Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@19:36:09 GMT

چین عامل اصلی رشد تقاضای نفت در جهان شد

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۱۸۹۸۸

جهان انرژی در هفته گذشته شاهد حفظ صادرات نفت ایران با وجود تعطیلی تأسیسات، افزایش عرضه نفت عراق و لیبی در ماه سپتامبرو کاهش ذخایر نفت و فرآورده های نفتی چین بود.
به گزارش ایرنا و به نقل از رویترز، صادرات نفت ایران به مشتریان عمده آسیایی خود (چین، کره جنوبی، هند و ژاپن) در ماه اوت (مرداد - شهریور) برای دومین ماه متوالی افزایش داشت و به بالاترین رقم از ماه مارس (اسفند و فروردین) تاکنون رسید که در سایه رشد واردات چین و کره از ایران حاصل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این گزارش ادامه می دهد، اما واردات نفت مشتری‌های آسیایی از ایران همچنان برای چهارمین ماه متوالی پایین تر از رقم مدت مشابه پارسال باقی مانده است.
بر اساس آمارهای دولتی و داده های ردگیری آمد و شد کشتی ها، کشورهای چین، هند، کره جنوبی و ژاپن در ماه اوت میلادی در مجموع روزانه یک میلیون و 640 هزار بشکه نفت از ایران خریداری کرده اند که 10.8 درصد کمتر از سال 2016 میلادی در همین مقطع است.
**حفظ صادرات نفت ایران با وجود تعطیلی تأسیسات
به گزارش رویترز، «سعید خوشرو»، مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران در حاشیه یک کنفرانس صنعتی در سنگاپور گفت: ایران قصد دارد با وجود عملیات تعمیر و نگهداری، کاهش ذخایر نفت و افزایش تقاضای داخلی، میزان کنونی صادرات نفت خام و میعانات گازی خود را، یعنی 2 میلیون و 600 هزار بشکه در روز، تا پایان سال 2017 حفظ کند.
خوشرو افزود: صادرات معیانات گازی ایران به دلیل عملیات تعمیر و نگهداری در میدان پارس جنوبی از 550 هزار بشکه 15 ماه گذشته، به حدود 450 هزار بشکه در روز کاهش خواهد یافت، اما انتظار می رود صادرات نفت خام ایران تا پایان سال در حد 2 میلیون و 100 هزار بشکه تا 2 میلیون و 300 هزار بشکه در روز تثبیت شود.
**افزایش عرضه نفت عراق و لیبی در ماه سپتامبر تولید اوپک را بالاتر برد
تحقیقات موسسه تامسون رویترز نشان داد که در پی افزایش صادرات نفت عراق و تولید این کالا در لیبی در ماه سپتامبر، عرضه نفت اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در این مقطع 50 هزار بشکه در روز بالاتر رفت و پایبندی اعضا از 89 درصد به 86 درصد کاهش یافت.
تولید نفت این سازمان در ماه سپتامبر با احتساب گینه استوایی که عضو جدید اوپک است به میانگین 32 میلیون و 860 هزار بشکه در روز رسید.
**قیمت نفت تا پایان 2020 میلادی نزدیک به 60 دلار می رسد
به گزارش شبکه خبری سی ان بی سی، «بن وان بوردن»، مدیر عامل شرکت انگلیسی - هلندی شل، اعلام کرد که انتظار رسیدن قیمت نفت به حدود 60 دلار برای هر بشکه تا پایان دهه جاری میلادی، نامعقول نیست.
پیش‌بینی قیمت نفت در کوتاه مدت دشوار است، با این حال وی انتظار رشد قیمت‌ها را دارد. بوردن گفت: گمان می‌کنم در نتیجه محدود شدن عرضه در بازار، قیمت نفت به تدریج افزایش می یابد. رشد تقاضا در بازارهای جهانی استمرار داشته است، اما بحث عرضه بسیار پیچیده‌تر بوده است.

**چین عامل اصلی رشد تقاضای نفت در جهان شد
به گزارش رویترز، آمار رسیده از اداره گمرک چین نشان داد که این کشور در هشت ماه نخست سال جاری میلادی هشت میلیون و 440 هزار بشکه در روز نفت خام وارد کرد. این میزان نسبت به مدت مشابه پارسال 12.3 درصد، معادل روزانه 950 هزار بشکه، افزایش نشان می دهد. این افزایش، چین را در سال جاری میلادی به اصلی ترین محرک رشد تقاضای نفت در جهان تبدیل کرده است.
آژانس بین المللی انرژی انتظار دارد که تقاضا برای نفت در جهان در سال 2017 میلادی یک میلیون و 600 هزار بشکه در روز نسبت به سال گذشته میلادی افزایش یابد.
**تولید روزانه نفت آمریکا در ماه ژوئیه از 9 میلیون بشکه فراتر رفت
به گزارش رویترز، اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد که تولید روزانه نفت آمریکا در ماه ژوئیه امسال با 141 هزار بشکه افزایش ماهانه به 9 میلیون و 240 هزار بشکه رسید. بنا به گزارش این اداره، تولید روزانه نفت تگزاس در این مقطع 21هزار بشکه و داکوتای شمالی 14 هزار بشکه افزایش یافت.
**ذخایر نفت و فرآورده های نفتی چین کاهش یافت
به گزارش خبرگزاری شین‌هوا، ذخایر نفت خام چین، بزرگترین واردکننده این کالا در جهان، در ماه آگوست با 3.42درصد کاهش نسبت به ماه ژوئیه به 29 میلیون و 790 هزار تن رسید که این نشانه‌ای از افزایش رشد تقاضای نفت در این کشور است.
ذخایر سوخت چین نیز در همین مقطع با 0.95 درصد کاهش به 17 میلیون و 20 هزار تن رسید که طبق اعلام شین‌هوا پایین‌ترین میزان آن از دسامبر گذشته تا کنون است. عامل کلیدی کاهش ذخایر سوخت، افت 1.7 درصدی سوخت دیزل یا همان گازوئیل و رسیدن آن به میزان هفت میلیون و 330 هزار تن است.
پسندیدم 0

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۱۸۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلید رشد آینده خودرو‌های برقی در کجاست؟

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) پیش‌بینی کرد که فروش خودرو‌های الکتریکی در سال ۲۰۲۴ به شدت افزایش می‌یابد و تقاضای نفت به طور فزاینده‌ای کاهش می‌یابد و زیرساخت‌های مقرون‌به‌صرفه و شارژ، کلید رشد آینده خواهند بود.

به گزارش ایسنا، آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد که فروش خودرو‌های برقی امسال به ۱۷ میلیون خواهد رسید، در مقایسه با ۱۴ میلیون در سال ۲۰۲۳، که بیش از یک خودرو از هر پنج خودروی فروخته شده در سراسر جهان الکتریکی خواهد بود و پیش‌بینی می‌کند ۱۰ میلیون از این فروش در چین باشد.

نتایج نشان داد که سرعت جذب خودرو‌های الکتریکی به این معنی است که تقاضای نفت برای حمل و نقل جاده‌ای در حدود سال ۲۰۲۵ به اوج خود برسد. آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد اگر کشور‌ها به سیاست‌های اعلام شده عمل کنند، حدود ۶ میلیون بشکه در روز، تقاضای نفت تا سال ۲۰۳۰ و ۱۱ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۳۵ کاهش می‌یابد.

این موسسه در مورد تقاضای خودرو‌های برقی گفت: بسیاری از مسائل در برخی کشور‌ها باعث نگرانی‌ها در مورد سرعت رشد صنعت شده است، اما آمار فروش جهانی همچنان قوی است. فروش سه ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۵ درصد افزایش داشته است.

آژانس بین‌المللی انرژی اضافه کرد که پاسخگویی به تقاضای رو به رشد با زیرساخت شارژ نیز چالشی کلیدی خواهد بود، زیرا شبکه‌های شارژ باید تا سال ۲۰۳۵ به ۶ برابر برسند.

دیگر خبرها

  • جنبش دانشجویی عامل فروپاشی اندیشه استکبار جهانی
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳
  • کلید رشد آینده خودرو‌های برقی در کجاست؟
  • قیمت نفت برای سومین روز کاهش یافت
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ |برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد