Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-04-27@11:05:32 GMT

پارک هایی که فقط پارک نیستند!

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۶۴۰۰۱

پارک هایی که فقط پارک نیستند!

امروزه پارک هایی در سطح شهر تهران وجود دارند که غیر ازامکانات ورزشی و تفریحی، کاربری های دیگری نیز دارند. به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ کلمه پارک یا بوستان، اغلب ما را به یاد مکان سرسبزی می اندازد که می توان در آن به پیاده روی و دوچرخه سواری پرداخت و برای کودکان این کلمه به معنی تاب و سرسره و الاکلنگ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما امروزه پارک هایی در سطح شهر وجود دارند که غیر از این امکانات، کاربری های دیگری نیز برایشان در نظر گرفته شده است که کودکان و نوجوانان همراه اعضای خانواده می توانند از امکانات ویژه این پارک ها استفاده کنند و از بودن کنار هم در شب های تابستان لذت ببرند.در این نوشتار قصد داریم شما را با بعضی از این پارک ها که فقط پاک نیستند و امکانات ویژه دیگری نیز دارند، آشنا کنیم.
پارک آموزش ترافیک تهرانپارک آموزش ترافیک تهران که در محله پونک تهران واقع شده، مینیاتوری از تسهیلات و تجهیزات پارک های آموزش ترافیک و ایمنی در سطح جهان است.
این پارک به صورت رایگان در اختیار مدارس مقطع ابتدایی با هدف آموزش رفتار ترافیک برای کودکان و نوجوانان طراحی شده و مورد بهره برداری قرار گرفته است. پارک آموزش ترافیک تهران در زمینی به مساحت 3.5 هکتار در شمال غربی میدان پونک تهران و با تاسیساتی شامل معابر، آمفی تئاتر، توقفگاه، جایگاه انرژی، بوفه و ساختمان اداری و آموزشی طراحی شده و یکی از بزرگ ترین و مجهزترین پارک های آموزش ترافیک در ایران است.هدف، آموزش حضوری مستقیم با درآمیختن آموزش نظری و عملی، در 4 محور پیاده، دوچرخه، خودرو و علائم است. کودک در شرایط واقعی آموزش، مدام در معرض تهدید است. پارک ترافیک که در اصل تجسم واقعیت است، کنار آموزش، بر بعد تفریح و سرگرمی نیز تمرکز کرده است. به عبارتی، اگر با دانش آموز در خارج از چارچوب مدرسه به صورت آموزش کلاسیک مدرسه اش رفتار شود. از یادگیری کناره می گیرد.از این نظر سعی شده با آموزش در این پارک دانش آموز احساس ناخوشایند مخاطب واقع شدن را نداشته باشد و در محیط، احساس آزادی و نشاط کند. در این پارک فعالیت های متنوعی برای آموزش کودکان انجام می شود.
بوستان نوروزاین پارک نوروز 1392 افتتاح شده و مساحت تقریبی آن بیش از 9 هکتار است. از امکانات این پارک زیبا می توان به دریاچه ای به عمق 5.1 متر، مسیر دوچرخه سواری و پیاده روی و پلانتاریوم اشاره کرد. پلانتاریوم همان گنبد بزرگ شیشه ای است که مدت هاست کنار بزرگراه همت خودنمایی می کند.
این گنبد گرد شیشه ای چهارمین آسمان نمای بزرگ دنیاست و جایی است که علاقمندان به نجوم عاشقش می شوند. البته ظاهرا علاقمندان به رشته های دیگر مثل فیزیک، شیمی و زیست شناسی هم از آن بی فیض برنخواهندگشت.
ژوراسیک پارک تهرانژوراسیک پارک تهران یا بوستان دایناسورهای متحرک یک بوستان آموزشی، گردشگری و تفریحی در میدان بهرود سعادت آباد تهران است. این پارک با انواع مجسمه های دایناسورها و حیوانات مختلف در گونه های مختلف و ابعاد واقعی، یکی از نخستین پارک های موضوعی پایتخت است که به معرفی انواع دایناسورها ویژه می پردازد. این پارک اوایل اسفندماه 1392 خورشیدی به بهره برداری رسیده است.

بهشت مادران (پارک بانوان)این پارک اردیبهشت سال 87 به مساحت تقریبی 20 هکتار احداث شد و اولین پارک مختص بانوان در تهران است. از امکانات این پارک می توان به پیست دوچرخه سواری حرفه ای و نیمه حرفه ای، سالن های ورزشی چندمنظوره (والیبال، بسکتبال و تیر و کمان) و خانه فرهنگ حورا اشاره کرد.
پارک آب و آتشاین پارک سال 1388 با مساحت 2.4 هکتار افتتاح شد و یکی از بزرگ ترین مراکز تفریحی ایران است و ضمنا اولین پارک درون شهری ای است که امکان آموزش سوارکاری دارد. بوفه های فست فود، پل طبیعت، لانه کبوتر، کالسکه رانی، فانوس دریایی، آب نما، برج آتش، پیست اسکیت، قرقره و دوچرخه خودران (که وسیله ای است شبیه دوچرخه اما برقی که چرخ هایش در طول دستگاه قرار نگرفته اند و حفظ تعادلش به این راحتی ها نیست) از دیگر امکانات این پارک است و البته تفریح اصلی پارک برای کودکان، آب بازی است.حفره هایی روی سطح زمین طراحی شده که فوراه ازآنها بیرون می زند و بچه ها ازساعت 4 بعدازظهر می توانند بین این فواره ها بدوند و بازی کنند یا سعی کنند قبل از آتش کردن فواره ای، از روی حفره مربوط بپرند و از این بازی لذت ببرند.
بوستان ولایتاین پارک هم در سال 1390 با مساحت تقریبی 60 هکتار به بهره برداری رسیده که البته مساحت کل این پارک بعد از راه اندازی تمام فازهایش به 270 هکتار می رسد.
از امکانات این پارک می توان به پیست اتومبیلرانی و موتورسواری، صخره نوردی، پیست دوچرخه سواری، مسیر پیاده روی و تندرستی، زمین های بازی برای کودکان و بزرگسالان، شهربازی مسقف، پیست اسکیت و بانجی جامپینگ (تنها جایی در تهران که امکان این تفریح را به خانم ها هم می دهد) را نام برد.بوستان ولایت در زمین های پادگان قلعه مرغی ساخته شده و بعد از افتتاح خط مترو هم خیلی راحت می توانید به اینجا برسید.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۶۴۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت یک بزرگراه جدید در تهران

هادی حق بین درباره جزییات ساخت یک بزرگراه جدید در تهران گفت: بسیاری از خودرو‌های سنگین و سبک برای این که از جنوب تهران به استان‌های شمالی بروند از شرق تهران طی مسیر می‌کنند و، چون مسیری کمربندی ندارند، از بزرگراه بسیج استفاده می‌کنند که سبب ترافیک بسیار سنگین شده اند.

به گزارش خبرآنلاین، وی در مورد سرانجام ساخت آزادراه شهید شوشتری و رایزنی با محیط زیست برای اجرای فاز دو این آزاد راه، گفت: برای ساخت فاز اول بخش زیادی از معارضین پروژه رفع شده است و به صورت جزئی کماکان معارض مانده؛ اما تأثیر چندانی بر روند اجرای پروژه نمی‌گذارند.

او با بیان اینکه تمام جبهه‌های کاری پروژه ساخت آزادراه شهید شوشتری فعال است، اظهار کرد: امسال فاز اول این آزادراه را به عنوان یک پروژه اثرگذار در جریان بهبود ترافیک تقدیم مردم خواهیم کرد؛ البته اتصال آزادراه به بزرگراه هجرت نیز باید انجام شود و این پروژه نیز آغاز شده است و امید است تا پایان سال این پروژه تکمیل شود.

حق بین در مورد سرانجام نامه شهرداری تهران به سازمان محیط زیست برای عبور تونلی از زیر جنگل‌های سرخه حصار نیز افزود: متأسفانه هنوز بازخوردی در این زمینه از سوی سازمان دریافت نکردیم؛ اما در بازدید نوروزی، خدمت رئیس جمهور این موضوع را عرض کردم که امید است ایشان نیز تأکیدی کنند تا مسئله فاز دوم آزادراه شوشتری حل شود.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در مورد اثرگذاری که ساخت این آزادراه بر روی جریان ترافیکی تهران خواهد داشت، گفت: پروژه شهید شوشتری یک پروژه ملی است؛ چرا که تهران به دلیل اختلاف ارتفاعی ۹۰۰ متری که از شمالی‌ترین نقطه شهر تا جنوبی‌ترین نقطه شهر دارد و همچنین شرایط توپوگرافی خاصی که دارد؛ این امکان را نمی‌دهد که در شمالی‌ترین نقطه تهران که شاهد کوه‌ها و ناهمواری‌هایی هستیم، کمربندی شمالی را به راحتی اجرا کنیم و این درحالی است که ما در تهران کمربندی غربی و جنوبی داریم؛ اما فاقد کمربندی شرقی هستیم و کارکرد شوشتری به عنوان کمربندی شرق تهران است.

او تأکید کرد: بسیاری از خودرو‌های سنگین و سبک برای این که از جنوب تهران به استان‌های شمالی بروند از شرق تهران طی مسیر می‌کنند و چون مسیری کمربندی ندارند، از بزرگراه بسیج استفاده می‌کنند که سبب استهلاک معابر و همچنین ترافیک بسیار سنگین و ایجاد آلودگی می‌شود؛ بنابراین احداث این بزرگراه از ضروریات شهر تهران است.

حق بین ادامه داد: با احداث این پروژه حدود یک و نیم درصد از ترافیک کل شهر تهران کاهش می‌یابد و در منطقه شرق حدودا پنج درصد ترافیک را کاهش می‌دهد و یک روان سازی مناسبی برای بزرگراه بسیج و کل شبکه دربر خواهد داشت و موجب رضایتمندی شهروندان، کاهش آلودگی، کاهش مصرف سوخت و موضوعات دیگر می‌شود و به همین دلیل ضرورت دارد این پروژه به سرعت احداث شود.

دیگر خبرها

  • ساخت یک بزرگراه جدید در تهران
  • اقدام حیرت‌آور زاکانی در مقابل پارک قیطریه با یک بنر! | تصویر
  • تمام مدارس غیردولتی استان کرمان شهریه‌های متفاوتی دارند
  • آتش‌سوزی گسترده انبار کالا در جنوب تهران
  • ۱۳۸ صاحب ایده در رویداد شتاب قم با یکدیگر به رقابت پرداختند
  • نخستین پارک آموزش ترافیک شهرداری قزوین در محله هادی آباد 
  • ۵۰ حوزه امتحان نهایی در استان سمنان تجهیز شده است
  • ابزار کشنده زورگیران دهه هشتادی پارک چیتگر تهران را ببینید | تصویر
  • رکابزن بجنوردی از تهران تا هند را می‌پیماید
  • ماجرای حذف طرح زوج و فرد از طرح ترافیک تهران چیست؟