Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- به گفته یک مقام آگاه، طرف روسی موافقت نکرده که متخصصان ترکیه امکان دسترسی به سیستم داخلی سامانه‌های موشکی «اس-۴۰۰» که قرار است به این کشور تحویل داده شود را داشته باشند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، بر اساس اطلاعات روزنامه اینترنتی گازیتا.رو، روسیه درخواست ترکیه در مورد امکان دسترسی متخصصان این کشور به سیستم داخلی سامانه‌های موشکی «اس-400» را رد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنها متخصصان روسی به سیستم تشخیص «خودی-بیگانه» موشکهای اس-400 که قرار است به آنکارا تحویل داده شود، دسترسی خواهند داشت.

یک مقام آگاه نزدیک به مذاکرات روسیه و ترکیه، به این روزنامه گفته است که طرف روسی این درخواست دولت ترکیه را قبول نکرده که متخصصان این کشور امکان دسترسی به سیستم داخلی سامانه های «اس-400» که بر اساس قرارداد دوجانبه قرار است به آنکارا تحویل داده شود، را داشته باشند.

وی افزود: «هیچکدام از کدهای الکترونیکی و چاشنی های این موشکها در اختیار طرف ترکیه ای قرار نخواهد داشت. بر اساس توافقات صورت گرفته بین دو طرف، تنها روسیه از لحاظ فنی حق دارد به سیستم داخلی این موشکها دسترسی خواهد داشت و آنها به این سیستم دسترسی نخواهند داشت.» به گفته این مقام آگاه، سیستم تشخیص راداری «خودی و بیگانه» سامانه های تحویل داده به ترکیه نیز توسط متخصصان روسی نصب خواهند شد. وی گفت: «طرف ترک برای دسترسی به کدها و چاشنی موشکها بسیار اصرار داشت، ولی ما این مسئله را قبول نکردیم.»

"ولادیمیر کوژین" مشاور رئیس جمهوری روسیه در مسائل همکاری‌های فنی-نظامی روز جمعه (29 سپتامبر) اعلام نمود که این کشور از ترکیه پیش پرداخت مربوط به فروش سامانه های دفاع ضدهوایی «اس-400» را دریافت کرده است. این مقام بلندپایه گفت: «زمان تحویل این موشکها به طرف ترکیه‌ای هنوز اعلام نشده است. آنکارا خواستار تحویل هر چه سریعتر آنهاست، ولی این مسئله همچنان در حال مذاکره است.»

"ویکتور ایسین" مقام نظامی سابق و معاون اول رئیس آکادمی مسائل امنیتی، دفاعی و اجرای قوانین روسیه در گفتگو با این روزنامه توضیح داده است: «توافق در مورد محدودیت دسترسی به سیستمهای داخلی سامانه های موشکی، در همکاریهای نظامی-فنی بین کشورها و در مسئله صادرات تسلیحات، امری کاملا طبیعی است. در زمان انعقاد قراردادهای فروش سلاحهای نظامی، می توان توافق نمود که کشور خریدار حق دسترسی به سیستمهای داخلی آنها را نداشته باشد و تنها متخصصان کشور تولید کننده به آن دسترسی داشته باشند. بدین ترتیب طرف خریدار تضمین می کند که این سیستمها بدست کشورهای ثالث نخواهد افتاد و یا به دلیل عدم اطلاعات داخلی از روی آنها مدل جدیدی ساخته نخواهد شد.»

البته به عقیده این کارشناس نظامی، این توافق هم تضمین صد درصدی نخواهد بود تا اطلاعات فنی موشکهای «اس-400» بدست ناتو نیفتد. ضمن اینکه این مسئله نه تنها برای روسیه، بلکه در مورد امکان درز اطلاعات سری تسلیحات نظامی آمریکایی فروخته شده به کشورهای دیگر نیز صادق است.

به نوشته گازیتا.رو، موضوع تحویل سامانه های موشکی «اس-400» به ترکیه، یکی از اصلی ترین موضوعات مذاکرات "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه در جریان سفر روز پنج شنبه وی به آنکارا و گفتگوهایش با "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه بود.

پیش از این در تاریخ 25 سپتامبر، "اسماعیل دمیر" سخنگوی صنایع دفاع ترکیه اعلام کرده بود که تحویل موشکهای اس-400 روسی به این کشور ظرف دو سال آینده آغاز خواهد شد.

مقامات مسکو و آنکارا در تاریخ 12 سپتامبر قرارداد فروش سامانه های موشکی «اس-400» را امضاء کردند. امکان دریافت اعتبار مالی از روسیه برای این خرید نیز همچنان بین طرفین در حال مذاکره است.

کشورهای عضو ناتو واکنش جدی به فروش سامانه های موشکی اس-400 روسی به ترکیه نشان داده و از این اقدام آنکارا انتقاد کرده اند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۰۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه ۶ موشک «اتکمز» ساخت آمریکا را سرنگون کرد

روسیه امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد که سامانه‌ پدافند هوایی این کشور ۶ موشک دوربرد موسوم به «اتکمز» ساخت آمریکا و ۲ بمب هوایی هدایت‌شونده «هامر» که اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته پرتاب کرده بود را سرنگون کرده است.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: ۱۰ هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی، ۶ فروند موشک تاکتیکی «اتکمز» (ATACMS) ساخت ایالات متحده و ۲ بمب هوایی هدایت‌شونده «هامر» (Hammer) ساخت فرانسه توسط پدافند هوایی روسیه سرنگون شدند.

طبق این گزارش، وزارت دفاع روسیه در بیانیه خود اشاره‌ای نکرده است که این موشک‌ها به سمت کدام مناطق شلیک و در کجا هدف قرار گرفته‌اند.

با این حال، سرگئی آکسیونوف فرماندار منطقه کریمه اعلام کرد که موشک‌های اتکمز بر فراز این شبه جزیره سرنگون شدند.

آکسیونوف در پیام‌رسان «تلگرام» عکسی را منتشر کرده است که مهمات فرعی منفجر نشده موشک‌های اتکمز را نشان می‌دهد.

یک مقام آمریکایی هفته گذشته اعلام کرد که واشنگتن در هفته‌های اخیر مخفیانه موشک‌های دوربرد اتکمز را به عنوان بخشی از بسته کمک نظامی ۳۰۰ میلیون دلاری برای اوکراین که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا آن را تایید کرد، به کی‌یف فرستاده است.

ارسال موشک‌های اتکمز با برد تا ۳۰۰ کیلومتر برای اوکراین، موضوعی بود که ماه‌ها در دولت بایدن مورد بحث قرار گرفته بود.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید پیشتر ارسال موشک های اتکمز به اوکراین را تایید و اعلام کرده بود: رئیس‌جمهوری آمریکا در فوریه (بهمن/اسفند) به تیم خود دستور داد تا تعداد قابل توجهی از این موشک‌های دوربرد را در اختیار اوکراین بگذارند.

بایدن به تازگی قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان و ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به تل آویو و کی‌یف را امضا کرد و مدعی شد که این قانون جهان را امن‌تر می‌کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • (ویدئو) اصابت موشک بالستیک روسیه به شهر اودسا
  • پایه‌های «پاتریوت آمریکایی» فرو ریخت
  • ببینید | لحظه اصابت 3 موشک خوشه‌ای اوکراینی به ارتش روسیه
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس های جدید
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند
  • روسیه ۶ موشک «اتکمز» ساخت آمریکا را سرنگون کرد
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه می‌یابد
  • اصابت موشک روسیه به قلعه هری پاتر + فیلم
  • اتفاق عجیب در صحن علنی مجلس /نمایندگان به جداول بودجه دسترسی ندارند!
  • اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