Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-03-19@05:40:31 GMT

هیئت عزاداری در نی ریز با قدمت بیش از 700 سال

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۰۹۸۵۱

در ایام ماه محرم، ایران شکل دیگری به خود می گیرد. در هر نقطه و گوشه ای از این کشور و خصوصا در شهر نی ریز بساط عزاداری برای سومین امام شیعیان برپاست و مردمی از سنین مختلف در مساجد و حسینیه ها جمع شده و به عزاداری برای امام حسین(ع) و یاران باوفایش می پردازند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نبض نی ریز؛ در ایام ماه محرم، ایران شکل دیگری به خود می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هر نقطه و گوشه ای از این کشور و خصوصا در شهر نی ریز بساط عزاداری برای سومین امام شیعیان برپاست و مردمی از سنین مختلف در مساجد و حسینیه ها جمع شده و به عزاداری برای امام حسین(ع) و یاران باوفایش می پردازند. تقدیر این گونه بود که با سه تن از هیئت داران با سابقه و پیرغلامان هم کلام شویم .

طی مصاحبه کوتاهی با سه تن از هئیت داران نی ریزی ، متن خلاصه ای از قدمت و حرف دلشان سخنی برای شما مخابان به سوغات آوردیم که شرح زیر می باشد.

حسینیه مسجد نو

تاسیس حسینیه : قبل از حکومت شاه حسین صفوی
قدیمی ترین حسینیه نی ریز با قدمت بیش از 700 سال

حاج محمود حقیری مسئول هیئت حسینیه مسجد نو یاد آور شدکه: آیت الله سید محی الدین فال اسیری نام حسینیه را ام الحسینیه در نی ریز نام نهاد.


وی خاطر نشان شد: زمان شاه سلطان حسین به مکان حسینیه ماتم سرا می گفتند و بعد از ماتم سرا به اجاق امام حسین (ع) تبدیل شد.

گفتنی است: اعتقاد مردم به شفای درماندگان و ارادتمندان امام حسین (ع) در این مکان سالیان سال است که حاکم است.

شایان ذکر است: حاج محمود حقیری ، دایی آقای حقیری، کربلایی امیر افروغی مسئولیت هیئت و حسینیه و مسجد نو را در حال حاضر بر عهده دارند.

حاج محمود حقیری هدف از شعور و شور حسینی را اینگونه مطرح کرد: ؛ کلیه برنامه ها در رابطه با آماده سازی زمینه فراگیری از فرهنگ صحیح عاشورایی امام حسین (ع) در جهت ظهور آقا امام زمان (ع) و سپردن پرچم بزرگ عاشورایی به دست آن حضرت می باشد.

وی درپایان در خصوص نحوه برگزاری برنامه های مرتبط به ماه محرم و عزاداری سیدالشهدا (ع) گفت؛ در برنامه های امام حسین (ع) هیچ گونه مشکلی وجود ندارد و اگر هم باشد با تمسک به آقا امام حسین (ع) مشکلات رفع می شود.

شایان ذکر است یکی از خادمین این حسینیه در پایان داستان یکی از شفا یافتان همین حسینیه و هیئت را برای ما بازگو کردند که به شرح زیر می باشد:

فرزندم زمانی که 7 سال بیشتر نداشت در بیمارستان علوی شیراز بستری بود ، یکی از شبهای ماه صفر در همین مسجد حول محور مشکلم صحبت می کردم و در شیراز تصمیم به نذر دادن کردم، در حال درد و د با یکی از پیر غلامان به نام کربلایی اکبر حقیری بودم که ایشان دو حبه قند به بنده داد تا آن را به فرزندم بدهم ، زمانی که به شیراز بازگشتم و همراه یک لیوان شیر این دو حبه قند را به فرزندم خوراندم ؛ پس از گذشت ساعتی دکتر برای معالجه وی آید که با صحنه ای مواجه می شود و همگان در تعجب بودیم که دکتر گفت که فرزند شما سالم است و باید ترخیص شود.

لطف و کرم اهل بیت از هیچ کس و هیچ چیز دریغ شدنی نیست.

هیئت جواد الائمه : سال تاسیس 1357
مسئول : محمد علی احمد زاده

محمد علی احمد زاده مسئول هیئت جوادالائمه گفت: نکوداشت و زنده نگه داشتن عزای سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) و انتقال آن به نسل جوان و انتقال حماسه حسینی به نسل جوان و آینده .

وی در خصوص عشق به اهل بیت و عزاداری سید الشهدا (ع) گفت: شور زائد الوصف اراتمندان امام حسین (ع) و بازتاب آن در محل عزاداری و مشارکت عموم مردم در این برنامه ها را غیر قابل وصف توصیف کرد.

وی در پایان در خصوص مسئله عمده هیئت ها بیان کرد: توجه مسئولین به هیئت ها و ارج نهادن به دسته جات در جهت بهتر انجام شدن اینگونه مراسمات را گامی موثر و اقدامی فرهنگی گونه عنوان کرد.

