Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-05@00:23:17 GMT

غیر قابل ‌اعتمادترین رهبر جهان!

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۱۵۶۳۶

غیر قابل ‌اعتمادترین رهبر جهان!

گرچه ترامپ تنها چند ماه است که در کاخ سفید مستقر شده، ریاست‌جمهوری وی تاثیر عمده‌ای بر نگاه به ایالات متحده در جهان داشته است. بسیاری از سیاست‌های کلیدی وی در سراسر جهان غالبا غریب هستند و رتبه‌بندی ایالات متحده در بسیاری از کشورها کاهش یافته است. به گزارش دنیای اقتصاد، براساس نظرسنجی مرکز پژوهشی PEW که ۳۷ کشور جهان را شامل می‌شود، تنها ۲۲ درصد مردم به سیاست‌های بین‌المللی ترامپ اعتماد دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عدد، تفاوت عمده‌ای با سال‌های آخر ریاست‌جمهوری باراک اوباما دارد، زمانی که ۶۴ درصد مردم به نقش وی برای هدایت آمریکا در جهان باور داشتند.
کاهش شدید اعتماد مردم جهان به رئیس‌جمهوری آمریکا در صحنه جهانی، به ویژه در میان نزدیک‌ترین متحدان آمریکا در اروپا، آسیا و همسایگی مکزیک و کانادا مشهود است. در میان 37 کشور که در آن نظرسنجی انجام شده، فقط در روسیه و رژیم اشغالگر قدس ترامپ نمره‌ای بیشتر از اوباما کسب کرده است.

در کشورهایی که اطمینان به ریاست جمهوری آمریکا کاهش یافته است، تصویر کلی ایالات متحده نیز بیشتر مخدوش شده است. در سال‌های پایانی ریاست جمهوری باراک اوباما، 64 درصد پرسش‌شوندگان نسبت به آمریکا دیدگاه مثبتی داشتند، در حالی که این نسبت اکنون به 49 درصد کاهش یافته است. بیشترین تضعیف در تصویر ایالات متحده به متحدان دیرین این کشور مربوط می‌شود. دیدگاه غالب در میان 37 کشور مورد بررسی آن است که روابط کشورشان با آمریکا در چند سال آینده تغییری نخواهد کرد، با این حال، در میان کسانی که تغییری را پیش‌بینی می‌کنند، اکثریت انتظار وخیم‌تر شدن روابط را به جای بهبود آن دارند. برای مثال، طرح او برای ساخت دیوار در امتداد مرز ایالات متحده با مکزیک با میانگین 76درصد در 37 کشور جهان مورد مخالفت قرار گرفته است. میزان مخالفت در مکزیک بسیار شدید بوده است، به گونه‌ای که 96 درصد مردم مخالف ساخت دیوار بوده‌اند.
سطوح مشابهی از مخالفت نسبت به سیاست‌های ترامپ درخصوص خروج از موافقت‌نامه‌های تجاری بین‌المللی و توافقات آب و هوایی پاریس وجود دارد. در بیشتر کشورهای مورد بررسی نیز تلاش‌های ترامپ برای ایجاد محدودیت در جهت ورود اتباع برخی کشورهای مسلمان مورد مخالفت قرار گرفته است. قصد ترامپ برای خروج از توافق برجام، مخالفت‌های کمتری نسبت به سایر طرح‌های سیاسی دارد، اما حتی از این طرح وی نیز با حاشیه گسترده‌ای در جهان حمایت نمی‌شود.شخصیت ترامپ نیز عامل مهمی در چگونگی نگاه به وی در خارج از کشور است. در نگاه بسیاری از مردم در سراسر جهان، ساکن جدید کاخ سفید فردی متخاصم، غیر قابل تحمل و حتی خطرناک است. در بین کاراکترهای مثبت، بالاترین نمره برای رهبری قوی وی است. افراد اندکی بر این باورند که ترامپ فردی کاریزماتیک، با صلاحیت و حساس نسبت به افراد عادی است.
محبوب‌ترین رهبران جهان
علاوه بر بررسی دیدگاه جهانی نسبت به ترامپ، این بررسی همچنین نگرش‌ها نسبت به سه رهبر مهم در عرصه بین‌المللی را بررسی می‌کند. نتایج نشان می‌دهد که ترامپ تنها رهبر جهان است که مردم به وی اعتماد ندارند. رئیس جمهوری چین، شی جین پینگ و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نیز نمرات ضعیفی را کسب کرده‌اند. اگرچه نمرات آنها به بدی رئیس جمهور آمریکا نیست. در 37 کشور مورد بررسی، 28 درصد مردم به شی‌جین‌پینگ اعتماد دارند، در حالی که این رقم در مورد ولادیمیر پوتین 27 درصد است. در مقابل 42درصد مردم به آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، اعتماد دارند، در حالی که فقط 31 درصد نسبت به وی بی‌اعتمادند. 60 درصد مردم اروپا به مرکل اعتماد دارند و نکته قابل توجه آنکه، وی محبوبیت بالایی در جناح چپ دارد، اگرچه حزب دموکرات مسیحی وی، تفکرات دست راستی دارد. اگرچه جین پینگ و مرکل کمتر از پوتین و ترامپ شناخته‌شده‌اند، ولی تقریبا یک‌پنجم پرسش‌شوندگان در سطح جهانی در مورد رهبران چین و آلمان نظری ابراز نکرده‌اند.
روابط با‌ آمریکا
از پرسش‌شوندگان خواسته شد که به این سوال پاسخ دهند که آیا پس از ریاست‌جمهوری ترامپ روابط کشورشان با آمریکا بهتر، بدتر یا ثابت خواهد ماند. در بسیاری از کشورها، اکثر شهروندان معتقد بودند، سطح روابط ثابت خواهد ماند. ولی درصد افرادی که معتقد بودند همه چیز بدتر خواهد شد، دو برابر کسانی بود که تصور می‌کردند اوضاع بهتر خواهد بود. در حالی که نسبت اندکی انتظار بهبود روابط را دارند، ولی بیش از نیمی از پاسخ‌دهندگان در روسیه و اسرائیل انتظار ارتقای روابط را دارند.
دیدگاه جهان در مورد آمریکا
نگرش نسبت به رئیس جمهوری آمریکا و سیاست خارجی این کشور تاثیر عمده‌ای بر نگاه به ایالات متحده دارد، ولی عوامل دیگری نیز دخیل هستند. فرهنگ، ایده‌ها و مردم یک ملت همه عناصری هستند که از آن به نام «قدرت نرم» یاد می‌شود. در این نظرسنجی همچون سایر نظرسنجی‌های PEW، بعضی از جنبه‌های قدرت نرم آمریکایی، جذابیت بیشتری نسبت به سایر عوامل دارد.مردم آمریکا هسته‌ای هستند که نشان می‌دهد این کشور چگونه در برابر جهان درک شده است. به طور کلی، آمریکایی‌ها مثبت‌تر از ایالات متحده به عنوان یک کشور دیده می‌شوند. در بین کشورهای منتخب، به طور میانگین 58 درصد مردم می‌گویند احساس خوبی از آمریکایی‌ها دارند. دیدگاه مثبت به ویژه در آمریکا و اروپا رایج است. با این حال، در خاورمیانه، ترکیه، اردن و لبنان تنها کشورهایی هستند که اکثریت آنها دیدگاه منفی نسبت به آمریکایی‌ها دارند. فرهنگ شهروندی آمریکا همراه با شهروندانش نیز در خارج از کشور به خوبی شناخته شده است. تقریبا دوسوم مردم جهان با محصولات آمریکایی، همچون موسیقی، فیلم و تلویزیون آشنا هستند. اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها احتمالا فرهنگ پاپ آمریکا را جذاب‌تر می‌دانند، در حالی که صادرات این نوع کالاهای فرهنگی در چند کشور مسلمان کمتر محبوب است.
با وجود شک و تردیدهایی که چند سال پیش با آشکار شدن جاسوسی آمریکا در مورد رهبران و شهروندان خارجی به وجود آمد، نظرسنجی از 37 کشور جهان نشان می‌دهد که 54 درصد آنها معتقدند که دولت ایالات متحده به آزادی شخصی مردم احترام می‌گذارد. در اروپا شهرت ایالات متحده برای آزادی فردی با آشکارسازی‌های جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا آسیب دیده و بهبود نیافته است. فقط 52 درصد از اروپاییان در 10کشور این منطقه گفته‌اند که واشنگتن به آزادی‌های شخصی احترام می‌گذارد. در حالی که 44 درصد می‌گویند آمریکا این کار را نمی‌کند. ایالات متحده در این مساله، در آسیا و آفریقا بالاترین امتیاز را کسب می‌کند. اما نفوذ آمریکا در سراسر جهان همیشه خوشایند نیست. برای مثال هرچند بسیاری از مردم می‌گویند که به فرهنگ آمریکایی علاقه دارند، یک میانگین 54 درصدی از واردات آداب و رسوم آمریکایی نگران هستند.
صادرات آمریکایی که همه مردم را در بر نمی‌گیرد، دموکراسی آمریکایی است. در حالی که عموم مردم سراسر جهان اصول دموکراتیک را تایید می‌کنند، در مورد ایده‌های آمریکایی درباره دموکراسی، نظرات متفاوتی را ارائه می‌کنند. در سطح جهانی، 43 درصد از آنها می‌گویند که این ایده‌‌ها را دوست دارند، در حالی که 46 درصد آنها به این تفکرات علاقه‌ای ندارند. همانند چند جنبه دیگر قدرت نرم ایالات متحده ،دموکراسی سبک آمریکایی به ویژه در کشورهای آفریقایی و آسیایی محبوب است.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۱۵۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهادری جهرمی: رشد تجارت خارجی فروردین، ۴۸ درصد مدت مشابه سال قبل است

سخنگوی دولت از رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، تا رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار خبر داد.

به گزارش ایسنا، علی بهادری جهرمی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس با استفاده از هشتگ «جهش تولید»، نوشت:

«به گزارش گمرک ایران، تجارت خارجی کشور در فروردین‌ماه ۱۴۰۳ با رشدی ۴۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید. تراز تجاری در این ماه که بخش عمده‌ای از آن در کشور ما تعطیل است، حتی بدون احتساب نفت نیز مثبت شد.»

انتهای پیام
 

دیگر خبرها

  • بایدن در دو نسخه؛ سرکوب زنان آمریکایی و حمایت از زنان ایرانی
  • بهادری جهرمی: رشد تجارت خارجی فروردین، ۴۸ درصد مدت مشابه سال قبل است
  • ژنرال آمریکایی: پوتین با تجربه‌ترین دولتمرد جهان است
  • ۴۱ درصد آمریکایی‌ها نگران وقوع جنگ داخلی هستند
  • اکثر آمریکایی‌ها تیک‌تاک را به عنوان ابزاری برای نفوذ چین می‌بینند
  • تشکر مردم غزه از دانشجویان آمریکایی
  • الحوثی: آمریکا به دنبال ادامه نسل‌کشی در غزه است/ جنبش دانشجویی دست واشنگتن را رو کرد
  • نظارت میدانی رئیس قوه قضاییه در بازدید از بندر شهید رجایی
  • اکثر آمریکایی‌ها تیک‌تاک را ابزار نفوذ چین می‌دانند
  • رفتار آمریکا با دانشجویان حامی فلسطین حقیقت حقوق بشر آنها را روشن کرد