Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان‌ها > چهارمحال و بختیاری - عضو کمپین جهانی تغییر دنیای دیابت گفت: درهر ۶ ثانیه یک فرد مبتلا به دیابت جان خود را از دست می دهد.

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین به نقل از وب دا ، دكتر ياشار صالحي در همايش آموزشي ديابت در شهركرد افزود: در هر ۲۰ ثانيه نيز يك پاي افراد مبتلا به ديابت در دنيا قطع مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي، چاقي را از مهمترين عوامل بروز ديابت عنوان كرد و افزود: سن بروز ديابت نوع ۲ در جهان ۴۰ سال است اما در ايران اين سن درحال كاهش است.
وي درباره تغذيه در افراد ديابتي اظهار كرد: بيش از يكصد سال است كه در جهان مبارزه با ديابت و ترويج اقدامات پيشگيرانه آغاز شده است.
وي، تعداد مبتلايان به ديابت در جهان را در حال حاضر حدود نيم ميليارد نفر اعلام كرد و افزود: نيمي از مبتلايان به ديابت از بيماري خود مطلع نيستند.
دكتر صالحي گفت: در حالي كه امكانات پزشكي پيشرفت كرده و تنها راه تشخيص ديابت آزمايش خون است افراد براي انجام آزمايش خون و اطمينان از ابتلا به ديابت كمتر اقدام مي كنند.
اين عضو كمپين جهاني تغيير دنياي ديابت، مهمترين نشانه اين بيماري را بي علامتي آن عنوان كرد و افزود: ديابت قابل درمان نيست اما به روشهاي ساده قابل پيشگيري است.
دكتر صالحي افزود: از مهمترين شاخصه هاي اقتصاد مقاومتي پيشگيري از بيماريها بويژه بيماري ديابت است چرا كه هزينه درمان يك فرد ديابتي پنج برابر ساير بيماران است.
وي ادامه داد: در حال حاضر ۳۰ درصد بودجه بيمه كشور صرف افراد ديابتي مي شود.
عضو اين كمپين، توجه به تغذيه را مهترين اقدام كنترلي و پيشگيري از ابتلا به بيماري ديابت دانست و تاكيد كرد : نخستين مجرم در زمينه تغذيه ناسالم فست فودها بشمار مي روند لذا ضمن حذف اين نوع مواد خوراكي از برنامه غذايي بايد ورزش منظم و فعاليت بدني كافي داشت.
دكتر صالحي افزود: مصرف به موقع و صحيح دارو در افراد مبتلا به ديابت و اندازه گيري و كنترل قند خون در كاهش عوارض ديابت بسيار موثر و حائز اهميت است.
وي همچنين انجام هرسه ماه يكبار آزمايش خون توسط افراد مبتلا به ديابت و انجام مشاوره با پزشك را ضروري دانست .
دكتر صالحي با بيان اينكه استرس و مصرف دخانيات نيزمي تواند احتمال بروز دبايت را تا ۵۰ درصد افزايش دهد بر قطع مصرف مواد دخاني از سوي بيماران مبتلا به ديابت تاكيد كرد.
وي، مصرف ميوه و سبزيجات به اندازه كافي بصورت روزانه ،‌ پرهيز از حذف كامل برنج و نان از برنامه غذايي و مصرف تمام گروه هاي غذايي توسط افراد را از ديگر نكات حائز اهميت در تغذيه عنوان كرد و افزود: بايد بدانيم تمام گروه هاي غذايي بطور مستقيم يا غير مستقيم باعث بالا رفتن قند خون مي شود و هيچ گروه غذايي وجود ندارد كه مصرف آن موجب كاهش قند خون شود.
دكتر صالحي در ادامه به نصب برچسبهاي چراغ راهنما روي مواد غذايي اشاره و بيان كرد: مواد غذايي داراي چربي، نمك زياد و فيبر كم با رنگ قرمز نشان داده مي شوند كه فست فود ها جزء اين گروه هستند.
وي، لازمه داشتن يك رژيم غذايي مناسب را مشاوره از يك كارشناس تغذيه دانست و افزود: رژيم غذايي هر فرد متناسب با جنسيت، سن، شغل و ابتلا به بيماريها متفاوت است لذا بايد از بكار بردن رژيمهاي غذايي اينترنتي و يا رژيم غذايي تجويز شده براي اطرافيان خودداري كرد.
وي خاطر نشان كرد: حتي، رژيم غذايي يك فرد پس از مدتي نياز به تغيير و متناسب شدن با وضعيت جسمي و سلامت فرد است.
دكتر صالحي در پايان بر لزوم توجه افراد به نوع تغذيه هايشان براي داشتن بدني سالم و زندگي با كيفيت تر و پرورش نسلي سالم تاكيد كرد.

46

کلید واژه‌ها : استان چهارمحال و بختیاری -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۱۸۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور

دکتر حسام‌الدین علامه با بیان اینکه آمار و ارقام حاکی از این است که ۱۵ تا ۳۴ درصد دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند، افزود: حدود ۱۵ درصد افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و ۱۵ درصد این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه زخم‌های مزمن ۳ دسته «عمده» و یک دسته «نادرتر» دارند، اظهار کرد: زخم‌های دیابتی در صدر دسته «عمده» قرار می‌گیرند؛ زخم‌های دیابتی، زخمی است که در صورت کنترل نشدن دیابت در افراد مبتلا به این بیماری در گذر زمان، ابتدا «نوروپاتی» و سپس زخم ایجاد می‌شود. اگر افراد مبتلا به دیابت از پای خود به خوبی مراقبت نکنند، در وهله نخست به «نوروپاتی» یعنی کاهش حس محیطی پا و در وهله دوم به زخم پای دیابتی مبتلا می‌شوند.

وی با بیان اینکه زخم‌های عروقی دومین عامل ابتلا به زخم‌های مزمن هستند، اظهار کرد: زخم‌های عروقی به ۲ دسته «ایسکمیک» (شریانی) و «وریدی» تقسیم می‌شوند. بررسی‌ها بیانگر این است که دیابت یکی از عوامل اصلی ایجادکننده زخم‌های شریانی است. همچنین زخم‌های وریدی به دلایل نارسایی‌های عروق وریدی مانند «واریس» ایجاد می‌شود. چاقی، نارسایی‌های قلبی‌عروقی و برخی از سرطان‌ها که در سیستم «لنف ادم» اختلال ایجاد می‌کنند نیز سبب ابتلا به زخم‌های مزمن وریدی می‌شوند.

علامه با بیان اینکه سومین عاملی که منجر به زخم‌های مزمن می‌شود، زخم‌های «فشاری» یا «بستر» هستند؛ افزود: طبیعی است که تعداد سالمندان یک جامعه با افزایش شاخص امید زندگی زیاد می‌شود. در چنین شرایطی، انتظار داریم بیماری‌هایی که منجر به استراحت مطلق سالمندان می‌شود به ویژه در سالمندانی که سکته کرده‌اند و دارای اختلالات حرکتی هستند و یکجانشین شده‌اند، منجر به زخم بستر یا فشاری شود. همچنین افرادی که دارای معلولیت هستند و به ناچار در یک وضعیت خاص قرار می‌گیرند، اغلب دچار زخم مزمن می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره زخم‌های مزمن «نادر» نیز گفت: برخی از سرطان‌ها منجر به زخم‌های مزمن می‌شوند که این زخم‌ها جزو موارد نادر زخم‌های مزمن هستند. همچنین برخی از بیماری‌های صعب‌العلاج می‌توانند زخم مزمن ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه برآورد‌ها بیانگر این است که حدود ۰.۸ تا ۱.۵ درصد از افراد جامعه به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند، خاطرنشان کرد: آمار و ارقام حاکی از این است که ۱۵ تا ۳۴ درصد از دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند. در حال حاضر، ۷ میلیون دیابتی در کشور زندگی می‌کنند؛ با توجه به جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشور و احتمال ابتلای ۱۵ تا ۳۴ درصدی دیابتی‌ها به زخم پای دیابتی باید گفت به شرط در نظر گرفتن دیابت اثبات شده در حداقل ۷ میلیون نفر از جمعیت کشور، آنگاه حدود ۵۰ درصد از این افراد به «نوروپاتی» مبتلا می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: نوروپاتی منجر به بی‌حسی ناحیه پا می‌شود؛ در نتیجه افراد مبتلا به دیابت نه تنها متوجه تروما و آسیب‌های وارده به پا نمی‌شوند، بلکه فرایند درمان بیماری به دلیل مشکلات حسی و خون‌رسانی نامناسب کاهش می‌یابد.

وی درباره قطع عضو زخم پای دیابتی نیز، گفت: حدود ۱۵ درصد از افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و ۱۵ درصد از این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند. درجات قطع عضو زخم پای دیابتی شامل قطع یک بند انگشت تا قطع کامل پا می‌شود. با توجه به جمعیت افراد دیابتی کشور و آمار و ارقام مربوط به قطع عضو زخم پای دیابتی می‌توان گفت، حدود ۲۰۰۰ نفر در کشور به صورت سالانه درجاتی از قطع عضو پا را تجربه می‌کنند.

دیگر خبرها

  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • سبزی‌های بی‌نظیر برای کنترل قند خون
  • وجود ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در ایران / آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها