Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-25@14:51:21 GMT

خرما برای نخلداران بوشهری شیرین نیست

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۷۹۵۰۳

خرما برای نخلداران بوشهری شیرین نیست

بر این اساس، گرچه قیمت خرما در سال‌های اخیر از رشد خوبی برخوردار بوده است، اما مانند دیگر محصولات کشاورزی سهم بسیار ناچیزی از این رشد قیمت عاید باغداران و نخلداران زحمتکش شده و بخش عمده آن نصیب دلالان و واسطه‌ها می‌شود.

براساس آمارهای موجود، دشتستان با داشتن حدود پنج میلیون اصله نخل مثمر سهم 80 درصدی خود را در تولید خرمای استان بوشهر حفظ کرده است، هرچند به دلیل عوامل طبیعی همچون کم‌آبی و بروز پدیده ریزگردها از یک سو و گرانی ادوات کشاورزی و سوخت و نیروی انسانی از سوی دیگر، در سال‌های اخیر شاهد کاهش چشمگیر تولید آن هستیم، اما همچنان منبع رزق و روزی 12 هزار خانوار دشتستانی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولید خرما در دشتستان از 150 هزار تن در سال 94 به 125 هزار تن در سال گذشته کاهش پیدا کرده است و پیش‌بینی کارشناسان حاکی از برداشت 12 هزار تن در سال جاری است. از این مقدار 35 درصد به صورت خارک و رطب به بازار عرضه می‌شود و 65 درصد آن در انبارهای سنتی باغداران می‌ماند که در درازمدت از کیفیت آن هم کاسته می‌شود.

بر این اساس به نظر می‌رسد فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم در صنایع تبدیلی و سردخانه‌ای از دیگر چالش‌های جدی پیش روی کشاورزان و باغداران منطقه است که باعث شده دست سودجویان و دلالان به این زودی‌ها از این بازار پرمنفعت کوتاه نشود و به قول معروف هر سال دریغ از پارسال بشود.

وجود صنایع تبدیلی و سردخانه با ظرفیت تناژی بالا از آنجا حائزاهمیت است که می‌تواند به عنوان گام اول در توسعه صادرات این محصول پرمشتری نقش داشته باشد، زیرا در سال گذشته فقط 25 هزار تن خرمای تولیدی دشتستان یعنی رقمی کمتر از 25 درصد به خارج از کشور صادر شد. در حال حاضر ظرفیت اسمی سردخانه‌های موجود در دشتستان که می‌توانند خرمای باغداران را برای مدت طولانی نگهداری کنند، فقط یک‌چهارم درصد حجم خرمای تولیدی منطقه است. همچنین از 60 واحد بسته‌بندی صنعتی فقط نیمی از آنها به صورت نیمه فعال در حال فعالیت هستند و قطع یقین 205 واحد بسته‌بندی خرما که به روش منسوخ شده سنتی در حال کار هستند، نمی‌توانند در بازار نفسگیر خارجی و بین‌المللی در رقابت با سایر کشورهای صاحب فناوری حرفی برای گفتن داشته باشند. با این حساب انتظار می‌رود دولت در این مورد نقش فعال‌تری ایفا کند و با هدفگذاری و برنامه‌ریزی لازم به سمت تصاحب بازار ارزآور خارجی خرما برود. ضمن این که گام‌های بعدی باید به سمت ایجاد خوشه صنعتی خرما برداشته شود که اجرای دقیق آن به توسعه کمی و کیفی خرما و نزدیک‌تر شدن بازار تجاری خرمای ایران با ذائقه مشتریان خارجی منجر می‌شود.

افزون بر این، اصلاح و جایگزینی نخیلات با ارقام تجاری و بازارپسند و پرمحصول و البته مقاوم در مقابل آفت‌های باغی موضوع مهمی است که باغداران باید با مدد از دانش روز و تجارب کشورهای همسایه همچون عراق برای رونق دوباره بازار خرمای ایران انجام دهند.

علیرضا برازجانی

جام‌جم بوشهر

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۷۹۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راکتورهای هسته‌ای بوشهر با پیوست تولید آب احداث شود

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری صبح سه‌شنبه در نشست با مسؤولان انرژی اتمی با تقدیر از پیشرفت‌های صورت گرفته در عرصه انرژی هسته‌ای طی سال‌های اخیر اظهار کرد: در آینده جهان انرژی هسته‌ای یکی از امور بنیادین و راهبردی است و اگر از الان به خودکفایی، تولید و مرجعیت دست پیدا نکنیم دچار مشکل خواهیم شد.

وی بیان داشت: رویکرد خودکفایی، تولید و رسیدن به مرجعیت که در حال حاضر با نگاه مقام معظم رهبری ایجاد شده بسیار ارزشمند است و به خوبی در سازمان انرژی اتمی مدیریت می‌شود.

آیت الله صفایی بوشهری همچنین خواستار ایجاد راکتور تحقیقاتی در بوشهر شد و گفت: تحقق این امر می‌تواند آثار و برکات فراوانی برای استان و کل کشور در پی داشته باشد.

نماینده مقام معظم رهبری در استان بوشهر همچنین ایجاد راکتورهای کوچک و شتاب دهنده الکترون در استان را مورد تاکید قرار داد.

امام جمعه بوشهر ضمن تشکر برای تولید آب از نیروگاه اتمی بوشهر گفت: اگر ۲ راکتور در حال احداث نیز پیوست تولید آب داشته باشد بسیار می‌تواند به شرایط آب استان کمک کند. بوشهر استان کم بارش است و عدم بارش تمام زندگی مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد و مساله آب شرب در تابستان همواره یکی از دغدغه‌های جدی مسئولان است.

کد خبر 6086366

دیگر خبرها

  • آغاز گرده افشانی در نخلستان‌های بم
  • خواص و فواید خرما + فیلم
  • خرما و آبزیان بوشهر در نمایشگاه اکسپو در تهران عرضه می‌شود
  • حضور تولید کنندگان بوشهری در نمایشگاه ایران اکسپو
  • هشدار سرمازدگی به باغداران همدانی
  • محصول خرما و آبزیان بوشهر در نمایشگاه صادراتی
  • باغداران مبارزه به موقع با آفات درختان مرکبات را جدی بگیرند
  • راکتورهای هسته‌ای بوشهر با پیوست تولید آب احداث شود
  • برادر رائفی‌پور در افغانستان و یمن کیسه های آرد و برنج و خرما خیرات می کند
  • اعزام ۸۵ زائر بوشهری به حج عمره