Web Analytics Made Easy - Statcounter

هنرمندان هنرهای تجسمی و سنتی داراب نخستین گام‌های کارآفرینی هنرمندانه را برداشته و منتظر حمایت مسئولان هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از داراب، هنرمندان عرصه تجسمی با رنگ، طرح و نقش اثری خلاقانه پدید می‌آورند،گویی که تکه‌ای از دل و روح خود را در قالب نقوش ظریف و رنگارنگ ارائه می‌کنند. نقش خیال با ترنم یافته‌های ذهنی و آکادمیک در هم می‌آمیزد و اثری جاودانه خلق می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنگام خلق اثر هنرمند به آنچه در بازی خطوط و نقوش رخ می‌دهد، می‌اندیشد و در آن لحظه به مسائل دیگر نظیر نحوه عرضه و میزان فروش آثار خود کمتر می‌اندیشد یا نمی‌اندیشد چراکه چنان با هنر دست خود احساس همذات پنداری می‌کند که گویی او و هنرش یک من واحد هستند اما عرضه و بازار فروش آثار هنرهای تجسمی موضوعی است که نمی‌توان از آن به سادگی گذشت چراکه برخی از سبک‌های نقاشی یا مجسمه سازی انتزاعی بوده و مخاطب خاص خود را دارند بنابراین کمتر با اقبال عمومی مواجه می‌شوند.

به هر ترتیب ایجاد بستر مناسب برای عرضه تولیدات هنرهای تجسمی هنرمندان کارآفرین یک ضرورت جدی است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. محبوبه هوشمند کارآفرین حوزه هنرهای تجسمی و دانش‌آموخته نقاشی و گرافیک است که از سال 1380 فعالیت هنری خود را آغاز کرده و با علاقه شخصی و ابتکار عمل، برنامه‌های هنری خود را دنبال کرده است.

مژگان صحت‌مند نیز دانش‌آموخته رشته نقاشی است و از 12 سال پیش مشغول فعالیت هنری بوده است. این دو هنرمند در نمایشگاهی به ارائه آثار خود در زمینه نقاشی روی سفال پرداختند و با استقبال مردم به ویژه هنرمندان و اعضای انجمن‌های هنری و ادبی مواجه شدند.

محبوبه هوشمند در زمینه سبک و تکنیک آثارش به خبرنگار تسنیم می‌گوید: برای نقاشی روی سفال سبک هنرهای سنتی شامل متمدن، غارنشینی، اسلیمی و قالی‌بافی روی آثار اجرا می‌کنم و در کنار آن از تهذیب نیز کمک گرفتم.

وی با تاکید بر بازآفرینی طرح‌های منسوخ شده نظیر تمدن شهرسوخته بیان می‌کند: هدف اصلی ما ارائه فرهنگ بومی کشور و بازشناسی اصالت تمدن و هنرهای ایران است.این کارآفرین رجعت به تمدن بومی را نیاز روز جامعه می‌داند و معتقد است هر شخصی به شکلی باید اصالت خود را نمایان کرده و بداند این تمدن از کجا بروز کرده است.

هوشمند هدف اصلی خود از کار روی سفال و عرضه عمومی آثار در قالب نمایشگاه را کارآفرینی و آرامش فکری می‌داند و می‌گوید: وقتی روی سفال طراحی و رنگ آمیزی می‌کنم آرامش خیال دارم و با تولید هر اثر هنری این آرامش عمیق‌تر می‌شود.

وی برای وام کارآفرینی مراجعه کرده اما تلاش او نتیجه بخش نبوده است البته همکار وی، صحت‌مند، تاکنون برای دریافت وام اقدامی نکرده است.
مژگان صحت‌مند نیز با تاکید بر برقراری تعادل در خلق و ارائه آثار هنری می‌گوید: از آنجا که نقاشی روی سفال هنری خانگی است باید توام با علاقه و آرامش فکری اجرا شود.

وی تمرکز، انضباط، قانونمندی و در نظر داشتن چارچوب ذهنی را از ویژگی‌های اصلی نقاشی روی سفال می‌داند. تکنیک مورد استفاده در آثار صحت‌مند گواش، اکرولیک و آبرنگ و طرح مورد علاقه وی تهذیب است. صحت‌مند بالغ بر دو میلیون تومان برای آثار خود در نمایشگاه هزینه کرده است که از این میزان یک میلیون هزینه رنگ و سفال و یک میلیون برای حاشیه‌های طراحی هزینه شده است.

این دو هنرمند سفال های مورد نیاز خود را از لاله‌جین همدان ، شیراز و یزد خریداری کرده‌اند.

مدیر فرهنگ و ارشاد داراب در گفت‌و‌گو با تسنیم با اشاره به تفاهم‌نامه فرهنگ و ارشاد و میراث فرهنگی برای شناسایی و ساماندهی هنرمندان کارآفرین عرصه هنرهای دستی و هنرهای تجسمی می‌گوید: این هنرمندان در گذشته با میراث فرهنگی همکاری می‌کردند اما آثارشان شناسنامه‌دار نبود و با ایجاد تفاهم نامه علاوه بر معرفی و جمع‌آوری اطلاعات هنرمندان، شرایط مناسب برای ارائه آثار و عرضه محصولات آنها در قالب نمایشگاه و بازارچه‌های سنتی به وجود می‌آید.

مهدی هدایی تشکیل انجمن هنرهای دستی داراب را در بهبود شرایط هنرمندان این عرصه موثر دانسته و بیان می‌کند: از آنجا که هنرهای دستی انجمنی نوپا است فعلا در مرحله فراخوان ثبت نام و پذیرش هنرمندان قرار دارد.

وی اظهار امیدواری می‌کند که جذب مخاطب و تخصصی شدن گرایش هنرمندان، نتیجه تفاهم نامه ادارات فرهنگ و ارشاد و میراث فرهنگی باشد.
رئیس بسیج سازندگی داراب نیز با اشاره به وضعیت وام خوداشتغالی هنرمندان کارآفرین می‌گوید: تعدادی از بانوان کارآفرین که در عرصه هنرهای دستی فعالیت دارند از بسیج سازندگی تسهیلات دریافت می‌کنند و سایر هنرمندان نیز می‌توانند با مراجعه به این نهاد درخواست وام داشته باشند که چنان چه حائز شرایط دریافت تسهیلات باشند می‌توانند از آن استفاده کنند.

محمدحسین تمدن با بیان اینکه تسهیلات کارآفرینان نیمه دوم مهر ماه ارائه می‌شود، خاطرنشان می‌کند: سال گذشته رقم یک میلیارد و 800 میلیون تومان تسهیلات بانکی در اختیار کارآفرینان داراب قرار گرفته است.

گزارش از سمیه انصاری فرد

انتهای پیام/

R41382/P1336/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۱۵۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) کار عجیب و هنرمندانه برنجکار تایلندی برای جذب گردشگر

زی‌سان: کشاورز «تانیاپونگ جایخام» و تیمی از کارگران این نهال‌ها را در نقاط مختلف مزرعه در استان شمالی «چیانگ‌رای» کاشتند تا گربه‌های کارتونی را به تصویر بکشند، به این امید که گردشگران و گربه دوستان را جذب کنند.

به گزارش زی‌سان و به نقل از رویترز، وی گفت: «ما انتظار داریم ده‌ها هزار نفر بیایند و این هنر را در مزارع برنج ببینند». 

کشاورز تایلندی گفت که این فرآیند قرار دادن نهال‌ها دقیقا مانند طرح اولیه هنرمند به مختصات GPS وابسته است. گیاهان در فرآیند رشد رنگ‌شان هم تغییر می‌کند. وی افزود: «قرار دادن دقیق آن‌ها بسیار مهم است و برنج به تدریج سایه‌های خود را در طول زمان تغییر می‌دهد تا اینکه در مرحله نهایی یعنی زمان برداشت پرتره گربه‌ای که در طراحی از آن الگوبرداری شده کاملا خود را نمایان می‌کند.

برجک‌هایی در اطراف مزرعه ساخته می‌شوند تا بازدیدکنندگان بتوانند از بالا طرح کامل را ببینند. این طراحی بر اساس یک ضرب‌المثل تایلندی است: «ماهی در آب و برنج در مزارع وجود دارد».

تایلند که دومین صادرکننده بزرگ غلات جهان پس از هند است، قصد دارد امسال ۸.۵ میلیون تن را صادر کند. تانیاپونگ گفت، جوانانی که مایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد تعامل هنر و فناوری هستند نیز می‌توانند از این سایت بهره‌مند شوند. وی گفت: پیش از این برنج عمدتاً برای مصرف در نظر گرفته می‌شد، اما این رویکرد به ما امکان می‌دهد گردشگری و کشاورزی را به طور همزمان توسعه دهیم.»

سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • سفال کلپورگان هنری زیبا از بانوان سیستان وبلوچستان
  • (عکس) کار عجیب و هنرمندانه برنجکار تایلندی برای جذب گردشگر
  • برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج
  • از افتتاح هفته گرافیک و بینال ونیز تا روز ملی خلیج فارس پای آزادی
  • واکاوی ممنوعیت پخش مجموعه «حشاشین»
  • آغاز به کار طرح مدرسه هنر در کاشان
  • مشارکت ۹ هزار دانش آموز دارابی در «چهارشنبه‌های امام رضایی»
  • تمرینات یاسین چوکو، بادیگارد لیونل مسی و متخصص هنرهای رزمی و دفاع شخصی / فیلم
  • رشد اقتصادی شهرها در گرو پتانسیل کارآفرینی
  • ۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان