Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رهبر انقلاب اسلامي با تأکيد بر استفاده‌ي قوه‌ي قضائيه از ظرفيت‌هاي قانوني، خاطرنشان کردند: احيا و استيفاي حقوق عامه و حمايت از آزادي‌هاي مشروع مردم از وظايف مهم قوه‌ي قضائيه است و اين قوه بايد پرچمدار اين موضوعات باشد و با مخالفان و معارضان حقوق عمومي در هر جايگاهي، مقابله کند.
به گزارش گروه سياسي خبرگزاري ميزان به نقل از KHAMENEI.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

IR، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح روز 12 تير 1396 در ديدار رئيس و مسئولان قوه‌ي قضائيه و رؤساي کل دادگستري‌هاي سراسر کشور، با اشاره به صلاحيت‌ها و جايگاه قانوني بسيار بالا و ويژه‌ي اين قوه و تأثيرگذاري آن در مديريت کلان کشور، نگاه تحولي در همه‌ي عرصه‌هاي قوه‌ي قضائيه را ضروري برشمردند و گفتند: قوه‌ي قضائيه بايد پرچمدار حقوق عمومي در جامعه شود و در هر زمينه‌اي که لازم بود، از حقوق مردم با قدرت دفاع، و با متخلفان و قانون‌شکنان مقابله کند.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، «نگاه تحولي و جهادي» در برنامه‌ريزي‌ها و اقدامات در قوه‌ي قضائيه را ضروري خواندند و با اشاره به جايگاه قانوني بالاي اين قوه و تأثيرگذاري آن بر دو قوه‌ي ديگر و در مسائل عمومي کشور، گفتند: در قانون اساسي تصريح شده است که نظارت بر حُسن اجراي قوانين و نظارت بر حُسن اجراي امور بر عهده‌ي قوه‌ي قضائيه است و ديوان عدالت اداري و سازمان بازرسي کل کشور به‌عنوان دو بازوي اصلي قوه، مسئوليت اين دو وظيفه‌ي مهم را بر عهده دارند.
رهبر انقلاب اسلامي با تأکيد بر استفاده‌ي قوه‌ي قضائيه از ظرفيت‌هاي قانوني، خاطرنشان کردند: احيا و استيفاي حقوق عامه و حمايت از آزادي‌هاي مشروع مردم از وظايف مهم قوه‌ي قضائيه است و اين قوه بايد پرچمدار اين موضوعات باشد و با مخالفان و معارضان حقوق عمومي در هر جايگاهي، مقابله کند.
ايشان موضوعاتي همچون مسئله‌ي انتخابات، ريزگردها و بورسيه‌ها را نمونه‌هايي از عرصه‌هاي لازم براي حمايت از حقوق مردم برشمردند و گفتند: البته در موضوع بورسيه‌ها، موضوع به‌درستي پيگيري نشد و آن کاري که بايد انجام مي‌شد، محقق نگرديد.
رهبر انقلاب اسلامي، حضور رئيس قوه‌ي قضائيه در مجامع فراقوه‌اي همچون شوراي عالي امنيت ملي و شوراي عالي انقلاب فرهنگي و شوراي عالي فضاي مجازي را از ديگر ظرفيت‌هاي قانوني اين قوه برشمردند و تأکيد کردند: آيت‌الله آملي لاريجاني به‌واسطه‌ي شخصيت و فضل علمي قطعاً مي‌توانند در اين مجامع تأثيرگذاري بالايي داشته باشند.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، پيگيري حقوقي مسائل و قضاياي بين‌المللي را نيز بسيار مهم دانستند و تأکيد کردند: قوه‌ي قضائيه بايد در موضوعاتي همچون تحريم‌ها، مصادره‌هاي آمريکايي‌ها، تروريسم و يا حمايت از شخصيت‌هاي مظلوم دنيا همچون شيخ زکزاکي و يا حمايت از مسلمانان ميانمار و کشمير، از جايگاه حقوقي وارد شود و نظر حمايتي و يا مخالفت خود را قاطعانه اعلام کند تا در دنيا منعکس شود.
ايشان، نقش‌آفريني در موضوع «آسيب‌هاي اجتماعي» را از ديگر وظايف قوه‌ي قضائيه دانستند.
رهبر انقلاب اسلامي در ادامه، لازمه‌ي پيشرفت کارها در دستگاه قضائي و ايجاد تلقي عمومي از قوه‌ي قضائيه به‌عنوان مجموعه‌اي «نجات‌بخش، اميدبخش و آرامش‌بخش» را برخورد جدي با تخلفات دانستند و با قدرداني از اعزام بازرسان نامحسوس و ناشناس به شهرهاي مختلف با هدف کشف و برخورد با تخلفات، افزودند: بازرسي‌ها را هر چه مي‌توانيد افزايش دهيد و قوه‌ي قضائيه را از درون اصلاح کنيد.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي به برخورد و مجازات متخلفان و درعين‌حال، حفظ آبروي نزديکان و اعضاي خانواده‌ي آن‌ها، تأکيد و خاطرنشان کردند: البته در جايي که آبروي نظام در معرض خطر است، حفظ آبروي نظام اسلامي مقدم و مهم‌تر است، زيرا مردم مسائل را مي‌بينند و متوجه مي‌شوند و نبايد اينگونه احساس شود که قوه‌ي قضائيه با متخلفانِ قضائي، برخورد نمي‌کند.
