Web Analytics Made Easy - Statcounter

بوی بد دهان یکی از آزار دهنده ترین انواع بو ها است. عوامل مختلفی باعث ایجاد بوی بد دهان در فرد می شوند؛ بوی بد دهان حتی می تواند در روابط اجتماعی شما نیز بسیار تاثیر گذار و مخرب باشد؛ از این رو لازم است تا به سرعت برای از بین بردن و مقابله با آن دست به کار شوید. در ادامه شما را با روش های از بین بردن بوی بد دهان آشنا خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با دکتر سلام همراه باشید.

بوی بد دهان یکی از بدترین کابوس‌های هر انسان است . زندگی در اجتماع مارا مجبور به حرف زدن با دیگران می‌کند و در صورتی که شما یک تنفس بدبو داشته باشید خیلی زود توسط اطرافیانتان طرد می‌شوید.

یکی از بدترین کابوس‌های هر انسان است . زندگی در اجتماع مارا مجبور به حرف زدن با دیگران می‌کند و در صورتی که شما یک تنفس بدبو داشته باشید خیلی زود توسط اطرافیانتان طرد می‌شوید. با توجه به اهمیت این موضوع در این مقاله سعی میکنیم تمام جوانب این مشکل را مورد بررسی قرار دهیم.

از کجا بفهمم که تنفسم بد بوست؟

علائم زیادی وجود دارند که می‌توانند نشان دهند تنفس شما بد بو است. آیا متوجه شده‌اید که وقتی شروع به حرف زدن می‌کنید، افراد از شما فاصله می‌گیرند؟ آیا هنگامی که آنها را می‌بوسید صورتشان را برمی‌گردانند؟ اگر فکر می‌کنید ممکن است تنفس‌تان بدبو باشد، تست ساده‌ای وجود دارد که می‌توانید انجام دهید. کافیست داخل مچ دست‌تان را لیس بزنید و بو بکشید؛ اگر بد بو است، می‌توانید تا حدود زیادی مطمئن باشید که نفس‌تان هم بد بو است. یا از یک دوست خیلی صمیمی بپرسید که کاملا با شما روراست باشد و حقیقت را بگوید.

دلیل بوی بد دهان چیست؟

بوی بد دهان، یک مشکل بسیار رایج است و دلایل متفاوتی دارد. بوی بد مکرر و ماندگار، معمولا به دلیل گازهایی است که توسط باکتری‌های لایه بیرونی دندان‌ها، لثه‌ها و زبان آزاد می‌شود. همچنین ذرات غذا که میان دندان‌ها و روی زبان مانده‌اند، پوسیده شده و می‌توانند گاهی موجب بوی ناخوشایند شوند. غذاهای تند و بودار مانند سیر، قهوه و پیاز هم می‌توانند مزید بر علت شوند. بنابراین باید حتما دندان‌های‌تان را به درستی و مرتبا مسواک بزنید. این‌کار به خوش بو شدن نفس‌تان کمک می‌کند.

باکتری روی دندان‌ها و لثه‌ها که “پلاک” نام دارد، موجب بیماری‌های لثه و پوسیدگی دندان هم می‌شود. یکی از علائم هشداردهنده بیماری لثه این است که تنفس‌تان همیشه بدبو باشد یا مزه بد و ناخوشایندی در دهان داشته باشید. دندانپزشک‌تان می‌تواند زمان چکاپ‌های منظم، این مشکل را تشخیص داده و درمانش کند. هرچه زودتر این مسئله تشخیص داده شود، درمانش هم موثرتر خواهد بود.

سایر دلایل تنفس بدبو

برخی از مشکلات پزشکی هم می‌توانند باعث بدبو شدن تنفس شوند. ” خشکی دهان ” یا گزروستومیا، بیماری است که در آن، دهان شما بزاق کمتری ترشح می‌کند و موجب رشد باکتری در دهان شده و در نهایت تنفس را بدبو می‌کند. خشکی دهان، ممکن است به‌خاطر بعضی از داروها، مشکلات غده بزاقی و یا تنفس مدام با دهان به جای بینی باشد. افراد سالمند، بزاق کمتری تولید می‌کنند که منجر به مشکلات بیشتری می‌شود.

اگر شما از خشکی دهان رنج می‌برید، دندانپزشک‌تان می‌تواند تولید کننده بزاق مصنوعی را برای‌تان تجویز کند، یا درمان‌های دیگری را پیشنهاد دهد.

سایر بیماری‌ها می‌توانند موجب بد بو شدن تنفس شوند؟

بیماری‌های دیگری که موجب تنفس بدبو می‌شوند شامل عفونت‌های گلو، بینی یا ریه‌ها؛ سینوزیت؛ برونشیت؛ یا بیماری‌های کبد و کلیه می‌شود. اگر دندانپزشک شما تشخیص داد که دهان شما سالم است، باید به پزشک خانواده‌تان یا یک متخصص مراجعه نمایید تا دلیل این مشکل را پیدا کند.

سیگار کشیدن می‌تواند تنفس را بدبو کند؟

بله؛ تنباکو به نوبه خود نفس را بدبو می‌کند. تنها جوابی که در این مورد وجود دارد، ترک سیگار است. سیگار نه تنها تنفس‌تان را بدبو می‌کند بلکه موجب آسیب چشایی و از دست دادن آن می‌شود و لثه‌ها را آزرده می‌کند. افراد سیگاری بیشتر در معرض بیماری‌های لثه هستند و ریسک ابتلا به سرطان دهان، ریه، و بیماری‌های قلبی هم در آنها بالاتر است. از دندانپزشک، داروساز یا مراقب بهداشت بخواهید که در ترک سیگار به شما کمک کند. اگر سیگار کشیدن را متوقف کردید اما همچنان تنفس‌تان بدبو بود، باید به دندانپزشک یا پزشک مراجعه کنید.
دندانپزشک چه کمکی به من می‌کند؟

اگر تنفس شما بدبو است، نیاز دارید که یک برنامه منظم برای تمیز و خوشبو نگه داشتن دهان داشته باشید. چکاپ‌های مکرر توسط دندانپزشک به او اجازه می‌دهد تا جاهایی را که پلاک میان دندان‌های تان تشکیل شده بررسی کرده و تمام این نواحی را که دسترسی به آنها دشوار است، تمیز کند. دندانپزشک می‌تواند بهترین شیوه تمیز کردن دندان‌ و لثه و همچنین نواحی را که از تمیز کردن آن غافلید ( مانند زبان)، به شما نشان دهد.

می‌توانم از تنفس بدبو جلوگیری کنم؟

برای آن‌که تنفس‌تان خوشبو باشد باید هیچ‌گونه بیماری لثه نداشته باشید و دهان‌تان را تمیز نگه دارید. اگر نفس‌تان بدبو است، یک یادداشت از تمام غذاهایی که می‌خورید و داروهایی که مصرف می‌کنید تهیه کرده و آن را به دندانپزشک‌تان نشان دهید تا بتواند راه‌های حل این مشکل را به شما ارائه دهد.

دندان‌ها و لثه‌ها را شب‌ها قبل از خواب مسواک بزنید و حداقل یکبار دیگر هم در طول روز با خمیردندان فلورایددار این‌کار را انجام دهید. فراموش نکنید که زبان‌تان را هم مسواک بزنید یا از برس زبان استفاده کنید. مصرف غذاها و نوشیدنی‌های شیرین را هم محدود کنید.

