Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@22:08:59 GMT

نگاه تکراری و خالی از علم در آثار دانشگاهی

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۸۳۴۰۹

سینا فروزش، عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به تأثیر علمی جشنواره بر فضای دانشگاهی گفت: توقعی که از دانشگاه‌ها می‌رود، حل مشکلات و مسائل جامعه است و متأسفانه فضای دانشگاه‌های ما مسئله حل کن نیست و این موضوع نیز به عوامل مختلفی مربوط است و یکی از آنها این است که در دانشگاه ارتباطی با فرهنگ، اقتصاد و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. وجود ندارد. در حالی که دانشگاه‌ها می‌توانند در حل بسیاری از مسائل و مشکلات دخیل باشند و راهکار ارائه دهند.
وی افزود: همین موضوع سبب می‌شود که در دانشگاه‌ها تولید علم چندانی صورت نگیرد. اما یکی از راه‌هایی که می‌توان دانشجویان را به حرکت واداشت، همین حرکت‌ها و برگزاری چنین جشنواره‌هایی است.
فروزش در ادامه عنوان کرد: در این راستا، سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی کارهای ارزشمندی انجام داده و یکی از آنها جشنواره کتاب سال دانشجویی است که امسال بیست و چهارمین دوره آن برگزار می‌شود و با توجه به اینکه اساتید و اعضای هیئت علمی درگیر تدریس در دانشگاه‌ها و پایان‌نامه و کارهای اجرایی هستند و همین سبب می‌شود قدری از کارهای علمی و جدی فاصله بگیرند، از سوی دیگر دانشجویان ارشد و دکتری خاطر آسوده‌تری دارند و کارهای جدی‌تری انجام می‌دهند.
وی تصریح کرد: این جشنواره ایجاد رغبت و انگیزه می‌کند تا دانشجویان به کارهای علمی روی آورند و به تبع آن به نظرم می‌تواند در حل مسائل و مشکلات جامعه نیز مؤثر باشد.
وی در ادامه دستاوردهای این جشنواره را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: متأسفانه ما به سمت قرائت‌های رسمی می‌رویم و این امر به علم و دانش و فرهنگ آسیب می‌زند، در گذشته معلمان به صورت خودجوش فعالیت و تلاش می‌کردند و در کنار آن تدریس هم داشتند، اما وقتی شما را ملزم می‌کنند که حتماً باید کار علمی تولید کنید، در غیر این صورت مشمول امتیاز و ترفیع و ... نمی‌شوید، فرد مجبور می‌شود این کار را انجام دهد، اگر خودش هم فرصت این کار را نداشته باشد، به دانشجویان می‌سپارد که چندان کار جدی علمی از آب در نمی‌آیند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد با اشاره به وضعیت کلی کتاب‌های دانشگاهی از نظر علمی گفت: متأسفانه در کتاب‌ها چندان نوآوری و تولید علم وجود ندارد و اغلب آنها گردآوری یا ترجمه‌اند و یا موضوعات و نگاه تکراری دارند. در حالی که ترجمه، توزیع علم است، نه تولید علم. در حوزه علوم انسانی فرهنگ، مبانی فرهنگ و مؤلفه‌های ملی آن با دنیای غرب متفاوت است و چندان کاربردی ندارد؛ از این رو در راستای تولید علم چندان کار علمی نداریم.
وی در ادامه به وضعیت کیفی و کمی آثار ارسال شده در گروه تاریخ جشنواره کتاب سال دانشجویی اشاره و بیان کرد: از نظر کمی، حدود 10 کتاب داوری شد و در میان آنها هم اثر ترجمه‌ای و هم تألیفی وجود داشت، یکی از ایراداتی که به حوزه داوری‌ها وارد است و یا می‌توان گفت جای آن خالی است، این است که تصحیح، ترجمه و تألیف با شاخص‌های یکسان سنجیده می‌شوند و اگر هر بخش شاخص‌های مجزا داشتند، بهتر بود. البته برگزار کنندگان جشنواره به دلیل محدود بودن تعداد آثار مجبور به این کار شده‌اند. اما در مجموع در میان آثار ارسالی در گروه تاریخ، سه اثر بسیار خوب ارائه شده بود که نویسنده آن کار میدانی انجام داده بود که امری سخت است و از این نظر کار ارزشمندی بود. دومین اثر نیز ترجمه‌ای درباره فلسفه و تاریخ است. با وجود اینکه این اثر ترجمه‌ای بود، اما ارزشمند است و در آن اطلاعاتی وجود دارد که آگاهی نسبت به آن در کشورمان اندک بود.
فروزش با اشاره به نحوه ارزیابی آثار گفت: آثار در چندین مرحله ارزیابی می‌شوند، در مرحله نخست غربالگری آثار توسط سه داور انجام می‌شود و آثاری که ارزش علمی ندارند، وارد چرخه داوری نمی‌شوند و کنار گذاشته می‌شوند، در مرحله بعد داوری آثار به همراه یک داور و دو مشاور دیگر ارزیابی می‌شود و در مرحله دیگر کتاب‌ها براساس امتیازها انتخاب می‌شوند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۸۳۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، توافق‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با هدف دستیابی این دانشگاه به مرجعیت علمی و فناورانه، توسعه فناوری و تجاری سازی محصولات فناورانه امضاء شد. 

با رویکرد حمایت از دست یافتن به مرجعیت علمی فناورانه و توسعه اقتصاد دانش بنیان، این توافق نامه با هدف همکاری در پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امضای جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر رسید.

محوری‌ترین موضوع این توافق نامه، حمایت از ایفای نقش مؤثر دانشگاه در دستیابی به مرجعیت علمی، توسعه علم و دستاوردهای علمی فاخر توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه، جذب نخبگان و توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی و پارک علم و فناوری است.

از مهم‌ترین اهداف توافق‌نامه همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر می‌توان به حمایت از تحقق مرجعیت علمی-پژوهشی مسئله محور و تحول آفرین و انتشار دستاوردهای پژوهشی برتر در دانشگاه در سطح بین المللی و توسعه همکاری‌های دانشگاه با بخش‌های اقتصادی و شرکت‌های بزرگ با استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری اشاره کرد.

حمایت از توانمندسازی تخصصی و اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه، کمک به بلوغ و توسعه زیرساخت‌های فناوری و آزمایشگاهی در دانشگاه از دیگر محورهای این توافق‌نامه همکاری مشترک است.

حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه

در قالب این توافق‌نامه، حداقل پنج طرح دانشگاهی در قالب طرح‌های تجاری محصولات فناورانه و دانش  و حداقل پنج طرح توسعه فناوری و خدمت بار اول مورد حمایت قرار می‌گیرد. همچنین زمینه برای اشتغال حداقل ۲۵ نفر در زیست بوم نوآوری و کارآفرینی دانشگاه در شرکت‌های زایشی فراهم خواهد شد.

همچنین از همکاری‌های تحقیق و توسعه و پژوهشی (تا سقف ۷۰ میلیارد ریال)، جذب حدأقل سه عضو هیئت علمی مورد تأیید بنیاد نخبگان و سه محقق پسادکتری مورد تایید بنیاد علم یا بنیاد ملی نخبگان حمایت می‌شود.

معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ضمن حمایت از فعالیت‌ها و برنامه های تحول آفرین در دانشگاه در چهار محور «مرجعیت علمی»، زیست بوم فناوری، زیست‌بوم کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال ‌پذیری دانشجویان حمایت می‌کند.

علاوه بر این، حمایت از پژوهشگران پسادکتری برای انجام پژوهش‌های مسئله محور و تحول آفرین توسط بنیاد ملی علم در قالب برنامه مشترک دانشگاه با بنیاد علم و بنیاد نخبگان تا سقف ۲۰ میلیارد ریال در سال، حمایت از طرح های فناورانه و زیرساخت‌های آزمایشگاهی در دانشگاه در قالب حمایت از پروژه های توسعه فناوری محصول خدمت بار اول هر پروژه تا سقف ۱۰ میلیارد ریال و در مجموع سالانه تا سقف ۱۰۰ میلیارد ریال، انجام خواهد شد.

حمایت از پروژه های پژوهشی دانشگاه با صنایع و شرکت‌های بزرگ از محل اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه این شرکت‌ها موضوع ماده ۱۱ قانون جهش تولید تا سقف ۲۰۰۰ میلیارد ریال، حمایت از راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه‌های عضو شبکه آزمایشگاهی تا سقف ۵۰ میلیارد ریال در چارچوب مورد تائید شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و حمایت از تدوین برنامه و پیاده سازی ماده ۵ قانون جهش تولید دانش بنیان و مدیریت مالکیت فکری دارایی های پژوهش و فناوری دانشگاه ذیل این محورها توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری انجام  می‌شود.

همچنین حمایت از پروژه های تجاری سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه دانشگاه، هر طرح تا سقف ۲۰۰ میلیارد ریال در مجموع تا سقف دو هزار میلیارد ریال، حمایت از برگزاری بوت کمپ‌های تخصصی و تولید محتوای مرتبط با اشتغال پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تا سقف ۱۰ میلیارد ریال، تسهیل و حمایت از برخورداری دانشجویان پژوهشگران و اعضاء هیئت علمی دانشگاه از برنامه های حمایتی بنیاد ملی نخبگان در قالب این توافق‌نامه محقق خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتشار کتاب «ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری» در چهارمحال و بختیاری
  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • گام‌های بلند دانشگاه علمی کاربردی برای اشتغالزایی در کردستان + فیلم
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد
  • نشست «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» برگزار شد/ نگاه فلسفی به زیبایی
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد
  • مسابقات ملی «سدید»‌ بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان است
  • کمی مهربان باشیم (بررسی زندگی و آثار دکتر هروی)
  • انتشار فراخوان دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»