ايشان، «تشويق قضات عادل و درستکار» را مکمل «تنبيه و برخورد با متخلفان» خواندند و خطاب به مسئولان قضائي خاطرنشان کردند: قضات عادل، شجاع، قاطع، منصف و پرکاري را که به‌شدت خداترس هستند و عالمانه و بدون ملاحظه قضاوت مي‌کنند، مشهور و به جامعه معرفي کنيد.
«حقوق آمران به معروف و ناهيان از منکر» موضوع ديگري بود که رهبر انقلاب اسلامي بر آن تأکيد کردند و افزودند: برخي مکرراً مي‌گويند بعضي اصول قانون اساسي معطل مانده است، اما گويا آن‌ها، اصل هشتم قانون اساسي را که مربوط به امر به معروف و نهي از منکر است، جزء اصول قانون اساسي نمي‌دانند و به اين امر واجب توجه نمي‌کنند.
ايشان با اشاره به حمايت بياني و عملي خود از آمران به معروف، اين کار را وظيفه‌ي قوه‌ي قضائيه خواندند.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي همچنين بر مسئله‌ي «آموزش عمومي» و در پيش گرفتن روش‌هاي جذاب در آموزش حقوق مردم به آن‌ها، تأکيد کردند.
ايشان در جمع‌بندي سخنانشان، مراقبت از نعمت‌هاي الهي را ضروري خواندند و خاطرنشان کردند: «نعمت جوانان»، «نعمت جمهوري اسلامي»، «نعمت قوه‌ي قضائيه و توانايي‌هاي آن» و «نعمت همراهي و محبت و اطاعت مردم نسبت به نظام و انقلاب اسلامي»، از جمله نعمت‌هاي بزرگ پروردگار هستند و همه بايد مراقبت کنند که اين نعمت‌ها تضييع نشود و از آن‌ها استفاده‌ي حداکثري شود.
رهبر انقلاب اسلامي در ابتداي اين ديدار با تجليل از شخصيت شهيد آيت‌الله بهشتي به‌عنوان معمار قوه‌ي قضائيه‌ي جمهوري اسلامي، افزودند: نام شهيد بهشتي با قوه‌ي قضائيه پيوند خورده است زيرا وي با نيت خالص و با انديشه‌ي راهبردنگر و با تفکر ايجاد بناي جديد دستگاه قضائي در جمهوري اسلامي، وارد اين قوه شد و با دانايي و نگاه تحولي، خدمات شاياني را در مدتي کوتاه انجام داد.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي همچنين با اشاره به حضور شخصيت‌هاي برجسته در رأس قوه‌ي قضائيه در طول سال‌هاي پس از انقلاب، آيت‌الله آملي لاريجاني را شخصيتي برجسته و داراي شايستگي‌هاي بالاي علمي، عملي، معنوي و فکري دانستند و ضمن قدرداني از زحمات ايشان و مسئولان دستگاه قضائي، خاطرنشان کردند: در سال‌هاي اخير کارهاي مهم و با ارزشي در قوه‌ي قضائيه انجام شده است و اين اقدامات بايد با شيوه‌هاي مؤثر تبليغي، به اطلاع افکار عمومي رسانده شود.
پيش از سخنان رهبر انقلاب اسلامي، رئيس قوه‌ي قضائيه گزارشي از خدمات و فعاليت‌هاي اين قوه بيان کرد.
آيت‌الله آملي لاريجاني با اشاره به توصيه‌هاي رهبر انقلاب به مسئولان دستگاه قضائي در سال گذشته، گفت: «مبارزه با مفاسد و تخلفات در درون قوه‌ي قضائيه و نظارت جدي بر عملکرد قضات»، «تصويب و ابلاغ برنامه‌ي چهارم توسعه‌ي قضائي»، «ابلاغ دستورالعمل ساماندهي زندانيان و کاهش پنج درصدي تعداد آن‌ها»، «تربيت نيروهاي متخصص»، «تدوين لوايح قضائيِ مؤثر»، «انعکاس رسانه‌اي فعاليت‌هاي قوه‌ي قضائيه»، «ارائه‌ي آموزش‌هاي حقوقي و قضائي به مردم»، «تبيين دستاوردهاي حقوق بشري جمهوري اسلامي ايران» و «تلاش براي احياي حقوق بشر اسلامي» از جمله اقدامات و برنامه‌هاي اين دستگاه در يک سال اخير بوده است.
رئيس قوه‌ي قضائيه با اشاره به ورود بيش از 15 ميليون پرونده به دستگاه قضائي در سال گذشته خاطرنشان کرد: «تدوين دستورالعمل پيگيري سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي»، «مبارزه با مفاسد اقتصادي و تأمين امنيت اقتصادي»، «توسعه‌ي منابع انساني و افزايش تعداد قضات»، «توسعه‌ي فناوري‌هاي نوين و اهتمام به پژوهش»، بخش ديگري از فعاليت‌هاي قوه‌ي قضائيه بوده است.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۸۲۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاکمیت باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای ظهر پنج شنبه در دیدار با کارگران هرمزگانی ضمن تبیین نگاه دقیق دین مبین اسلام به موضوع کار و کارگر اظهار داشت: نفس کار و تولید در دین اسلام از ارزش والایی برخوردار است و بیکاری، کم‌کاری و سستی در این الهی مذمت شده است.

وی با اشاره به خطرات کم رنگ شدن فرهنگ کار و تلاش در جامعه افزود: کنار گذاشته شدن کار و تلاش در جامعه آهنگ توسعه و پیشرفت را از بین می‌برد و منجر خواهد شد که با گسترش فقر در جامعه زندگی‌های عزتمندانه نیز از بین بروند.

محسنی اژه‌ای، کار، تولید و تولید ثروت را عوامل اصلی توسعه، عزت و استقلال کشور معرفی و بیان کرد: دوری گزینی از کار و تلاش می‌تواند استقلال سیاسی جامعه و حتی فرهنگ و اعتقادات مردم را خدشه دار کند.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به توجه ویژه رهبر معظم انقلاب در نامگذاری سال‌ها به موضوعات اقتصادی عنوان‌کرد: اگر بخواهیم شعار امسال را که جهش تولید با مشارکت مردم است را محقق کنیم یکی از نیروهای فعال و تأثیر گذار برای تحقق این مهم جامعه بزرگ کارگری است.

وی با بیان اینکه کارگران و خانواده‌هایشان درصد قابل توجهی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، گفت: کارگران سهم بزرگی در تحقق شعار سال دارند و باید به جایگاه این قشر در جامعه بیش از پیش توجه شود چرا که کارگر هم به لحاظ عقلی و هم به لحاظ توصیه‌های رسیده از سوی بزرگان دین در جایگاه رفیعی قرار دارند.

ضرورت تضمین امنیت شغلی کارگران

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، عنوان‌کرد: باید برای کارگران شرایط ارتقای شغلی نیز دیده شود و همه کارگران بیمه شده و از حقوق بازنشستگی برخوردار شوند و امنیت شغلی برای کارگران تضمین شود.

وی تصریح کرد: سوالات مهمی در خصوص حقوق کارگران وجود دارد؛ از جمله آنکه آیا بستری برای ارتقای شغلی، علمی و حرفه‌ای کارگران ساده فراهم آمده است؟ آیا چنانچه برای یک کارگر در نخستین سال‌های کار، مشکلی جسمی ایجاد شود، آیا تدابیر حمایتی برای او اتخاذ می‌شود؟ باید چه رابطه‌ای میان کارگر و کارفرما باشد که امنیت شغلی کارگر تأمین شود؟ چنانچه بنگاهی تولیدی، تعطیل شد، آیا اقدامات حمایتی از کارگران آن بنگاه به عمل می‌آید؟

رئیس عدلیه تاکید کرد: حکومت به معنای عام کلمه وظایف و مسئولیت‌هایی را در قبال کارگران بر عهده دارد؛ از جمله آنکه باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند؛ باید کارگران بدانند که کمیته‌ها و کمیسیون‌های مخصوصی در اداره‌های کار، ویژه کارگران وجود دارد و یکی از اعضای این کمیسیون‌ها، نماینده قوه قضائیه است؛ باید کارگران بدانند که مرجع تجدید نظر پیرامون برخی تصمیمات کمیسیون‌های کارگری، دیوان عدالت اداری است که زیر نظر قوه قضائیه است.

رئیس دستگاه قضا، با تاکید بر لزوم شناسایی عوامل مؤثر در امنیت شغلی کارگران گفت: قانون برای رسیدگی به اختلافات بین کارگر و کارفرمایان مرجعی را پیش‌بینی کرده است که یکی از اعضای آن کمیسیون نیز جزو قضات قوه قضائیه است اما کارکرد این کمیسیون به درستی برای مردم تبیین نشده است و این وظیفه حاکمیت است که این کمیسیون و نحوه فعالیت آن را به اطلاع مردم برساند.

وی، مسکن را یکی از مهم‌ترین موضوعات اصلی و پر هزینه در سبد خانوار دانست و اظهار کرد: امروز با حقوق کارگری و حتی حقوق قضائی امکان تهیه مسکن وجود ندارد و وظیفه اصلی حکومت این است که راه‌های صاحب مسکن شدن برای مردم را باز کند تا مردم بتوانند به مسکن متعارف که در قانون اساسی نیز پیش بینی شده است دست پیدا کنند.

محسنی اژه‌ای بیان کرد: لازم است مشکلاتی که در استان هرمزگان مربوط به قوه قضائیه می‌شود احصا شده و تحویل رئیس کل دادگستری استان شود.

وی خاطرنشان‌کرد: مشکلات احصا شده توسط رئیس کل دادگستری استان پیگیری و حل خواهد شد و چنانچه از اختیارات وی خارج بود با تفویض اختیارات یا به صورت پیگیری شخصی دنبال خواهد شد.

کد خبر 6095145

دیگر خبرها

  • انقلاب اسلامی ایران در حال انتشار در جهان است
  • رهبر انقلاب در حاشیه نامه یکی از مسوولان امور قرآنی چه نوشتند؟
  • تأکید رهبر انقلاب بر فهم معانی کلام خداوند در کارهای قرآنی
  • حاکمیت باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند
  • انقلاب اسلامی پایگاه حفظ دین اسلام است
  • تخریب ۱۲ ویلای غیرمجاز در چهارباغ البرز
  • (ویدئو) سفر رئیس قوه قضائیه به بندرعباس با پرواز عمومی
  • آیت‌الله جزایری از هیچ تلاشی برای اهداف انقلاب فروگذاری نکرد
  • انتخاب عاطفه خادمی به عنوان دبیر جدید شورای فرهنگ عمومی کشور
  • امام خطر اسراییل و استکبار جهانی را به بشریت گوشزد کرد