دهان‌شویه کمکی می‌کند؟

نباید از دهان‌شویه صرفا برای پنهان کردن بوی بد دهان استفاده کنید. بنابراین اگر دیدید تمام مدت از دهان‌شویه استفاده می‌کنید، با دندانپزشک‌تان مشورت کنید. دهان‌شویه های زیادی وجود دارند که با فرمولاسیون خاصی برای جلوگیری از تنفس بدبو و بیماری لثه ساخته شده‌اند. بعضی از دهان‌شویه ها که حاوی کلرهیکسیدین هستند و برای بیماری لثه تجویز می‌شوند، اگر طولانی مدت مورد استفاده قرار گیرند، موجب لکه‌دار شدن دندان می‌شوند. باید بروشور را به دقت بخوانید و یا درمورد نحوه استفاده از آن پرس و جو کنید.
اگر دندان مصنوعی دارم، چطور می‌توانم از تنفس بدبو پیشگیری کنم؟

تمیز کردن دندان مصنوعی درست به اندازه تمیز کردن دندان طبیعی مهم است. ذرات غذا ممکن است در لبه‌ها و چفت‌ها گیر کرده و اگر کاملا تمیزشان نکنید، پوسیده شوند. باید مسواک جداگانه‌ای برای تمیز کردن دندان مصنوعی داشته باشید. قانون کلی این است: مسواک بزنید، بخیسانید و دوباره مسواک بزنید. دندان مصنوعی را روی یک کاسه آب تمیز کنید تا از دست‌تان به زمین نیفتد.

پیش از خیساندن، با مسواک بشویید تا به درآمدن ذرات غذا کمک کنید. برای مدت کوتاهی دندان مصنوعی را در یک تمیز کننده خاص بخیسانید و سپس دوباره آن را مسواک بزنید. درست مانند دندان طبیعی به آن مسواک بزنید و مطمئن شوید تمام سطوح آن را تمیز کرده‌اید؛ از جمله سطحی که روی لثه‌های تان فیکس می‌شود. اگر لک یا پوسته روی آن دیدید، به دندانپزشک مراجعه کنید. بیشتر دندانپزشک‌ها، مسواک با سر کوچک یا متوسط را پیشنهاد می‌کنند یا در صورت امکان برای شما، مسواک مخصوص دندان مصنوعی.

چگونه کسی را که تنفسش بدبو است، از این موضوع باخبر کنیم؟

احتمالا همه ما کسی را می‌شناسیم که تنفسش بدبو است، اما تعداد بسیار کمی از افراد شجاعت مطرح کردن آن را دارند. مسلما گفتن این موضوع به کسی که نفسش بوی بدی دارد، کار حساسی است که به مهارت نیاز دارد. همیشه این احتمال وجود دارد که رنجیده و خشمگین و یا خجالت‌زده شوند و دیگر هرگز باشما حرف نزنند! با این وجود همیشه یادتان باشد که تنفس بدبو می‌تواند نشانه هربیماری یا مشکلی باشد. اگر کسی که تنفسش بدبو است، از این موضوع باخبر شود، می‌تواند به دنبال دلیل آن برود. می‌توانید با یکی از اعضای خانواده‌اش در این مورد صحبت کنید چون دلیل این مشکل می‌تواند یک بیماری باشد که در حال حاضر روند درمان آن را طی می‌کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال شده در 11 مهر 1396 توسط آقای جوانبخت با موضوع دندانپزشکی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۷۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسید کربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب دیده، اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب دیده است اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه داشته باشد، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان برای بیمار به همراه دارد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که یک دندان پوسیدگی سطحی دارد با یک ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان هم کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده شده و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی از مواد غذایی گفت: دندان وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارد، اولین حساسیتی که نشان می‌دهند به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد این مواد لا به لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده شده که بعد از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماه غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل گرفته و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله دندان احتمال دارد دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد خیلی شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری از اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی از افراد عادت دارند لیمو ترش را با دندان فشار دهند و این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زود هنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار دارد، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر بوده و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به خوبی رعایت می‌کنند و استفاده مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید دارند، مراجعه آنها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک بار انجام شود.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، باید مراجعه کودکان به دندان‌پزشک هر شش ماه یا سالی یک بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده شده و مداخله زودتر هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندانپزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم در موارد انتهای پوسیدگی دندان اگر به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به بیمار تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان هم ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود