Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-28@11:29:18 GMT

ویژگی‌های پژوهش‌های آکادمیک فلسفی در غرب

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۴۱۴۳۸

یک پژوهشگر فلسفه در انگلستان گفت: بسیاری از آثار دانشگاه‌های ما برای ژورنال‌های غربی نوشته می‌شود و اگر رد می‎شود، به دلیل عدم آشنایی ما با پژوهش‌های آکادمیک فلسفی در غرب و نحوه ارائه آن‌ها است.

به گزارش ایسنا، دکتر سید خلیل طوسی استاد و پژوهشگر فلسفه در نشست تخصصی گروه فلسفه علوم انسانی که در مجمع عالی حکمت اسلامی مشهد برگزار شد، در خصوص ویژگی‌های پژوهش‌های آکادمیک فلسفی در غرب، اظهار کرد: بسیاری از آثار دانشگاه‌های ما برای ژورنال‌های غربی نوشته می‌شود و اگر رد می‎شود، به دلیل نحوه ارائه آن ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین بایستی توجه جدی به نحوه ارائه این آثار داشت، زیرا امروز کتاب و نوشته‌های آکادمیک در دنیای علمی مخاطبان کمی دارند و ناشران برای نوشتن کتاب، ژورنال‌ها و غیره... وارد رقابت جدی می‌شوند و نحوه ارائه مطالب خود را به روز می‌کنند تا مخاطبان بیشتری جذب نمایند.

وی افزود: یکی از لوازم و ضروریات جذب مخاطب این است که ناشرین، دانشگاهیان و اساتید استانداردهای ارائه مطلب را بالا ببرند، به طور مثال چاپ مقاله باید حدود 2000 خواننده داشته باشد و اگر کسی توانست تمام استانداردهای ارائه مطالب را رعایت کند، هم به اهمیت مقاله و کتاب و هم به تعداد مخاطبان خود افزوده می‌شود و اگر نویسنده، مقاله را به دو سه نفر ارجاع دهد، نام نویسنده در لیست ناشرین در غرب اضافه می شود. بنابراین در صورت ارجاع، محتوا اهمیت خود را از دست می دهد.

این پژوهشگر فلسفه در انگلستان، یکی از شروط اصلی برای قبولی در یک رشته آکادمیک را نوشتن مقدمه خوب دانست و عنوان کرد: مقدمه‌ی هر کتاب و مقاله باید به گونه‌ای باشد که وقتی خواننده به مقدمه کتاب نگاه می‌کند، دیگر کتاب را زمین نگذارد، یعنی نویسنده باید خواننده را از ابتدای کتاب با خودش همراه کند و برای تعریف یک کتاب ادعاهای خود را در مقدمه کتاب خواننده را در زمینه‌های مختلف علمی از جمله علوم انسانی، فلسفه و غیره بایستی مورد توجه ادعاهای خود کنیم.

طوسی تصریح کرد: در مقدمه، نویسنده بایستی به صورت مختصر تمام آنچه که مورد بحث قرار می‌دهد را باید به صورت منظم، خلاصه و منطقی ذیل چند صفحه، بسته به حجم کتاب به خواننده بگوید تا یک مقدمه‌ی اجمالی را به خواننده بدهد و سپس به سراغ سوال اول ادعای خود که قرار است خواننده در پایان کتاب به آن پاسخ دهد، برود.

وی اضافه کرد: مقدمه حکم شناسنامه‌ی کتاب را دارد، بنابراین کتابی که مقدمه خوبی نداشته باشد، مورد نقد قرار نمی‌گیرد و این نقطه آغاز شکست یک اثر است. البته مقاله هم به همین صورت است در مقدمه‌ی مقاله بایستی کلمات کلیدی و تعریف شده حتما در مقدمه ذکر شود و در صورت ذکر نشدن کلمات کلیدی، به متن صدمه می‌زند و موجب عدم فهم خواننده می‌شود؛ بنابراین نویسنده باید برای نوشتن یک مقدمه چندین ماه وقت بگذارد، آنقدر بخواند تا کل پیام کتاب را در چند پاراگراف یا نصف صفحه ارائه دهد.

این استاد فلسفه گفت: در نتیجه گیری کتاب تمام آنچه را که در کل کتاب یا مقاله گفته ایم باید با قلمی دیگر در یک صفحه خلاصه کنیم، نویسنده باید بتواند یک مطلب واحد را به زبان‌های گوناگون بنویسد و سپس مطالبی را که ما نتیجه گیری کرده ایم، توسط عدله و شواهدی که در کتاب آمده است حکایت شود. در نتیجه گیری به هیچ عنوان نباید وارد یک موضوع جدید شویم و در همه‌ی بخش‌های کتاب باید منابع را ذکر کنیم. یکی از رقابت‌های ژورنال‌های آکادمیک در غرب این است که اگر کسی می خواهد کتابش تاثیر گذار باشد، باید میان بخش‌های کتاب ارتباط برقرار کند.

طوسی خاطرنشان کرد: مقدمه باید فاخر باشد، اما اصل کتاب بایستی بر پایه ساده نویسی استوار باشد؛ به طور مثال نویسنده سخنی از ابن سینا نقل می کند ولی ارجاع نمی دهد که کجا حرف ابن سینا تمام شده است، از سوی دیگر در موضوعات علمی ما یک غلط رایج که گفته می‌شود، بقیه نیز همین غلط را در مباحث خود ارجاع می‌دهند. بنابراین ما باید منابع دست اول را بشناسیم.

وی یادآور شد: نویسنده بایستی به خواننده بفهماند که با منابع دست اول سروکار داشته باشد، بنابراین شخصی که درباره کسی صحبت می‌کند باید از یک منبع شناسی دقیق استفاده کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۱۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت اخلاق مداری دانشجویان

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پژوهش‌ها می‌توانند وضعیت یک جامعه را به دقیق‌ترین حالت ممکن بازنمایی کنند. اگر این مطالعات کمی و کیفی هر ساله در موضوعات مختلف از جمله موضوعات اجتماعی انجام شوند،از طریق نتایج به دست آمده از آن‌ها می‌توان به روشنی نسبت به وضعیت جوامع تحلیل درست و منطقی داشت.

بررسی و تحلیل وضعیت اخلاقی جوانان کشور و دانشجویان از جمله موضوعاتی است که می‌تواند نمودی از تغییرات نسلی و فرهنگی در دوره‌های مختلف باشد.

طی سال‌های گذشته از سوی نهاد‌های مختلف از جمله معاونت فرهنگی- اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات وفناوری؛ نمایندگی نهاد رهبری و بسیج دانشجویی تلاش‌های زیادی صورت گرفته تا فضای فرهنگی دانشگاه و به ویژه میزان پایبندی اخلاقی دانشجویان تقویت شود.

از اخلاق مداری هر تعریفی که در نظر باشد، آن تعریف به هر حال احترام به ارزش‌ها و اصولی که در یک جامعه پسندیده شمرده می‌شود و رعایت عملی و رفتاری آن را در بر می‌گیرد.

فاطمه جواهری (دانشیار جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی) در مقاله‌ای با عنوان «اخلاق مداری دانشجویان» این موضوع را مورد مطالعه و بررسی قرار داده است.

* التزام دانشجویان به اخلاقیات جامعه

جواهری در چکیده این پژوهش با اشاره به این موضوع که دانشجویان از نظر کمی و کیفی بخش قابل ملاحظه‌ای از جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند، می‌نویسد: توجه به این امر که التزام دانشجویان به اخلاقیات جامعه چگونه است، بسیار حائز اهمیت است. به این منظور لازم است از شواهد و اطلاعات پژوهشی‌ای که گرایش‌ها و جهت یابی‌های آنان را منعکس می‌سازد، مددگرفت.

از نظر این پژوهشگر یافته‌های برگرفته از طرح «سنجش نگرش‌ها، و رفتار دانشجویان» که در دو مقطع سال‌های ۱۳۸۲ و ۱۳۹۴ از طریق نمونه‌ای منتخب از دانشجویان دانشگاه‌های دولتی تحت نظارت وزارت علوم به دست آمده در این خصوص اطلاعات جالبی را فراهم آورده است.

جواهری در ادامه می‌نویسد: با مقایسه اطلاعات سال ۱۳۹۴ با اطلاعات سال پایه حاکی از آن است که در حالیکه براساس مقیاس تحقیق، میان دینداری دانشجویان طی دو مقطع کاهش معناداری پیدا نکرده است، اما میزان افتخار به مسلمان بودن کمتر شده، و وقوع رفتار‌هایی مانند بی‌حرمتی نسبت به استاد، تقلب در امتحان و تکالیف درسی، تماشای فیلم‌های مستهجن، مراجعه به سایت‌های غیرمجاز، ارتباط با جنس مخالف خارج از چارچوب ازدواج و بدون نظارت خانواده و مصرف برخی انواع مواد مخدر دربین آنان افزایش‌یافته است.

*پاره‌ای معیار‌های اخلاقی در حال تنزل است

از نظر این دانشیار جامعه شناسی، واقعیات یادشده حاکی از آن است که گرایش دانشجویان به پاره‌ای معیار‌های اخلاقی جامعه در حال تنزل است. البته شاید میزان این کاهش چندان بزرگ یا بحران زا نباشد، اما به دلیل اهمیت موضوع و پیامد‌های آن، شایسته است از سوی اهل نظر مورد تأمل قرار گیرد.

این پژوهشگر در ادامه بر این نکته تاکید می‌کند که مواجهه با چنین شرایطی نباید مدیران و مسئولان کشور را به سرزنش و نکوهش دانشجویان سوق دهد و یا به اتخاذ رویکرد‌های سخت گیرانه و اقدامات انضباطی شدید منجر شود در عوض باید آنها را به اندیشه در مورد پرسش‌های زیر متوجه نماید:
- جامعه ایران حامل چه نوع زمینه‌ها، شرایط و اقتضائاتی است که به جای اخلاق مداری، تنزل اخلاق به بار می‌آورد؟ 
- مناسبات حاکم برنهاد علم و به ویژه دانشگاه‌ها (از جمله مدرک گرایی، کمی گرایی و تجاری‌سازی) تا چه اندازه در تضعیف پایبندی دانشجویان به اصول اخلاقی تأثیر داشته است؟ 
- چرا به رغم اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های فرهنگی متعدد در دانشگاه‌ها هنوز شواهدی دال بر افت معیار‌های اخلاقی مشاهده می‌شود؟

در نهایت اینکه این پژوهش با مدد از اطلاعات تجربی موجود به تشریح وتحلیل پرسش‌های یادشده می‌پردازد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پژوهشی جدید: مغز انسان درحال بزرگ‌ترشدن است
  • عبدالله سیدران درگذشت
  • گزارشی از نظر منتقدان درباره آخرین کتاب چاپ شده مارکز
  • عبدالله سیدران از دنیا رفت
  • اهدای یک جایزه ویژه به نویسنده «داستان آمریکایی»
  • عبدالله سیدران نویسنده بوسنیایی درگذشت
  • کتابی که تئوری کودتای رضا شاه بود
  • نویسنده «مار و پله»: از مامور امنیتی پرونده مدینه متشکرم
  • وضعیت اخلاق مداری دانشجویان
  • دانشمندان موفق به کشف دلیل خستگی مزمن شدند