Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -

رشد قدي كودكان از دوران جنيني آغاز مي‌شود و تغذيه مناسب مادر در دوران بارداري تأثير زيادي در افزايش قد نوزاد دارد.
افزايش قد جزئي از فرآيند رشد است و عواملي مانند ژنتيك، هورمون‌ها و تغذيه مناسب بر رشد قدي تأثيرگذار است.
شروع رشد از دوران جنيني آغاز مي‌شود. پس بايد براي رسيدن به قد بلندتر، از دوران بارداري مراقبت از رشد كودك را آغاز كنيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دوران بارداري تغذيه مادر تأثير زيادي بر قد كودك متولد شده دارد.
به طوري كه مشخص شده است مصرف ناكافي ريزمغذي‌ها و استعمال دخانيات در دوران بارداري به رشد ناكافي و كم‌وزني كودك در هنگام تولد منجر مي‌شود. مصرف غذا در حد متعادل و مناسب از تمام گروه‌هاي غذايي براي دستيابي به رشد قدي مناسب از اهميت به سزايي برخوردار است.
قد متوسط براي پسران شامل ميانگين قد پدر و مادر به‌علاوه 5/6 سانتي متر و براي دختران ميانگين قد پدر و مادر منهاي 5/6 سانتي متر است.‌ براي رشد هر فرد يك دامنه يا محدوده وجود دارد. به عبارتي مرزهاي بالايي و پاييني براي قد هر فرد وجود دارد كه از پيش براي هر فرد تعيين شده است.
با تغذيه‌ مناسب مي‌توانيم از مرز حداقل فاصله گرفته و خود را به حداكثر نزديك كنيم. اما نمي‌توانيم از مرز بالايي تجاوز كنيم. يعني براي اينكه يك فرد به مرز پاييني و فرد ديگر به مرز بالايي دست يابد عوامل تغذيه‌اي در اين زمينه كمك مي‌كند.
بايد توجه داشت كه براي حركت از مرز پاييني به مرز بالايي محدوديت زماني وجود دارد كه نقطه شروع آن از ابتداي بارداري است كه نتيجه آن قد و وزن مطلوب در هنگام تولد خواهد بود و نقطه پاياني آن همزمان با بسته شدن صفحات رشد خواهد بود.
در مرحله بلوغ با جهش قدي مواجه هستيم و پس از بلوغ به‌‌طور ‌معمول افزايش رشد قدي در حدود 6 تا 7 سانتي‌متر خواهد بود.
عوامل تغذيه‌اي كه باعث رشد مي‌شود را مي‌توان به درشت مغذي‌ها مانند مواد قندي، چربي‌ها و پروتئين‌ها كه انرژي لازم براي سوخت و ساز بدن را تأمين مي‌كنند تا عوامل ساختماني و ريزمغذي مانند انواع ويتامين‌ها و مواد معدني مانند كلسيم، روي و منيزيم نام برد.
آنچه كه امروزه تبليغات روي آن متمركز است، قرص‌هاي افزايش قد است كه چيزي جز مجموعه‌اي از ويتامين‌ها و مواد معدني نيست كه به قيمت‌هاي چند برابر فروخته مي‌شود و بسياري از اين مواد از طريق مصرف متعادل و مناسب مواد غذايي قابل دسترس است.
اگر چه غلات تأمين كننده انرژي، قسمتي از پروتئين‌ها و برخي ويتامين‌ها و مواد معدني ضروري است اما مشخص شده مصرف نان‌هايي كه آرد آنها به خوبي تخمير نشده است. به دليل داشتن ماده‌اي به نام فيتات در پوسته غلات مانع از جذب مواد معدني به خصوص «روي» و كوتاهي قد مي‌شود.
سبزي‌ها و ميوه‌ها، انواع ويتامين‌ها و مواد معدني به خصوص پيش‌سازهاي ويتامين a را در رژيم غذايي تأمين مي‌كنند. كمبود متوسط تا شديد ويتامين a مانع رشد مطلوب كودكان مي‌شود.
منابع سرشار از ويتامين a عبارتند از اسفناج، زردآلو، طالبي و دريافت كافي كلسيم كه به ويژه در دوره رشد طولي استخوان‌ها بسيار حايز اهميت است. بنابراين تغذيه با شير، ماست، پنير و انواع كلم را بايد به نوجوانان پيش از رسيدن به سن بلوغ توصيه كرد.
بايد از نور خورشيد و دريافت ويتامين ‌d از منابع غذايي مانند تخم‌مرغ، خامه، شير و كره استفاده كرد. بايد توجه داشت كه براي داشتن وضعيت مناسب هورموني يكي از عوامل مهم وزن مناسب است زيرا وزن اضافي، بلوغ زودرس را به دنبال خواهد داشت و رشد قدي را محدود خواهد كرد.
براي رسيدن به قد مطلوب بايد وزن كودكان را در محدوده طبيعي حفظ كرد. از طرفي ترشح هورمون رشد كه تأثير مهمي در رشد مطلوب دارد، كاملاً تحت تأثير تغذيه فرد است. با مصرف زياد موادقندي، گلوكز كاهش و با مصرف غذاهاي غني از پروتئين افزايش مي‌يابد.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۹۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو

به گزارش خبرآنلاین، «خدیجه رحمانی» متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران در پاسخ به این سوال که بیشتر کمبود کدام ویتامین در کشور وجود دارد گفت: کمبود ویتامین B۱ در کشور بیشتر دیده می‌شود. با الگوهای مصرفی که وجود دارد باید آن را در غلات گنجاند. مثلا نان‌ها باید برای دریافت این ویتامین تصفیه نشده باشند، اما متلاسفانه بیشتر نان‌های ما تصفیه شده است و برای همین ویتامین B۱ دریافت نمی‌شود.

تاثیر ویتامین B بر خلق و خو

به گزاش ایلنا، رحمانی درباره تاثیر ویتامین‌ها روی کیفیت خلق و خو نیز توضیح داد: ویتامین‌های گروه B نقش مهمی در کمک به مغز در تولید سطح کافی مواد شیمیایی مورد نیاز برای مدیریت خلق و خو و سایر عملکردها دارند. بنابراین ویتامین‌های گروه ب در خلق و خو به‌ دلیل نقشی که در متابولیسم بدن دارند بسیار تاثیرگذارند. اگر کسی دارای مقادیر کم ویتامین B و به ویژه B۱۲ باشد، احتمال دارد علائم افسردگی را تجربه کند. به ویژه B۱۲ در کاهش خستگی شناخته شده است.

وی افزود: ویتامین B۳ نیز که در تولید سروتونین نقش دارد بسیار اهمیت دارد. در افراد مبتلا به افسردگی، سطح سروتونین آنها پایین است. توزیع ویتامین B۳ در مواد غذایی زیاد است و عمدتا کمبود آن کمتر پیش می‌آید. مگر کسی مشکلات گوارشی داشته باشد. اما جذب ویتامین B۱ و B۲ از طریق مواد غذایی کمتر است. B۲ بیشتر در شیر و لبنیات یافت می‌شود. اگر به این دست لبنیات حرارت زیاد داده نشود و در معرض نورآفتاب قرار نگیرند، چون نور آفتاب آنها را از بین می‌برد، ممکن است با این شرایط بیشتر جذب بدن شوند. چون ویتامین گروه B نسبتا ناپایدارند و در مراحل پخت بین ۳۰ تا ۶۰ درصد آنها از بین می‌رود برای همین کمبود آن بیشتر حس می‌شود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902665

دیگر خبرها

  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب نهبندان
  • آغاز زندگی در حرکت خودرو امداد
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو
  • شیرینی‌ها و شگفتی‌های کودکان به روایت یک دیدار
  • نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهرمتولد شد
  • حرکت یافتن زندگی در چهارچرخ امداد
  • تولد نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • از چند ماهگی به نوزاد ماست بدهیم ؟