Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ماه های اخیر شهرستان های جالق و گشت شاهد آتش سوزی های گسترده ای بودند که هزاران نخل جنوب استان در سایه بی توجهی در آتش سوخت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، افزایش دمای هوا، عدم هرس درختان ، کمبود ایستگاه آتش نشانی و حضور معتادین همواره از جمله علت های آتش سوزی نخیلات خرما در ماه های اخیر در جنوب استان بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این روز ها که آمار آتش سوزی ها افزایش یافته است شاهمیری بخشدار جالق شهرستان سراوان به شستون گفته است که حجم زیاد آتش سوزی ها در بخش جالق مشکوک است و ما در حال بررسی این معضل هستیم. وی در ادامه از نخل داران خواسته بود که: از نخلستان های خود سرکشی کنند و اداره کشاورزی در هرس نخیلات امکانات لازم را در اختیار کشاورزان قرار دهد. علی ای حال روز گذشته برای چندمین بار پیاپی طی دو ماهه اخیر بخش مهمی از نخلستان های سیستان و بلوچستان در آتش سوخت که بازهم نبود امکانات به این بحران در استان دامن زد. البته این قصه امروز و دیروز استان سیستان وبلوچستان نیست، این قصه چند ساله ای است که آتش سوزی از یک طرف و بی تدبیری و بی توجهی به ارتقای امکانات استان از طرف دیگر دامن گیر استان شده است. آنچه مسلم است قصه دراز آتش سوزی نخل های سیستان و بلوچستان چند سالی است در فصل تابستان نخلستان های استان را به کام مرگ می فرستد، به طوری که اگر این روند همچنان ادامه پیدا کند سیستان و بلوچستان علاوه بر خشکسالی به زودی شاهد از دست دادن مهمترین محصول خود یعنی درختان خرما خواهد بود. عدم هرس نخیلات ۶۲۰ اصله درخت خرما را به کام مرگ کشاند روز گذشته به علت عدم هرس نخیلات و خاموش نکردن آتش 620 اصله درخت خرمای بارور و پاجوش در شهر گشت و بخش جالق شهرستان سراوان طعمه حریق شد. شاهمیری بخش دار جالق شهرستان سراوان در گفت و گو با شستون از طعمه حرق شدن 350 اصله درخت خرمای بارور و پاجوش در روستای ناهوک خبر داد و تصریح کرد: این آتش سوزی ساعت 4 بعدازظهر روز گذشته رخ داده است. بخش دار بخش جالق شهرستان سراوان در ادامه از طعمه حریق شدن 200 اصله درخت خرما در جالق خبر داد و خاطر نشان کرد: این آتش سوزی ساعت 4 و 30 دقیقه صبح امروز رخ داده است که علت عمده آن عدم ارس نخیلات و معتادان هستند. بی توجهی گردشگران 70 اصله درخت را خاکستر کرد سعید شیرخانی سرپرست شهرداری شهر گشت در این خصوص با بیان اینکه شب گذشته 70 اصله درخت خرما در شهر گشت طعمه حریق شده است، گفت: مسافران و گردشگران حتما آتش را خاموش کنند. وی عدم هرس نخیلات و خاموش کردن آتش را علت عمده این آتش سوزی دانست و خاطر نشان کرد: توصیه می کنیم که کشاورزان نخلستان های خود را به موقع هرس کنند تا از آتش سوزی ها جلوگیری شود. 720 اصل درخت خرما در بخش جالق در آتش سوختند در آتش سوزی شب گذشته دهستان کله گان بخش جالق ۲۲۰ نخل بارور و ۵۰۰ نخل پاجوش در آتش سوختند. عبدالحکیم شهمیری بخشدار بخش جالق شهرستان سراوان در گفت و گو با شستون با بیان اینکه در بیست روز گذشته چهارمین آتش سوزی است که در نخلستان های این بخش رخ می دهد، اظهار داشت: نخلستان دهستان کله گان این بخش از ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه نیمه شب گذشته دچار حریق شد و تا پنج صبح ادامه داشت که در این حادثه ۲۲۰ نخل بارور ‌ و حدود ۵۰۰ نخل پاجوش طعمه حریق شدند. خسارت چند میلیاردی به نخلستان های جنوب سیستان وبلوچستان وی با بیان اینکه دهستان کله گان بالغ بر ۸ هزار نفر جمعیت دارد، ادامه داد: با توجه به گستردگی مزارع و نخلستان های کله گان، این دهستان فاقد ماشین آتش نشانی است که می طلبد متولیان امر به این موضوع توجه ویژه داشته باشند. وی افزود: به طور میانگین در هر آتش سوزی ۲۰۰ نخل بارور در آتش از بین رفته است و اگر قیمت هر نخل را ۲ میلیون تومان در نظر بگیریم در چهار آتش سوزی رخ داده قریب به یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان خسارت به بخش کشاورزی وارد شده است. انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۱۴۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم اختتامیه هشتمین دوره جشنواره ملی طنز و رسانه «یادمان کیومرث صابری فومنی (گل آقا)» عصر امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت در شهر فومن زادگاه گل‌آقا برگزار شد.

