Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدمهدی سجادی از مداحان استان مرکزی گفت: وقتی که امام حسین(ع) بر بالین خون آلود حضرت عباس(ع) حاضر شد، فرمود اکنون کمر من شکست، الان انکسر ظهری و قلت‏حیلتی.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، بی‌شک انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و درخشش جوانان مسلمان این مرز و بوم در عرصه نبرد و شهادت، یکی از برجسته‌ترین پیامدهای نهضت خون رنگ عاشورا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام خمینی(ره) با آگاهی از نقش سرنوشت‌ساز فرهنگ عاشورا در بافت اجتماعی مردم ایران، شور حسینی را در دل‌ها به تلاطم درآورد و معظم‌له توانستند انقلاب اسلامی را با تکیه بر همین زلال معرفت، به پیروزی برساند و از این رو خود می‌فرمودند انقلاب اسلامی ایران پرتویی از عاشورا و انقلاب عظیم الهی آن بود.

از این رو مقام معظم رهبری با نگرشی جامعه شناختی به مسئله عاشورا فداکاری و شهادت‌طلبی را در این واقعه، علت تامّه این جنبش می‌داند و آن را در مقایسه با سایر نهضت‌های اسلامی پیش و پس از آن، قیامی منحصر به فرد معرفی می‌کند و به نظر رهبرمعظم انقلاب اسلامی، فداکاری یاران اباعبدالله(ع) سبب شد، عاشورا نه تنها در تاریخ اسلام، بلکه در تاریخ بشریت، به الگویی جاودانه تبدیل شود.

همزمان با ماه محرم الحرام خبرگزاری تسنیم استان مرکزی با برپایی حسینیه رسانه‌ای با حضور خطبا و مادحین اهل بیت(ع) ضمن بررسی ابعاد حادثه عاشورا، اهمیت و بایدها و نبایدهای عزاداری حسینی و مقتل خوانی را به وهله اجرا درآورد.

در دهمین گفت‌و‌گو و برنامه رسانه‌ای با دعوت از سیدمهدی سجادی از مداحان استان مرکزی مسائل مرتبط با عزاداری حسینی به بحث و بررسی گذاشته شد.

مشروح گفت‌و‌گو و مدیحه‌سرایی سیدمهدی سجادی از مداحان استان مرکزی در خبرگزاری تسنیم در زیر می‌آید:

تسنیم: با توجه به جایگاه و منصب مداحان در برانگیختن احساسات و عواطف مثبت دینی مردم از نظر شما رسالت مداحی چگونه تعریف می‌شود؟

جمله معروف کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود را شنیده‌ایم می‌شود گفت رسالت مداحی هم رسالت خانم زینب کبری(س) است واقعه عاشورا همه‌اش بزرگی و اقتدار و صلابت بود در یک روز و چند ساعت رخ داد ولی خانم زینب روزها و روزها به تشریح و تبلیغ واقعه کربلا پرداختند و همین عمل به شکلی ذکر مصیبت را باب کرد و نشر داد و رسالت مداحی زنده نگهداشتن امر اهل بیت(ع) است.

روایت است زمانی که حضرت زینب(س) بر سر پیکر علی اکبر(ع) حاضرمی‌شود با قلبی محزون می‌گویند: ای قلب زینب، چقدر رنج و بلا دیدی، همه مصیبت‌ها وشکیبایی‌ها در تو جمع شده‌اند اگر مصیبت‌های تو در دل بزرگترین کوه‌ها باشد، پاره پاره میشود.

حضرت زینب(س) به بیان رشادت‌ها و مصیبت‌های قهرمانان کربلا می‌پردازد، مصیبت‌هایی که هر کدام به تنهایی می‌تواند قامت هر انسانی را خم و موهای سیاهش را سفید کند، رسالت مداحی بسیار سنگین و مقدس است و قدم در مسیر مدح اهل بیت گذاشتن باید با دقت و مراقبت فراوان باشد.

هرگونه خدمت‌گزاری مانند برپایی مجالس، سخنرانی، مستمع بودن، نوکری اهل بیت (ع) است ولی مداحی ابتدا شکر است سپس جاری کردن شکر با زبان و بیان مصادیق شکرگزاری به زبان مدح برای عموم، به شرط آنکه ویژگی‌های مدح در وجود ممدوح باشد که همان شناخت و بصیرت کامل نسبت به مدیحه‌سرایی و ذکر مصیبت برای اهل بیت است.

تسنیم: با تفسیر حساسیت و اهمیت جایگاه و منصب مداحان و ذاکران اهل بیت که بیان کردید از بایدها و نبایدهای مداحی هم برایمان بگویید؟

اهمیت ترویج اندیشه حسینی و بازشناسی اهداف و سیره امام حسین(ع) به مردم از بایدهای مداحی است شناساندن واقعی امام حسین(ع) و مکتب ظلم ستیزانه ایشان باید سرلوحه کارباشد، مداح باید به درستی وکامل در مداحی خود به مستمع برساند که امام حسین(ع) به هیچ وجه ظلم و کفر را نپذیرفت و تنها از مظلومیت ایشان نقل نداشته باشد.

داشتن اخلاص در عمل و اخلاق از ملزومات و مهم‌ترین بایدهای مداح است وقتی نوحه یک مداح بر دل‌ مخاطب می‌نشیند و اثرگذار می‌شود که رفتار و گفتارش همراه با خلوص باشد، اخلاص باید درعمل و کلام مداح وجود داشته باشد اگر مداحی مخلص واقعی بود طهارت روح او در رفتار و کردارش تاثیرمی‌گذارد چنین انسانی قبل از اینکه دیگران را متحول کند خود باید متحول شده باشد اگر مداحی طی طریق نکرده است نمی‌تواند بهرهای کامل به دیگران برساند.

تسنیم: در سال‌های اخیر تغییراتی در سبک مداحی‌ها می‌شنویم که با گذشته منافات دارد به نظر شما آیا بایدها و نبایدها محتوای شعر و سبک مداحی را هم در برمی‌گیرد؟

استادان و پیشکسوتان مداحی معتقدند که نوآوری خوب است ولی نباید تقدس حقیقت عاشورای حسینی را تحت تاثیر قرارد دهد و عاطفی، حماسی باشد، مهم‌ترین ویژگی برخورداری ریشه و اساس پاکی باطن و همخوانی آن با حقیقت روح مداحی است، نوآوری در مداحی نباید شائبه ایجاد کند در سال‌های اخیر کارهایی ساخته شده که شان اهل بیت(ع) را نادیده گرفته است مهم‌ترین نکته‌ای که باید در مداحی مورد توجه مداحان قرار گیرد.

تاکیدات مقام معظم رهبری است ایشان سفارش کردند نوحه‌ها و مضمون اشعار باید مستمع را به فکر برده و حالت خشوع و تواضع در برابر مجد و بزرگی اهل بیت در او ایجاد کند، بهترین سبک در ایام محرم، سبکی است که متناسب با فضای عاطفی و حماسی کربلا باشد، مداح نباید به گونه‌ای حرف بزند که متناسب با شان او نباشد، بزرگ کردن اهل بیت(ع) به شکل نادرست، بیان اشعار، روایات و داستان‌های غیر مستند به رسالت مداح آسیب می‌زند.

آنچه شأنیت اهل بیت(ع) را می‌رساند حقایق حماسی مانند واقعه عاشورا است داستان‌های غلوآمیز بیشتر ذهن مخاطب را مغشوش و دچار شک و شبهه می‌کند یکی از مواردی که در برخی از مداحی‌ها دیده می‌شود بیان نادرست و به دور از عزت وقایع بعد از کربلا است حضرت زینب(ع) به ظاهر اسیر دشمن بودند اما در واقع دشمن اسیر انقلاب کلمات و صبر حضرت زینب(ع) شد.

تسنیم: آسیب و آفات در حیطه مداحی از نظر شما چیست و چگونه قابل شناسایی است؟

عمده‌ترین آسیب از سوی کسانی که در شأن این جایگاه نیستند و به این مجالس ورود پیدا می‌کنند به منصب مداحی وارد می‌شود، افرادی که به هدف خدمت و خشنودی اهل بیت کار نمی‌کنند و با خلوص نیت در این وادی نیامده‌اند و تنها به ظاهر در مسلک ذاکری اهل بیت هستند ولی در باطن می‌خواهند بهره دنیوی و مادی از منصب ببرند.

در کلام اهل بیت(ع) مهم ترین آفت برای افراد شهرت است، البته شهرتی که در حوزه نوکری اهل بیت باشد پسندیده است افرادی هستند که در این حوزه شهرت و محبوبیت را با هم دارند آنها کسانی هستند که در کردار و هدفشان اخلاص وجود دارد در روایات آمده است منْ أَخْلَصَ لِلَّهِ أَرْبَعِینَ صَبَاحاً ظَهَرَتْ یَنَابِیعُ الْحِکْمَةِ مِنْ قَلْبِهِ عَلَى لِسَانِه‏، اگر کسی در نگاه و ظاهرش خالص باشد مردم نیز او را دوست دارند ولی آفت شهرت همیشه در کمین است بویژه برای کسانی که می‌خواهند راه صد ساله را یک شب بروند بیشتر در معرض آفات و آسیب قرار می‌گیرند.

وقتی در مجالس شرکت می‌کنند و مورد تشویق و مدح محبان اهل بیت قرار می‌گیرند به مرور زمان ممکن است دچار غرور شوند و از زلالی اولیه فاصله بگیرند، باید همیشه مراقبت کنیم که در هر اندازه از محبوبیت و شهرت قرار گرفتیم به هدفی که در آن قدم برداشتیم فکر کنیم که راه بزرگان و مطهرین تنها در خضوع و افتادگی خلاصه می‌شود. مداح در ظاهر و درون باید به گونه‌ای باشد که شایستگی مقام مداح اهل بیت(علیه السلام) بودن را داشته و اخلاق دینی و معرفتی در او بروز کرده باشد.

به گزارش تسنیم، در روز عاشورا چون تشنگی بر حسین(ع) و یارانِ او سخت گشت، کودکان به امام علیه(ع) گلایه و شکوه آوردند و از فرط عطش می‌نالیدند، امام(ع)، عباس(ع) را صدا کرد و فرمود تا با چندنفر به فرات برود و برای تشنگان آب بیاورد.

عباس(ع) با 10 سوار همراه شد و مَشک‌‏ها را برداشت و چون به مدخل آب فرات رسید، یاران ابن ‏زیاد بر کنار فرات نشسته بودند و شریعه را بر حرم رسولِ خدا بسته بودند، چون عباس را دیدند، بر او حمله کردند.

عباس(ع) پس از آن رجزی خواند و بر آنها حمله کرد، آنگاه که از شریعه فرات بیرون آمد و مشک بر دوش داشت دشمنان از هر طرف او را تیرباران کردند و در همین حال کسی بر او حمله کرد و دست راست او را برید و حضرت مشک را با دست چپ گرفتند در حالی که تمام فکر حضرت به حرم ابا عبدالله(ع) بود تا بر تشنگان آب برساند در این حال شخص دیگری حمله کرد و دست چپ حضرت را برید و حضرت بر زمین افتاد و مشک را بر دهان گرفت.

در این حال عمر سعد ندا داد که مشک را تیرباران کنند در این زمان بود که عمودی آهنین بر فرق سر حضرت فرود آوردند، وقتی که امام حسین(ع) بر بالین خون آلود حضرت عباس(ع) حاضر شد، فرمود اکنون کمر من شکست، الان انکسر ظهری و قلت‏حیلتی.

انتهای پیام/

R41371/P1492/S6,73/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۰۱۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعزیرات همدان میزبان پیکر مطهر شهید رنجنوش شد+تصویر

اداره کل تعزیرات حکومتی همدان میزبان پیکر مطهر شهید تازه تفحص شده شهید حاج محمد رنجنوش شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازهمدان، آیین وداع و تشییع شهید تازه تفحص شده "حاج محمد رنجنوش" همزمان با قرائت زیارت عاشورا و با حضور کارکنان و جمعی از مردم مومن در محل اداره کل تعزیرات همدان برگزار شد.

این مراسم در محل نمازخانه اداره کل و با همت بنیاد شهید و حفظ آثار و ارزش های اسلامی همدان با قرائت دعای پرفیض زیارت عاشورا و مداحی اهل بیت عصمت و طهارت و شهیدان والامقام انجام شد.

شهید تازه شناسایی شده حاج محمد رنجنوش متولد یکم فروردین‌ماه 1340 از روستای کبودراهنگ است. این شهید والامقام در تاریخ 12 اسفندماه 1365 در منطقه شلمچه به درجه رفیع شهادت نائل گشت.

پیکر مطهر و گلگون کفن شهید روز شنبه 15 اردیبهشت‌ماه همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) از ساعت 10 صبح در میدان امام خمینی (ره) همدان بر روی دستان مردم مومن و شهیدپرور همدان تشییع و پس از آن برای خاکسپاری به گلزار شهدای همدان منتقل می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عزای امام صادق در انار برپا شد
  • مداحی حاج مهدی رسولی در سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) + ویدئو
  • عزاداری مردم فهرج در عزای امام صادق+فیلم
  • ‌مداحی حاج مهدی رسولی در سالروز شهادت امام ‌صادق(ع) + فیلم
  • استان بوشهر در عزای امام جعفر صادق (ع) به سوگ نشست
  • مداحی میثم مطیعی برای شهادت امام صادق(ع) + دانلود
  • دسته عزای شهادت امام صادق(ع) با حضور آیت الله وحید خراسانی در قم
  • مصلی کیش میزبان عزاداران شهادت امام جعفرصادق (ع)
  • دسته‌های عزای امام صادق (ع) از مدارس تا مساجد برپا می‌شود
  • تعزیرات همدان میزبان پیکر مطهر شهید رنجنوش شد+تصویر