Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزشی- پژوهشی پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: بازار سوغات مشهد نیازمند ساماندهی وضعیت بازاریابی حوزه صنایع دستی است.

به گزارش ایسنا، هادی رفیعی امروز 11 مهرماه در سمینار گردشگری و توسعه پایدار که در پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد با اشاره به چالش‌های حوزه سوغات و صنایع دستی در استان، اظهار کرد: عدم خلاقیت و نوآوری در تولید یکی از چالش‌های این حوزه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: ما در حوزه صنایع دستی با کمبود برند معتبر مواجهیم، نه اینکه نداشته باشیم بلکه بسیار کم داریم، برخی برندسازی را با ایجاد لوگو اشتباه می‌گیرند، در حالی که برندسازی یک پروسه است و به عقبه و برنامه‌ریزی قوی نیاز دارد. ورود کالاهای ارزان قیمت و خارجی، فاخر و گران بودن صنایع دستی، مساله بیمه هنرمندان و صنعتگران و عدم تامین مالی صنایع صنعتگران از دیگر چالش‌های این حوزه است.

معاون آموزشی- پژوهشی پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: یکی دیگر از مسائل حوزه صنایع دستی شبکه‌سازی و خوشه‌سازی این صنایع است، البته همه صنایع قابلیت خوشه‌سازی ندارند، اما اغلبشان این قابلیت را دارا هستند، همچنین حرکت به سمت کارگاه‌های تولیدی و سری‌کاری از دیگر ملزومات به شمار می‌رود.

رفیعی سهم صنایع دستی را از بازار سوغات 6.3 درصد دانست و عنوان کرد: این عدد بسیار کم است و علی‌رغم فرصت‌های بی‌بدیلی که در حوزه صنایع دستی وجود دارد، سهم صنایع دستی از سوغات کمتر از 10 درصد است. همچنین سهم سوغات از سبد هزینه‌های گردشگران 25 درصد است.

وی افزود: سوغات فی نفسه یک کالا است، اما این کالا نشان و یادمان یک منطقه و به عنوان سفیر فرهنگی مطرح است. باید از پتانسیل صنایع دستی استان در عرصه اقتصاد استفاده شود.

معاون آموزشی- پژوهشی پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: سازمان تجارت جهانی wto اعلام کرده است که ارزش تجاری صعنت گردشگری از صادرات نفت، تولید غذا و اتومبیل پیشی گرفته است، از این رو بسیاری از کشورها به حوزه گردشگری به عنوان یک بخش کلیدی و پیشرو نگاه می‌کنند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در کشور، بیان کرد: ایران رتبه دهم از نظر جاذبه‌های تاریخی و رتبه پنجم را از نظر جاذبه‌های توریستی در دنیا دارد، شایسته است که به این حوزه آنگونه که باید نگاه شود.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۸۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد

حسن عباسی فرماندار ویژه مهاباد امروز در نخستین جلسه کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، گفت: صنعت گردشگری یکی از شاخص‌های توسعه‌ای شهرستان مسافرپذیر مهاباد بوده که توسعه زیرساخت و تقویت این بخش در دستور کار قرار دارد.

وی بر حفظ و نگهداری از اماکن تاریخی تاکید کرد و ادامه داد: مکان‌های باستانی در مناطق مختلف نیز باید با استفاده از تابلو و علائم صیانت شوند.

واحد جولایی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مهاباد هم اظهار کرد: پارسال برای ۱۰ اثر فاخر شهرستان با هدف ثبت ملی تشکیل پرونده شده که امسال نسبت به لوح رسمی ثبت‌ملی آنها اقدام خواهد شد.

وی بیان کرد: همچنین پارسال ۵ کارگاه آموزشی در حوزه صنایع‌دستی با حضور اساتید برجسته برگزار شد و مورد استقبال شهروندان نیز قرار گرفت.

وی یادآورشد: بازسازی مساجد تاریخی، مرمت موزه، توسعه روستا‌های هدف گردشگری، سکوسازی اماکن تاریخی و ساماندهی زیرساخت‌های گردشگری از دیگر اقدامات پارسال بود.

بابک رستم‌پور شهردار مهاباد هم در این جلسه بیان کرد: ۲۳ میلیارد ریال برای مرمت، بازسازی و حفظ اماکن تاریخی سطح شهر در بودجه امسال پیش‌بینی شده است.

وی بیان کرد: محوطه‌سازی، حفظ بافت‌های تاریخی، کمک به اجرای طرح‌های گردشگری از دیگر برنامه‌های شهرداری در حوزه گردشگری شهرستان است.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • راه‌‌اندازی آنلاین‌شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در طبس
  • فروشگاه مجازی صنایع دستی و سوغات محلی در طبس راه اندازی شد
  • راه اندازی آنلاین شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در شهرستان طبس
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • تقویت ارتباط هنرمندان صنایع‌دستی با پلتفرم‌های معروف چین
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود