمينه آسيب پذير هستيم، در محافلي که مخاطب جوان وجود دارد طرح موضوعات اعتقادي و پاسخ به شبهات به صورت دقيق، اهميت بالايي دارد.
7401/ 6133/ خبرنگار: بهمن اطمينان ** انتشاردهنده: جعفرمسلمي
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۹۹۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه و گردشگری از اهداف اصلی شهرداری بندرعباس است

ایسنا/هرمزگان شهردار بندرعباس گفت: اقدامات شهرداری بندرعباس بر توسعه شهر و توسعه گردشگری متمرکز بوده و بیشتر پروژه‌های شهری در این راستا تعریف شده و توسعه و گردشگری شهر و توریسم یکی از اهداف اصلی شهرداری است.

مهدی نوبانی امروز ۸ اردیبهشت در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در هرمزگان با اشاره به عملکرد شهرداری بندرعباس گفت: شفافیت در عملکرد شهرداری سبب افزایش امیدواری و اعتماد در جامعه می‌شود.

وی تصریح کرد: در سالی که گذشت شهرداری بندرعباس با حمایت‌های اعضای شورای اسلامی شهر توانست در جهت عمران و آبادانی گام‌های موثری بردارد.

شهردار بندرعباس با بیان اینکه توسعه و گردشگری شهر و توریسم یکی از اهداف اصلی شهرداری است، افزود: بهبود کیفیت فضاهای شهری که امروزه در کنار توسعه پایدار مطرح می‌شود از اهداف اصلی شهرداری‌ها است و از ارکان اصلی شکوفایی و ارتقای کیفیت زندگی و توسعه اجتماعی اقتصادی به شمار می‌رود.

گام‌های موثر در ارتقای شهر بندرعباس

نوبانی ادامه داد: شهرداری بندرعباس کوشیده است از طریق به کارگیری افراد متخصص، توزیع مناسب مراکز خدماتی و رفاهی شهر و توسعه حمل و نقل عمومی در این راستا ترقی کند، هرچند هنوز در این موارد با شرایط ایده آل فاصله زیادی داریم اما توانسته‌ایم گام‌های موثری در این زمینه برداریم و امیدواریم بتوانیم در آینده نزدیک شهر را به آنچه لایق مردم شریف بندرعباس است تبدیل کنیم.

وی از احداث بوستان ارمغان مالیاتی در ورودی شهر، بوستان نخل شهرک پیامبر اعظم (ص)، پارک دانشجو بلوار دانشگاه، نخستین باغ وحش مصنوعی ساوانا، نورپردازی و زیباسازی بوستان دباغیان، نصب آلاچیق‌ها در منظرگاه ساحلی، زیباسازی ورودی شرقی شهر بندرعباس، کاشت درخت انجیر معابد در حاشیه بلوار جهانگردی، حرا کاری بوستان ولایت، زیباسازی بلوار ولیعصر و نورپردازی بلوار امام حسین (ع) به عنوان اقدامات عمرانی حوزه شهری نام برد.

شناسنامه‌دار کردن درختان بندرعباس

شهردار بندرعباس بیان کرد: افتتاح بزرگترین تونل نور ایران، نورپردازی بلوار امام خمینی (ره)، روشنایی بوستان شهرک اندیشه منطقه ۲، نورپردازی میدان شهدا و بلوار صیادان، نصب المان‌های مرد ماهیگیر در پارک کاکتوس، المان کتاب و کتابخوانی چهارراه مطهری، المان‌های طرح بادگیر در بلوار سید جمال و بهادر شمالی، المان‌های گل لاله نوری در بلوار آیت اله طالقانی و بلوار امام خمینی و بلوارجمهوری اسلامی، نصب المان عروس دریایی بلوار طالقانی از دیگر طرح‌های اجرا شده است.

این مسئول شهری بیان کرد: المان رنگین کمان در کنار اسکله حقانی، المان ویژه شب یلدا، المان مرد دوستدار طبیعت، المان متحرک خورشید گردون، المان کوسه در ساحل، المان سبزقبای هندی و المان سفره هفت سین، پلاک کوبی و شناسنامه‌دار کردن درختان، نقاشی دیواری و د یوار نگاری منازل صداو سیما، دیوار نگاری اداره دارایی خیابان بهادر شمالی، و جنب بانک ملی بلوار امام خمینی به عنوان اقدامات شهرداری در جهت بهبود کیفیت فضاهای است.

توجه جدی به ارتقای زیرساخت‌ها در بندرعباس

شهردار بندرعباس در ادامه خاطر نشان کرد: بهبود کیفیت زندگی شهری بدون وجود بزرگراه‌ها، شبکه‌های حمل‌ونقل ریلی، فرودگاه‌ها، شبکه‌های تامین آب، شبکه‌های فاضلاب، تلفن، برق و شبکه‌های اینترنت و موبایل غیرقابل تصور است و وجود این ساختارها به مانند نور آفتاب، درختان و هوای پاک برای شهروندان ضرورت دارد.

وی از احداث تقاطع غیر همسطح شبدری مهرگان، تقاطع غیر همسطح پیامبر اعظم (ص)، پل رودخانه ای پیامبر اعظم (ص)، عملیات تخریب و بازگشایی معبر خیابان ۲۰ متری محله چاهستانی‌ها، بازگشایی معبر ۱۶ متری نایبند جنوبی، بازگشایی خیابان اسلام آباد، بازگشایی خیابان آزادگان، بازگشایی میدان انبه تا میدان امام علی (ع)، افتتاح و بهره برداری از خیابان کار، اصلاح ورودی کوچه عمران ۱۳ در محله نایبند جنوبی به ابعاد ۶ متر، ساماندهی جداول و اصلاح و بهسازی مسیر آ ب در کوچه های صحیفه، ساماندهی کارگران فصلی با پروژه ایستکار به‌عنوان دیگر طرح‌های اجرا شده نام برد.

مهدی نوبانی ادامه داد: عملیات زیرسازی و آسفالت معابر اصلی و فرعی سطح شهر، پیاده رو سازی بلوار شهید سالاری، سنگفرش ضلع غربی پیاده رو حافظ و آغاز پروژه فیبر نوری از دیگر اقدامات در حوزه عمرانی و توسعه زیر ساخت‌های شهری است.

شهردار بندرعباس خاطرنشان کرد: زیرساخت‌ها نه تنها برای رفع احتیاجات همگانی روزمره مورد نیاز هستند، بلکه عامل رفع احتیاجات دیگر نیز هستند، این موارد نسبت به سایر تأسیسات به سرمایه‌گذاری بیشتری احتیاج دارند؛ بنابراین از یک طرف توسعه آن‌ها رافع نیازهایی گسترده‌تر از نیازهای همگانی روزمره است و از طرف دیگر مبدا، ملزوم و موجد فعالیت‌های اقتصادی و صنعتی هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیت‌الله رمضانی: دشمنان می‌خواهند شریعت اسلام را تعطیل کنند
  • ایلام میزبان جشن‌های دهه کرامت است
  • آلگری: اهداف یوونتوس مهم‌تر از آینده من است
  • مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تمدید شد
  • پوتین: شاخص‌های کلان اقتصادی روسیه بالاتر از پیش‌بینی هاست
  • توسعه و گردشگری از اهداف اصلی شهرداری بندرعباس است
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم عزاداری فوت عروس ارشد امام (ره)
  • فیلم/ کودکان همچنان در بانک اهداف بمباران‌های غزه
  • تدبیر مدیران شهری در تحول زیرساخت‌های بوستان کوهستانی دراک
  • بازاندیشی نظری و روشی در شناخت کلان مفهوم عدالت اجتماعی