Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - دهه اول محرم به سر رسيد اما سريال‌هاي تلويزيون براي اين ايام باز هم نرسيد. يکي از ضعف‌هاي اساسي و آشکار صداوسيما عدم پاسخگويي به نياز مخاطب در مناسبت‌هاي مهم ملي و مذهبي بوده است.
خبرگزاري فارس- گروه راديو و تلويزيون: «آرش فهيم» در نقد عملکرد تلويزيون در دهه اول محرم مطلبي نوشته و نسخه‌اي از آن را در اختيار خبرگزاري فارس قرار داده که متن کامل آن را در ادامه مي‌خوانيد:
 اين بار هم روش‌هاي امتحان پس داده، اضطراري و تکراري، دستان خالي صداوسيما براي اين ايام مهم را گرفتند؛ روش‌هايي مثل تبديل «مختارنامه» به چند فيلم سينمايي و پر کردن جاهاي خالي که هر سال اتفاق مي افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جالب اين است که در يک شبکه، ريش هاي مختار سفيد هستند و در شبکه ديگر، سياه! همچنين نمايش تصاوير زنده و زيباي آيين‌هاي عاشورايي از مناطق مختلف کشور به اضافه برنامه‌هاي گفت وگو محور درباره عاشورا، محور اصلي برنامه‌هاي تلويزيون در اين مقطع زماني بود.البته يکي از ضعف‌هاي اساسي و آشکار صداوسيما و به ويژه سيما در چهار، پنج سال اخير، عدم پاسخگويي به نياز مخاطب در مناسبت‌هاي مهم ملي و مذهبي بوده است. مناسبت‌هايي چون نيمه شعبان، ولادت امام علي(ع)، دهه فاطميه، تاسوعا و عاشورا و ... تلويزيون دچار خلأ در نمايش برنامه‌هاي مناسب اين ايام است. اين درحالي است که اين مناسبت‌ها، تنها به چند عنوان در تقويم و چند روز تعطيلي محدود نيست، بلکه فرصت‌هاي ويژه‌اي براي کار فرهنگي و رسانه‌اي درباره موضوع محوري آن مناسبت هستند. چون صداوسيما اصلي‌ترين و پرمخاطب‌ترين رسانه و دستگاه فرهنگي در کشور است، همه انتظار دارند که براي موقعيت‌هاي زماني مقدس، سنگ تمام بگذارد. اما صداوسيما به سادگي اين فرصت‌ها را از دست مي‌دهد.بي برنامگي صداوسيما براي دهه اول محرم نسبت به ساير مناسبت‌ها خسارت آميز‌تر است. اول اينکه اين مناسبت، حدود دو هفته است که يک مقطع زماني طولاني محسوب مي‌شود. دوم هم اينکه هيچ مناسبت مذهبي ديگري همچون محرم، همه جامعه ما را مجذوب خودش نمي‌کند. در اين مقطع، همه مردم ايران از هر طبقه و قشر و از هر قوميتي و با هر گرايش و سليقه سياسي، يک صدا و همانند مي‌شوند. حتي اقليت‌هاي مذهبي نيز در اين ايام، سوگوار سيدالشهدا(ع) هستند. به همين دليل هم روزها و شب‌هاي عزاداري محرم، ملت ايران به وحدت بي‌نظيري مي‌رسد. اين وضعيت، يک فرصت استثنايي براي رسانه‌ها و دستگاه‌هاي فرهنگي است تا تأثيرگذاري خود را افزايش دهند. به ويژه صداوسيما در اين دو هفته مي‌تواند هم از فضاي خاص جامعه بهره لازم را ببرد و بر بينندگان خودش بيفزايد و هم فرهنگ عاشورايي را در قالب برنامه‌هاي خلاقانه و پرجاذبه در جامعه قوام ببخشد.تلويزيون به مختار به چشم يک منجي نگاه مي‌کند و کمبود يا نبود سريال جديد را با تکه تکه و خلاصه‌سازي سريال «مختارنامه» جبران مي‌کند. اما تکرار پي در پي و هر ساله اين سريال، موجب دلزدگي و دافعه‌انگيز شدن آن مي‌شود. بسياري از مردم کشور ما و برخي از مردم کشورهاي اسلامي، خاطرات بسيار خوشي از «مختارنامه» دارند،‌اي کاش کاري نکنيم که اين سريال، به عنصري دم‌دستي و براي پر کردن جاهاي خالي برنامه‌هاي تلويزيون تقليل پيدا کند. فراموش نکنيم که آثار فاخر تلويزيوني و سينمايي نيز حکم ميراث فرهنگي را دارند و از آنها هم بايد به خوبي مراقبت و حراست کرد و جلوي آسيب ديدن آنها را گرفت.هر چند که کمبود بودجه، به عنوان اصلي‌ترين معضل صداوسيما در طي اين سال‌ها، مانع توليد سريال‌هاي فاخر تاريخي-مذهبي شده است، اما مي‌توان اين کمبود را به گونه ديگري جبران کرد. مثلا مي‌توان سريال‌هاي کم خرج و با موضوعات روز اما با الهام از قيام کربلا ساخت. به ويژه اينکه اين روزها نيز بسياري از حوادث اطراف ما متأثر از عاشورا هستند.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۲۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ادامه سریال‌های موفق در دستور کار است

پیمان جبلی، رئیس سازمان صدا و سیما در گفت‌وگویی درباره آخرین وضعیت سریال‌های الف ویژه اظهار‌کرد: دو مجموعه تلویزیونی «الف ویژه» فاخر سلمان فارسی و موسی‌(ع) در دست تولید است‌؛ هر دو مجموعه نمایشی با برنامه‌ریزی منظم، مراحل مختلف آنها در حال پیشرفت است.وی افزود: فناوری تولید مجموعه موسی‌(ع) با سریال سلمان فارسی و همه مجموعه‌های نمایشی که تا‌کنون تولید شده، متفاوت است و براساس تولید مجازی یا همان Visual Production در دست ساخت است که تجهیزات قابل توجهی را باید تأمین کنیم که به تدریج در حال تأمین است. 
  روند سنتی تولید سریال‌های تاریخی تغییرکرد
رئیس سازمان صداوسیما گفت: امیدواریم امسال دو مجموعه تلویزیونی موسی‌(ع) وسلمان فارسی براساس زیرساخت‌ها و تجهیزات تولید مجازی در تراز روز دنیا قرار گیرند.به نظر می‌رسد تولید مجموعه‌های فاخر الف ویژه اگر بخواهد با شکل فعلی ادامه یابد، هم به لحاظ هزینه و هم به لحاظ زمان تولید چندان به صرفه نباشد‌؛ لذا ما توسعه فناوری جدید «تولید مجازی» را هدف قرار داده‌ایم. وی ادامه داد: درحال حاضر فصل یک سریال سلمان فارسی درخاک ایران از سال گذشته شروع شده و با همان برنامه‌ریزی که پیش‌بینی شده در حال پیشروی است و شاهد حضور مجدد عوامل و بازیگران و برنامه‌سازی در شهرک غزالی صداوسیما هستیم.به گفته رئیس سازمان صداوسیما، سریال سلمان فارسی در سه فصل ساخته می‌شود؛ فصل دوم آن که مربوط به بیزانس بوده، به اتمام رسیده و در حال حاضر فصل ایران در حال تصویربرداری است و فصل پایانی هم که مربوط به بخش حجاز است، بعد از این‌که فصل ایران به مراحل وسط یا پایانی برسد، مراحل پیش‌تولید فصل حجاز آغاز می‌شود. جبلی درباره لوکیشن تصویربرداری سلمان فارسی یادآور شد: عموما لوکیشن‌هایی که برای فصل بیزانس طراحی شد، در مجموعه شهرک سینمایی غزالی سازمان صداوسیما ساخته شد و یک ساخت و سازهای ماندگاری است که برای همه مجموعه‌های تلویزیونی یا سینمایی قابل استفاده است. 
 
صداوسیما سریال‌های نمایش خانگی تراز را خریداری می‌کند
وی در پاسخ به پرسشی درباره خریداری سریال‌های نمایش خانگی ازسوی صداوسیما و پخش در شبکه‌های سیما اظهار‌کرد: اگر در تولید مجموعه‌های نمایشی با ضوابط سازمان صداوسیما و هماهنگی بین تهیه‌کننده و مجموعه صداوسیما، برای شبکه نمایش خانگی برنامه‌ای تولید شود، هم حمایت ‌ و هم خریداری می‌کنیم اما فعلا به مورد مشخصی نمی‌توانم اشاره‌کنم. 
 
سیاست صداوسیما، فصول بعدی‌سازی سریال‌های موفق است
رئیس سازمان صداوسیما درباره ساخت فصول بعدی سریال‌های پرمخاطب سیما بیان کرد: اساسا یکی از پایه‌های اساسی طرح تحول صداوسیما، فصل دوم‌سازی است به این معنا که اگر مجموعه‌هایی به هر دلیلی توفیقاتی داشتند، آن سریال‌ها به‌عنوان ارزش و ویژند صداوسیما مورد بهره‌‌برداری قرار می‌گیرند و فصول بعدی آنها تلاش می‌شود ساخته شود‌؛ البته در هر موضوعی فصل‌های جدید باید با موضوعات متنوع و کیفیت بالاتر و بهتر ساخته شود تا به آن برند لطمه وارد نشود. وی ادامه داد: عملکرد صداوسیما در دو سه سال اخیر نشان می‌دهد از برندهای مهم حمایت کرده و برای ساخت فصل‌های بعدی آنها اقدام کرده است؛ مثلا زیرخاکی و «نون‌خ» بخشی از آنهاست‌. درباره ساخت فصول بعدی پایتخت هم قبلا توضیح داده‌ام؛ بنابراین سیاست مذکور ادامه می‌یابد و هر مجموعه‌ای که موفق بوده، مطمئن باشید ساخت فصول بعدی آنها در دستور‌ کار است. 

دیگر خبرها

  • سریال «بدل» به تلویزیون می‌رسد
  • ساخت ادامه سریال‌های موفق در دستور کار است
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت
  • به جای واکنش احساسی، چهره واقعی اسلام را به دنیا نشان دهیم
  • واکنش تهیه کننده نون خ به دستمزد نجومی سعید آقاخانی
  • سعید آقاخانی دستمزد نجومی گرفته؟ | واکنش تهیه کننده نون خ | او در تیم نویسندگان، کارگردانی و بازیگری است و برای ...
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی واقعیت دارد؟
  • کارشناس مذهبی تلویزیون: دانشجویان معترض امریکا پیروان امام صادق هستند | فیلم
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • ویدیوی ادعایی درباره هک تلویزیون و پاسخ صداوسیما