Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - دولت محلي کاتالونيا در اسپانيا اعلام کرد، در همه‌پرسي اين منطقه براي استقلال که مادريد آن را غيرقانوني اعلام کرده بود، بيش از 42 درصد از واجدين شرايط راي داده و 90 درصد از آن‌ها به جدايي راي داده‌اند.
به گزارش «اسکاي‌نيوز»، «کارلوس پوچدمان» رئيس دولت محلي کاتالونيا، يکشنبه‌شب در بارسلون طي نطقي تلويزيوني اعلام کرد، کاتالان‌ها حق داشتن دولت مستقل را پيدا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دولت محلي کاتالونيا اعلام کرد که حدود 2.26 ميليون نفر در همه‌پرسي روز يکشنبه براي استقلال کاتالونيا از اسپانيا، شرکت کردند و 90 درصد از آنها نيز راي به جدايي دادند.
اين ميزان استقبال به اين معناست که از شمار 5.34 ميليون واجد شرايط براي راي دادن در همه‌پرسي کاتالونيا، 42.3 درصد در آن مشارکت داشتند.
پوچدمان گفت: «اي شهروندان کاتالونياي من، ما اين حق را پيدا کرديم که داراي دولتي مستقل به صورت يک جمهوري، باشيم.»
وي افزود: «دولت من، در چند روز آينده نتايج همه‌پرسيِ امروز را تحويل پارلمان کاتالان که محل تبلور حق حاکميت مردم ماست خواهد داد تا بتواند در راستاي قانون همه‌پرسي عمل کند.»
اين در حالي است که «ماريانو راخوي» نخست‌وزير اسپانيا، شامگاه يکشنبه تاکيد کرد همه‌پرسي «غيرقانوني» است.
راخوي بدون ارائه جزئياتي گفته اکثريت بزرگي از مردم ساکن شمال شرق اسپانيا خواستار جدايي نيستند.
دولت اسپانيا قول داده بود مانع اين راي‌گيري شود چون آن را ناقض قانون اساسي کشور و غيرقانوني مي‌دانست.
طبق اعلام مقام‌هاي محلي کاتالونيا، دست‌کم 844 نفر در جريان درگيري و خشونت‌هاي روز يکشنبه «مراقبت‌هاي پزشکي» نياز داشتند. با اين همه مشخص نيست چه تعدادي از آن‌ها به‌طور جدي زخمي شده و يا براي درمان در بيمارستان بستري شده‌اند.
به گزارش تسنيم، از سوي ديگر، روزنامه «لاوانگارديا» اسپانيا گزارش داد که گروه‌هاي حامي استقلال کاتالونيا و اتحاديه‌هاي کارگري خواستار اعتصاب عمومي در اين اقليم در روز سه‌شنبه، شده‌اند.
کاتالونيا يک منطقه ثروتمند است با جمعيت 7.5 ميليون نفري در شمال شرقي اسپانيا است. اين منطقه داراي فرهنگ و زبان خودش است و از ميزان خودمختاري بالايي برخوردار است ولي تحت قانون اساسي اسپانيا به عنوان يک کشور مستقل به رسميت شناخته نمي‌شود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۱۳۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد تأمین آب شرب پایدار در روستاهای کشور+جدول

میزان جمعیت تحت پوشش آب روستایی که در ابتدای دولت سیزدهم ۸۲.۹۵ درصد بود، در پایان سال ۱۴۰۲ با رشد حدودا ۴درصدی در ۲ سال و نیم گذشته، به ۸۶.۸۴ درصد رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آبرسانی به روستاها و رفع تنش‌های آبی جمعیت روستایی کشور را می‌توان از جمله دستاوردهای غیرقابل انکار دولت مردمی دانست. در ابتدای دولت 10 هزار روستا شناسایی شد که به آب شرب سالم به صورت پایدار دسترسی نداشتند و طرحی با نام "جهاد آبرسانی" در دولت سیزدهم شکل گرفت تا آبرسانی به این روستاها به صورت پایدار محقق شود.

هاشم امینی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در این خصوص اظهار داشت: طرح جهاد آبرسانی از پروژه‌های ویژه وزارت نیرو و تسریع در اتمام آن از تأکیدات مهم رئیس جمهوری برای تامین پایدار آب شرب و بهداشت روستاهای کشور است که در فاز اول این طرح تا به امروز 10 هزار روستای دارای تنش آبی شناسایی شده و نزدیک به 50 درصد آنها یعنی 5000 روستا از نعمت آب شرب بهره‌مند شده‌اند.

امینی با اشاره به اینکه برای این طرح در فاز اول اعتباری معادل 50 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است گفت: اعتباری که تاکنون برای این طرح به تصویب رسیده 22 هزار میلیارد تومان بوده که 16 هزار میلیارد از این اعتبار تخصیص یافته و هزینه شده است.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از پیشرفت فیزیکی 46 درصدی این طرح خبر داد و اضافه کرد: مشارکت خیرین در طرح جهاد آبرسانی قابل توجه بوده، به صورتی که احداث تاسیسات آبرسانی 631 روستا از 5 هزار روستای یادشده توسط خیرین انجام شده است.

امینی با بیان اینکه مجمع خیرین آبرسان در 14 استان ثبت و تشکیل شده است، گفت: انعقاد تفاهم‌نامه با خیرین و صنایع و نهادهای انقلابی برای مشارکت در  طرح آب‌رسانی به 2300 روستا تاکنون انجام شده است.

میزان جمعیت تحت پوشش آب روستایی که در ابتدای دولت سیزدهم 82.95 درصد بود، در پایان سال 1402 با رشد حدودا 4درصدی در 2 سال و نیم گذشته، به 86.84 درصد رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سهام استارباکس ۳۱ درصد ضرر کرد
  • رشد تأمین آب شرب پایدار در روستاهای کشور+جدول
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • تورم در دولت رئیسی چند؟ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • برخی از فرهنگیان هدیه روز معلم دریافت نکردند
  • سعیدی: هواداران سپاهان سنگ‌پراکنی نکردند / لشگری: باشگاه سپاهان بدعت‌گذار توهین جنسی و غیر انسانی به هواداران خانم بود / فیلم
  • چرا برای صاحبان بار انتخاب ریل به جای جاده جذابیتی ندارد؟