Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - خانه‌هاي تاريخي و قديمي محله سنگ سياه به دليل بي‌توجهي مالکان و مسئولان محکوم به ويراني هستند. به گزارش خبرگزاري تسنيم از شيراز، ميراثي ماندگار از 200 سال پيش که زندگي 5 نسل از خانواده «شريف» را ديده است اما امروز تنها ساکن آن مردي چهارشانه است که براي نگهباني از ويرانه‌هاي آن انتخاب شده، مردي که در نگاه اول گردنبند طلاي در گردنش خودنمايي مي‌کند و پس از آن انگشترهاي درشتي که در انگشت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از قلياني که روي يکي از پله‌هاي خانه جا خوش کرده مي‌توان فهميد که سرگرمي نگهبان اين خانه 200 ساله است و يک سوال « آيا استعمال دخانيات در همه بناهاي تاريخي آزاد است؟ آيا در همه خانه‌هاي تاريخي و قديمي مي‌توان هشتي زيباي ورودي را به محلي براي اجابت مزاج تبديل کرد؟»
خانه‌اي حياط مرکزي در محله سنگ سياه شيراز که نيمي از آن از بين رفته و ديگر عنوان حياط مرکزي براي اين خانه مصداق ندارد، باغچه خانه که روزگاري زيبا و سرسبز بوده ميزبان تک درخت پير و فرتوت و علف‌هاي هرزي است که از گوشه و کنار قد علم کردند.
خانه قديميِ حياط مرکزي هنوز هم زيباست و اين زيبايي را سقف پر نقش و نگار مهمان‌خانه فرياد مي‌زند. سقفي که خود در حصار مخروبه‌ها مانده و صاحب‌خانه به دليل عدم اجازه ميراث فرهنگي نه مي‌تواند آن را به خريداران اروپايي‌اش بفروشد نه اينکه هزينه‌اي براي نگهداري و حفظ آن صرف کند.

برخلاف نگهباني که براي خانه‌اش انتخاب کرده، ريزنقش است با سني حدود 50 سال و موهايي که بيشتر سفيدي‌هاي آن به چشم مي‌آيد، خانه را متعلق به 200 سال پيش مي‌داند که 5 نسل از اجدادش در آن زندگي کرده‌اند و امروز خانه متعلق به وارثاني است که شايد هيچ وقت پايشان نيز به خانه نرسيده است.
ارزش کنوني‌ اين خانه قديمي يک ميليارد و 200 ميليون تومان است اما ارزش معنوي‌اش خاطرات 5 نسل از يک خانواده را يدک مي‌کشد. شريف در گفت‌وگو با تسنيم مي‌گويد: ميراث فرهنگي نه اجازه فروش خانه و نه اجازه تعمير و مرمت را مي‌دهد و خودشان هم اعتباري براي مرمت يا خريد خانه ندارند.
به گفته وي اين خانه هر سال درصد تخريبش بيش از سال‌هاي گذشته مي‌شود به گونه‌اي که نسبت به سال گذشته 90 درصد خرابتر شده اما ميراث فرهنگي اقدامي براي نگهداري آن نمي‌کند. شريف از پيشنهاد ميراث فرهنگي براي مرمت خانه به صورت مشارکتي سخن مي‌گويد در حالي که تاکيد مي‌کند « مالکان اين خانه‌ها نه توان پرداخت 50 درصد و نه توان پرداخت حتي 25 درصد از هزينه‌هاي مرمت را دارند».
خانه آقاي شريف تنها يکي از خانه‌هاي تاريخي و قديمي محله سنگ سياه است که اين چنين رنج و سختي تخريب را تحمل مي‌کند، خانه‌هاي ديگري هم هستند که از سوي مالکان رها شده و تبديل به محلي براي گذران زندگي معتادان سنگ سياه شده است.