هیئت رزمندگان اسلام :

قلی پور دبیر اجرایی هیئت رزمندگان اسلام گفت : این هیئت به صورت هیئت امنایی مدیریت می شود .

وی در خصوص ولایت پذیری اظهارداشت : امیدوارم خداوند به همه خادمین هیئت ها ، تکایا و ... کمک کند تا تابع محض ولایت باشند که بار دیگر امام زمانشان با بی بصیرتی و مظلومیت به شهادت نرسد و اهل بیتش به اسارت نرود .

دبیر اجرایی هیئت رزمندگان اسلام در خصوص فضای معنوی مکان هیئت گفت : تنها حضوز شهدا را در این مکان (هیئت) احساس می کنم.

وی در پایان گفت : تمام مسئولین فرهنگی که وظیفه ای به گردن دارند بدانند که فردای قیامت همانند اعضای بدن که شهادت می دهند در خصوص مسئولیتی که در کشور و یا شهرستان دارند باید پاسخگوباسند.

گفتنی است سال تاسیس هیئت به سوم خردادماه سال 72 برمی گردد .

شایان ذکر است : هیئت رزمندگان اسلام نی ریز در مهدیه صاحب الزمان واقع در بلوار سرداران می باشد .

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۰۹۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 جلسه خانگی قرآن «عاشقان ثارالله» با ۸۲ سال قدمت در شهرستان ابهر

به گزارش خبرنگار مهر، جلسات خانگی قرآن سابقه‌ای دیرینه در فرهنگ ایرانی و اسلامی دارد. «جلسات خانگی قرآن» به عنوان مردمی‌ترین و خودجوش‌ترین سازوکار فعالیت قرآنی در کشور، محفلی است که به شهادت روایات، مُبدع آن شخص پیامبر (ص) و مبدأ آن خانه وحی و اهل بیت (ع) بوده است. روایات نشان می‌دهد، اولین «مکتب خانه» را به معنای «خانه‌ای که محل آموزش قرآن است» رسول خدا (ص) بنیان نهاد. از آن پس، «آموزش خانگی قرآن» جزئی از سیره و سنت رسول خدا (ص) شد و آن حضرت، همواره این سیره را به عنوان «الگویی راهبردی در نظام تعلیم و تعلم قرآن کریم» سفارش می‌فرمودند؛ الگویی که پس از پیامبر (ص) در سیره اهل بیت (ع) نیز به دقت دنبال شد و با درایت آن بزرگواران، پس از واقعه جان‌سوز عاشورا، با سفارش به برگزاری «روضه‌های خانگی» تکمیل شد تا خانه‌های مسلمانان، به مکاتبی برای اشاعه روزافزون فرهنگ قرآن و عترت (ع) در سرتاسر تاریخ مبدل شوند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نیز در ۱۶ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ در خصوص اهمیت جلسات خانگی اظهار داشتند: «یکی از کارهایی که خیلی مهم است، عبارت است از اینکه ما دوره‌های قرآن را، جلسات قرآن را زیاد کنیم… بعضی از عادت‌های خوب وجود داشت که حالا به خاطر تلویزیون قرآن و رادیوی تلاوت و مانند اینها که داریم، یک خرده‌ای عقب افتاده که بایستی جبران بشود. یکی همین دوره‌های خانگی قرآن بود.»بر همین اساس سعی بر معرفی برخی جلسات خانگی قرآن در سلسله گزارشاتی خواهیم داشت.

محمد مهزیار مسؤول جلسه خانگی عاشقان ثارالله صایین‌قلعه شهرستان ابهر به معرفی این جلسه خانگی قرآن با قدمت ۸۲ سال پرداخت و اظهار کرد: این جلسه خانگی از دهه ۱۳۲۰ تا کنون فعالیت دارد که قبل از انقلاب با نام هیأت مسجد جامع شناخته می‌شد و بعد از پیروزی انقلاب به‌خاطر پاسداشت مقام شهدا و ارادت به سیدالشهدا (ع) به نام عاشقان ثارالله تغییر نام داد.

وی با بیان اینکه فعالیت این جلسه خانگی به قرائت قرآن محدود نمی‌شود گفت: خانه قرآن هدایت، مرکز نیکوکاری سرای احسان و دو گروه جهادی عاشقان ثارالله و امام علی علیه‌السلام از زیر مجموعه‌های این جلسه خانگی قرآن هستند.

مسؤول جلسه خانگی عاشقان ثارالله صایین‌قلعه با تأکید بر اینکه این جلسه خانگی در همه مناسبت‌ها اعم از ملی و مذهبی با دعوت از سخنران‌های سرشناس استان و شهرستان تشکیل جلسه می‌دهد، گفت: بیان احکام، شرح نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه، روخوانی و روان‌خوانی قرآن، جز خوانی ویژه ماه مبارک رمضان در کنار مولودی‌خوانی و شعرسرایی در ایام شادی اهل‌بیت و مرثیه‌خوانی و مدیحه‌سرایی در ایام شهادت وفات اهل‌بیت از جمله فعالیت‌های جلسه خانگی قرآن عاشقان ثارالله است.

وی با بیان اینکه این جلسه قرآن خانگی هر هفته جمعه بعد از اقامه نماز مغرب و عشا و در منزل اعضای هیئت یا در حسینیه‌ها و تکایای شهر برپا می‌شود افزود: تعداد اعضای ثابت جلسه در حدود ۵۰ نفر هستند؛ ولی در مناسبت‌ها تا دوبرابر هم افزایش دارد.

مهزیار گفت: اهدای کتاب به اعضا به مناسبت هفته کتاب، اهدای عیدانه در اعیاد مختلف ملی و مذهبی، اجرای سنت حسنه ذبح قربانی در عید قربان، اطعام در عید غدیر، نیمه شعبان و ایام فاطمه دوم، اهدای شال مشکی ماتم به اعضا هم‌زمان با حلول ماه محرم، دیدار دوره‌ای با خانواده‌های شهدا و تجلیل از پدر و مادر شهدا به مناسبت روز پدر و مادر، تجلیل از همسران شهدا در سالروز وفات حضرت ام‌البنین، تجلیل از جانبازان به مناسبت روز جانباز، برپایی ایستگاه صلواتی، مسابقه نقاشی، انجام امور خیریه توسط مرکز نیکوکاری و گروه‌های جهادی و شناسایی استعدادهای قرآنی توسط خانه قرآن از جمله فعالیت‌های این جلسه خانگی قرآن است.

وی ادامه داد: اهدای نشان سینه از طرف کانون مدحان و شعرای آئینی کشور به پیر غلامان و مداحان هیئت، برگزاری سلسله جلسات بصیرتی آموزشی در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه جهاد تبیین با حضور ائمه جمعه و حضور در نمازجمعه، راهپیمایی‌ها و تجمعات ملی و مذهبی از برنامه‌های ویژه جلسه خانگی قرآن عاشقان ثارالله است.

مسئول جلسه خانگی عاشقان ثارالله صایین‌قلعه با اشاره به اجرای طرح مسطورا و زندگی با آیه‌ها در ماه مبارک رمضان امسال در این جلسه خانگی قرآن گفت: در این راستا جشنواره بزرگ مجازی قرآن کریم و مسابقه نور هدایت توسط خانه قرآن از اول تا سی‌ام در دو بخش فرهنگی و هنری برگزار می‌شود و با کمک بانیان خیر به سه نفر اول هر بخش جوایزی اهدا خواهد شد.

وی با بیان اینکه هم‌زمان با ایام شهادت سردار سلیمانی اهدای تندیس شهید سلیمانی همراه با وصیت‌نامه ایشان به اعضا را داشتیم، افزود: هیئت عاشقان ثارالله از ۱۰ هیئت برتر استان زنجان است و خانه قرآن هدایت در اولین جشنواره سبقت الله که به‌منظور شناسایی برترین تشکل‌های استان زنجان برگزار شد در سال ۱۴۰۱ رتبه دوم و در سال ۱۴۰۲ رتبه سوم استان زنجان را کسب کرده است.

مهزیار افزود: مرکز نیکوکاری سرای احسان نیز از بین ۱۸۲ مرکز نیکوکاری استان زنجان از برترین‌ها شده و هم‌زمان با دهه فجر امسال با حضور مدیرکل کمیته امداد استان زنجان لوح تقدیر دریافت کرده است.

کد خبر 6056345 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • ضیافت افطارمراجعین و همراهان بیمار در بیمارستان امام حسین (ع)تربت حیدریه
  • برگزاری مراسم عزاداری شهادت امیرالمومنین علی(ع) در پیاده‌راه فرهنگی رشت
  • برگزاری مراسم عزاداری امام علی(ع) در پیاده راه فرهنگی رشت
  • از ضداسلام بودن بانوی برزیلی تا مسلمان شدن به عشق امام حسین (ع) + فیلم
  • واکنش معاون سیما به حواشی «حسینیه معلی» و احتمال ادامه آن در فصل‌های بعدی
  •  جلسه خانگی قرآن «عاشقان ثارالله» با ۸۲ سال قدمت در شهرستان ابهر
  • اهدای تسبیح تربت امام حسین(ع) به خواننده کره‌ای در برنامه محفل
  • اهدا تسبیح تربت امام حسین(ع) به خواننده کره‌ای در برنامه محفل
  • مصلی سمنان به قطب فرهنگی شهر و استان تبدیل خواهد شد
  • وضعیت شهر قم طی سال‌های اخیر بهبود پیدا کرده است