Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس سلامت و پزشکی بی باک؛ بخش مهمترین عناوین:


یک متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب، شایع‌ترین علامت بیماری ام‌اس گزگز کردن یا بی‌حسی دست و پا دانست و گفت: استرس باعث بیماری ام‌اس نمی‌شود.

به گزارش بی‌باک ، دکتر مهدی وحید دستجردی، متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با بیان اینکه بیماری ام‌اس مربوط به کشورهای اسکاندیناوی و نژاد سفیدپوست است و ترس از ام‌اس به دلیل علائم مبهم آن اخیرا وارد کشور ما شده است ؛ گفت: وقتی درباره ام‌اس صحبت می‌کنیم تاکید ما بر علائم شروع است، چون پیشگیری بخصوصی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این بیماری فاکتور خطر دارد، ولی در اختیار خود فرد نیست. فاکتور خطرش نژاد است و این که در خانم‌ها و در سنین جوانی بیشتر اتفاق می‌افتد. ولی استرس باعث بیماری ام‌اس نمی‌شود.

وی در خصوص علامت آغاز بیماری ام‌اس افزود: خیلی از کسانی که مراجعه می‌کنند چون درباره تاری دید، چیزهایی شنیده‌اند بر این باور هستند وقتی از زمین بلند می‌شوند جلوی چشم‌شان سیاهی می‌رود و این را به عنوان علامت آغاز ام‌اس می‌دانند.

این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب، شایع‌ترین علامت بیماری ام‌اس گزگز کردن یا بی‌حسی دست و پا دانست و گفت: در کسی که ام‌اس دارد خواب رفتگی در هر دو دست و پاها اتفاق می‌افتد و در برخی افراد نیز به صورت یخ کردن تظاهر پیدا می‌کند. در بعضی نیز به صورت داغ شدن بدن بروز می‌یابد و در بعضی از افراد مور مور یا سوزن سوزن شدن اتفاق می‌افتد. یکی از عوارض شایع ام‌اس این است که نصف بدن شخص گزگز می‌کند، خواب می‌رود، بی‌حس می‌شود یا از تنه به پایین حس ندارد. اینها علامت‌هایی هستند که می‌توانند علامت ام‌اس باشند به شرطی که حداقل ۲۴ ساعت طول بکشد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا هر گونه خواب رفتگی دست و پا ناشی از ام‌اس است، افزود: خیر. کسانی که خواب رفتگی دست و پایشان از یکی دو روز قبل شروع شده و خوب نمی‌شود و آرام آرام بیشتر می‌شود یا کسی که یک سمت بدن خود را حس نمی‌کند یا از تنه به پایین از یک حدی به پایین احساس خواب رفتگی، داغی، سرما یا بی‌حسی دارد یا کسی که احساس می‌کند چند روزی است کمربندی دور تنه‌اش پیچیده شده و به او فشار می‌آید باید نسبت به ابتلا به ام‌اس شک کند.

دستجردی ادامه داد: حتی تاری دیدی که در بیماری ام‌اس بروز می‌کند از یک چشم آغاز می‌شود؛ یعنی یک چشم از چند روز یا چند ساعت شروع به تار شدن می‌کند. این چشم آن‌قدر تار می‌شود که طی مدتی اصلا دیگر قادر به دیدن نیست. همچنین وقتی چشم را حرکت می‌دهیم مقداری درد هم دارد و کاملا مشخص است با یک چشم همه چیز را می‌بیند ولی با چشم دیگر نمی‌بیند.

این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب در پایان علامت بعدی در شروع بیماری ام‌اس ضعف دانست و اظهارداشت: ضعف هم یک کلمه کاملا مبهم و عمومی است. ضعفی که در بیماری ام‌اس داریم به معنی کاهش قدرت است؛ یعنی قدرت بدنی کم شده و زور ندارد. این ضعف نشانه ام‌اس است. حتی ممکن است هر دو پا یا یک طرف بدن، قدرت و زور خود را یکباره از دست بدهد که این عوارض می‌تواند نشانه ام‌اس باشد.


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۵۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد

به گزارش خبرآنلاین، این موضوع برای همه ثابت‌شده است که نداشتن خواب کافی برای سلامتی مضر است. حالا دانشمندان با انجام تحقیقات جدیدی دریافته‌اند که میان خواب کمتر از شش ساعت در شب و افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ رابطه‌ای وجود دارد.

دیجیاتو در گزارشی نوشت: دانشمندان در این تحقیق داده‌های Biobank بریتانیا را تجزیه‌وتحلیل کرده‌اند که یک منبع جهانی برای تحقیقات بهداشتی و پزشکی محسوب می‌شود. آن‌ها اطلاعات ۲۴۷۸۶۷ بزرگسال را بررسی کرده‌اند که داده‌های سلامت آن‌ها برای بیش از یک دهه دنبال شده است. آن‌ها در این تحقیق قصد داشتند تا ارتباط بین مدت زمان خواب و دیابت نوع ۲ و اینکه آیا داشتن یک رژیم غذایی سالم اثرات کمبود خواب بر خطر دیابت را کاهش می دهد یا خیر را درک کنند.

ارتباط بین خواب و دیابت نوع ۲

در این پژوهش از شرکت‌کنندگان پرسیده شده بود که در ۲۴ ساعت چقدر می‌خوابند. همچنین، هفت تا هشت ساعت خوابیدن به‌عنوان میزان خواب نرمال در نظر گرفته شد. میزان کم‌خوابی نیز به سه دسته تقسیم شد: خفیف (شش ساعت)، متوسط (پنج ساعت) و شدید (سه تا چهار ساعت). همچنین در این تحقیق به داده‌های مربوط به رژیم غذایی شرکت‌کنندگان نیز توجه شده است.

در حدود ۳.۲ درصد از شرکت‌کنندگان در طول دوره پیگیری، مبتلا به دیابت‌ نوع‌ ۲ تشخیص داده شدند. به گفته آن‌ها هرچند عادات غذایی سالم به‌طور کلی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد، اما زمانی که افراد غذای سال می‌خوردند و باز هم کمتر از شش ساعت در روز می‌خوابند، خطر ابتلا به دیابت‌ نوع ۲ در آن‌ها در مقایسه با افرادی که میزان خواب آن‌ها نرمال بوده، افزایش داشته است.

به گفته دانشمندان، پنج ساعت خواب شبانه می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۱۶ درصد افزایش دهد، درحالی که این خطر برای افرادی که سه تا چهار ساعت می‌خوابند، می‌تواند ۴۱ درصد بیشتر از افرادی باشد که هفت تا هشت ساعت می‌خوابند.

بااین‌حال دقیقاً مشخص نیست چرا افرادی که کمتر می‌خوابند ممکن است بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت‌ نوع ۲ باشند. تحقیقات قبلی نشان داده است که نشانگرهای التهابی و اسیدهای چرب آزاد در افراد دارای کمبود خواب افزایش پیدا می‌کند که این امر حساسیت به انسولین را مختل می‌کند و منجر به مقاومت نسبت به انسولین می‌شود. این بدان معناست که بدن برای استفاده صحیح از انسولین برای تنظیم سطح گلوکز خون تلاش می‌کند و بنابراین خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898672

دیگر خبرها

  • بیماری‌های قلبی و عروقی از شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در دنیا
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد
  • غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد انجام می‌شود
  • عفونت‌های ادراری و پروستات از جمله بیماری‌های شایع
  • غربالگری ۳ سرطان شایع در خراسان رضوی
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد
  • فشارخون و دیابت، بیماری شایع متقاضیان حج تمتع