Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - با پيشرفت تکنولوژي و سهولت برقراري ارتباط‌ها، پرونده‌هاي بسياري با موضوع سوءاستفاده از عکس‌هاي پروفايل افراد يا عکس‌هايي که اشخاص در فضاي مجازي منتشر کرده اند، مطرح مي‌شود.
به گزارش گروه حقوقي و قضايي خبر گزاري ميزان، با پيشرفت تکنولوژي و سهولت برقراري ارتباط‌ها، پرونده‌هاي بسياري با موضوع سوءاستفاده از عکس‌هاي پروفايل افراد يا عکس‌هايي که اشخاص در فضاي مجازي منتشر کرده اند، مطرح مي‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرسش اين است که آيا اولا قانون اين تصاوير و فيلم‌ها را جزو حريم شخصي مي‌داند و ثانيا اگر چنين است مستند قانوني آن چيست؟
1- براساس اصل 22 قانون اساسي حق حمايت از حريم خصوصي افراد به رسميت شناخته شده است.
2- در منشور حقوق شهروندي به صراحت در مورد اهميت حفاظت داده‌هاي کاربران در فضاي مجازي در مواد 9، 35 و 37 سخن به ميان آمده است.
از آنجايي که حفظ امنيت اطلاعات و داده‌هاي کاربران يکي از حقوق مهم در حوزه حقوق شهروندي و فضاي مجازي است و عدم توجه به اين موضوع و ساده انگاري آن مي‌تواند به نقض حقوق افراد در اين حوزه منجر شود. در نتيجه قانون گذار تلاش نموده تا با اختصاص مواد مختلفي در اين مورد به اهميت آن اشاره نمايد.
هرچند که به عقيده برخي، انتشار تصاوير شخصي در فضاي مجازي، خود مجوزي ايست براي افراد سودجو که بتوانند هر نوع استفاده‌اي از تصاوير و فيلم‌هاي افراد بنمايند و به اصطلاح، خود کرده را تدبير نيست، اما بايد دانست که در مواد 744 و 745 قانون مجازات اسلامي بخش تعزيرات، تصاوير، فيلم‌ها و ساير داده‌هاي کاربران در فضاي مجازي مورد حمايت قرارگرفته و افرادي که نسبت به انتشار محتوا‌هاي افراد اقداماتي انجام ميدهند ممکن است تحت شرايطي مجرم شناخته شوند.
فرض کنيم فردي عکس خود را روي پروفايل خود قرارداده و ديگري عکس وي را به نحوي تغير دهد که موجب هتک حيثيت فرد شود، مثلا نوشته نا متعارفي بر آن بيفزايد يا صاحب تصوير را در شبکه‌هاي اجتماعي گوناگون، فردي غير اخلاقي معرفي نمايد؛ در اين حالت با طرح شکايت و اثبات اتهام، ممکن است فرد خاطي به حبس يا جزاي نقدي محکوم شود.
حالت ديگر، آن که وقتي فردي تصوير يا فيلم شخصي خود را در شبکه اجتماعي خاصي همچون اينستاگرام قرار مي‌دهد در حالي که صفحه وي توسط همه افراد قابل دسترسي نيست (private مي‌باشد)، و فردي با استفاده از نرم افزار‌هاي گوناگون عکس يا فيلم را ذخيره کرده و آن را منتشر مي‌نمايد يا در دسترس افراد ديگر قرار مي‌دهد، ممکن است شخص را تحت عنوان هتک حيثيت يا نشر اکاذيب مورد پيگرد قانوني قرار دهد.
نتيجه آنکه بر اساس قانون تمامي داده‌ها و اطلاعات افراد در فضاي مجازي مورد حمايت قانون گذار است و کساني که با هر انگيزه‌اي نسبت به هتک حيثيت افراد اقدام مي‌نمايند، از پاسخ قانون گذار در امان نبوده و به مجازات قانوني مربوط خواهند رسيد تا از اين طريق حقوق شهروندي افراد، از تعرض مصون بماند.
اما نبايد فراموش کرد که فضاي مجازي يک فضاي اشتراکي ايست، بر اين اساس خود افراد نيز مي‌بايست با وسواس بيشتري نسبت به انتشار انواع مختلف محتوا‌ها از زندگي شخصي و اسرار خانوادگي خود، اقدام نمايند تا خود را در معرض سوءاستفاده افراد سود جو قرار ندهند.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۱۳۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهبرداری از مالباخته در فضای مجازی

 

 به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، سرهنگ طولابی نژاد اظهار کرد: با مراجعه فردی به پلیس فتای شهرستان بافق و بیان اینکه آشنایی با فردی در فضای مجازی باعث کلاهبرداری از او شده است، رسیدگی به موضوع در دستورکار قرار گرفت. 


فرمانده انتظامی شهرستان بافق افزود: در تحقیقات مشخص شد که مالباخته با فردی در فضای مجازی آشنا شده و تا چند روز با هم گفتگو داشتند و بعد از ایجاد صمیمیت بین آنها، کلاهبردار درخواست مبلغ ۲۵ میلیون ریال وجه نقد می‌نماید که پس از واریز وجه توسط مالباخته، دیگر جوابگوی او نبوده است. 


وی ادامه داد: با تلاش ماموران پلیس فتا، متهم در یکی از شهر‌های کشور شناسایی و مبلغ مذکور به حساب شاکی بازگردانده شد. 


فرمانده انتظامی بافق از شهروندان خواست دراین موارد دقت بیشتری داشته باشند و به افراد در فضای مجازی اعتماد نکنند.

دیگر خبرها

  • نقش مؤثر دانشجویان در فرآیند جهاد تبیین با بهره‌گیری از ظرفیت‌ فضای مجازی
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • فیلم| واکنش کاربران مجازی به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات
  • حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • کلاهبرداری از مالباخته در فضای مجازی
  • استان‌های برتر اجرای پویش ستاره‌های زمین معرفی شدند
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم