Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رييس‌ جمهور کشورمان، ايران و ترکيه را لنگر ثبات در منطقه دانست و از گسترش و تقويت همکاريهاي دفاعي تهران – آنکارا استقبال کرد.
به گزارش خبرگزاري مهر، حجت‌الاسلام حسن روحاني عصر دوشنبه در ديدار ژنرال «خلوصي آکار» رييس ستاد ارتش ترکيه، با اشاره به روابط رو به گسترش ايران با ترکيه به عنوان کشوري دوست و برادر در منطقه، گفت:‌ امروز مناسبات سياسي، اقتصادي و بين‌المللي دو کشور در سطح خوبي قرار دارد و بايد تلاش کنيم تا همکاري‌هاي نظامي و دفاعي في‌مابين نيز همتراز با آن توسعه يافته و تقويت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رييس جمهور با بيان اينکه ايران و ترکيه به عنوان دو کشور مسلمان و ريشه دار در منطقه، با تهديدات مشترک منطقه‌اي از جمله تروريسم، ناامني و بي‌ثباتي روبرو هستند، گفت: بايد براي رفع اين تهديدات و در راستاي منافع مشترک، روابط و همکاري‌هاي همه جانبه تهران -آنکارا گسترش يابد.
روحاني با تأکيد بر اينکه اراده دو دولت ايران و ترکيه بر تقويت مناسبات و همکاري‌هاي نيروهاي مسلح دو کشور است، گفت: نيروهاي مسلح ايران و ترکيه مي‌توانند با توسعه همکاري‌ها و انتقال تجربيات، در بخش‌هاي مختلف، روابط سازنده‌اي را در راستاي رفع تهديدات منطقه‌اي سامان دهند.
رييس جمهور مبارزه با تروريسم و حفظ مرزهاي جغرافيايي در منطقه را از مهم‌ترين اهداف دو کشور در توسعه همکاري‌ها و روابط دانست و گفت: ايران و ترکيه به عنوان دو کشور مهم و لنگر ثبات در منطقه، هرگاه در کنار هم باشند، تأثيرگذاري و نقش آفريني بهتري در راستاي حل و فصل مسايل منطقه‌اي خواهند داشت.
روحاني با تأکيد بر ضرورت تلاش در راستاي تقويت دولت‌هاي مرکزي در عراق و سوريه، براي يکپارچگي سرزميني، مبارزه با تروريسم و ايجاد ثبات در منطقه و عدم هرگونه تغيير در مرزهاي جغرافيايي، افزود: هر گونه بر هم خوردن ثبات در مرزهاي جغرافيايي به گسترش ناامني و بي‌ثباتي در منطقه خواهد انجاميد.
ژنرال «خلوصي آکار» رييس ستاد ارتش ترکيه نيز در اين ديدار ضمن ابراز خرسندي از ملاقات با رييس جمهور کشورمان، گفت: ايران و ترکيه به عنوان دو قدرت مهم در منطقه مي‌توانند با توسعه همکاري‌ها و روابط، نقش مؤثري در ايجاد ثبات و آرامش در منطقه ايفا کنند.
رييس ستاد ارتش ترکيه گروه‌هاي تروريستي را مانع بزرگي در مسير ايجاد ثبات و آرامش منطقه دانست و اظهار داشت: ترکيه نسبت به تماميت ارضي همه کشورهاي منطقه از جمله سوريه و عراق احترام قائل است و آمادگي دارد تا در راستاي مبارزه با تروريسم و بي‌ثباتي همکاري‌هاي خود را با کشورهاي دوست بويژه ايران گسترش دهد.
خلوصي آکار با اشاره به ضرورت توسعه مناسبات و همکاري‌هاي ايران و ترکيه، خواستار گسترش روابط نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران با ارتش ترکيه در زمينه‌هاي مختلف از جمله مبارزه با قاچاق انسان، قاچاق مواد مخدر و تأمين امنيت در منطقه شد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۶۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد

صمد حسن‌زاده رییس اتاق بازرگانی ایران صبح امروز در همایش تجاری ایران و کوبا در محل اتاق ایران گفت: روابط ایران و کوبا همواره دوستانه و با احترام متقابل بوده و دو کشور از شرکای سیاسی یکدیگر می شوند و  سابقه دوستی دو ملت در سطح عالی بوده است. با این حال، این حسن روابط سیاسی در روابط اقتصادی دو کشور بازتاب ملموسی و مطلوبی نداشته است.

وی افزود: دو کشور راه درازی را در توسعه روابط تجاری داند و مقامات دو کشور باید بر تعهد خود بر همکاری اقتصادی تاکید داشته باشند.

حسن زاده ادامه داد: حجم تجارت ایران و کوبا در سال‌های اخیر به طور پیوسته افزایش داشته و در سال ۲۰۲۲ تجارت دو کشور بیش از ۲۴۳ میلیون دلار بوده است. در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۰، ۲۱۰ میلیون دلار بود.

رییس اتاق ایران خاطرنشان کرد: ایران محصولات نفتی و پتروشیمی و مواد غذایی و ساختمانی به کوبا صادر و دارو، تجهیزات پزشکی و خدمات مهندسی از این کشور وارد می کند.

وی یادآور شد: در تجارت دو کشور زیرساخت ها به اندازه کافی توسعه نیافته است و همچنین تحریم های آمریکا علیه هر دو کشور بزرگ ترین مانع تجارت بین دو کشور بوده است. با این حال، ایران و کوبا می‌توانند از تجارب هم در مقابله با تحریم‌ها استفاده کنند.

وی یادآور شد: کشاورزی، گردشگری و انرژی می تواند زمینه همکاری مشترک دو کشور باشد. همچنین ایران به دلیل برخورداری از کریدور شرق به غرب می‌تواند زمینه ارتباط کوبا را با اوراسیا فراهم آورد.

رییس اتاق ایران گفت: واکسن پاستوکووک در زمان شیوع ویروس با همکاری کوبا در ایران تولید شد.

وی در ادامه از کوبا به عنوان یکی از مهم ترین صادرکنندگان نیکل یاد کرد و گفت: معادن نیکل و کبالت در ایران وجود دارد که سرمایه گذاری بر آنها نشده و ایران می‌تواند از دانش و فناوری کوبا در زمینه بهره برداری از ذخایر نیکل استفاده کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • شکست ائتلاف ضدایرانی
  • تلاش برای گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه با محوریت بنیاد رودکی
  • همکاری‌های هنری ایران و روسیه گسترش می‌یابد
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • وزیر خارجه انگلیس: ایران منطقه را بی ثبات می کند
  • همسایگان ایران مجاهدت‌های نیرو‌های مسلح در حراست از خلیج فارس را می‌ستایند
  • علاقمندی کشور‌های آفریقایی برای بهره‌مندی از توانمندی‌های حوزه سلامت ایران