نصرالله حيدريان، عضو هيئت امناي مسجد سياووشان سنگ سياه منازل رها شده تاريخي را معضلي براي اين محله ذکر مي‌کند که به دليل نبود متولي و مالک تبديل به مخروبه‌هايي امن براي معتادان و قاچاقچيان شده است و نه ميراث فرهنگي و نه شهرداري بافت تاريخي اقدامي براي ساماندهي آن نمي‌کنند.
به گفته وي اگر آجري از اين خانه‌ها کم شود، فرياد دوستداران ميراث فرهنگي و خانه‌هاي تاريخي به اوج مي‌رسد اما کسي نيست که مشکلاتي را که اين خانه‌ها براي مردم اين محله به وجود آورده است، ببينند.
آيت‌الله ايماني، نماينده ولي فقيه در استان فارس نيز در بازديدي که خردادماه از اين محله داشت نسبت به رها کردن اين خانه‌ها و تبديل شدن آن به محل زندگي معتادان و مجرمان اعتراض کرده است.
وي گفته است « با مديرکل ميراث فرهنگي خيلي گفت‌وگو داشتيم، امّا نه راه حل ما را قبول دارند، نه خودشان راه حل دارند و نه مردم را به حساب مي‌آوردند. من راه حلي که دارم در خطبه‌هاي نماز جمعه دو سال پيش گفتم يک فضايي را مشخص کنيد، اين را آماده و بهسازي کنيد، آن را مرکز توريسم، رفت و آمد و ميراث فرهنگي کنيم. بافت خانه‌ها و گذرها دست نخورد. اين مرمت شود و بماند که همه بيايند و ببينند. اما اکنون در اين خانه‌هاي قديمي دارد معتاد و زن و مرد فاسد تربيت مي‌شود».
از آنجا که تلاش براي ارتباط با مسئولان ميراث فرهنگي استان فارس براي نگارش اين گزارش بي‌نتيجه ماند، خبرگزاري تسنيم آماده است نظرات ميراث فرهنگي را درباره اين خانه‌هاي تاريخي در محله سنگ سياه منعکس کند.
گزارش از حليمه زارع
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۴۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، سید محمد رستگاری با قدردانی از اقدامات شورای اسلامی شهر و شهرداری میبد در راستای احیا و مرمت بافت تاریخی و معابر ارزشمند میراث فرهنگی گفت: مقررشد؛ میراث فرهنگی با مشارکت شهرداری برای مرمت و احیا قلعه مهرجرد و بارجین اقدام کند.


رستگاری با بیان اینکه کارخوبی که درگذر شاه جهان آباد صورت گرفته است؛ مجموعه عالی برای رویداد‌های فرهنگی گردشگری درراستای توسعه گردشگری پایدار در میبد است گفت: نارین قلعه، قنات و محوطه آن نیز نیاز به توجه بیشتر و مرمت و بازسازی دارد که باید پیگیری لازم جهت تامین اعتبار آن انجام شود.


وی با اشاره به کف سازی، بدنه، نورپردازی و احیا و مرمت راسته از سوی شهرداری گفت: با اقداماتی که در راسته بازار انجام شده است ظرفیت ارزشمندی در این منطقه درحال رقم خوردن در حوزه میراث فرهنگی است. مجید بهارستانی شهردار میبد هم با بیان اینکه میبد بیش از ۸۰۰ هکتار بافت تاریخی دارد گفت: برای حفظ بافت تاریخی و جلوگیری از تخریب آن، در ۱۰ منطقه درحوزه بازآفرینی شهری، زیرسازی، بدنه سازی، مرمت بدنه بافت تاریخی کار کردیم.


بهارستانی با بیان اینکه در چهار منطقه از شهر بیشتر هزینه شده است افزود: در راسته بازار ۱۰ میلیارد تومان، گذر شاه جهان آباد ۴ میلیارد تومان، حمام و مسجد جامع شهیدیه ۳ میلیارد تومان هزینه شده است.


وی خاطرنشان کرد: تامین پارکینگ محله ایی و بازآفرینی وخدمات شهری از دیگر اقدامات شهرداری است که برای خدمات رسانی بافت‌های تاریخی، دو دستگاه موتور آتش نشانی خریداری کرده ایم.

دیگر خبرها

  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت
  • کاشان، عروس خانه‌های تاریخی ایران + فیلم
  • فلورانس رنسانسی؛ خواهر ایتالیایی اصفهان + عکس
  • فلورانس رنسانسی؛ خواهر ایتالیایی اصفهان