Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، سید عباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد) از هفتمین دوسالانه مجسمه‌سازی تهران در موزه‌ی هنرهای معاصر تهران، عصر پنج‌شنبه 13 مهر بازدید کرد. مجید ملانوروزی (رئیس کل دفتر هنرهای تجسمی) و علی‌محمد زارع (سرپرست موزه) وی را مشایعت می‌کردند.

صالحی پس از بازدید از دوسالانه در جمعِ خبرنگاران حاضر شد و گفت: فرصتی خوبی بود تا نمایشگاه دوسالانه را ببینیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استعداد و خلاقیت ایرانی که از یک طرف ریشه در تاریخ هنر ایران دارد، و از طرفی، به وسیله‌ی آشنایی‌هایی که با هنر مدرن پیدا کرده، ترکیب‌سازی‌های جدیدی را به وجود آورده است. چون هنر ما، ریشه در یک تاریخ کهن دارد، وقتی که فرصت پیدا می‌کند تا با طعم‌های تازه آشنا شود‌، این ترکیب اتاق‌های جدیدی را رقم می‌زند. به نظر می‌رسد که ما در دوران معاصر، داریم از این فرصت برخوردار می‌شویم؛ هم با توجه به گذشته و سابقه‌ی هنری خودمان، هم از لحاظ سبک، و هم از لحاظ ماده و متریال. ترکیب این ریشه‌ها در تاریخ، کمک می‌کند تا ما، احساس نکنیم چیزی که در این نوع موزه‌ها می‌بینیم، صرفاً یک کپی از فضای بیرونی است.

او ادامه داد: از یک طرف هم، باز با توجه به فرصتی که از این معاصریابی و معاصرسازی پیدا کردیم، کاملاً خطوطِ آشنایی با هنر معاصر جهانی را در آن حس ‌می‌کنیم. این پدیده‌ی مثبت و مبارکی است که می‌شود آن را در فضای هنر معاصر ایران دید و از جمله در حوزه‌ی مجسمه‌سازی که امروز، موزه به عنوان برگزارکننده، آثار برجسته‌تری که به دستش رسیده را در حدی که موزه جا داشته، توانسته به نمایش بگذارد.

وزارت فرهنگ و ارشاد افزود: ویژگی دومی دیده می‌شود، این است که ما خلاقیت‌های ملی‌مان گسترده شده، و دیگر صرفاً منحصر به تهران نیست. خیلی از آثار، آثاری بودند که از استان‌ها دیده می‌شدند. این اتفاق خوب از یک جهت، می‌تواند یک مزیت باشد که ما اکنون استعداد خلاقیت‌های هنری‌مان به امتداد 80 میلیون ایرانی گسترده شده، نه صرفاً 10 میلیون تهرانی. و طبعاً وقتی ریشه در یک استعداد 80 میلیونی داشته باشیم، قدرت‌ هماوردی‌مان با هنر جهانی، یا ارتباط‌گیری‌مان با هنر جهانی، افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: ویژگی‌ مثبت دیگری که این اتفاق دارد این است که ما از رنگ و بوم کلّ فضای ایرانی داریم در این هنر و دستاوردهای آن استفاده می‌کنیم. در جای جای این نمایشگاه، چیزی که من از استان‌ها می‌دیدم، متوجه شدم که چگونه رنگ و بومِ کلّ زیست‌بوم ایران، هم در متریال و هم در سبکِ آن‌‌ها دیده می‌شود. این خودش کمک می‌کند تا وقتی که هنر ایرانی با جهان بیرونی مراوده پیدا می‌کند، صرفاً به یک بخش از ایران انتقال پیدا نکند، بلکه بیننده‌ی آن، احساس کند که با بخش‌های مختلفی از ایران در تماس است.

صالحی در پاسخ به این سؤال که در این دوره از وزرات فرهنگ و ارشاد، باتوجه به کمبود همیشگی بودجه دوسالانه‌ها که در چندین دوره، موجب عدم برگزاری این رویداد شده، برنامه‌ی او در این باره چیست، گفت: رویداد‌هایی از این قبیل، اتفاقات خوبی برای هنر ایران هستند. لذا ما در یک مقطع زمانی، داشته‌های خودمان را مرور می‌کنیم، و این داشته‌ها به ما نشان می‌دهد که ما چقدر پیشرفت کرده‌ایم؛ اینکه در کجاها این پیشرفت‌ها خوب بوده، و در کجاها کمتر بوده، و احیاناً در یک‌جاهایی هم کندی دیده می‌شود. هم‌چنین وجه مثبت دیگری که دارد این است که خلاقیت‌های جوانانه‌تر و شاید گمنام‌تری در آینده پرشکوفاتر در فضای این دوسالانه‌ها، دیده می‌شوند، و خود آن‌ها انرژی تازه‌ای برای کارهای جدید پیدا می‌کنند، و فرصت‌سازی‌هایی که این دوسالانه‌ها می‌توانند در هنر ایران ایجاد کنند.

او افزود: اصل این رویکردی که باید دوسالانه‌ها را جدی گرفت چون، چنین فلسفه‌ی وجودی‌ای در آن وجود دارد، قطعاً جایگاه خودش را دارد و مورد اهتمام دولت و وزارت ارشاد در این دوره است. امیدواریم که منابع مالی دولت، کشور و ارشاد البته با تلاش‌‌هایی که می‌کنیم، کمک کند به اینکه بتوانیم این فلسفه‌ی وجودی را محقق کنیم و فاصله‌ای در برگزاری این دوسالانه‌ها نیفتد. دوسالانه‌ها حتماً مورد حمایت ما هستند؛ البته این حمایت‌ها، فرع بر این است که چقدر تکاپوهایمان جواب بدهد.

صالحی در پاسخ به این سؤال که آیا محل مناسب‌تری برای عرضه‌ی آثار دوسالانه در نظر گرفته شده است، گفت: طبعاً باید فضاهای جادارتر و امکان عرضه‌ی بیشتر و زمان پیوسته‌ و دائمی‌تری برای عرضه‌ی آثار هنری، برای تهران و همه‌ی شهرهایی که مصرف‌کنندگان هنری دارند، ایجاد کنیم؛ چون خود این ارتقای مصرف هنری، عملاً یک اتفاق هنری را برای کشور پدید می‌آورد. جامعه‌ی ایرانی، به مرور باید احساس کنند همان‌طور که می‌توانند در فضاهای دیگری مثلِ فضاهای تجاری یا تفریحی، بخشی از زندگی طبیعی خودشان را بگذرانند، باید یک بخشی از زندگی طبیعی انسانی‌شان را در فضاهای هنری تنفس کنند. تنفس‌کردن در یک فضای هنری، زندگی انسان را بهتر می‌کند. این ارتقای سهم مصرف فرهنگی، هنری و اجتماعی بخشی‌اش هم به این است که فضاهای دیده شدن و عرضه شدن، و آنچه که می‌تواند کمک کند که این ارتقاء پدید بیاید، یک بخشش هم به همین است که زمینه‌ی دیده‌ شدن آثار هنری در موزه‌ها پدید بیاید.

صالحی گفت: موزه‌ی هنرهای معاصر البته در حدی که من تصور می‌کنم، طبعاً این کار را به عنوان یکی از کارهای خودش باید ادامه دهد. موزه عملاً یک خط ارتباطی ایجاد می‌کند. حتی آن بخش‌های گنجینه‌ای موزه هم باید بهتر دیده شوند، و هم متداول است که چنین اتفاقاتی در موزه‌ها بیفتد. در موزه‌ها صرفاً به آثار ثابت اکتفا نمی‌شود، بلکه به آثار موقت هم در نمایشگاه موزه‌ها هم توجه می‌شود. اما اینکه ما بتوانیم جایگاه‌های ثابت‌تر و بزرگ‌تری را فراهم کنیم، باید اتفاقاتی صورت بگیرد.

وی افزود: موزه به خاطر کمبود فضا، حدود 100 و خورده‌ای از آثار را از بالای 1000 اثر ارسالی، بیشتر نتواست عرضه کند. طبعاً اگر جاهای مناسب‌تری وجود داشته باشد، این امکان هست که فرصت دیده شدن بیشتر آثار به وجود بیاید. من فکر می‌کنم با فضایی که امیدواریم شهرداری تهران، و شهرداری کلان‌شهرها برای امکان نمایش آثار هنری پدید می‌آورند، این کار را انجام دهیم. چراکه بالاخره شهرداری بخشی از حوزه‌ای است که می‌تواند به این مصرف فرهنگی کمک کند. مصرف فرهنگی شهر‌نشینان ما با شرایط سختی که زندگی شهرنشینی دارد، صرفاً با توسعه‌ی پارک‌ها محقق نمی‌شود. توسعه‌ی پارک‌ها در کنار توسعه‌ی فرهنگ‌سراها و در کنار توسعه‌ی موزه‌هاست که فضای تنفس اجتماعی را راحت‌تر و آرام‌تر می‌کند. شهرداری‌ها هم حتماً به این مسئله توجه بیشتری خواهند داشت. امیدواریم که با شورای شهر جدید، و با شهردار جدید، آقای نجفی، و هم‌چنین با شهرداری کلان‌شهرها، و با همکاری دولت، اتفاقات بهتری در این زمینه بیفتد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۷۴۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنرهای قرآنی می‌تواند موضوع گردشگری هنری باشد

مدیرمسئول نگارخانه ترانه باران معتقد است که آثار قرآنی در دنیا طرفداران زیادی دارد و همین موضوع می‌تواند مورد توجه متولیان بخش گردشگری و میراث فرهنگی قرار گیرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشست خبری نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی "روایت باران" ظهر امروز سه‌شنبه 28 فروردین 1403 با حضور مدیر مسئول نگارخانه ترانه باران و تنی چند از اعضای شورای هنری و انتخاب آثار در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

محبوبه کاظمی دولابی،مدیر مسئول نگارخانه ترانه باران با اشاره به آنکه پس از اتفاقاتی که سال گذشته در زمینه هتک حرمت به قرآن در برخی کشورها افتاد، گالری ترانه باران به عنوان تنها نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی-اسلامی تصمیم به انجام اقدام موثری در واکنش به این اتفاق گرفت، گفت: در همین راستا و با تایید مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل محترم صندوق اعتباری هنر، نمایشگاه «روایت باران» در جهت حمایت از هنرمندان حوزه قرآن شکل گرفت.

سالاری: امیدوارم دین و وحدانیت همچنان در هنر خوشنویسی ایران بدرخشد

او با تاکید برآنکه هنرهای قرآنی مهمترین محتوای فرهنگی کشورهای مسلمان محسوب می‌شود، ادامه داد: با تاکید بر حمایت از هنرمندان فعال در خلق آثار با محوریت قرآن، فراخوان برگزاری نمایشگاه "روایت باران " برای هنرمندان این حوزه منتشر و صدها اثر برای شرکت در نمایشگاه ارسال شد؛ که از میان آثار با توجه به ظرفیت مکانی نمایشگاه حدود 170 اثر انتخاب و به نمایش گذاشته می‌شود.

کاظمی دولابی در ادامه نشست با اشاره به اینکه حوزه خط و خوشنویسی از بعد میراث فرهنگی نیز دارای اهمیت است گفت: هر کسی در حد مسئولیت خود وظیفه دارد که از این میراث فرهنگی حمایت کند.

او همچنین به برگزاری ورک‌شاپ‌ها و نشست‌های تخصصی در حاشیه نمایشگاه "روایت باران" اشاره کرد و گفت جنبه پژوهشی هنرهای قرآنی برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد و ماحصل پژوهش‌های صورت گرفته در اختیار جامعه قرار می‌گیرد.

مدیر مسئول نگارخانه ترانه باران با اشاره به آنکه در "روایت باران" تاکید بر معرفی و نمایش آثار هنرمندان معاصر است، اذعان داشت: در راستای سیر تاریخی تحول و تطور آثار خط و خوشنویسی قرآنی تعدادی از آثار قدمایی هم در نمایشگاه به نمایش در می‌آید. گالری ترانه باران به صورت تخصصی در زمینه هنرهای ایرانی-اسلامی فعالیت دارد و خوشنویسی اصیل‌ترین هنر ایرانی -اسلامی محسوب می‌شود، این نمایشگاه هنرهای قرانی نامگذاری شده تا بتوانیم با هنر اصیل خوشنویسی هنرهای مرتبط با محتوای قرآن مثل تذهیب، تشعیر، جلدسازی را جذب کنیم، خلاقیتهایی که هنرمندان در این زمینه دارند و هنرهای خلاق قرآنی هم مورد توجه است و یکی از اهداف مهم ما حمایت و دیدن و شناسایی و معرفی هنرمندان خلاق در حوزه ملی و بین‌المللی است.

او همچنین به اهمیت این نمایشگاه در حوزه گردشگری فرهنگ‌محور و هنری اشاره کرده و گفت: یکی از موضوعات مهمی که می‌تواند در تاثیرگذاری نمایشگاه آثار قرآنی "روایت باران" نقش داشته باشد، پیوند آن با حوزه گردشگری است و سالهاست ما درخصوص گردشگری هنری و نقش آن در توسعه و ترویج هنر تاکید داریم. گردشگری بازوی پیش برنده توسعه پایدار هنر ایران خواهد بود. 

کاظمی افزود: یکی از محصولات هنری که در دنیا طرفداران زیادی دارد آثار قرآنی است و همین موضوع باید مورد توجه متولیان بخش گردشگری و میراث فرهنگی هم قرار گیرد.

نمایشگاه هنرهای قرآنی "روایت باران" حرکت فرهنگی عمیقی است

در ادامه این نشست علی‌اشرف صندوق آبادی از اساتید برجسته خوشنویسی ایران که یکی از اعضای شورای هنری و انتخاب آثار نمایشگاه "روایت باران" است با اشاره به اینکه کلام قرآن عمیق است اما اگر به شیوه هنرمندان ارائه شود قطعا تاثیر بیشتری خواهد داشت، گفت: برگزاری چنین نمایشگاهی می‌تواند یک حرکت فرهنگی عمیق باشد و انگیزه‌ای برای هنرمندان است که بیشتر به سمت تولید آثار فاخر قرآنی بروند و از طرفی نگاه ویژه‌ای به هنر و هنرمند در حوزه خوشنویسی شود. صندوق آبادی با اشاره به اعتباری که در اختیار وزارتخانه‌ها برای خرید آثار هنری گذاشته می‌شود گفت: چند سال است که این قانون وضع شده اما اقدامی به صورت جدی در زمینه آن انجام نشده است اگر با نگاه به این قانون دولت از کارآفرینان بخش هنر حمایت کند اتفاقات ارزشمندی در این حوزه می‌افتد و حمایت خوبی از هنرمندان به ویژه هنرمندان آثار قرآنی صورت می‌گیرد. چراکه کارآفرینان با روشهای خلاقانه میتوانند صدها هنرمند را در رویدادهای موثر به جامعه معرفی کنند.

نمایشگاه "روایت باران" نقطه عطف برای هنرمندان جامعه قرآنی

احمد شفیعی‌ها از استادان برجسته حوزه خوشنویسی و عضو شورای هنری نمایشگاه نیز در این نشست با تاکید بر موضوع حمایت از هنرمندان به ویژه در حوزه هنرهای قرآنی، گفت: تاریخ ادیان و تاریخ هنر در نقطه‌ای با هم تلاقی پیدا می‌کنند و ما می‌بینیم که بخش عمده رشد و توسعه این هنرها مرهون حمایت‌های آیینی و مذهبی بوده و این موضوع تنها منحصر به دین اسلام نیست و مصادیق آنرا در هنرهای کلیسایی هم می‌توان دید.

او ادامه داد: هنر خوشنویسی در ایران پیش از اسلام مدیون نگارش متون مذهبی بوده است‌. بی شک اسلام و قرآن کریم و نگارش قرآن هم حداقل در حوزه خوشنویسی نقش بی بدیل و بی نظیری در ارتقای این هنر داشته است.

شفیعی‌ها با اشاره به اینکه آثار نمایشگاه "روایت باران" با تنوع و گرایش‌های مختلف انتخاب شده‌اند، بار دیگر بر موضوع حمایت متولیان فرهنگی از هنرمندان تاکید کرد و گفت: در طول تاریخ بیش از هنرمندان که خالق آثار بودند افراد هنردوست و متولیان فرهنگ که در مسندی بودند که توانستند هنرمند را حمایت و اثر او را ماندگار کنند اثر بیشتری داشتند. آثار بسیاری از خوشنویسان بزرگ ما از میرعماد تا نیریزی بدون حمایت حامیان هنر به دست ما نمی‌رسید. از این منظر این نمایشگاه برای هنرمندان جامعه قرآنی نقطه عطف محسوب می‌شود.

این نشست با رونمایی از پوستر نمایشگاه "روایت باران" پایان یافت.

آیین افتتاح نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی "روایت باران " ساعت 16 روز جمعه 31 فروردین 1403 در گالری اصلی فرهنگسرای نیاوران با حضور اساتید خط و خوشنویسی و حوزه هنرهای قرآنی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مهلت ارسال آثار به دومین جشنواره ملی دوسالانه ترویج نجوم ادیب تمدید شد
  • بازدید از آثار تاریخی زنجان به مناسبت روز جهانی بناها رایگان است
  • بنا‌های تاریخی قوت گردشگری گیلان است
  • یادگارهای آیینی محوطه‌های باستانی اردبیل به نمایش گذاشته می‌شود
  • نماینده شهرستان‌ها در پایتخت هستیم/بعد از اجرا نمایش همراهتان است
  • بازگشایی کارخانه ریسباف همزمان با هفته فرهنگی اصفهان
  • هنرهای قرآنی می‌تواند موضوع گردشگری هنری باشد
  • اعلام آمار بازدید از نمایشگاه نوروزی موزه هنرهای معاصر تهران
  • بازگشایی کارخانه ریسباف در هفته فرهنگی اصفهان
  • کارخانه ریسباف باید به موزه ملی اصفهان تبدیل شود