Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@21:15:47 GMT

کتابهایتان را جا بگذارید

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۳۳۵۲۰

موسس و مدیر عامل انجمن شاعران جوان استان اصفهان گفت: من سال گذشته بیش از 18 کتاب و امسال بیش از 25 جلد مطالعه کردم و در سطح شهر قرار دادم و روی آن نوشتم من این کتاب راخواندم بسیار زیبا بود پیشنهاد می‌کنم که شما هم بخوانید وحالا اگر این شیوه درکل کشور اجرایی شود به نظر من می‌تواند روش بسیار جذابی برای افزایش روند مطالعه باشد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهرناز آزاد در گفت‌و گو با خبرنگار فرهنگ و هنر ایسنا، اظهار کرد: اقدامات انجمن‌های ادبی برای جذب نویسنده و شاعر کافی نیست و به نحوی جلوی رشد ادبی جوانان گرفته شده است و متاسفانه جامعه از همین جوانانی که فعال هستند استقبال نمی‌کند و در جشنواره‌ها بیشتر ازافراد شناخته شده با سبقه کاری بالا دعوت می‌شود و این بدترین اتفاقی است که برای جوانان مستعد شکل می‌گیرد.

وی درباره استقبال از جوانان دارای نبوغ ادبی افزود: انجمن‌ها باید به سمتی پیش بروند که جوانان مستعد را حمایت کنند و نردبانی برای رشد آنها به وجود بیاوردند و انجمن‌هایی که از جوانان استقبال می‌کنند موفق خواهند بود.

نویسنده کتاب هزار سال غزل ادامه داد: انجمن شاعران جوان استان اصفهان از سال 1379تشکیل شد و دلیل نامگذاری آن مشارکت جوانان است و افرادی که زیر 40 سال سن دارند ثبت نام می شوند تا رشد ادبی پیدا کنند و آثارشان به چاپ برسد .

وی اظهار کرد: من فکر می کنم انجمن شاعران جوان به خوبی توانسته استعدادها را به کار گیرد و هدف ما همیشه جذب شاعران جوان بوده است و تا جایی که در توانم بوده تلاش کردم تا جوانان رشد پیدا کنند.

آزاد گفت: مدرسان انجمن برای پذیرش باید حداقل یک اثر چاپ شده داشته باشند یا اگر ندارند می‌بایستی 20 تا 25 سال سابقه سرودن یا نوشتن داشته و مورد تایید وزارت ارشاد باشند.

نویسنده کتاب آخرین صدا در خصوص گسترش فرهنگ سازی برای افزایش روند مطالعه گفت: یکی از ره‌آوردهای ما این بوده که در هر همایشی به همراه هدایایی که به برندگان اهدا می‌شود،چند جلد کتاب هم موجود باشد و حدود 200 جلد کتاب به مهمانان و کسانی که فقط برای مشاهده همایش آمده‌اند براساس رده سنی آنها هدیه شده است و از مهمانان در پایان همایش درخواست می‌شود تا کتاب‌ها را بخوانند و در همایش بعدی مسابقه‌ای را اجرا کرده و به برنده جوایزی اهدا می‌شود این گونه به راحتی می‌توان علاقه مندان را به سمت کتابخوانی روانه کرد.

آزاد گفت: در یک کشور اروپایی جهت افزایش فرآیند مطالعه فردی کتابی را که محتوای جالبی داشته در جایی یا روی نیمکتی در پارک جا می‌گذارد و بعد روی آن می‌نویسد که من این کتاب راخواندم بسیار زیبا بود پیشنهاد می‌کنم که شما هم بخوانید و بعد آن را در جایی جا بگذارید.

این نویسنده تصریح کرد: من سال گذشته بیش از 18 کتاب و امسال بیش از 25 جلد مطالعه کردم و در سطح شهر قرار دادم و همان جمله را نوشتم وحالا اگر این شیوه درکل کشور اجرایی شود به نظر من می‌تواند روش بسیار جذابی برای افزایش روند مطالعه باشد .

وی در خصوص اجرایی کردن افزایش سطح مطالعه در جامعه یاد آور شد: در همایش همای رحمت که به مناسبت هفته غدیرتوسط انجمن برگزار شد به همه کسانی که به همایش آمدند گفته شد که برای افزایش کتابخوانی در سطح کشور به ازای کتاب‌هایی که به آنها هدیه می‌دهیم آنها نیز کتاب زیبایی که دارند را به انجمن هدیه کنند تا بتوانیم در همایش بعدی کتاب‌های اهدایی شرکت‌کنندگان را به افراد دیگر هدیه دهیم اگر این کار را همه انجمن‌ها در سطح کشور انجام بدهند و آن را همگانی کنند وضعیت کتابخوانی در سطح کشور می‌تواند رشد چشمگیری پیدا کند.

وی در خصوص اینکه دنیای آکادمیک هیچوقت دنیای کارگاهی نمی‌شود، گفت: برخی از کارشناسان زبان و ادبیات فارسی تاکنون هیچ شعری نگفته‌اند و یا کتابی ننوشته‌اند، اما از آن طرف هم افرادی با رشته دیگری در کارگاه‌ها هستند، اما شعر می‌گویند و کتاب می‌نویسند.

این نویسنده ادامه داد: دنیای آکادمیک ما به آن سطح نرسیده است که دانشجویان را به آن مرحله برساند تاتوانایی شعر گفتن و نویسندگی داشته باشند. البته استثنا هم وجود دارد و بستگی دارد که فرد چقدر علاقه‌مند باشد تاهم تحصیلات آکادمیک را دنبال کند و هم به صورت کارگاهی به شعر و نویسندگی ادامه دهد.

آزاد اظهار کرد: دانشجوی فعال ادبیات باید حداقل بالای 2 هزار کتاب بخواند، ولی متاسفانه این در بین دانشجویان خیلی کم دیده می‌شود و دانشگاه کم پیش می آید که دانشجو را فعال و پویا بار بیاورد و متاسفانه همه عملکردها کاملا تکراری و مشخص است. در صورتی که عملکرد ها درون کارگاه‌ها بسیار به روز و پویا است و تنوع بسیار بالا و قابل اجرایی دارد.

این مدیر انجمن شاعران جوان یادآور شد: در دانشگاه فقط شاعران گذشته چون حافظ و سعدی مورد بررسی قرار می گیرند و به شاعران معاصر چندان توجهی نمی‌شود ما امروز به شاعرانی چون افشین یداللهی و فاضل نظری نیازمندیم.

نویسنده کتاب مشق و الهام گفت: من معتقد هستم که فرد هم باید تحصیلات آکادمیک یک رشته را داشته باشد و هم ذوق آن را و هم درآن رشته فعالیت کرده باشد و تا آن جایی که ممکن است باید سواد خود را در زمینه موردنظر افزایش دهد. کاملا واضح است که فرد علاقه مند هم تحصیلات آکادمیک را دنبال می‌کند و هم در کارگاه‌ها به فعالیت می‌پردازد و این موارد، پیش زمینه ای برای نویسنده خوب شدن است.

به گزارش ایسنا، مهرناز آزاد شاعر، نویسنده و روزنامه نگار است هزار سال غزل، ما چشم‌های شاهزاده، مشق و الهام، آخرین صدا ... مجموعه شعر غایبان موجه برای شهدای دفاع مقدس و شهدای مدافعان حرم از جمله آثار این نویسنده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۳۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب

آمار نشر در فروردین ماه حاکی از افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب در فروردین ماه نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته دارد، در حال شمارگان کتاب نیز ۵۷ درصد افزایش داشته است.

به گزارش تسنیم، براساس آمار‌های موجود در خانه کتاب و ادبیات ایران، در نخستین ماه از سال جدید، نشر ایران شاهد انتشار ۵ هزار و ۲۱ عنوان کتاب تازه بوده است، که نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته شاهد افزایش ۲۴ درصدی بوده‌ایم.

از این میان ۳ هزار و ۶۶۲ عنوان تالیفی و هزار و ۳۵۹ عنوان ترجمه بوده است. ناشران تهرانی ۳ هزار و ۶۳۳ عنوان کتاب منتشر کرده و ناشران شهرستانی هزار و ۳۳۸ عنوان.

در میان کتاب‌های منتشر شده فروردین ماه، ۳ هزار و ۱۰ عنوان چاپ اول و ۲ هزار و ۱۱ عنوان تجدید چاپ بوده است، شمارگان کل کتاب‌های منتشر شده شش میلیون و سیصد و سی هزار و دویست و شصت و چهار نسخه بوده است، اگرچه تعداد عناوین نسبت به بازه زمانی مشابه ۲۴ درصد افزایش داشته است،، اما شمارگان کل کتاب‌ها با ۵۰ درصد افزایش روبرو بوده است.

میانگین شمارگان هر عنوان نیز هزار و ۲۶۰ نسخه بوده است که نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته افزایش داشته است که نسبت به بازه زمانی مشابه ۵۷ درصد افزایش داشته است.

ارزش ریالی کتاب‌های منتشر شده در فروردین ماه، ۱۱ میلیارد و شصت و دو میلیون و پانصد و هفتاد و یک هزار و نود ریال بوده و میانگین قیمت کتاب نیز به ۱۷۰ هزار تومان رسیده است. این در حالی است که در فروردین ماه سال گذشته میانگین قیمت کتاب ۸۱ هزار تومان بوده است، یعنی افزایش ۱۱۰ درصدی را در قیمت‌ها در آستانه نمایشگاه کتاب تجربه می‌کنیم. میانگین قیمت کتاب نیز از صفحه‌ای ۵۰۰ تومان به صفحه‌ای هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است.

افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب در آستانه نمایشگاه کتاب در حالی اتفاق افتاده است که قیمت کاغذ نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته افزایشی نداشته و تعرفه‌های چاپ نیز اخیراً و برای ماه‌های پیش رو با افزایش همراه بوده است.

در میان رده‌های دیویی نشر کودک و نوجوان با ۹۲۱ عنوان کتاب در صدر قرار دارد و پس از آن ادبیات با ۹۰۹ عنوان و کمک درسی با ۷۳۱ عنوان در رده‌های بعدی قرار دارند، کمترین عناوین منتشره نیز با ۶۰ عنوان به حوزه کلیات اختصاص دارد.

در حوزه کودک و نوجوان از ۹۲۱ عنوان کتاب منتشره ۵۶۸ عنوان تالیفی و ۳۵۳ عنوان ترجمه بوده است، اگر چه فاصله ترجمه و تالیف در این حوزه چندان نگران کننده نیست،، اما وقتی آمار کتاب‌های چاپ اول این حوزه را در قیاس با تجدید چاپی‌ها بررسی کنیم، خواهیم دید که روند حرکت ناشران به سمت کتاب‌های تجدید چاپ و کاهش تالیفات تازه در این حوزه ادامه دار بوده و وضعیت نگران‌کننده‌ای را ایجاد کرده است.

شمار کتاب‌های چاپ اول این حوزه ۴۳۵ عنوان و شمار تجدید چاپی‌ها ۴۸۶ عنوان بوده است. میانگین شمارگان کتاب در حوزه کودک و نوجوان نیز هزار و ۴۵۸ نسخه بوده است. اما قیمت کتاب‌های کودک و نوجوان نیز با افزایش روبرو بوده است، از ۵۲ هزار تومان در فروردین سال گذشته به ۷۶ هزار تومان رسیده است. به عبارت دیگر ۴۴ درصد گران‌تر شده است.

دیگر خبرها

  • خاطره مجری برنامه مشاعره از شاعران بنام ایران
  • افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب
  • افزایش سقف حمایت «انجمن سینمای جوانان» از تولید فیلم‌ کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان
  • افزایش سقف حمایت از تولید فیلم‌کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • کمرنگ‌شدن نشریات تخصصی نوجوانان از عوامل افت شعر نوجوانان است
  • از هند تا ایران؛ استقبال شاعران از غزل رهبر انقلاب
  • انتشار کتاب یوسف گم گشته باز آید در ماهشهر
  • چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