Web Analytics Made Easy - Statcounter

قم - یکی از اساتید حوزه و دانشگاه امام سجاد(ع) را بزرگ‌ترین احیاگر واقعه کربلا دانست و گفت: ایشان همه حوادث کربلا را دیدند و با موضع گیری‌های به موقع آن را به درستی تبیین کردند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: ابومحمد علی بن الحسین(ع) ملقب و مشهور به سجاد و زین‌العابدین چهارمین امام شیعیان بعد از پدرشان حسین(ع)، عموی ایشان حسن(ع) و پدر بزرگشان علی بن ابی‌طالب(ع) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در مدینه به دنیا آمد و در جوانی پدرشان را در صحرای کربلا همراهی می‌کردند، اما به دلیل بیماری در نبرد کربلا شرکت نداشتند.

پس از شهادت پدر و خویشانشان به همراه اسرا به کوفه و سپس دمشق منتقل شدند اما بعدها اجازه پیدا کردند تا به مدینه برگشته در آنجا با عده محدودی از اصحابشان رابطه داشتند.

از آن پس زندگی زین العابدین(ع) به عبادت گذشت و تعلیماتشان بیشتر شکل دعا و نیایش داشت. اثر معروف آن امام همام «صحیفه سجادیه» است که در شکل نیایش نگاشته شده است.

حادثه کربلا زمین و زمان را فراگرفته است

یکی از اساتید حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، ضمن تسلیت ایام حزن شهادت اباعبدالله الحسین(ع) و یارانشان و همچنین شهادت سیدالساجدین، امام سجاد(ع) اظهار داشت: از خداوند می‌خواهیم ما را از بهترین دوستان اباعبدالله الحسین(ع) و عمل به سیره طیبه امام در دنیا و در آخرت در زمره یاران باوفای ایشان قرار دهد.

قاسم جعفری بیان داشت: حادثه کربلا جزو مواردی است که به لحاظ زمانی کوتاه اما به لحاظ تأثیرگذاری همه طول و عرض بشریت را فراگرفته است. اگر بعد از حادثه کربلا پیام آورانی نبودند که عاشورا را تبیین کنند این حادثه همچون بسیاری از حوادث در طول تاریخ فراموش می‌شد.

اگر عاشورا را امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) زنده نمی‌کردند هرگز این احیاگری امروز را نداشتیم

وی با بیان این که همه انبیای الهی برای عاشورا گریسته‌اند، افزود: حضرت امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) و اسرای کربلا کسانی هستند که حادثه کربلا را به درستی برای مردم آن زمان تبیین کردند و در این باره امام سجاد به عنوان امام زمان، نقش بزرگی را ایفا کردند.

این استاد تاریخ اسلام عنوان کرد: به محض این که اباعبدالله الحسین(ع) به شهادت رسیدند فرماندهی به امام عصر، امام سجاد علیه السلام منتقل شد و حتی امام هدی حضرت زینب(س) نیز حضرت سجاد(ع) بودند.

وی اظهار کرد: ابن زیاد که کینه عمیقی از اهل بیت(ع) داشت خیال کرد امام سجاد(ع) نیز در کربلا به شهادت رسیدند زمانی که متوجه زنده بودن امام شد از هر طرف به امام حمله کرد در این زمان حضرت زینب(س) بر امام سجاد(ع) حائل شدند و به لطف الهی چهارمین امام شیعیان در امان ماندند.

آشکار شدن حقیقت حادثه کربلا در قصر یزید

جعفری بیان کرد: پس از حادثه کربلا و به حرکت درآمدن کاروان اسرای کربلا، خطبه خوانی امام سجاد(ع) در قصر یزید در شرایطی که بیمار و نحیف بودند بسیاری از حقایق را آشکار کرد. امام با معرفی خود و جد و پدر و مادرشان خود را به همگان شناساندند و حقیقت مطلب را روشن کردند.

وی تصریح کرد: اگر عاشورا را امام سجاد علیه السلام و حضرت زینب سلام الله علیها زنده نمی‌کردند هرگز این احیاگری امروز را نداشتیم. به یمن تلاش‌های امام سجاد(ع) امروز پیام عاشورا در دنیا معجزه کرده است.

این استاد حوزه و دانشگاه ابراز کرد: تجمع میلیونی محبان اهل بیت علیهم السلام در اربعین حسینی(ع) نتیجه زحمات امام سجاد(ع) در پیام رسانی کربلا در زمان اسارت و ۳۵ سال امامت است.

موضع گیری‌های امام سجاد(ع) در حوادث مهم

وی افزود: موضع گیری‌های امام سجاد علیه السلام در حوادث مهم در طول عمرشان پس از عاشورا همچون در واقعه حره و توابین توانست دشمن را ناامید کند.

جعفری افزود: کوفیان امام حسین علیه السلام را یاری نکردند و زمانی که متوجه حقیقت شدند جانشان را هم دادند اما دیگر فایده‌ای نداشت. بصیرت و تشخیص درست موضع و اقدام به موقع چیزی است که در آن زمان کوفیان نداشتند.

وی با بیان اینکه «سیدالساجدین» و «زین العابدین» از جمله صفات امام سجاد(ع) است،‌ گفت: امام بسیار به فقرا و خانواده‌های نیازمند بدون معرفی خودشان کمک‌های بسیاری می‌کردند.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور بیان داشت: امام سجاد(ع) در طول عمرشان بسیاری از بردگان را خریدند و پس از آن آموزش‌های تربیتی به آن‌ها می‌دادند و به بهانه‌های ساده آزادشان می‌کردند.

وی عنوان کرد: سیدالساجدین(ع) از هر مناسبتی استفاده می‌کردند تا حادثه عاشورا را تبیین و پیام رسانی کنند.

جعفری بیان کرد: صحیفه سجادیه مجموعه‌ای از دعاهای امام سجاد علیه السلام است. امام در قالب دعا سبک زندگی اسلامی، دفاع از بلاد اسلامی، فقه و در واقع همه مسائل دینی مؤمن را به ما آموزش داده‌اند.

عمل به رساله الحقوق مایه مباهات بشر خواهد شد

وی عنوان کرد: رساله الحقوق اثر دیگر امام زین العابدین(ع) است. در این رساله همه حقوق انسان بیان شده و در واقع یکی از معجزات اسلام این رساله است.

کارشناس مسائل مذهبی ادامه داد: چیزی که امروز به نام حقوق بشر یاد می‌شود را امام سجاد علیه السلام ۱۴۰۰ سال پیش بیان کرده‌اند. عمل درست به این رساله مایه مباهات و سازندگی ما در دنیا و آخرت خواهد بود.

امام در قالب دعا سبک زندگی اسلامی، دفاع از بلاد اسلامی، فقه و در واقع همه مسائل دینی مؤمن را به ما آموزش داده‌اند

وی با اشاره به سخنان امام سجاد(ع) عنوان کرد: امام سجاد علیه السلام می‌فرمایند «کسی که برای خودش ارزش قائل باشد دنیا برایش خوار و کوچک خواهد بود».

جعفری در این باره ادامه داد: معرفت و کامل بودن دین مسلمان در این است که در مواردی که به او ربطی ندارد دخالت نکند. اگر همه ما به این سخن امام عمل کنیم دیگر دشمنی، کینه و دروغ و غیبت و شایعه پراکنی را در جامعه شاهد نخواهیم بود؛ متأسفانه در این زمان همه در هر مسئله‌ای خود را کارشناس می‌دانند.

وی با اشاره به اینکه دعا سه حکمت دارد؛ ذخیره قیامت می‌شود، یا در دنیا اجابت می‌شود و موجب دفع بلا می‌شود، گفت: کسی که شوق بهشت دارد برای آن کار خوب و از شهوت دوری می‌کند و کسی که از آتش می‌ترسد به گرد حرام نمی‌چرخد.

این استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: اسلام و اهل بیت(ع) همه را به علم دعوت کرده‌اند. امام می‌فرمایند «اگر مردم می‌دانستند در علم چه گنج‌هایی نهفته است به هر قیمتی سراغ آن می‌رفتند ولو در سختی، طوفان و جانشان به خطر افتد».

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۲۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادواره‌های شهدا، دشمن‌ستیزی را در دلها زنده نگه می‌دارد

ایسنا/یزد رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور گفت: اگر زنده نگه داشتن یاد شهدا نبود امروز جوانان کشورمان برای دفاع از اسلام و کشورشان حتی فراتر از مرزهای ایران زمین این چنین با انگیزه نبودند.

«هادی قاسمی» شامگاه سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه در مراسم یادواره شهید خوشنام که به مناسبت چهارمین سالگرد تدفین شهید گمنام در دانشگاه علم و هنر وابسته به جهاددانشگاهی یزد برگزار شد، به خاطراتی از سفرش به سوریه در سال ۱۳۹۵ به اتفاق جمعی از مدیران رسانه اشاره و اظهار کرد: هرچند در برخی کشورها در رابطه با جنگ تلاش دارند که جهت‌گیری تبلیغی را به سمت فراموش کردن ناگواری‌ها و تلخی‌های آن داشته باشند ولی در کشور ما به رغم گذشت سالها از دوران دفاع مقدس، همچنان تلاش داریم که آن را در اذهان مردم یادآوری کنیم.

وی با اشاره به برگزاری فستیوال‌ها و جشنواره‌های مختلف با موضوع دفاع مقدس، بزرگداشت‌ها و یادواره‌های شهدا، برگزاری اردوهای راهیان نور و سرکشی‌های مداوم از خانواده شهدا در کشورمان، بیان کرد: نتیجه فرهنگی و بازخورد این اتفاقات این شده که ۳۰ سال بعد از جنگ کشورمان، جنگ دیگری هزار کیلومتر آن‌طرف‌تر از مرزهای کشورمان با جهت گیری به سمت ما اتفاق افتاد و هزاران نفر از جوانان کشورمان برای حضور در آن و مقابله با دشمن اسلام اعلام آمادگی کردند.

قاسمی عنوان کرد: امروز هم اگر دوباره جنگ برای کشورمان یا برای جبهه اسلام اتفاق بیافتد، جوانانمان برخلاف ادعای واهی برخی خودفروختگان، بار دیگر برای صیانت و دفاع، حماسی مبارزه خواهند کرد.

وی گفت: رژیم صهوینیستی نیز انتظار داشت با توسل به استراتژی فراموشی بعد از چند نسل، امروز غزه را به تصرف خود درآورد ولی مردم غزه، نفر به نفر و با تبلیغات مادرانه جور رژیم جعلی و غاصب را به فرزندانشان طی این سالها گوشزد کرده‌اند به طوری که اکنون نیز در میان ویرانه‌های شهر و کشورشان فریاد دفاع از خاکشان را سر می‌دهند.

رئیس سازمان بسیج دانشجویی در پایان خاطرنشان کرد: هدف از اقدامات دستگاه‎های فرهنگی و بر و بچه‌های بسیج برای برگزاری این قبیل رویدادها و یادواره‌های شهدا این است که هرگز ظلم دشمن را فراموش نکنیم و در برابر تبلیغات دستگاه ظالمانه، زینب‌وار بایستیم و باور داشته باشیم که قدرت ۷۲ تن از سپاه چند هزار نفری دشمن بیشتر است.

آیت الله «سید محمد کاظم مدرسی» امام جمعه بخش مرکزی یزد نیز در این مراسم بزرگداشت ضمن تسلیت ایام شهادت امام جعفر صادق(ع)، به روایتی که انسانها را به زندگی همانند زندگی زنبور عسل توصیه می‎کند، اشاره و تصریح کرد: خداوند در قرآن کریم، زندگی دو حیوان را مقابل یکدیگر قرار داده به طوری که انسان از زندگی عنکبوتی، نهی کرده و به زندگی مانند زنبور عسل توصیه کرده است.

وی نقش استعمار در زندگی بشری را همانند زندگی عنکبوت خواند و گفت: استعمار ملتها را اسیر خود کرده و همانند عنکبوت شیره جان آنها را می‌مکد ولی زندگی زنبور عسل، یک زندگی اجتماعی و تولید محور به عنوان یک اصل است و از طرفی تولید زنبور عسل نیز تولیدی فاسدناپذیر است.

آیت الله مدرسی به نقل از روایتی دیگر، یکی از موجوداتی که برای خاموش کردن آتش نمرود برای سوزاندن حضرت ابراهیم(ع) تلاش کرد را زنبور عسل به حد توانش خواند و گفت: انسانها نیز باید به اندازه توان خود در راه خداوند گام بردارند تا خداوند نیز آنها را یاری کند.

وی تاکید کرد: در واقع اسلام، مرد میدان می‌خواهد نه تماشاچی؛ چرا که همین تماشاچیان بودند که علی(ع) را خانه نشین کردند و به حسن(ع) زهر نوشاندند و سر فرزندان زهرا(س) را بر سر نیزه کردند.

امام جمعه بخش مرکزی یزد در این باره به بیانات امام راحل(ره) در ایام پایانی تبعیدشان در پاریس نیز اشاره و عنوان کرد: امام(ره) تاکید داشتند که مردم وظیفه دارند با تمام توان از حکومت خود دفاع کند و قطعاً اگر چنین نبود ۳۰۰ هزار شهید در کشورمان برای اسلام و این نظام جان خود را فدا نمی‌کردند.

وی با بیان این که بر همین اساس نیز همگان در مقابل حجاب و عفاف، در مقابل ترک فعل‌ها و در برابر اختلاس و این جامعه مسئول هستیم، گفت: باید آموزه‌های دینی‌مان را از شهدا فرا گیریم.

آیت الله مدرسی در پایان نیز اظهار کرد: شهدای بزرگمان به تعبیر سردار شهید سلیمانی تا شهید نشدند و زندگی شهادت‌گونه برای خود انتخاب نکردند، به فیض شهادت نائل نیامدند که ما نیز باید از آنها الگوبرداری کنیم.

اجرای سرود توسط گروه «فجر جاوید» و مداحی «مجتبی رمضانی» و برپایی نمایشگاه فرهنگی از دیگر برنامه‌های این یادواره بزرگداشت مقام شامخ شهید بود که با حضور پرشور اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های استان برگزار شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • آخرین وضعیت معابر پایتخت در روز پنجشنبه
  • عکس| جدیدترین عکس سجاد افشاریان در پشت صحنه تئاتر
  • چرایی پیش‌بینی‌ناپذیری از ایران فردا | برخوردها از سال ۸۸ جامعه را پیچیده‌تر کرده | تنش‌های بزرگ در دل رخدادهای کوچک است!
  • تصاویر دو شهید معلم حادثه تروریستی کرمان در حسینیه امام(ره)
  • آرزوی ساده یک معلم+ فیلم
  • تقدیر سجاد انوشیروانی و کوروش باقری از معلمان
  • معلمی که امام خمینی(ره) خطبه عقدش را خواند
  • یادواره‌های شهدا، دشمن‌ستیزی را در دلها زنده نگه می‌دارد
  • ۷ چالش بزرگ که شما را سرسخت‌تر از آدم‌های معمولی می‌کند