Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-25@19:56:48 GMT

صف آرایی معامله گران بورس در ۲ جبهه

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۱۸۷۸۱

صف آرایی معامله گران بورس در ۲ جبهه

ایران اکونومیست - بر این اساس در حالی شاهد تداوم حمایت معامله‌گران حقوقی به ویژه در نمادهای بزرگ بازار بودیم که به نظر می‌رسد این گروه همچنان فرصت خرید مناسبی را در این نمادها جست‌وجو می‌کنند. این در حالی است که در جبهه مخالف، شاهد خریدهای پرحجم سهام نمادهای تازه‌وارد از سوی معامله‌گران حقیقی بودیم. ماحصل این تقابل ثبت تغییر مالکیت بیش از ۱۸ ‌میلیارد تومانی از پرتفوی معامله‌گران حقیقی به سبد سهام حقوقی‌ها طی معاملات هفته گذشته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رشد قیمت جهانی نفت، ثبات قیمتی در بازارهای جهانی و انتشار نخستین تعدیل‌های مثبت سودآوری برخی نمادهای بزرگ بازار انگیزه‌ خریداران حقوقی را افزایش داد. حقیقی‌ها نیز به خرید سهام تازه وارد توجه زیادی نشان دادند. جزئیات روند خرید و فروش توسط معامله‌گران بازار حاکی از آن است که فعالیت حقوقی‌ها در سمت خرید در بیشتر روزهای این هفته قابل توجه بود. روند مزبور که در تمامی روزهای هفته با تغییر مالکیت به سمت معامله‌گران حقوقی همراه بود، در معاملات روز چهارشنبه به سمت سرمایه‌گذاران حقیقی تغییر جهت داد. در این میان نمادهای تازه‌وارد از جمله «های‌وب» و «چدن» بیشترین نقش را در تغییر مالکیت روز چهارشنبه به نفع حقیقی‌ها بر عهده داشتند.
جزئیات بیشتر از مشارکت معامله‌گران

همان‌طور که اشاره شد بررسی روند تغییر مالکیت سرمایه‌گذاران طی هفته گذشته نشان از جابه‌جایی بیش از 18 میلیارد تومان نقدینگی از پرتفوی سهامداران حقیقی به سمت سبد سرمایه‌‌گذاران حقوقی‌ دارد. معاملات هفته گذشته با جابه‌جایی‌ حدود 5 میلیارد تومانی به نفع حقوقی‌ها در روز شنبه آغاز شد. در این روز حقوقی‌های بازار بیشترین خرید را در نمادهای فلزی – معدنی به ثبت رساندند. بر این اساس تغییر مالکیت به ثبت رسیده در نماد فولاد مبارکه اصفهان به حدود 2 میلیارد تومان رسید (به نفع حقوقی‌ها). چدن‌سازان و گل‌گهر نیز از جمله دیگر نمادهای مورد توجه معامله‌گران عمده در بازار روز شنبه بودند. در این روز معامله‌گران حقیقی نیز بیشترین خرید را در نماد پتروشیمی شیراز انجام دادند. به‌طوری‌که تغییر مالکیت به ثبت رسیده در این نماد به حدود 9/ 3 میلیارد تومان رسید. نمادهای خودرویی از جمله ایران خودرو نیز از دیگر نمادهای مورد توجه سهامداران خرد در بازار روز شنبه بود. در این روز شاهد جابه‌جایی 3/ 1 میلیارد تومانی سهام «خودرو» از پرتفوی حقوقی‌ به سبد سهام حقیقی‌ها بودیم. در لیزینگ رایان سایپا نیز شاهد عرضه سنگین سهم از سوی حقوقی‌های شرکت بودیم. بر این اساس 45 میلیون سهم این شرکت از سوی سایپا عرضه شد. به این ترتیب درصد مالکیت «خساپا» در نماد «ولساپا» به 69/ 47 درصد کاهش یافت.
توجه به تازه‌وارد‌ها در روز یکشنبه

