Web Analytics Made Easy - Statcounter

فارس نوشت: دولت دوازدهم براساس تکلیف قانون برنامه ششم توسعه موظف است منابع و مصارف بودجه را به گونه‌ای متعادل کند که قواعد مالی اعم از تراز عملیاتی، کسری بودجه و نسبت‌ هزینه‌های جاری به طرح‌های تملک دارایی و سایر مباحث متعادل شده و رابطه منطقی بین آنها برقرار شود.
محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه پس از 4 سال که وعده بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد را در دولت یازدهم مطرح کرده بود، به تازگی در نشستی عنوان کرد: نظام بودجه‌ریزی برای سال 97 تغییر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان برنامه و بودجه در جمع خبرنگاران گفته بود، بودجه دستگا‌ه‌ها براساس دو معیار قیمت تمام شده و حجم فعالیت‌ آ‌نها تعیین خواهد شد؛ همچنین شاخص دیگری که تعیین شده مربوط به تفویض اختیار اختصاص بودجه به استان‌ها است؛ به جای قراردادن منابع در اختیار دستگا‌ه‌های ملی، آن را در اختیار استان‌ها خواهد گذاشت.

وی همچنین عنوان کرده بود، دیگر نمی‌توانیم بودجه را به شیوه سنتی تهیه و به نسبت تورم سالانه درصدی روی آن بگذاریم، زیرا دولت منابع محدود در اختیار دارد و باید بتوان با صرفه‌جویی، ارتقای بهره‌وری به کاهش هزینه‌ها کمک کرد.

به گزارش فارس، پیشتر جسته گریخته اقداماتی برای تغییر در شیوه بودجه ریزی انجام شده بود، اما اولین گام عملیاتی نمودن استفاده از شیوه مبتنی بر عملکرد که می‌تواند نویدبخش خوبی برای سازمان برنامه و بودجه باشد در بخشنامه بودجه97 نمود عینی پیدا کرد.

طبق پیوست 6 این بخشنامه عناوین دستگاه‌های اجرایی موضوع بند «پ» ماده 7 قانون برنامه ششم توسعه تشریح شده است.

به گفته مسئولان شیوه بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد برای سال آینده با ابتکار دولت به افزایش حقوق کارمندان گره خورده، به گونه‌ای که پیشنهاد شده 5 درصد علاوه بر میزان افزایش حقوق سال ‌آینده کارمندان از محل صرفه‌جویی و اجرای بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد به عنوان سایر پرداخت‌ها پیش‌بینی شود.

کارشناسان معتقدند 40 درصد دستگاه‌ها در این قاعده گنجانده شده و کارمندان انها می‌توانند از این موضوع بهره‌مند شوند.

بر این اساس بند «پ» ماده 7 برنامه ششم به صراحت بیان می‌کند دولت موظف است از سال اول اجرای قانون برنامه سالانه اعتبارات 20 درصد دستگاه‌های اجرایی مندرج در قوانین بودجه سالانه را به صورت بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد تنظیم نماید. به نحوی که در سال پایانی اجرای برنامه 100 درصد دستگاه‌ها دارای بودجه مبتنی بر عملکرد باشند؛ بنابراین علاوه بر محدودیت منابع تکلیفی است که قانون برنامه بر دوش دولت نهاده و باید این موضوع عملیاتی شود. کما اینکه یکی از وعده‌های مسئولان سازمان برنامه و بودجه نیز از دولت یازدهم عملیاتی کردن چنین رویکردی است.

طبق بخشنامه بودجه سال 97 برخی از دستگاه‌های اجرایی مشمول بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد بدین شرح است:

وزارت نیرو،‌ پژوهشگاه نیرو، سازمان انرژی اتمی،‌ پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای،‌سازمان هواشناسی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، سازمان ثبت احوال کشور، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، وزارت دفاع و پشتیبانی دفاع و نیروهای مسلح،‌ستاد مرکزی راهیان نور، گمرک، سازمان ملی استاندارد، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی، موسسه سرم‌سازی رازی، وزارت علوم و آموزشکده محیط زیست به همراه مراکز آموزش عالی کشور، سازمان صدا و سیما و دانشگاه‌ها مشمول این بخش می‌شوند.

دولت برای سال آینده ناگزیر است به منظور افزایش منابع بودجه، درآمدهای مالیاتی و سایر و یا اینکه صرفه جویی در هزینه‌ها جاری را در دستور کار قرار دهد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۲۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احترام به HSE رویکرد احترام به کارکنان و شهروندان است/هدف برنامه ۱۴۱۰ مباحث زیست‌محیطی است

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان گفت : HSE یک پروژه کنار پروژه‌های دیگر نیست ، HSE یک رویکرد است که در تمام پروژه‌ها اجرا می‌شود و باید به اصول و مبانی آن توجه کنیم ، احترام به HSE احترام به کارکنان و شهروندان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا. سعید ابراهیمی امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در همایش اهمیت، نقش و جایگاه HSE در مدیریت شهری اظهار کرد : این همایش در ادامه فعالیت کارگروه HSE با هدف افزایش آگاهی و توانمندی در این عرصه برنامه‌ریزی شده است .

وی با اشاره به شعار سال در بیانات مقام رهبری افزود: دو کلید واژه جهش تولید و مشارکت مردم در این شعار وجود دارد که عامل اصلی جهش تولید، نیروی انسانی است و در این راستا بهره‌وری نیروی کار مطرح شود که اگر آن را ارتقا دهیم، منجر به رشد تولید می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با بیان اینکه در عرصه مشارکت مردم نیز نوع نگاه ما در تکالیف، تصدی‌گری و تولی‌گری مهم است ادامه داد: لفظ کارگر مقدس است و بار معنایی و ارزش دارد، همه مدیران در این عرصه باید کار کنند.

ابراهیمی تصریح کرد: در حوزه شهری و در مجموع در شهرداری و سازمان‌های وابسته جامعه ۲۰ هزار نفری در شهر فعالیت می‌کنند که سلامت و ایمنی آن‌ها بسیار مهم است، از سوی دیگر مردمی که در این شهر زندگی می‌کنند در معرض فعالیت‌های ما و تأثیر آن قرار می‌گیرند.

ابراهیمی با بیان اینکه HSE نظام مدیریتی و یک سیستم شامل ابزارها، روش‌ها و رویکردها است که سه هدف ایمنی ، سلامت و محیط زیست را در بردارد، اظهار کرد: HSE یک پروژه کنار پروژه‌های دیگر نیست ، HSE یک رویکرد است که در تمام پروژه‌ها اجرا می‌شود و باید به اصول و مبانی آن توجه کنیم .

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با اشاره به اینکه احترام به HSE احترام به کارکنان و شهروندان است، افزود: هدف کلان برنامه ۱۴۱۰ مباحث زیست‌محیطی است و ششمین هدف خرد آن مباحث HSE است ، در این راستا کارگروه HSE نیز در شهرداری تشکیل شده است .

وی ادامه داد: پیش از تشکیل این کارگروه در مجموعه شهرداری و مناطق پانزده‌گانه اقدامات در این حوزه انجام می‌شد، اما شاهد نبود یکپارچگی در اهداف و وظایف بودیم، با تشکیل این کارگروه این موضوع را به نظام مبتنی بر اصول و رویه در همه بخش‌ها تبدیل کردیم.

ابراهیمی با اشاره به قوانین بالادستی کشور در این موضوع ادامه داد: گروه ۴۰ نفره در کارگروه HSE به موضوعاتی همچون آموزش ، تحلیل حوادث ، شناسایی عدم انطباق‌ها در ریسک ساختمانی شهرداری و … می‌پردازند .

وی افزود : تعیین و انتخاب مشاور برای فرآیند HSE با هدف احصا و شناسایی ابهامات این فرآیند و استقرار نظام HSE در یکی از مناطق و سازمان به عنوان هدف‌گذاری در سال‌جاری ، دو پروژه‌ای است که امسال به آن ورود می‌کنیم .

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان با تقدیر از سازمان‌های برتر شهرداری که عملکرد موفقی در حوزه HSE دارند تصریح کرد: سال جاری برای بیمه جامع شهروندی مناقصه برگزار کردیم که نرخ آن از سال قبل پایین‌تر است، زیرا شرکت برنده شاخص خسارت را کمتر ارائه کرده بود که باید با آنالیز بدانیم چقدر به عملکرد ما در این حوزه بازمی‌گردد.

کد خبر 749995

دیگر خبرها

  • خبر جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان/ تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان مشخص شد
  • پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی
  • خبر خوب رئیس سازمان برنامه و بودجه به کادر درمان کشور
  • تغییر رئیس مرکز آمار ایران
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • عدم تصویب جداول بودجه مانعی برای بحث پرداخت تسهیلات ایجاد نمی‌کند
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی / مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • تصمیم مجلس برای فوق‌العاده پرستاری و حقوق کارکنان وزارت کشور
  • احترام به HSE رویکرد احترام به کارکنان و شهروندان است/هدف برنامه ۱۴۱۰ مباحث زیست‌محیطی است