Web Analytics Made Easy - Statcounter

برگزاری مراسم و اجرای سنت‌های سوگواران بوشهری در ایام ماه محرم و صفر یکی از شورانگیزترین مراسم است که ضمن جذابیت این مراسم حکایت از عشق و ارادت مردم ولایت‌مدار استان بوشهر به ائمه اطهار(ع) است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، در دهه نخست ماه محرم، در تمامی نقاط استان بوشهر آوای غم انگیز نوحه‌خوانی و نوازندگی سنج و دمام بوشهری‌ها به گوش می‌رسد که حکایت از دردمندی عاشقان عصمت و طهارت(ع) و دلدادگی مردم ولایت‌مدار این استان نسبت به خاندان اهل بیت(ع) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با فرا رسیدن ماه محرم تمام شهرها و روستاهای استان بوشهر یکپارچه سیاه‌پوش می‌شود و ذکر مصائب کربلا و فریاد «یا حسین یا حسین» در جای جای این استان طنین‌انداز می‌شود.

سینه‌‌زنی و سنج و دمام بوشهری‌ها شهره جهانی است

رئیس انجمن نمایش سازمان بسیج هنرمندان استان بوشهر با تسلیت ایام ماه محرم و تاسوعا و عاشورای حسینی با بیان اینکه مراسم عزاداری بوشهری‌ها مورد توجه همگان قرار دارد اظهار داشت: سینه‌‌زنی و سنج ودمام بوشهری‌ها شهره جهانی شده به‌‌گونه‌ای که سبک سینه‌زنی سنتی در بوشهر برای همگان شناخته شده است.

محمد مظفری با بیان اینکه سوگواری بوشهری‌ها در ایام عزای سیدو سالار شهیدان از جذابیت خاصی برخوردار است تصریح کرد: آیین‌ بوشهری‌ها هم به لحاظ آیینی، نمایشی و موسیقیایی برجسته است و هم به لحاظ شکل و محتوا یکی از غنی‌ترین آیین‌های مذهبی در ایران و حتی جهان است.

شکل مراسم عزاداری در بوشهر برای مخاطب جاذبه ایجاد می‌کند

وی شکل و محتوا در آیین‌های مذهبی بوشهر را دارای جاذبه‌های منحصر بفرد دانست و افزود:شکل مراسم عزاداری در بوشهر برای مخاطب جاذبه ایجاد می‌کند و حزن و اندوه محتوا نیز پیام‌آور واقعه کربلا و پیام عاشورا به مردم است که همراه با نوعی بصیرت‌افزایی و روشن کردن اذهان عمومی است.

رئیس انجمن نمایش سازمان بسیج هنرمندان استان بوشهر به استقبال بوشهری‌ها از ماه‌های محرم و صفر پرداخت و با اشاره به آماده شدن سوگواران بوشهری برای برپایی مراسم عزا در ایام محرم و صفر خاطر نشان کرد: عزاداران بوشهری از مدت‌ها قبل از آغاز محرم، مساجد را برای حضور دسته‌های سینه‌زنی آماده می‌کنند و حتی برخی از مردم قبل از محرم و حتی در طول آن با انجام مراسم «علم‌گردانی» در محله‌های مختلف به جمع‌آوری نذور مردمی می‌پردازند.

مظفری با بیان اینکه نواختن سنج و دمام یکی از مراسم زیبای بوشهری‌ها در ایام ماه محرم و صفر است گفت: قبل از برپایی مراسم سینه‌زنی در مساجد و حسینه‌ها و تکایا مراسم سنج و دمام نوخته می‌شود و مردم با شنیدن صدای سنج و دمام متوجه شروع ساعت مراسم سینه‌زنی می‌شوند.

وی به اشاره به اینکه سینه زنی بوشهری‌ها از جذابیت‌های خاصی برخوردار است افزود: سینه‌زنی سنتی در استان بوشهر در طول ماه‌های محرم و صفر برگزار می‌شود و پس از شب سیزدهم ماه محرم، جمعه هر هفته تا دهه آخر ماه صفر برپا می‌شود.

مراسم عزاداری بوشهری وحدت و اتحاد سوگواران را بازگو می‌کند

مداح بوشهری با اشاره به اینکه مراسم عزداری بوشهری دارای جلوه خاصی است گفت: سینه زنی در بوشهر و سایر شهرهای استان که با شکوه خاصی برگزار می‌شود و در نوع خود گونه‌ای از اتحاد و همبستگی است.

شیخ‌ذاکر خاطرنشان کرد: مراسم سینه‌زنی سنتی بوشهر هم‌صدایی و هم‌نوایی جمعیت یک‌رنگی، یک‌دلی و یگانگی جمع را بازگو می‌کند و این همه نشان‌دهنده ارادت، عشق و علاقه مردم ولایت‌مدار استان بوشهر به ائمه اطهار(ع) نشان می‌دهد.

سینه زنی سنتی بوشهری صحنه‌هایی بسیار تماشایی و شور انگیز است که هر بیننده‌ای را تحت تا ثیر قرار می‌دهد

در سینه زنی سنتی بوشهری که سینه‌زنان و سوگواران حسینی، نوحه‌خوان را با ایجاد حلقه‌ انسانی در بر می گیرند با نوای نوحه‌خوان دست‌ها و پاها با ریتم خاص به حرمت درمی‌آید.

امام جمعه بوشهر نیز عزاداری حسینی در استان بوشهر را تز جذاب‌ترین مراسم سوگواری دانست و خاطر نشان کرد: مدیحه سرایان و مداحان استان بوشهر نه تنها در عرصه ملی بلکه در عرصه فراملی نیز نقش تاثیرگذاری دارند.

آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری هماهنگ نوایی، نوع آهنگ، بیان مدح را از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های مداحی در استان بوشهر دانست و افزود: تاریخ نمایی نقلی، بصیرت زایی ولایی، هدایت افزایی الهی و محبت سازی قلبی به خاندان عصمت و طهارت(ع) از مهم‌ترین ویژگی‌های مداحان استان بوشهر است.

عزاداری در بوشهر به شکل شور و شور آفرینی است

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر به سبک سینه‌زنی سنتی در استان بوشهر پرداخت و گفت: عزاداری در بوشهر به شکل شور و شور آفرینی است چون محیط گرما دارد و حرکت در این نوع عزاداری مثل دریاست و صدای سینه در آغاز مثل برخورد آرام دریا در حرکت است و با موج عزا، فضای عزاداری اوج می‌گیرد.

امام جمعه بوشهر با بیان اینکه آهنگ عزاداری دریا بهترین آهنگ عزا و متناسب با فضای معنوی است، تصریح کرد: ایجاد هماهنگی بین متن مدل و محیط، برقراری تعامل دو سویه ذاکر و جغرافیای جمعیتی از دیگر نکات مهمی است که مداحان مد نظر قرار می‌دهند.

صفایی بوشهری مداح را رکن اساسی عزاداری در استان بوشهر دانست و خاطرنشان کرد: نقش مداحان در سبک عزاداری استان بوشهر این‌قدر مهم است که همیشه مداحان بوشهری به عنوان موثرترین و شاخص‌ترین فرد در مراسم محسوب می‌شوند.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر به نسل‌های مداحی این استان پرداخت و با اشاره به مداحان این استان افزود: نسل‌های طلایی در عرصه مداحی استان بوشهر شامل ناخدا عباس‌دریانورد، جهانبخش کردی‌زاده بخشو، محمد شریفیان، عبدالحسین خرمایی و دیگر مداحان در ایران و جهان پرآوازه هستند که نشان از جذابیت سبک عزاداری استان بوشهر در مراسم حسینی است.

استان بوشهر در تعزیه‌خوانی جایگاه مهمی دارد

«تعزیه‌میدانی» از دیگر مراسم‌ مردم بوشهر ماه محرم و صفر است که در این مراسم در میدانگاه‌های مختلف بوشهر انجام می‌شود.

تعزیه که روایت‌گر واقعه کربلا و قیام سرخ عاشورای حسینی است و با جذابیتی که دارد تنها نمایشی است تماشاگران با اعتقاد قلبی تا انتها با آن همراه می‌شود.

رئیس انجمن نمایش سازمان بسیج هنرمندان استان بوشهر با بیان اینکه تعزیه‌خوانی در استان بوشهر مردمی‌ترین هنر نمایشی است افزود: تعزیه‌خوانی شیوه‌ای از عزاداری سید و سالار شهیدان است که برای بازگو کردن صحنه‌هایی از قیام عاشورا به نمایش در می‌آید.

محمد مظفری انتقال پیام عاشورا را از مهم‌ترین اجرای نمایش تعزیه دانست و تصریح کرد: تعزیه هنری است که خیل عظیمی از عاشقان سید و سالار شهیدان و دوستداران شهدای کربلا را به دور هم با همدلی و همزبانی جمع می‌کند تا پیام عاشورا را در قالب هنر به مخاطبان منتقل کند.

وی بیان کرد: در نمایش تعزیه‌خوانی در استان بوشهر هنرمندان این عرصه، نحوه به شهادت رسیدن یاران شاخص امام حسین (ع) و در روز عاشورا نحوه به شهادت رسیدن امام حسین (ع) و یاران باوفایش به نمایش می‌گذارند.

استان بوشهر با داشتن پیشینه تاریخی با شکوهی در عرصه مداحی و عزاداری حسینی دارای آموزه‌های بسیار مهمی در مراسم حسینی است.

عزاداری استان بوشهر نه تنها یکی از منحصر به فرد‌ترین عزاداری‌ها محسوب می‌شود بلکه عزاداری این منطقه از تنوعی بی‌نظیر برخوردار است که از آن جمله می‌توان به مراسم‌های دمام‌زنی، پامنبری، ایامظلوم، مقتک علی اصغر (ع) نام برد و علاوه بر آن غذاهای سنتی بوشهری نیز به عنوان نذری در ماه محرم توزیع می‌شود که طعم این غذاها در کام عزاداران ماندگار شده است.

ویژگی‌ها و جذابیت‌های آیین عزاداری بوشهر سبب شد سینه‌زنی، سنج‌ و دمام‌زنی، هیا مظلوم و یزله در فهرست آثار ملی کشورمان ثبت شود.

انتهای پیام/

R41363/P1357/S6,53/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۰۲۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین حلقه‌ مستند روایی «معجزه مادری» در بوشهر رونمایی شد

به گزارش خبرنگار مهر، مدیرکل تبلیغات اسلامی بوشهر ظهر پنج شنبه در این مراسم اظهار داشت: این مستند، روایتی از مجموعه فعالیت‌های بانو رحیمه همتی طاحونه، مسئول خواهران قرارگاه فرهنگی مسجد سیدمصطفی خمینی بوشهر است.

حجت‌الاسلام محمد قادری افزود: وی بانوی فعالی است که در بستر انقلاب اسلامی علاوه بر شئون مادری نخ تسبیحی در فعالیت‌های اجتماعی است و نقشی محوری در ترویج و تحقق ارزش‌های انقلابی ایفا می‌کند.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز بوشهر با تمجید از این کار فاخر خواستار تولید مجموعه‌های دیگری از این روایت‌ها شد و بر آمادگی صدا و سیما برای نشر چنین آثار ارزشمندی تأکید کرد

مائده پیامی، مسئول امور بانوان اداره کل تبلیغات اسلامی بوشهر در بخش دیگری از این مراسم در سخنانی این مستند را روایتی از رحیمه همتی به عنوان سندی از الگوی سوم زنان عنوان کرد که برای اولین بار انجام می‌شود و یک کار جدید از امور بانوان تبلیغات اسلامی بوشهر است.

در این مراسم با حضور حاج کاظم بنفشه، همسر بانو همتی و همچنین عوامل و سازندگان این مجموعه مستند رونمایی از این مجموعه انجام، و مجوز اولین کانون فرهنگی تبلیغی تخصصی رسانه بانوان استان به مدیر سازنده این مستند اعطا شد.

کد خبر 6088441

دیگر خبرها

  • حضور ۱۶ هزار بوشهری در کنکور/ ۶۳ درصد شرکت‌کنندگان خانم هستند
  • نخستین حلقه‌ مستند روایی «معجزه مادری» در بوشهر رونمایی شد
  • رونمایی از مستند روایی «معجزه مادری» در بوشهر
  • فعالیت مجامع اجلاسیه بین المللی پیرغلامان حسینی
  • حضور تولید کنندگان بوشهری در نمایشگاه ایران اکسپو
  • ۱۶۰۰ دانش آموز بوشهری قوانین عبور و مرور را فرا گرفتند
  • پرچم گنبد حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) تعویض شد + فیلم و تصویر
  • راکتورهای هسته‌ای بوشهر با پیوست تولید آب احداث شود
  • اعزام ۸۵ زائر بوشهری به حج عمره
  • وزیر خارجه اسرائيل: جلوی ایران را بگیرید