Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود مثبت و ضروری‌بودن بسیاری از اقدامات گذشته، امروز دیگر زمان آن رسیده است که مفهوم توسعه در وزارت نیرو اصلاح شود. آفتاب‌‌نیوز : در سالیان دورتر، وزارت نیرو، چالش جدی را تجربه نکرده بود و معمولا وزرای پیشنهادی با رأی نسبتا بالایی از مجلس شورای اسلامی رأی‌اعتماد می‌گرفتند. این وزارتخانه اگرچه تاکنون به‌عنوان یک بخش توسعه‌ای تمام‌عیار شناخته شده است، اما جامعه فعلی دیگر مدیریتی که توسعه را به مفهوم سنتی آن ترجمه کند، برنمی‌تابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گذشته به اقتضای شرایط خود، دوران شکوفایی سدسازی، ساخت کانال‌ها و تونل‌های عظیم انتقال آب بوده است، به همین افرادی که در آن برهه زمانی بر کرسی وزارت تکیه زده‌اند، عمدتا و به مقتضای زمان با نگرش توسعه زیرساخت‌های عمرانی کشور به فعالیت پرداخته‌اند. چرخ توسعه صنعت آب در این دوران به دست افرادی مانند زنگنه، بیطرف، فتاح و نامجو چرخیده است که همگی تا قبل از تصدی وزارت نیرو به‌عنوان یک مهندس حرفه‌ای با سابقه قابل‌توجه در شرکت‌های عمرانی بزرگ شناخته می‌شده‌اند. حاصل تمام تلاش‌های وزرای سابق نیرو، زیرساخت‌های مفید و مؤثری است که رونق نسبی اقتصاد کشور را در منطقه سبب شده‌اند.
در این میان البته نقاط ضعفی نیز وجود داشته است. هماهنگی ضعیف بین دستگاه‌های اجرائی، به‌خصوص در بخش کشاورزی که عمده‌ترین مصرف‌کننده آب در کشور محسوب می‌شود، تضاد برنامه‌ها و تا حدودی دوربودن فضای ذهنی وزرای سابق نیرو از ارتباط پیوسته و مستحکم آب با سایر عناصر و منابع از یک‌سو و از سوی دیگر تأثیری که تصمیم‌گیری‌های وزارت نیرو بر جامعه و حیات طبیعی کشور داشته است، منجر به شکل​گیری سازمان​های مردم‌نهادی شد که به صورت فعال در عرصه اجتماعی، به مخالفت با سیاست‌های گذشته وزارت نیرو می‌پردازند. تفکر حاکم بر این تشکل‌ها و گروه‌ها این است که ادامه فرایند توسعه به شیوه گذشته، آینده کشور را با بحران جدی محیط‌زیستی و اجتماعی مواجه می‌کند.
بنابراین با وجود مثبت و ضروری‌بودن بسیاری از اقدامات گذشته، امروز دیگر زمان آن رسیده است که مفهوم توسعه در وزارت نیرو اصلاح شود. مدیرانی که فضای فکری ایشان توسعه صِرف سازه‌ای است، دیگر توان حل چالش‌های کنونی کشور را نخواهند داشت. امروز سکان وزارت نیرو به فردی باتجربه اما با رویکردی نو و بدیع و متناسب با شرایط کنونی، نیاز دارد؛ کسی که نه در فضای شعارزده، بر گذشته خط بطلان کامل بکشد و نه آینده را بدون تجربه گذشته تصور کند. فردی که توسعه را با مفهوم پایداری معنا کرده و فضای ذهنی او با توسعه پایدار عجین باشد. شخصی که به دغدغه‌های اصلی مردم یعنی عدالت و حفظ و صیانت از منابع طبیعی و دارایی‌های فرهنگی احترام گذاشته و از آن طرف رشد اقتصادی به مفهومی که در توسعه پایدار معنا می‌شود را در تضاد با توسعه نبیند.
توسعه پایدار در سال ١٩٨٧ به وسیله کمیسیون جهانی محیط زیست و توسعه، در گزارش برانتلند مطرح شد و درحال‌حاضر بیش از سه دهه از معرفی آن می‌گذرد. توسعه پایدار اگرچه در زمان معرفی خود یک ایده آرمانی بود، ولی امروز با معرفی مدیریت به‌هم‌پیوسته و اخیرا مفهوم هم‌بست، کاملا ممکن و دست​یافتنی شده است. در مفهوم هم‌بست، ارتباط بین منابع و مصارف مختلف به صورت یک زنجیره به‌هم‌پیوسته در نظر گرفته می‌شود. سازمان ملل در معرفی این مفهوم تلاش زیادی کرده و به موفقیت‌هایی نیز دست یافته است. تأسیس انستیتوی مدیریت به‌هم‌پیوسته منابع محیط‌زیستی در دانشگاه سازمان ملل (٢٠١٢) در کشور آلمان که اتفاقا به دست دکتر اردکانیان، یکی از استادان موفق کشورمان، رقم خورده است، ازجمله این اقدام‌هاست. دکتر اردکانیان ازجمله افرادی است که دغدغه معرفی و به‌کارگیری رویکرد مدیریت به‌هم‌پیوسته در چارچوب هم‌بست منابع و مصارف را دارد.
ایشان در آخرین دستاوردهای خود، هم‌بست آب، خاک و پسماند را در همایش مشترک وزارت آموزش و پژوهش آلمان و دانشگاه پان‌آفریقا (٢٠١٦) معرفی کرد که می‌تواند راهکاری برای حفظ محیط زیست و مصرف بهینه و پایدار منابع کره زمین باشد. ایشان در سال‌های اخیر در زمینه نظریه‌های جدید توسعه، روش‌های پیاده‌سازی توسعه پایدار، تغییرات آب‌وهوایی، تصفیه و بازچرخانی آب در طبیعت، تولید زیست توده از فاضلاب و بسیاری روش‌های دیگر دوستدار محیط زیست، فعال و صاحب‌نظر بوده و در این زمینه‌ها تجربیات علمی و عملی متعددی دارد. اردکانیان درحال‌حاضر مهم‌ترین گزینه مطرح برای تصدی وزارت نیرو بوده و به نظر می‌رسد تنها گزینه‌ای است که با داشتن دانش و تجربیات ارزشمندی در عرصه مدیریت آب در سطح جهانی، می​تواند دغدغه‌ها و مطالبات اکثریت جامعه را مرتفع کند. امید است که با دورماندن بخش آب از فضای افراط و تفریط و نگرش‌های تک‌بعدی، تجربیات ناموفق گذشته دوباره تکرار نشود و منصب وزارت نیرو به دست مدیرانی لایق و باتجربه، توأم با نگاه نو قرار گیرد تا شاهد پیشرفت واقعی کشور در فضای امید و اعتدال باشیم.
منبع: روزنامه شرق/دانیال کامروا.کارشناس حوزه آب و نیرو

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۱۳۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم

محمد نیکخواه گفت: طی گشت زنی مستمر نیرو‌های پاسگاه ویژه منابع طبیعی شهرستان بم و اقدام به موقع از تخریب اراضی ملی و برداشت غیر مجاز شن و ماسه در منطقه روداب غربی شهرستان جلوگیری شد. 

 

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بم بیان کرد:  پیشگیری از وقوع جرم اولویت نخست یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری است.

وی گفت: نیرو‌های این یگان به گشت زنی‌های مستمر و شبانه روزی خود در اراضی ملی و همکاری مردم طبیعت دوست از هرگونه تخریب و تصرف منابع طبیعی جلوگیری خواهند کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم
  • سکوت هشت‌ماهه سیاستگذار ارزی خودرو
  • نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها مشهود است
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • وزارت نیرو: امسال خاموشی نداریم
  • انهدام انبار مهمات ارتش اوکراین به دست روس‌ها
  • امدادرسانی نیرو‌های عملیاتی هلال احمر به بیش از ۱۹۰۰ نفر متأثر از سیل و آبگرفتگی / ۷۸ عملیات امداد و نجات در ۴۸ ساعت گذشته صورت گرفت