Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-30@06:35:05 GMT

بومی‌سازی مته‌ حفاری نفت محتاج واردات تنگستن

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۷۹۳۱۲

بومی‌سازی مته‌ حفاری نفت محتاج واردات تنگستن

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، مدیران ارشد صنعت نفت کشور از مدتها قبل بومی سازی اقلام و کالاهای مهم مورد نیاز این صنعت را در دستور کار قرار داده و عنوان کردند که روند بومی سازی این اقلام در داخل کشور در حال انجام است.با این وجود برخی تولیدکنندگان داخلی معتقدند بومی سازی برخی از این اقلام، مستلزم آن است که مواد اولیه مورد نیاز در داخل تولید شود؛ حال آنکه مواد اولیه برخی از این اقلام همچنان وارداتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مته های صخره ای حفاری از جمله کالاهای مهم صنعت نفت هستند که وزیر نفت سال گذشته اعلام کرد بومی سازی آن در حال انجام است. در همین ارتباط با برگزاری یک مناقصه، بومی سازی تولید این اقلام به شرکتهای داخلی واگذار شد. محمود تبریزی که مجموعه تحت مدیریت اش برنده مناقصه بومی سازی این مته ها شده است اما می گوید که مواد اولیه مورد نیاز را همچنان از طریق واردات تامین می کنند.

محمود تبریزی با بیان اینکه این مته‌ها جزوه ۱۰ قلم کالای بومی سازی این صنعت است، گفت: تولید و مورد استفاده قراردادن این مته ها امر تخصصی و پیچیده ای محسوب می شود. نحوه تولید انبوه این مته ها طوری است که نخست باید نمونه ای از محصول را تولید کرده و تحویل کارشناسان این وزارت خانه دهیم. پس از تایید کیفیت و استانداردهای محصول که مشابه نمونه خارجی آن است؛ وارد فاز انبوه سازی می شود و در این مرحله ۲۵ درصد از هزینه های تولید را دریافت می کنیم.

وی با با بیان اینکه تولید این مته ها در داخل کشور مدت هاست که از استانداردهای بین المللی فاصله گرفته است، ادامه داد: همین فاصله چند ساله موجب شده تا روند تولید آن مطابق نمونه با کیفیت خارجی اش زمان بر باشد. ما بعد از برنده شدن در مناقصه، اردیبهشت ماه سال جاری پیش پرداخت اولیه برای ساخت را دریافت کردیم اما برای تولید این مته ها، همچنان متکی به واردات مواد اولیه هستیم.

این فعال بخش تجهیزات نفتی توضیح داد: مواد اولیه ساخت این مته ها شامل دو بخش فولاد و تنگستن است که تنها بخش فولادی آن از داخل کشور تامین می شود و تنگستن آن وارداتی است. بهترین نوع تنگستن برای آمریکا و انگستان است، اما ما نوع چینی آن را وارد می کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا علیرغم وجود منابع غنی معدنی در ایران، کشور همچنان به واردات تنگستن وابسته است، اینگونه توضیح داد: تنگستن یک ماده معدنی است که معادن آن در اراک وجود دارد؛ همانطور که اشاره کردید، معادن این ماده معدنی در کشور وجود دارد و می تواند نیاز صنعت کشور به این ماده را نیز بر طرف کند، اما از آنجایی که کلید زدن بهره برداری از معادن نیازمند سرمایه گذاری کلان است، تاکنون اقدامی در این راستا انجام نشده است در حالیکه سرمایه گذاری و بهره برداری از آن برای کشور مقرون به صرفه است.

براین اساس، هنوز امکان تولید مته های حفاری در داخل کشور به طور ۱۰۰ درصدی وجود ندارد و قرارداد بومی‌سازی آن اگرچه منجر به تولید مته در داخل کشور می شود اما تولید این مته ها همچنان وابسته به واردات مواد اولیه از خارج است و در صورت بازگشت تحریم ها، احتمال توقف تولید همچنان وجود خواهد داشت.

اسفند ماه سال ۹۵ بود که بیژن زنگنه، وزیر نفت از بومی شدن ساخت ۱۰ خانواده کالایی اصلی و پرمصرف مورد نیاز صنعت نفت در داخل کشور خبر داده و گفته بود: احتمال دارد برنامه ساخت ۲ قلم بزرگ از تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت پیش از پایان امسال ( ۱۳۹۵) به نتیجه برسد که یکی از آنها لوله های «سی. آر. ای» است. زنگنه از مته های حفاری، تجهیزات سرچاهی و درون چاهی به عنوان گروه های کالایی دیگر صنعت نفت نام برده بود که برنامه ساخت آنها دنبال می شود.

این ١٠ گروه کالایی شامل تجهیزاتی مانند ساخت تجهیزات سرچاهی و رشته تکمیلی درون چاهی، پمپ های درون چاهی، انواع مته های حفاری (صخره ای، الماسی، مغزه گیری)، انواع شیرهای کنترلی، ایمنی و تجهیزات جانبی، انواع لوله ها (لوله های جداری بدون درز از ۳.۸ تا ١٣ اینچ، لوله های جداری با درز از ٢٠ تا ٣٠ اینچ، لوله های مغزی، لوله های حفاری و لوله های جریانی بدون درز بالای ٦ اینچ)، الکتروموتورهای ضد انفجار و دور متغیر، ماشین های دوار (توربین، کمپرسور و پمپ ها شامل پمپ های گریز از مرکز)، فولادهای آلیاژی، ابزارهای اندازه گیری حفاری و ساخت پیگ های هوشمند است.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۷۹۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت متناسب سازی دروس دانشگاهی با نیاز صنعت فولاد کشور

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از نخستین همایش صنایع و سازه‌های فولادی کشور، امیررضا قیامی آزاد، در آستانه نخستین گردهمایی صنعتگران حوزه فولاد و دانشگاهیان که ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در تالار شهید چمران دانشکدگان فنی برگزارمی شود، هدف از برگزاری این همایش را گردهم آوردن فعالان عرصه صنعت و جامعه دانشگاهی در فضای دانشگاهی دانست و اظهار کرد: این گام کوچکی در جهت برقراری ارتباط صنعت و دانشگاه است.

تقدیر از پایان نامه‌ها و رساله‌های دکترای کاربردی در صنعت فولاد

دبیر نخستین همایش صنایع و سازه‌های فولادی کشور، از تقدیر پروژه‌های تحقیقاتی، پایان نامه‌های دانشجویی و رساله‌های دکتری کاربردی در جهت حل مشکالت یا بهینه کردن فرآیند تولید در صنعت فولاد در همایش آینده خبر داد و گفت: بایدفعالیت‌های دانشگاهی به سمت عملگرا و کاربردی بودن حرکت کند.

وی، حل مشکالت و چالش‌های صنعت فولاد توسط دانشگاهیان را مهمترین هدف این گردهمایی برشمرد و افزود: اصلاح الگوی مصرف در سازه‌های فولادی، مصرف و تولید بهینه فولاد به عنوان یک فلز ارزشمند در ساختمانسازی، پلسازی، صنعت خودروسازی، صنعت هوا فضا) موشک و ماهواره (کشتیرانی و کاهش پرتی انرژی و ... از جمله این چالش هاست.

دبیر نخستین همایش صنایع و سازه‌های فولادی کشور، با تأکید بر ضرورت اصلاح الگوی مصرف پروفیل و مقاطع فولادی در کشور در ادامه خاطرنشان کرد: در کارخانجات فولادسازی به علت نبود خطوط تولید بهینه با پرتی) اتلاف انرژی مواجه هستیم. هم چنین باید در استفاده از فولاد با رویکرد مسئولیت پذیری اجتماعی مانع از اتلاف مصالح حین مصرف شویم.

تأکید بر ضرورت متناسب سازی دروس دانشگاهی با نیاز صنعت کشور

قیامی آزاد، آشنایی با مشکلات صنعت فولاد و در مقابل آشنایی صنعت با توانمندی‌های جامعه دانشگاهی در حل مشکلات را از دیگر اهداف برگزاری این همایش عنوان و تصریح کرد: باید مطالب و دروس دانشگاهی اعم از آموزش و پژوهش متناسب با نیاز روز صنعت کشور باشد تا دانشجویان پس از فارغ التحصیلی توانایی حل مسایل حوزه صنعت فولاد را داشته باشند.

وی، دانشجویان همه صنایع و دانشگاهیان در حوزه عمران، مکانیک، مهندسی متالورژی و مواد و مهندسی صنایع رااز مخاطبان اصلی این همایش برشمرد و افزود: صنعتگران فولاد، تولیدکنندگان و همه شرکت‌های مشاور، طراح، پیمانکار، مجری از دیگر مخاطبان این همایش هستند.
دبیر نخستین همایش صنایع و سازه‌های فولادی کشور، با بیان این که در این همایش مسئولان اجرایی هم حضور دارند.

گفت: پنل‌های تخصصی به گونه‌ای طراحی شده اند تا همه افراد اعم از صنعتگر، مسئول اجرایی و دانشگاهیان حضورداشته باشند.

قیامی آزاد، با تأکید مجدد بر اینکه مطالب و دروس دانشگاهی باید متناسب با نیاز روز صنعت بازنگری و اصلاح شوند، گفت: پروژ ههای تحقیقاتی دانشگاه‌ها هم باید بنیادین و کاربردی و در جهت حل مشکالت صنایع کشور تعریف شوند.

وی، با بیان اینکه ایجاد تعامل و حفظ برقراری ارتباط میان دانشگاه و صنعت ضروری است، یادآور شد: مشکلات صنایع از جمله صنعت فولاد باید به دست دانشگاهیان برطرف شود.

براساس این گزارش، نخستین همایش صنایع و سازه‌های فولادی کشور، با حضور دانشگاهیان، صنعتگران و مسئولان اجرایی روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در سالن شهید چمران دانشکدگان فنی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

دانشجویان و علاقه‌مندان صنعت فولاد می‌توانند برای ثبت نام رایگان و شرکت در همایش به لینک https://survey.porsline.ir/s/GKC۹FCQj  مراجعه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت متناسب سازی دروس دانشگاهی با نیاز صنعت فولاد کشور
  • شوآف «خودرو‌های برقی» در ایران
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • توقف واردات گوشت مرغ؛ خرید هیچ محدودیتی ندارد
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است / با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا