Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@02:29:15 GMT

برندگان جايزه نوبل فيزيک معرفي شدند

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۳۹۰۵۰

برندگان جايزه نوبل فيزيک معرفي شدند

خبرگزاري آريا - خبرگزاري آسوشيتد پرس گزارش داد که سه دانشمند آمريکايي به دليل اکتشافات خود در زمينه امواج گرانشي برنده جايزه نوبل فيزيک در سال 2017 شدند.
به گزارش گروه بني‌الملل خبرگزاري ميزان، خبرگزاري آسوشيتد پرس گزارش داد که سه دانشمند آمريکايي به دليل اکتشافات خود در زمينه امواج گرانشي برنده جايزه نوبل فيزيک در سال 2017 شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جايزه نوبل فيزيک سال 2017 به طور مشترک به «راينر ويس»، «بري.سي بريش» و «کيپ اس تورن» تعلق گرفته است.
اين سه دانشمند به دليل يافته‌هاي خود در زمينه آشکارساز «لايگو» (LIGO) و مشاهده امواج گرانشي برنده جايزه نوبل فيزيک سال 2017 شده‌اند.
پيش از اين افراد زير به عنوان نامزد دريافت جايزه نوبل فيزيک معرفي شده بودند:
1- رشيد سانيائف، محقق و استاد فيزيک دانشگاه صنعتي مسکو و عضو تيم اخترفيزيک مؤسسه ماکس پلانک، به خاطر تلاش وي در ايجاد درک بهتر از جهان هستي، ريشه‌هاي آن، فرآيند تشکيل کهکشاني، تقسيم ديسک سياه‌چاله‌ها و ساير پديده‌هاي کيهان‌شناسي.
2- "ميچل فيگنبام" (Mitchell Feigenbaum)، استاد دانشگاه راکفلر نيويورک که تحقيقاتي در زمينه سيستم‌هاي غيرخطي و نامنظم داشته و همچنين موفق به کشف يک ثابت فيزيکي به نام خودش شده است.
3- تيمي سه‌نفره متشکل از دو محقق آمريکايي و يک محقق هلندي که در زمينه قطعات الکترونيکي مبتني بر کربن فعاليت داشته‌اند.
محققان اين تيم عبارتند از: "فادون آووريس" (Phaedon Avouris) محقق شرکت IBM و سرپرست تحقيقات نانو در مرکز تحقيقاتي توماس واتسون آمريکا.
"کورنليس دکر" (Cornelis Dekker) محقق هلندي دانشگاه دلفت در هلند و مدير مؤسسه تحقيقات نانو کالوي.
"پائول مک‌اون" (Paul McEuen) استاد دانشگاه جان نيومن آمريکا و عضو دپارتمان فيزيک دانشگاه کورنل آمريکا.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۹۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی روشی برای شناخت بیشتر آفت‌کش‌ها

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، خانم بخشی‌زاده اقدم با مدرک کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی رشته شیمی تجزیه از دانشگاه تبریز گفت: برای انجام یک تجزیه شیمیایی مراحل متعددی شامل آماده‌سازی نمونه، جداسازی، شناسایی، اندازه‌گیری و تحلیل داده‌ها انجام می‌شود. با وجود پیشرفت‌های چشمگیری که امروزه در زمینه دستگاه‌های تجزیه‌ای، اندازه‌گیری و تحلیل داده‌ها به‌وجود آمده است، مرحله آماده‌سازی نمونه هنوز هم مرحله‌ای چالش برانگیز در یک فرایند تجزیه‌ای است و اغلب بیشترین زمان، هزینه و نیروی انسانی صرف همین مرحله می‌شود.

وی ادامه داد: با استفاده از روش‌های آماده‌سازی نمونه، مواد مورد نظر از بافت نمونه جدا و تا حد ممکن تغلیظ می‌شوند و با حذف یا کاهش مزاحمت‌های موجود، کارایی و گزینش‌پذیری روش‌های تجزیه‌ای افزایش می‌یابد.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: هدف اصلی از این فعالیت پژوهشی، تهیه جاذب‌های جدید کربنی با استفاده از مواد ارزان‌قیمت، دوست‌دار محیط زیست و در دسترس مانند سلولز است. این روش‌ها در تجزیه‌های منطبق بر شیمی سبز به‌منظور دستیابی به مقادیر ناچیز انواع مختلف نمونه در نمونه‌های دارای بافت‌های متنوع شامل نمونه‌های آبی و غذایی نیز کاربرد دارند.

وی تصریح کرد: روش‌های پیشنهاد شده در این طرح، دارای دقت و صحت بالا، محدوده خطی وسیع، حد تشخیص پایین و زمان تجزیه کوتاه است و با نتایج به‌دست‌آمده از این پژوهش، می‌توان به دیدگاه جدیدی در زمینه استخراج انواع آفت‌کش‌ها دست یافت.

بخشی‌زاده اقدم در ادامه تصریح کرد: همچنین نتایج به‌دست‌آمده از این تحقیق، در سازمان غذا و دارو و صنایع غذایی برای اندازه‌گیری باقی‌مانده نمونه‌های مختلف هم می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد و زمینه را برای تجزیه آنها تسهیل کند.

«تهیه جاذب‌های جدید کربنی بر پایه سلولز و استفاده از آنها در استخراج و پیش‌تغلیظ انواع مختلف آلاینده‌ها از نمونه‌های آبی» عنوان رساله دکتری مهری بخشی‌زاده اقدم است که با راهنمایی میرعلی فرج‌زاده و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

دیگر خبرها

  • معرفی شورای سیاستگذاری هفتمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران
  • معرفی روشی برای شناخت بیشتر آفت‌کش‌ها
  • تدریس خصوصی فیزیک در نارمک
  • همایش بین المللی مدیریت ورزشی در اردبیل برگزار شد
  • «نیویورک تایمز» و «واشینگتن پست» برندگان پولیتزر/ خبرنگاران جان‌باخته در غزه تجلیل شدند
  • برندگان پولیتزر ۲۰۲۴ در بخش روزنامه‌نگاری و کتابمعرفی
  • جایزه نوبل ایرانی به ۶۲ محقق رسید
  • جایزه نوبل ایرانی به ۶۲ محقق اعطا شد
  • رشته شیلات به رشته های تحصیلی محقق اردبیلی افزوده می شود
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد