Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام والمسلمین غیاثی کرمانی گفت: مقامی که ابوالفضل العباس (ع) دارد، مقامی است که شهیدان آرزوی آن را دارند؛چرا که به جای دو دستی که از او قطع شد، خداوند دو بال به او عنایت می کند که در بهشتی که برای ما قابل توصیف نیست، به پرواز در می آید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام والمسلمین سید محمدرضا غیاثی کرمانی در گفتگو با آرمان کرمان ضمن تسلیت فرارسیدن ایام تاسوعا و عاشورا گفت: یکی از درخشان ترین چهره های صحنه عاشورا و کربلا، چهره زیبا و دلارای حضرت عباس بن علی (ع) است؛ کسی که به عنوان المطیع لله و لرسوله و لأمیرالمؤمنین در زیارت معرفی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این استاد حوزه علمیه تصریح کرد: مطیع یعنی کسی که تابع محض است، چون و چرا ندارد و تنها به حرف مولای خود گوش می دهد؛ یکی از جلوه های این اطاعت آن است که درروز عاشورا زمانی که جنگاوری مانند عباس مامور می شود آب بیاورد، خودداری و امتناع نمی کند؛ نمی گوید من برای جنگ آفریده شده ام و نیروی در بازو باید صرف میدان جنگ شود.


حجت الاسلام غیاثی ادامه داد: ایشان با کمال تواضع و فروتنی قبل از آنکه به میدان جنگ برود، برای آوردن آب به شریعه می رود و جان می بازد؛ این نمونه ای از اطاعت محض از ولی و مولای خودش است.


وی با اشاره به حدیثی از امام سجاد (ع) مبنی براینکه خدا رحمت کند عموی من عباس را که همه شهیدان به او غبطه می خورند ابراز کرد: غبطه در مباحث اخلاقی یعنی انسان آرزوی مقام معنوی دیگران را داشته باشد؛ برخلاف حسادت که آرزوی نابودی و انحطاط دیگران را دارد، در غبطه خوردن فرد آرزو می کند به مقام فرد بالا تر برسد.


این کارشناس مسائل مذهبی عنوان کرد: مقامی که ابوالفضل العباس (ع) دارد، مقامی است که شهیدان آرزوی آن را دارند؛چرا که به جای دو دستی که از او قطع شد، خداوند دو بال به او عنایت می کند که در بهشتی که برای ما قابل توصیف نیست، به پرواز در می آید.


حجت الاسلام والمسلمین غیاثی با بیان اینکه امام صادق (ع) حضرت عباس (ع) را نافذالبصیره یعنی دارای بصیرت بسیار بالا معرفی می کند، اظهار داشت: حضرت ابوالفضل (ع) در ادب و وفا یگانه است؛ عباسی که آب را تا نزدیکی دهان می آورد اما با وجود اینکه عطش و تشنگی شدید و فوق العاده بر او عارض شده، نمی نوشد.


وی تاکید کرد: حتی اگر حضرت در آنجا آب می خورد هیچکس اورا مذمت و سرزنش نمی کرد، چرا که طبیعی است انسان تشنه برای بازگشت به جهاد باید نیرو بگیرد اما هیچکدام باعث نشد آب بخورد؛ برخی گفته اند ایشان برای اینکه اسبش آب بخورد، نمایش آب خوردن درمی آورد چرا که اسب های اصیل عرب تا زمانی که صاحبشان آب نخورد، آب نمی نوشند.


این استاد حوزه علیمه بیان کرد: لذا دو کف دست را آب کرده و تا نزدیک دهان آورد، اما ننوشید و آب را به روی آب ریخت و این جوانمردی، ادب و وفا را در قاموس فرهنگ عاشورا ثبت وضبط کرد.
حجت الاسلام والمسلمین غیاثی خاطرنشان کرد: اینها مجموعه ای از خصائلی است که چهره ای ممتاز به عباس ابن علی (ع) می بخشد به گونه ای که تاریخ برای او تعظیم کرده است و چنان جایگاهی دارد که بااینکه روز عاشورا به شهادت رسید، اما تاسوعا به نامش ماندگار شد.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۹۹۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام وضعیت انسانی اضطراری در سودان / مردم از گرسنگی علف می خورند/ گزارش های تکان دهنده از تعرض جنسی به آوارگان

به گزارش جماران،  سازمان ملل می گوید که بحران گرسنگی سودان ویران شده از جنگ را فرا گرفته و  مردم در دارفور «علف و پوسته بادام زمینی» می خورند تا شاید زنده بمانند. به گزارش سی ان ان، مدیر منطقه ای آفریقای شرقی برنامه جهانی غذا (WFP) روز جمعه  در گزارشی درباره وضعیت عمومی در سودان گفت که مردم مجبور به مصرف "علف و پوسته بادام زمینی" شده اند. مایکل دانفورد افزود: «اگر کمک‌ها به زودی به آنها نرسد، ما در خطر گرسنگی و مرگ گسترده در دارفور و سایر مناطق تحت تأثیر درگیری در سودان هستیم.»

سودان از آوریل 2023، زمانی که درگیری بین ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع شبه نظامی (RSF) در گرفت، درگیر جنگ داخلی بوده است. این ناآرامی ها به سرعت به یک درگیری وحشیانه تبدیل شد که با گزارش‌های خشونت جنسی و نسل‌کشی و تلفات غیرنظامی انعکاس پیدا کرده و باعث مهاجرت پناهندگان شد.

به گفته این سازمان بشردوستانه، روز پنجشنبه، دو راننده کمیته بین المللی صلیب سرخ (ICRC) توسط افراد مسلح در دارفور جنوبی در حمله ای کشته شدند. در جریان این حمله سه کارمند دیگر زخمی شده اند. این سازمان گفت که تیم صلیب سرخ در مسیر اجرای پروژه «ارزیابی بحران در میان جوامع متاثر از خشونت مسلحانه » در منطقه مورد حمله قرار گرفت.

آخرین افزایش خشونت ها در حالی رخ می دهد که نیروهای RSF، پایتخت دارفور شمالی، الفاشر را محاصره کرده اند. توبی هیوارد معاون هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در سودان روز پنجشنبه گفت که در شهر و محلات اطراف آن، کشتارهای خودسرانه، سوختن کل روستاها به شکل سیستماتیک و بمباران هوایی صورت گرفته است.

هیوارد افزود که الفاشر تنها شهر دارفور است که توسط نیروهای RSF تصرف نشده است و میزبان هزاران نفر از مردمی است که به دلیل جنگ آواره شده اند. به گفته آژانس کودکان سازمان ملل (یونیسف) حداقل 500000 نفر از پناهجویان به دلیل خشونت در سایر نقاط سودان آواره شده اند.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) گزارش داد که بیش از 36000 نفر در هفته های اخیر مجبور به ترک خانه های خود در الفاشر شده اند.کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف روز پنجشنبه گفت از زمان تشدید درگیری‌ها در شهر و اطراف آن حداقل 43 نفر کشته شده‌اند. راسل توضیح داد: «حمله‌های اخیر به بیش از ده‌ها روستا در غرب الفشر منجر به گزارش‌های وحشتناک خشونت، از جمله خشونت جنسی، زخمی شدن و کشته شدن کودکان، آتش‌سوزی خانه‌ها و تخریب زیرساخت‌ها و تجهیزات حیاتی غیرنظامیان شده است.»

در همین حال، تحویل کمک‌های غذایی در دارفور «به دلیل جنگ و موانع بی‌پایان بوروکراتیک متناوب بوده است» و طبق برنامه جهانی غذا، حداقل 1.7 میلیون نفر در این منطقه سطوح اضطراری گرسنگی را تجربه می‌کنند.

WFP  در گزارشی افزود: «آخرین تشدید خشونت در اطراف الفاشر، کاروان های کمک رسانی را که از گذرگاه مرزی تین چاد می آمدند، متوقف کرد،  یک کریدور بشردوستانه اخیراً افتتاح شده که از پایتخت دارفور شمالی می گذرد.» براساس این گزارش ، محدودیت های اعمال شده توسط مقامات در شهر ساحلی «پورت سودان» مانع از ارسال کمک و  انتقال کمک ها از طریق آدره، شهری در همسایگی چاد،  شده است. بیش از 8.7 میلیون نفر از جمله 4.6 میلیون کودک در اثر جنگ در سودان آواره شده اند و 24.8 میلیون نفر به کمک نیاز دارند.

 

دیگر خبرها

  • تعظیم شهریار مقابل چهره خاص زندگی
  • تجدید میثاق مسوولان حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (ره)
  • تجدید میثاق مسئولان حوزه حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (قدس سره)
  • انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب
  • همکاران ما در جنگ نرم دشمن آسیب می‌بینند و طعنه می‌خورند | نباید از چشم مردم مخفی و جهادشان مغفول بماند
  • اعلام وضعیت انسانی اضطراری در سودان / مردم از گرسنگی علف می خورند/ گزارش های تکان دهنده از تعرض جنسی به آوارگان
  • برگزاری همایش حکمت مطهر با حضور نمایندگی ولی فقیه در سپاه عاشورا
  • عزاداری امام صادق(ع) در امامزاده آقاعلی عباس+فیلم
  • آیین گرامیداشت مقام پیشوای ششم شیعیان در شیراز برگزار شد
  • مراسم سوگواری شهادت امام جعفر صادق (ع) در پیشوا برگزار شد