در جریان معاملات روز یکشنبه تغییر مالکیت بیش از 8 میلیارد و 500 میلیون تومانی را از سبد سهام حقیقی به پرتفوی معامله‌گران حقوقی شاهد بودیم. در این میان بیشترین جابه‌جایی صورت گرفته در نماد تازه وارد چدن‌سازان به ثبت رسید. به‌طوری‌که تغییر مالکیت 7/ 3 میلیارد تومانی «چدن» به نفع حقوقی‌ها صورت گرفت. این نماد به روال روزهای قبل شاهد عرضه‌های سنگین از سوی سهامداران خرد یعنی حقیقی‌ها بود. این در حالی است که دیگر نماد تازه‌ وارد یعنی «های‌وب» با بیشترین خرید از سوی سهامدار حقیقی مواجه شد. در حالی سهامدار عمده این شرکت یعنی سید ایمان میری اقدام به عرضه مجدد 5 میلیون سهم دیگر در بازار روز یکشنبه کرد که این میزان سهام عرضه شده از سوی حقیقی‌های بازار جمع‌آوری شد. به این ترتیب شاهد تغییر مالکیتی حدود 8/ 1 میلیارد تومانی در این نماد و در مسیر حقوقی به حقیقی بودیم. پالایش نفت تهران و توسعه معادن و فلزات نیز از دیگر نمادهای مورد توجه سرمایه‌گذاران حقوقی در این روز بودند.
تداوم تغییر مالکیت به نفع معامله‌گران عمده

روند منفی حاکم بر بازار سهام در حالی برای سومین روز متوالی ادامه یافت که شاهد افت حدود 72 واحدی شاخص کل در معاملات روز دوشنبه بودیم. در این شرایط همچنان تغییر مالکیت به ثبت رسیده به نفع معامله‌گران حقوقی بود. به‌طوری‌که در این روز جابه‌جایی بیش از 7/ 6 میلیارد تومانی از سبد سهام حقیقی به پرتفوی سرمایه‌گذاران حقوقی صورت گرفت. در این میان بیشترین نقش در تغییر مالکیت به نفع معامله‌گران حقوقی، خریدهای پرحجم آنها در نمادهای گروه خودرویی و به ویژه سایپا بود. بر این اساس روز دوشنبه شاهد تغییر مالکیت حدود 2 میلیارد تومانی سهام در سایپا در مسیر حقیقی به حقوقی بودیم. این در حالی است که سایپا خود در نقش فروشنده ظاهر شد و مطابق روال چند روز اخیر اقدام به عرضه‌های سنگین در نماد پارس خودرو کرد. به این ترتیب روز دوشنبه نیز 227 میلیون سهم از پارس خودرو را به‌صورت بلوکی عرضه کرد که تمامی آن را شرکت سرمایه‌گذاری گروه صنعتی رنا خریداری کرد. به نظر می‌رسد با توجه به روند عرضه‌های بلوکی مزبور سایپا قصد خروج از نماد «خپارس» را داشته باشد. همچنین در جریان معاملات روز دوشنبه، شاهد تداوم خرید سهام «شتران» و «ومعادن» از سوی حقوقی‌های بازار بودیم. به این ترتیب تغییر مالکیت 7/ 1 میلیارد تومانی را در «شتران» و 1/ 1 میلیارد تومانی را در «ومعادن» از سوی حقیقی به حقوقی شاهد بودیم.
تغییر مالکیت به نفع حقوقی‌ها با موتور «سایپا»

از اواسط هفته همراه با انتشار گزارش‌های مثبت از سوی برخی نمادهای بزرگ بازار، ریزش قیمتی در بیشتر سهام معامله شده در بازار کاهش یافت و انگیزه‌ای برای افزایش خریداران حقوقی به وجود آمد. این گروه پس از تجربه چند روز منفی، احتیاط را کنار گذاشته و به خریدهای پرحجم و با انگیزه بالا اقدام کردند. به‌طوری‌که شاخص کل بورس در معاملات روز سه شنبه، مجدد به مدار مثبت بازگشت و با افزایش 112 واحدی نماگر بازار، نخستین رشد پاییزی بورس به ثبت رسید. در این شرایط همچنان شاهد تغییر مالکیت به نفع حقوقی‌ها بودیم. بر این اساس طی معاملات روز سه‌شنبه تغییر مالکیت 3/ 5 میلیارد تومانی از پرتفوی سهامداران حقیقی به پرتفوی معامله‌گران حقوقی صورت گرفت. در این روز حقوقی‌ها به‌خصوص در برخی نمادها معاملات پرحجم و خریدهای مناسبی انجام دادند. در صدر این خریدها، تقاضا برای نماد گروه خودرویی و به ویژه سایپا قرار داشت؛ در حالی حجم معاملات «خساپا» در جریان روز سه‌شنبه از 100 میلیون سهم فراتر رفت که حدود 90 درصد از معاملات به ثبت رسیده در این نماد از سوی حقوقی‌ها بود. در نهایت جابه‌جایی حدود 5 میلیون سهم از سبد حقیقی به پرتفوی حقوقی را شاهد بودیم. البته خود سایپا مطابق روال چند روز اخیر در نقش فروشنده سهام پارس خودرو ظاهر شد. به این ترتیب 227 میلیون سهم دیگر«خپارس» از سوی «خساپا» عرضه شد که تمامی آن را سرمایه‌گذاری رنا خریداری کرد.دو نماد لیزینگ سایپا و ایران خودرو شرق نیز از دیگر نمادهای مورد توجه حقوقی‌ها در بازار روز سه‌شنبه بودند؛ در نماد «ولساپا» شاهد خرید حدود 5 میلیون سهمی از سوی سهامدار 54/ 3 درصدی یعنی شرکت گروه مالی سپهرصادرات بودیم. در نماد «خشرق» نیز شرکت توسعه کسب وکارسبا اقدام به جمع آوری این نماد کرد.
افزایش تحرک حقیقی‌ها در آخرین روز هفته

در حالی روند جابه‌جایی به ثبت رسیده در آخرین روزکاری هفته، با چرخش به سمت حقیقی‌های بازار، تغییر جهت داد که در این روز شاهد جابه‌جایی بیش از 3/ 7 میلیارد تومانی در مسیر حقوقی به حقیقی بودیم. این تغییر زمین بازی تحت تاثیر خریدهای پرحجم حقیقی‌ها در نمادهای تازه‌وارد به ویژه «های‌وب» و «چدن» صورت گرفت. در این میان تغییر مالکیت به ثبت رسیده از پرتفوی حقوقی به حقیقی در نماد «های‌وب»‌ به بیش از 16میلیارد تومان و در نماد «چدن» به 2 میلیارد تومان رسید.

در حالی سهامدار عمده «های‌وب» در جریان 4 روز ابتدایی هفته گذشته اقدام به عرضه‌های متناوب در حجم 5 و 10 میلیون سهم کرده بود که در مجموع این روز‌ها بیش از 37 میلیون سهم مزبور را به فروش رساند. اما در معاملات روز چهارشنبه این عرضه با حجم بالاتر و به حدود 40 میلیون سهم رسید. هر چند این عرضه‌ها در راستای ایجاد تعادل در بازار و کاهش صف خرید شرکت صورت گرفت اما در نهایت صف خرید سنگین و بالغ بر 127 میلیون سهمی برای آن باقی ماند.در این روز نماد چدن‌سازان نیز شاهد عرضه حدود 5/ 1 میلیون سهمی از سوی سهامداران عمده بود که این روند به خرید 96 درصدی این سهم از سوی معامله‌گران حقیقی انجامید.بررسی روند خریدهای صورت گرفته از سوی معامله‌‌گران حقوقی نیز نشان از آن دارد که این گروه بیشترین خرید را در نماد آسان پرداخت پرشین انجام داده است. بر این اساس تغییر مالکیت «آپ» به بیش از 2 میلیارد تومان و در مسیر حقیقی به حقوقی بود. نماد سایپا نیز با جابه‌جایی بیش از 2میلیارد تومانی از دیگر نمادهای مورد توجه حقوقی‌ها در بازار روز چهارشنبه بود.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۱۸۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله گران گاز از حالا نگران زمستان آینده اروپا شدند

تین نیوز

پس از گذشت بیش از یک سال از نوسانات بی سابقه قیمت در بازار گاز طبیعی اروپا، معامله گران دوباره مضطرب شده اند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، در حالی که تقاضا همچنان ملایم مانده و اروپا با بالاترین ذخایر ثبت شده از فصل گرمایش خارج شده است، بازیگران صنعت که هفته جاری در کنفرانس فلیم (Flame) در آمستردام گرد هم آمدند، شاهد ریسک های رو به صعود هستند و قیمتها هم واکنش نشان می دهند.

نگرانی ها شامل ابهامات نسبت به جریان باقی مانده صادرات گاز روسیه از طریق اوکراین و افزایش تقاضا برای گاز در آسیا است. پس از سپری شدن دو زمستان ملایم متوالی، احتمال دارد زمستان آینده سردتر از حد معمول باشد که باعث افزایش مصرف خانگی می شود.

کارا مک دونالد، مدیر تامین و منشا ال ان جی و سوختهای پاک در شرکت RWE AG در این باره گفت: آیا از بحران خارج شده ایم؟ فکر می کنم خیلی زود است که بگوییم. اگر زمستان سردی داشته باشیم، امسال، سال آینده، انعطاف پذیری در بخش تقاضا، کاهش خواهد یافت.

نگرانی ها در بازار معاملات آتی خود را نشان می دهند. قراردادهای زمستان آینده، گرانترین قراردادها در منحنی هستند.

پس از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین، اروپا تا حد زیادی واردات گاز طبیعی مایع از منابع دیگر از جمله آمریکا، خاورمیانه و آفریقا را جایگزین واردات گاز روسیه از طریق خط لوله کرد اما کشورهایی مانند اتریش و اسلواکی هنوز بیشتر سوخت خود را از طریق مسیر قدیمی از روسیه، تامین می کنند.

این وضعیت ممکن است به زودی تغییر کند. یکی از مدیران شرکت گاز تی اس او اوکراین در اظهاراتی در کنفرانس فلیم، هرگونه توافقی را که اجازه می دهد گاز روسیه پس از اتمام مدت قرارداد فعلی در پایان سال ۲۰۲۴، ترانزیت شود را منتفی اعلام کرد. آندری پروکوفیف گفت: هیچ ظرفیتی در مرز مزایده نخواهد شد.

مارکو سالفرانک، رئیس قاره ای تجارت کالا اروپا در شرکت اکسپو هولدینگ گفت: در حالی که به نظر نمی رسد معامله گران به طور کامل برخی جریان ها را منتفی بدانند، چنین اظهارنظرهایی یک علامت سوال بزرگ ایجاد می کند.

ریسک های نوسان پس از این که قیمتها از رکورد مشاهده شده در اوج بحران انرژی نیمه دوم سال ۲۰۲۲، کاهش پیدا کردند، دوباره افزایش یافته اند.

پاتریک دوگاس، مدیر تجارت ال ان جی در شرکت توتال انرژی در کنفرانس «فلیم» گفت: رقابت میان اروپا و آسیا برای ال ان جی، به قوت خود باقی می ماند.

واردات ال ان جی چین در سه ماهه اول نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۲۱ درصد افزایش یافته است و همزمان، نشانه هایی از افزایش تقاضا از سوی بازارهایی در تایلند و مصر هم وجود دارد. مانند اروپا، بیشتر خرید ال ان جی در آسیا، در فصل گرمایش نیمکره شمالی انجام می شود.

 سالفرانک اظهار کرد: اگر ما به بازار برای زمستان آینده نگاه کنیم، یک نرخ اضافی ریسک وجود دارد.

سایر مسائلی که توسط معامله گران در این کنفرانس ذکر شد، شامل اختلالات احتمالی در آمریکا در طول فصل توفان در سال جاری و مشکلات در تاسیسات تولید بود. مختل شدن فعالیت تاسیسات فری پورت در گلف کاست آمریکا یا نروژ که اکنون بزرگترین تامین کننده گاز اروپا است، قیمتهای اروپایی را در دو سال گذشته افزایش داده است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، گرگور پِت، تحلیلگر ارشد در شرکت یونیپر در این باره گفت: مسئله آنچه که واقعا اتفاق می افتد، نیست بلکه آن چیزی است که افراد انتظار دارند اتفاق بیافتد. این مسئله، به نوبه خود باعث افزایش قیمت می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • معامله گران گاز از حالا نگران زمستان آینده اروپا شدند
  • بورس تغییر جهت داد
  • رشد یک‌هزار واحدی شاخص بورس
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • قرمز پوشی یک دست بانک‌ها پس از خرید سهام باشگاه پرسپولیس!
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • کاهش بیش از ۱۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ فاز اصلاحی شاخص شروع شد؟
  • گزارش روزانه بورس ۴ اردیبهشت/ رشد بورس موقتی بود؟
  • بیت کوین به قیمت جدید رسید/ ۶۶ هزار و ۴۶۹.۳۲ دلار