در این مراسم که با اجرای رضا رفیع برگزار شد و این طنزپرداز برنامه را با ذکر خاطراتی از روز‌های پایانی حیات مرحوم صابری فومنی آغاز کرد، تعداد زیادی از چهره‌های هنری و مدیران فرهنگی استانی و ملی همچون رسول نجفیان، احمد عربانی، امید مهدی‌نژاد، فرشاد مهدی‌پور، مهدی رمضانی، مهدی عرفاتی، محمدرضا خوشرو اسدالله عباسی و... حضور داشتند.

فرامرز مرجانی فرماندار فومن به عنوان نخستین سخنران پشت تریبون ایستاد و در جایگاه میزبان این رویداد در سخنانی کوتاه به حاضران در جلسه خوش‌آمد گفت و سپس پیام تصویری محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای این رویداد به نمایش درآمد.

اسماعیلی در بخش‌هایی از سخنانش با اشاره به ارزش جایگاه طنز در جامعه ما گفت: طنز بیان واقعیت‌های تلخ جامعه به صورتی است که مخاطب را درگیر کند. طنزپرداز با خنده نشاندن روی لب آسیب را مطرح می‌کند. جامعه ما دچار مشکلات اقتصادی است و این جامعه را عبوس نشان می‌دهد و طنز می‌تواند اخم‌ها را از چهره جامعه باز می‌کند.

وی با اعلام این مسئله که طنز در ایران پس از گل‌آقا جایگاه خود را از دست داده دست، با انتقاد از مدیران رسانه‌ای وزارت ارشاد گفت: از تلاش دوستان معاونت رسانه‌ای در حوزه طنز راضی نیستم. باید از روزنامه نگاران این حوزه حمایت کنیم و تلاش کنیم به حوزه طنز به صورت جدی‌تر بپردازیم. این مسئله را به عنوان یک مطالبه مطرح می‌کنم و امیدوارم بتوانم گزارش‌های فصلی در راستای پیشرفت این حوزه در کشور داشته باشیم.

اسماعیلی در انتهای سخنانش گفت: ما در وزارت فرهنگ اماده پشتیبانی کامل از طنزپردازان و نویسندگان این حوزه است و از متخصصان این حوزه درخواست دارم که ما را برای ارتقای وضعیت فعلی یاری کنند.

در ادامه مراسم عباس حسین نژاد دبیر دو دوره اخیر جشنواره «طنزپهل»  پشت تریبون قرار گرفت و با ارائه آماری در مورد این رویداد گفت: امسال تعداد آثار رسیده از سال گذشته بسیار بیشتر بود و امسال ۱۱۲۹ اثر به جشنواره رسید و امروز از ۲۰ نفر این دوستان تقدیر می‌شود. سال گذشته ما برگزیده ای از استان گیلان داشتیم ولی امسال این اتفاق نیافتاد و گیلانی ها از نظر ارسال آثار در کل کشور در رتبه ششم قرار گرفت و تهرانی‌ها بیشترین آثار را ارسال کردند. امسال ۱۲۱ رسانه نیز در این رویداد شرکت کردند و در مجموع ۴۴۸ اثر از رسانه‌های رسمی و ۶۸۱ اثر از رسانه‌های شخصی به ما رسید. 

وی با اشاره به سخنان وزیر ارشاد و درخواست برای توجه بیشتر به طنز گفت: دفتر طنز حوزه هنری توافقاتی با معاونت مطبوعاتی داشت تا آموزش طنز نیز به آموزش‌های حوزه رسانه در کشور اضافه شود و امسال شاهد اجرای این طرح خواهیم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اختتامیه هشتمین جشنواره طنز پهلو در فومن برگزار شد
  • تصاویری از هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه در فومن
  • هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید
  • دومین فوران آتشفشان در اندونزی/ فرودگاه تعطیل و خورشید تاریک شد!
  • معرفی برگزیدگان هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه
  • کاشت بیش از ۵ میلیون اصله نهال در بوشهر + تصویر
  • اصلاح شیوه آبیاری نخیلات آب‌پخش نیازمند اجماع استانی است
  • راه‌یافتگان نهایی هشتمین جشنواره طنزپهلو معرفی شدند
  • پایان گرده افشانی ۶۲۸ هکتار نخلستان در لامرد
  • صد و پنجاه و هشتمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد